Home » Archief » Bidibidibidi voor de onderdrukte witte medemens


[25.03.2015]

Bidibidibidi voor de onderdrukte witte medemens

Peter Breedveld

pas1

Ik denk dat de wereldgeschiedenis vanaf pakweg de tweede helft van de 16e eeuw goed als volgt is samen te vatten: witte volkeren onderdrukten gekleurde volkeren. Ze pakten hun land af, hun vrijheid en hun waardigheid en werden daar heel erg rijk van. Er rest gekleurde mensen nog één ding en dat is hun positie als onderdrukte medemens. Nou, en die begeert de witte mens natuurlijk ook. Misschien nog wel het meest van alles.

We zagen er het afgelopen weekend, op de internationale dag tegen racisme en discriminatie, weer een fraai voorbeeld van toen rijke witte vrouw Sylvia Witteman zich beklaagde gediscrimineerd te worden ‘omdat ik zelf niet arm, zwart en ongeschoold ben‘. Witteman dreigde zelfs met een heuse witte opstand: ‘En de mensen van goede wil zullen het uiteindelijk spuugzat worden om alle misstanden in hun schoenen geschoven te krijgen.’

Negers zijn lief

Dat deed weer denken aan die andere welgestelde witmens, Jan Roos, die ook al waarschuwde voor ‘krachten die loskomen‘: ‘ook bij ons is er een grens!’

Rijke witmensen aller landen verenigt u!

Het is opvallend dat dit geklaag over ‘omgekeerd racisme’ vooral epidemische vormen aanneemt onder witte mensen die racisme jegens gekleurde mensen altijd in alle toonaarden ontkennen, liefst tegelijk met het uitspuwen van een racistische sneer: ‘Kan dat gezeik over racisme nou eens ophouden! Negers zijn lief!’ Of die 24/7 tekeer gaan tegen allochtonen, Marokkanen, moslims en zwarten en dan aangifte gaan doen als iemand ze ‘racist’ noemt.

Farao van Nederland

Zie deze geprivilegeerde witte vrouw dan opvliegers krijgen omdat een gekleurde jongeman Diederik ‘etnisch monopolie‘ Samsom een racist noemt. Mensen onthou het nou eens een keer: alléén witte rijke mensen mogen bepalen wie en wat racistisch is. Er schijnt iemand farao van Nederland te willen worden. Man, we hebben allang een farao. Ze heet Esther Voet.

Al sinds jaar en dag krijg ik van opgewonden witte mannen met rood aangelopen gezichten te horen dat ik een racist ben omdat ik ‘alle witte Nederlanders over één kam scheer’, gisteren nog. Ik vind dat aandoenlijk, de gretigheid waarmee witte mannen gediscrimineerd willen worden. Ze zullen nooit worden afgewezen omdat ze ‘donker gekleurde neger‘ zijn en hun voorouders werden niet als slaven verhandeld, maar ze wringen zich in allerlei bochten om die voor hen heel erg vervelende historische feiten zo te kneden dat ze in hun voordeel uitvallen. Slaven hadden het juist goed! Die slavernij was één grote zomervakantie! Onze witte voorouders, díe hadden het pas slecht!

Op een antizwartepietbijeenkomst zag ik eens een paar blanke jongemannen die zich in het zweet werkten om ook aanspraak te kunnen maken op het slachtofferschap. “Ik werd een keer kaaskop genoemd!”

In slachtofferschap wentelen

In The Japan Times stond gisteren een lang jammerverhaal over blanke mannen die zich gediscrimineerd voelen in Japan. Het is hilarisch. Welvarende blanke mannen die zich kapotwerken in een Japans bedrijf, onbetaalde overuren draaien en dan tóch op een glazen plafond stuiten! Ik verdenk ze ervan speciaal naar Japan te zijn geëmigreerd voor dit soort ellende. Al die white male privilege terwijl die wijven en zwarten zich in hun slachtofferschap kunnen wentelen: “I’m leaving for Japan!” Zelfs als ze zoveel vertrouwen genieten dat ze worden belast met de verantwoordelijkheid over een project, voelen ze zich nog gediscrimineerd: “They expect me to know how to do it perfectly without any explanation!

Ik denk dat de eindredacteur van The Japan Times het ook een belachelijk verhaal vond en er daarom die overduidelijk ironische kop boven heeft gezet: ‘Spare a thought for the Western men trapped in Japan

Het is een genre dat me al fascineert sinds ik Japans studeerde. In die tijd was er een boek van Karel van Wolfferen populair: ‘The Enigma that is Japan‘. Interview na interview beklaagde Van Wolfferen zich over zijn vreselijk lot als gaijin in Japan. Op de vakgroep werd er smakelijk om gelachen.

Alleen de witmens mag lijden

Waaróm zijn witte mensen zo jaloers op het lijden van gekleurde mensen? Ik denk dat het te maken heeft met de christelijke cultuur. Witte mensen zijn geobsedeerd door het lijden van Christus. Dat vinden ze het heldhaftigste dat er is. Er zit ook een erotische lading aan. Kijk maar naar The Passion of the Christ, waarin een man twee uur lang tot rosbief geslagen wordt om vervolgens een afschuwelijke marteldood te sterven.

Geregisseerd door de antisemiet Mel Gibson, die zijn helden in al zijn films laat lijden en een marteldood laat sterven. Het zou weleens de reden kunnen zijn van zijn antisemitisme: hij verwijt de Joden hun slachtofferschap, een veel voorkomend motief in het werk van witte kunstenaars met een christelijke achtergrond: ‘Die Deutschen werden den Juden Auschwitz nie verzeihen.’

Daarom is Holocaustontkenning zo’n populair tijdverdrijf: alleen de witmens mag lijden.

Wees een échte Charlie en steun het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 25.03.2015 @ 09:03

[Home]
 

21 Reacties

op 25 03 2015 at 11:09 schreef MNb:

“Onze witte voorouders, díe hadden het pas slecht!”
Ongelooflijk – meestal kom ik bij TPO niet verder dan de tweede zin, dus dit is nieuw voor mij. En de auteur is Marcel Hulspas, de man die zo’n hekel heeft aan kwakzalverij. Om dit citaat bevestigd te zien scrolde ik deze keer iets verder:

“Natuurlijk waren er sporadisch grotere ‘slavenopstanden’ maar die waren écht zeldzaam en werden veroorzaakt door zware economische malaise.”
MH fuckt the facts nog erger dan kwakzalvers. Er zijn minstens vijf Surinaamse bosnegervolken, die allemaal oorlog hebben gevoerd (de kaaskoppen hebben er één min of meer gewonnen) in veel minder dan een eeuw tijd. Daarnaast waren er allerlei andere opstanden.

Ook dank voor de laatste link. Het is om moedeloos van te worden: Jan Kuitenbrouwer is dus ook al flink op weg naar antisemitisme.

op 25 03 2015 at 11:57 schreef Ralph van der Geest:

Goh, waarom moet ik bij die POWNed-viezerik Roos dan ineens denken aan dit citaat van Goebbels (en vul voor woord ‘Juden’ maar moslims in): ‘Einmal wird unsere Geduld zu Ende sein, und dann wird den Juden das freche Lügenmaul gestopft werden.’
Laten we de ‘freche Lügenmaul’ van Roos en die dwaze echtgenote van Remarque een toontje lager laten zingen: geen POWNed kijken, geen abonnement op de Volkskrant..

op 25 03 2015 at 13:02 schreef Martin:

Het is weer eens ontzettend raak, dit artikel. Top.

op 25 03 2015 at 13:17 schreef Niels Scholten (Andie):

Even een correctie op je braaksel:

“Al sinds jaar en dag krijg ik van opgewonden witte mannen met rood aangelopen gezichten te horen dat ik een racist ben omdat ik ‘alle witte Nederlanders over één kam scheer’, gisteren nog. ”

En dan staat onder ‘gister nog’ een tweet uit mijn pen.

Ik heb nergens beweerd dat je een racist bent omdat je ‘alle witte Nederlanders over één kam scheert’, zoals je hier foutief beweert, ik noem jou een racist omdat je op reeds vele momenten en in vele vormen je haat voor Nederland, de Nederlander en de Nederlandse cultuur hebt uitgesproken.

Waarmee je dus systematisch onderscheid in waarde maakt, op afkomst/cultuur, en dus een racist bent.

En voor degenen die ongetwijfeld nu denken pienter te zijn en willen roepen: “Joah maar Nederlander is geen ras!”, de definitie van racisme is inmiddels veel breder dan onderscheid op ras zelf:

op 25 03 2015 at 14:16 schreef Pyt van der Galiën:

Messcherp artikel. Ook fijn dat Niels Scholten de illustraties voor dit artikel heeft geleverd. Ben jij écht tegen ‘de Nederlandse cultuur’, Peter? Ik dacht dat jij een fan van Multatuli en Louis Couperus was. Hoe kun je dan tegen DE Nederlandse cultuur zijn?

op 25 03 2015 at 14:24 schreef Peter:

Ik hou van Multatuli en Couperus, van Slauerhoff en Carry van Bruggen, van Rembrandt en Peter Pontiac, o en Du Perron natuurlijk en Hermans en Wolkers. Mondriaan ben ik gek op en De Stijl. Maar goed, dat is geen Nederlandse cultuur. Dat zijn linkse hobby’s.

op 25 03 2015 at 15:26 schreef Asmodee:

Mondriaan, Couperus en Slauerhoff overstegen ‘de’ Nederlandse cultuur.
Hermans vertrok uit Nederland, uit walging voor de cultuur. Hij gebruikte de zweep…
Wolkers was een naaktlopende kunstenaar en communist.

Dat zijn vast ‘landverraders’, ‘racisten’ zoals jij Peter, in de ogen der brave Blut und Boden-nationalisten. Gelijk onze Niels…

op 25 03 2015 at 15:35 schreef Haes:

Gezien zijn nick houdt Niels Scholten blijkbaar meer van de Duitse cultuur.

op 25 03 2015 at 15:48 schreef Niels Scholten (Andie):

Waar baseer je al die oordelen over mij op Asmodee? Kennen wij elkaar?

op 25 03 2015 at 16:03 schreef Asmodee:

Je laat je kennen en ik wil je niet kennen, om eerlijk te zijn.

op 25 03 2015 at 18:17 schreef Olav:

Slauerhoff! Die zag de zaken ook best scherp. Ik ken verschillende van zijn gedichten uit mijn hoofd, waaronder deze:

http://www.dbnl.org/tekst/slau001verz04_01/slau001verz04_01_0226.php

op 25 03 2015 at 18:22 schreef MNb:

Volgens de onnavolgbare logica van Andie was Marlene Dietrich ook een raciste, toen ze Hitlers uitnodiging om terug te keren naar Duitsland afsloeg: haat voor het toenmalige Duitsland, de toenmalige Duitser en de toenmalige Duitse cultuur.
Ik meld het je maar even PB, je bent in aantrekkelijk gezelschap.

http://www.bombshells.com/gallery/dietrich/marlene_gallery.php

Voor het nogal onwaarschijnlijke geval je je iets van Andie aantrekt.

op 25 03 2015 at 19:03 schreef WARZAZAT:

Ik heb een advies voor alle witte mensen die hier zich gediscrimineerd voelen: Ga naar Marokko. Daar kan je leven als Sultan. Overal en altijd mensen die je kont likken en van je hand eten en je krijgt altijd voorrang niet alleen in clubs en bazaars maar ook bij de autoriteiten….echt waar….nergens zo een plek op aarde voor witte mensen….zelfs Texas niet.

op 25 03 2015 at 19:36 schreef Thomas E:

Ja maar, WARZAZAT, dát willen de mensen over wie Peter schrijft nu juist niet. Die willen zich juist in slachtofferschap kunnen wentelen. Dan zitten ze in Marokko kennelijk helemaal fout.

op 25 03 2015 at 19:54 schreef WARZAZAT:

Nee Thomas E, de bruinste drol hier glimt daar als een gouden staaf.

op 25 03 2015 at 20:29 schreef Pyt van der Galiën:

Wat mensen als Niels niet willen begrijpen, is dat er helemaal geen monolithische, onveranderlijke Nederlandse cultuur bestaat. Evenmin overigens als een Duitse, Belgische of Franse. Binnen elke geografische eenheid bestaan verschillende culturen: regionaal, klasse, opleidingsniveau…

En uiteraard zijn al die verschillende culturen niet onveranderlijk. In 1880 behoorde palingtrekken nog tot de Amsterdamse volkscultuur: anno 2015 kan niemand zich daar nog wat bij voorstellen.

op 25 03 2015 at 21:57 schreef Dennis:

Ik twijfel of de redacteur van de Japan Times het echt zo belachelijk vond. Hij stelt dat de mannen in kwestie best een punt hebben, maar dat het geen exclusief buitenlands probleem is. Eerder een mannen probleem. Tussen de regels door is er wel een kleine sneer, maar die leek me ook wel terecht.

op 25 03 2015 at 22:33 schreef Mojo:

Goed stuk. Het is echter een feit dat veel buitenlanders worden gediscrimineerd in Asia. Whether you are gaijin, gwailo, tay or farang… er is discriminatie hier. (Bron: ik woon in Hong Kong). Dus er moet onderscheid gemaakt worden tussen sylvia’s claims van racisme en racisme dat zeer degelijk hier in Azie bestaat

op 25 03 2015 at 23:00 schreef Thomas E:

“It seems you can either spend a lifetime trying to prove you’re as good as the worst Japanese person, or opt out and just be ‘foreign.’ ”

Als ik deze zin in dat Japan Times artikel lees, dan denk ik dat dit evenzeer opgaat voor de gekleurde ‘nieuwe Nederlanders’ hier. Dus het klinkt als een generiek samenlevingsprobleem.

op 26 03 2015 at 15:25 schreef WARZAZAT:

Mijn ervaring is dat de blanken de minste racisten van alle rassen zijn….niet te vergelijken met de arabieren,berbers, turken en joden laat staan waar tribalisme nog de norm zijn…De chinezen en indiers wannen zich helemaal als ufo’s….Om maar te zwijgen over hoe de kleinkinderen van slaven neer kijken op hun verre neven die in Afrika zijn achtergebleven.

op 28 03 2015 at 00:43 schreef dewanand:

mauw, mauw, namastiaauw Peter,

amusante tekst.

Ja, wie lijdt er nou meer:

1. De beul
2. Degene die doodgemarteld zal worden
3. Het belasting betalende publiek

4. De 33 miljoen zuiver Hindoeistische goden en (blote) godinnen
of
5. Satan zelf, de duivels en duivelinnen

????
Klaagt er nou iemand in Europa over de hele Holocaust van honderdduizenden zielige BLANKEN ten tijde van de Franse Revolutie??

Hoe zielig is een schatrijke, lange, blanke man die vanwege eenzaamheid, drankverslaving, seksverslaving en materialisme zelfmoord pleegt, terwijl hij miljoenen arme, uitgehongerde, werkschuwe, luie, domme zwarten heeft beroofd en uitgebuit???

Hallo slimme Hindoe Nazi Katjes,
moet de vreedzame etnische zuivering nu maar starten in alle Avondlanden???

miauw, miauwallah.

dewa en Wieroe
Hindoe fundamentalisten

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS