Home » Archief » Nu is de tijd om het over het gevaar van Rutte te hebben


[21.03.2020]

Nu is de tijd om het over het gevaar van Rutte te hebben

Peter Breedveld


Illustratie: Pan Yuliang

Na een week corona-crisis is het alweer duidelijk voor wie dit kabinet er niet is: voor de daklozen, die huilend van de honger in de rij staan voor de soepbus, en die niet thuis kunnen blijven en voor de arbeidsmigranten die bij elkaar worden gestopt in krappe verblijven, en opeengepropt in busjes worden vervoerd naar de distributiecentra die onze toiletpapierhonger moeten blijven stillen. De arbeidsmigranten wordt te verstaan gegeven dat ze hun corona-koorts maar moeten onderdrukken met paracetamol. Ook onze corona-economie parasiteert op de zwakkeren en kwetsbaren, die mogen verrekken, want onze nationale trots KLM gaat voor. KLM, dat als eerste reactie op de coronacrisis aankondigde 2000 banen te schrappen.

Toch heeft het gedweep met kaalslager Mark Rutte en zijn kabinet inmiddels manisch-delirische dimensies aangenomen. De hele natie komt superlatieven tekort om deze grote staatsman, deze Schipper naast God tot Heilige der Heiligen uit te roepen. De laatste restjes weerstand werden beslecht toen hij onder begeleiding van een zwik cameramensen een supermarkt binnenliep en daar opgewekt ‘poepen’ zei. En haal het godverdomme niet in je hoofd om zelfs maar een wenkbrauw op te trekken, want daar is het nu de tijd niet voor.

Kuchende man

“Het is nu even niet het goede moment voor politieke verschillen, we moeten als één man achter Rutte staan en het collectief bóven het individu plaatsen”, zei een kuchende man bij de Albert Heijn, waar hij zes pakken toiletpapier zo van een palet graaide en in zijn winkelwagen gooide, nog voor de vakkenvuller de kans had ze in de schappen te leggen. Zijn kinderen renden intussen enthousiast schreeuwend door de winkel, waar ze met hun grote snottebellen boven een bak M&M’s bleven hangen, die in de Bonus waren. s’ Avonds zag ik hem op zijn balkon staan, driftig klappend voor het ziekenhuispersoneel, dat na drie aaneengesloten diensten genoegen moesten nemen met een blaadje dat van een weggegriste bloemkool was afgevallen en in het groentenvak achtergebleven.

Och, die mensen in de zorg, die doen er gewoon een tandje bovenop in dit waanzinnig goed georganiseerde land, jubelt Sheila Sitalsing in een driftig over het hele internet gedeelde column. Dat ze er een tandje bovenop moeten doen, en nog een tandje en nog een tandje, tot ze van oververmoeidheid en ziekte in elkaar storten omdat die geweldige staatsman in dit waanzinnig goed georganiseerde land de zorgsector tot op het bot heeft afgekloven, ziekenhuizen sloot en duizenden verpleegundigen ontsloeg, daar hebben we het nu even niet over, daar is het nu de tijd niet voor.

Kritiek verboten

‘Ministers van beton’, ronkt Sitalsing. Eén van hen, minister van Medische Zorg Bruins, moest wegens oververmoeidheid de handdoek in de ring gooien en wordt opgevolgd door PvdA’er Martin van Rijn. Iedereen weer in katzwijm: “Zo ruimhartig van Rutte een minister uit de oppositie! Dat Van Rijn in een vorig Rutte-kabinet de minister was die de zorg ontmantelde en zelfs zijn eigen moeder liet verpieteren in een verzorgingshuis, daar hebben we het nu even niet over, daar is het nu het goede moment niet voor. Een journalist deed het toch en werd door Rutte ongenadig de oren gewassen. “Het gaat er nu om dat we de goede mensen op de juiste plekken hebben om deze crisis te bezweren”, zei hij streng. Oké, maar is dat Van Rijn? Ik moet vertrouwen hebben op een goede afloop met iemand die zijn eigen moeder aan haar lot overlaat?

De dissidente journalist kreeg ook op Twitter nog een standje van Sjors Fröhlich die kort geleden van journalist tot burgemeester werd gepromoveerd en dus helemaal nooit journalist is geweest maar een braaf doorgeefluik van de overheid, en voor zijn gewispel passend is beloond met een plekje tussen zijn baasjes. ‘Dat gebeurt me niet vaak. Dat ik me plaatsvervangend schaam voor een journalist’, aldus Fröhlich. Neen, zakkenwasser, die journalist deed daar als enige zijn werk.

Economische schade

Dat politiek commentator en Rutte-fanboy Tom-Jan Meeus zich niet onbetuigd zou laten in de persoonlijkheidscultus rond onze olijke premier, had ik natuurlijk verwacht. Hij herinnert ons, in tegenstelling tot alle andere journalisten, wèl aan de afschuwelijke bezuinigingen waarmee Rutte van de zorg een haveloze EHBO-post heeft gemaakt. MAAR! merkt Meeus op, ‘zo ontstonden wel de overschotten die Rutte III nu heeft om de eerste economische schade op te vangen.’ Hahaha! En nou jij weer! Zet er nog een tandje bij, werkers in de zorg! Hier, gebruik dit oude maandverband maar als masker en misschien kun je van deze fietspomp nog een beademingsapparaat maken in dit waanzinnig georganiseerde land! Gelukkig is KLM wél onder de pannen. Kijk, Sheila heeft inmiddels ook weer een nieuwe column: ‘Waarom Rutte als premier toch onmisbaar is’.

 

 

Kijk, ik moet sowieso niks hebben van dat kleffe gedoe. Als mensen met elkaar vanaf hun balkons beginnen te klappen, of You Never Walk Alone beginnen te balken, krijg ik gordelroos en galbulten tegelijk. Mijn lichaam maakt spontaan zelf coronavirussen aan van dat goedkope sentiment, dat als de stront en pis uit een verstopt toilet mijn huiskamer binnenloopt, maar dit is echt gevaarlijk, deze kritiekloosheid heeft een prijs. Begin volgend jaar zijn er landelijke verkiezingen en die zijn dan easy-peasy voor Rutte, die een jaar lang constant bejubeld is als Redder des Vaderlands en die niet kan verliezen omdat er aan de coronacrisis hoe dan ook een einde zal komen, welke keuzes hij ook maakt. En hij zal er altijd de credit voor krijgen.

Broekriem aanhalen

Dan zal er weer een kabinet Rutte komen en dan begint het weer: broekriem aanhalen, offers maken, want de economie moet aangesterkt. Voor de zorg is nu echt geen geld, daklozen hebben er zelf voor gekozen. ZZP’ers? Wat waren dat ook alweer?

“Zwijg!” zegt een dominee tegen me. “Hou je waffel!” beveelt een CSI-dokter. Nu is niet de tijd voor gezeur! “Als één man achter Rutte!” zegt een archeoloog.

Nee, motherfuckers, nu is de tijd om het erover te hebben. Achteraf lullen hebben we niks aan. En blijf godverdomme in huis. Als ik de volle parken en de drukke pleintjes zie, krijg ik de indruk dat jullie graag zo’n fascistische lockdown willen.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 21.03.2020 @ 13:08

[Home]
 

1 Reactie

op 21 03 2020 at 13:08 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS