Home » Archief » Blijf thuis


[20.03.2016]

Blijf thuis

Peter Breedveld

cr12
Illustratie: Sandra Yagi

Kijkend naar de geschiedenis kun je eigenlijk niet anders concluderen dan dat Europa een tumor is die zich over de hele wereld heeft uitgezaaid. Amerika leeggeroofd en de oorspronkelijke bevolking nagenoeg uitgeroeid, Afrika en Azië leeggeroofd en er een ontzettende puinzooi achtergelaten. Opiumoorlogen in China, koloniale oorlogen in Indonesië, daar nota bene de bevolking van een heel eiland ausradiert, volkeren uitgebuit, zich een weg naar binnen gebullebakt in Japan, google eens op ‘ongelijke verdragen’, het hele continent leeggeparasiteerd, er een afschuwelijke ravage nagelaten, er schoppend en blèrend vertrokken en er daarna nóg vele koloniale oorlogen gevoerd, bloedige dictators in het zadel geholpen én gehouden, er miljarden verdienend aan de wapenverkoop, terroristen kwekend, tot de stront er de bevolking tot aan de lippen komt.

En als die dan hier naartoe komt omdat haar land totaal onleefbaar is geworden, haar kinderen in haar armen sterven, er bijna geen steen meer op de andere staat, zeggen we, zelfvoldaan over onze dikke pens wrijvend: “Blijf thuis.”

Verruwing

Blijf thuis. In de context van de discussie over ‘verruwing’, wat moet je zeggen om dit te overtreffen? “Laat je lekker kapotschieten, wat kan mij het schelen dat je kinderen creperen, je vrouw verkracht en gemarteld wordt? We hebben onze rijkdom eerlijk geroofd en willen niet delen. Blijf thuis.” Onze premier, ons rolmodel, onze morele leider. Dus dit is waarom we een koningshuis hebben.

Blijf thuis.

Nederland is inmiddels het achterbakse huftertje van het internationale schoolplein geworden. De bolle zoon van de NSB-slager die vliegen de pootjes uittrekt. Liep voorop als het erom ging Zuid-Afrika de les te lezen over Apartheid, is nu zelf bijna dagelijks in het wereldnieuws vanwege weerzinwekkend racisme. Wilders, Zwarte Piet, politiegeweld, islamofobie en voetbalsupporters die, voor de camera nota bene, Romavrouwen vernederen als de eerste de beste sadistische kampcommandant. En dat wordt dan vergoelijkt door onze kwaliteitskranten, die zelf af en toe de internationale aandacht trekken door allochtonen uit te schelden voor ‘nigger‘ en ‘zandnegers‘.

Pasen en Pinksteren

Dat je godverdomme naar Donald Trump zit te kijken en denkt: dat hadden wij vijf jaar geleden al. Dat Nederland voor het eerst in driehonderd jaar weer vooruit loopt op Amerika. Qua hufterig racisme, qua hebberig egoïsme, qua weerzinwekkend populisme met een grote smoel en raar haar en lompe stompzinnigheid.

Ruttes partijgenoot Halbe Zijlstra kan er ook wat van, wat lompe stompzinnigheid betreft. Interessanter nog dan dat-ie ons verplicht Pasen en Pinksteren wil laten vieren en, liberaal dat-ie is, commerciële bedrijven wil verplichten voldoende verwijzingen naar christelijke religieuze feesten in hun reclamefolders te stoppen, vind ik zijn opmerking dat hij “Gallisch” wordt van het verwijt dat het huidige populisme van de VVD zou zijn geïnspireerd door de angst door de PVV te worden overvleugeld.

Islamisering

Neen, Zijlstra laat er geen misverstand over bestaan: die hysterische islamofobe oprispingen, het expliciete racisme en het alarmisme over ‘islamisering’ en ‘onze manier van leven’ die wordt bedreigd, komen uit eigen koker en is oprecht en gemeend en authentiek. Zijlstra heeft zijn racisme helemaal van zichzelf. Dat hij zich, net als Wilders, graag associeert met de rovers uit de Gouden Eeuw, toen Nederland voorop liep in het muntjesgooien, zogezegd, komt doordat beide heren uit dezelfde zompige klei zijn geboetseerd en zich door dezelfde staatspropaganda laten inspireren. De VVD verhoudt zich feitelijk tot de PVV op dezelfde manier waarop de NRC-redactie zich tot die hufters in Madrid verhouden: hetzelfde botte racisme, alleen meet de één zich een wat elitairder air aan dan de ander.

Maar voor hoelang nog? Ik zie geen wezenlijk verschil tussen Ruttes “blijf thuis” en Wilders’ belofte om minder Marokkanen te gaan regelen.

Neofascist Wilders

Intussen wordt uit de gelekte e-mails van Hillary Clinton duidelijk hoe Amerikaanse diplomaten ons zien: Nederland is de bitch van ‘neo-fascist‘ Wilders, niemand die hem durft tegen te spreken, zodat ‘idiote’ theorieën over Hitler als linkse Gutmensch en dat het door de moslims komt dat Breivik aan het massaslachten sloeg, het huidige discours beheersen en ook main-stream politici zich Wilders’ retoriek inmiddels hebben eigengemaakt, en iedereen een mening heeft over moslims en de islam zonder zelfs maar de schijn op te houden er een fuck van te weten. ‘As all public media are depending on government subsidies, you’ll not hear any critical voice against Wilders as he has make the threat that financial support will be withdrawn.

‘In Dutch culture, as in so many others, open confrontation is avoided at all cost. Political disagreement is welcomed only if it is expressed in a collegial manner, as though nothing more than reputations were at stake. So the Dutch cultural elite generally goes along to get along.’

Precies wat ik de ‘gewoon gezellig‘-dictatuur noem.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 20.03.2016 @ 14:25

[Home]
 

41 Reacties

op 20 03 2016 at 15:58 schreef hiepokritica:

Wtf wat een scherp stuk, kijk die metaforen dan.
(voormalig nazi Duitsland verbleekt bij de Hollandse hufters; op z’n minst is de gelijkenis – nu al! – griezelig en beschamend)
De messen zijn geslepen, the master ‘ s on a roll!
En het jaar is nog maar net begonnen.

op 20 03 2016 at 16:09 schreef MNb:

Veel Amerikanen kunnen inderdaad nauwelijks bevatten wat in Nederland de afgelopen jaren gebeurd is. Dus zijn ze verbaasd dat Trump zo’n geode kans maakt, terwijl ik dat vanaf het begin aan zag komen.
En nog steeds is de Grote Blonde Leider erger.

op 20 03 2016 at 16:57 schreef Abdel:

Ik heb geprobeerd een stuk te schrijven nav de uitspraken van die flapdrol van een zijlstra. Het lukte me niet. Die man is, net als rutte en wilders, toch gewoon een racist? Een islamofoob? Hoe hebben we zo kunnen afglijden? Rond het jaar 2000 zijn we als een blad aan een boom omgeslagen, toen fortuyn zijn diarre over ons liet lopen.
Ik loop een beetje achter, maar een goede essay van Jan Willem Duyvendak die afrekent met de mythe dat men hier al zo lang van homo’s en vreemden houdt. Dat dat cultuur zou zijn. Een Bolkestein die nog maar 20 jaar geleden tegen het homohuwelijk was en nu, de hypocriet, voorop loopt in moslimhaat.
Soms wou ik dat mijn vader het lef niet had gehad om naar Nederland te komen. Ja financieel hebben we het iets beter gekregen, maar tegen welke prijs?

op 20 03 2016 at 17:41 schreef sjonnie:

En elk jaar op 5 mei wordt “onze (statenloze) nationale schaamlap” weer verkracht.

Ziek land.

op 20 03 2016 at 17:44 schreef Kazonga:

Ik bedacht opeens: ‘Kom niet in verzet, blijf thuis!’. Maar het zal wel niet helpen…

op 20 03 2016 at 18:52 schreef Hermann:

Peter, goed stuk. Daarvoor wil ik mij wel als c.s. laten aanspreken op ‘social media’.

Helaas is dat hier in Nederland al heel lang traditie en van tradities blijft men in Nederland ten enen male af. Zie hiervoor de verborgen geschiedenis van Nederland, verteld en gedocumenteerd door Gerard de Boer.

https://gerard1945.wordpress.com/

op 20 03 2016 at 20:01 schreef Anoniem:

Ik denk niet dat u bekend bent met de geschiedenis van Japan.

op 20 03 2016 at 20:13 schreef Sasha Berkman:

sjonnie wat bedoel je in Gods naam?

op 20 03 2016 at 20:13 schreef Mario:

@Abdel, zal je er nog een veroordeling bij doen over Rutte.

“VVD-leider Mark Rutte heeft als staatssecretaris van Sociale Zaken gemeenten aangezet tot rassendiscriminatie. Dit oordeel heeft de rechtbank van Haarlem geveld over een oproep van Rutte.”

http://www.nu.nl/algemeen/1082182/rechtbank-rutte-zette-aan-tot-discriminatie.html

Jaja, een MP voor “alle” Nederlanders. Een zak stront is het, niets meer of minder.

op 20 03 2016 at 20:19 schreef Pyt van der Galiën:

Scherp stuk. Of Zijlstra’s racisme wel zo authentiek is, weet ik nog niet. Halbe lijkt me één van die mensen helemaal nergens in geloofd, niet eens in zijn eigen reactionaire gewauwel. Samen met Asscher hét schoolvoorbeeld van de moderne politicus, de totale ideologische en morele leegte die opgevuld kan worden met om het even wat.

op 20 03 2016 at 20:27 schreef Gerard Matthijssen:

VVD-fractieleider Zijlstra gaat verder dan het debiteren van racistische en islamofobe opmerkingen: in het interview met Trouw op 19 februari (onze manier van leven loopt gevaar) poetst hij een wetsvoorstel uit 2003 van Wilders (toen VVD) op om de godsdienstvrijheid van salafisten in te perken. Daarmee overschrijdt Zijlstra een grens: want niet overtuigingen zijn strafbaar, maar gestelde daden, die in strijd zijn met de wet. Door deze inbreuk op art. 1 van de Grondwet legt Zijlstra de bijl aan de wortel van de rechtsstaat. Wilders deed dat al eerder met zijn oproep tot verbod van de Koran(2007). Nu moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor haat zaaien en discriminatie. Laat het recht zijn loop nemen. Wilders en mainstream politici in zijn kielzog vertegenwoordigen niet de meerderheid. Tegenover de Wilders Jugend, die vluchtelingen belaagt zoals in Woerden, staan vele vrijwilligers, die vluchtelingen helpen. En de Tilburgse hoogleraar Paul Frissen spreekt zich duidelijk uit tegen Wilders’ fascistische betoog. Deze mensen verdienen de steun van iedere rechtgeaarde democraat. En tegen premier Rutte kunnen de kiezers in 2017 zeggen: “Blijf thuis”.

op 20 03 2016 at 20:41 schreef Haes:

@Anoniem
Die stelling lijkt mij onhoudbaar bij een Japanoloog.
Wij Japanologen, i.c. Peter Breedveld en ik, kennen de Japanse geschiedenis beter dan de gemiddelde anonieme Nederlander.
Dat de Nederlanders met hun gebullebak niet echt veel verder zijn gekomen in Japan, neemt niet weg dat ze zich wel naar binnen gebullebakt hebben.

op 20 03 2016 at 21:20 schreef sum:

Ik heb zo het idee dat Nederland in 10 jaar is afgegleden tot een gênant laag niveau.

op 20 03 2016 at 22:34 schreef domoor:

Peter,

als je je zo druk maakt om wat het een groot deel van de Europese bevolking andere bevolkingen aan heeft gedaan ten behoeve van materieel gewin waar ik het uiteraard mee eens ben. maar waarom sta je dan een economisch rechtse koers voor.

op 21 03 2016 at 01:27 schreef Murat:

Japan was zowat het enige land in de geschiedenis waar Europese mogendheden de touwtjes niet in handen konden krijgen.
Nederland was wel het eerste land dat een handelsverdrag had met Japan, klopt. Maar verder (en dat gold ook voor de Spanjaarden en Portugezen) waren die Japanners verdomd koppig en taai (en “geciviliseerd”, zoals een Engelse kapitein varend op een Nederlands handelsschip eens zei) en niet te onderwerpen aan de witte meester zoals in andere koloniën.
Sterker nog, het waren de witten die voor de verandering eens gezien werden als lageren of barbaren (gaijin).
Helaas heeft uiteindelijk, met de afschaffing van de samurai, Japan zich laten verleiden tot een verwestering in de 19de eeuw. Maar gelukkig is de Japanse cultuur zo sterk gebleken dat je van een westerse cultuur absoluut niet kunt spreken.
Ah….. Ik mis mijn tijd in Osaka met mijn Japanse ex-partner…. :)

op 21 03 2016 at 01:29 schreef Murat:

Correctie:

Ik schreef “zoals in andere koloniën”. Dat geeft de impressie dat Japan een kolonie was. Dat was dus niet zo. Die uitspraak was een beetje onhandig.

op 21 03 2016 at 09:02 schreef Deal met Erdoğan over vluchtelingen is ordinaire etnische zuivering en mensenhandel | Krapuul:

[…] een uitstekend stuk van Peter Breedveld merkt de auteur op geen wezenlijk verschil te zien in de oproep tot […]

op 21 03 2016 at 10:13 schreef domoor:

Murat

Afghanistan, het Mongoolse (tartaarse, turkse) en Perzische rijk waren ook nooit gekoloniseerd door een Europese mogendheid.

op 21 03 2016 at 10:23 schreef Gaz Typari:

Hermann: “Peter, goed stuk. Daarvoor wil ik mij wel als c.s. laten aanspreken op ‘social media’.”

Hier nog een!

Verder, Pyt van der Galien, denk ik wel dat Zijlstra oprecht is in zijn racisme. Van Asscher weet ik dat zeker, de man is niet leeg maar vervuld van haat. (Maar Asscher is geen racist hoor! Dat mag je nl niet zeggen)

op 21 03 2016 at 11:37 schreef Murat:

Domoor ik zei ook (chargerend) “zowat het enige land”. Om te benadrukken dat westerse mogendheden het gros van de wereld koloniseerden. Dat dat natuurlijk niet in absolute termen betekent dat het het enige land is dat de dans ontsprong moge evident zijn.

op 21 03 2016 at 12:11 schreef Anton Gleuf:

Domoor:

De mongolen zijn inderdaad nooit gekoloniseerd door een Europese mogendheid, maar Afghanistan en Perzië wel degelijk, door Alexander de Grote.

En trouwens, het land wat nu Turkije is, was technisch gezien ook gekoloniseerd door de Romeinen.

op 21 03 2016 at 12:28 schreef cRR Kampen:

Afghanistan, domoor, drie eeuwen lang tot 1945 door de Britten.

op 21 03 2016 at 13:34 schreef domoor:

Afghanistan is nimmer gekoloniseerd door de Britten.. er zijn drie oorlogen gevoerd tegen de Afghanen waarbij de Britten wel invloed hadden maar nooit gekoloniseerd.

Perzië en Mongolië zijn ook nooit gekoloniseerd door het Macedonische leger onder aanvoering van Alexander de Grote.
de Perzen capituleerden weliswaar maar ze waren geen onderdeel van het koloniale rijk die vlak na de capitulatie uiteen viel.

en of je in die periode het Romeinse rijk kon scharen bij Europese volkeren is ook twijfelachtig. de Romeinen hadden toch meer verwantschap met Noord-Afrikaanse en West Aziatische volkeren.

op 21 03 2016 at 13:45 schreef Murat:

Gedeeltelijk eens met Typari.
Ik ben het met je eens dat Asscher een geslepen racist is. In en in racistisch.

Zijlstra is een intellectuele lichtgewicht die meetoetert.
“Als je de profeet beledigt word je omgelegd” zei hij recentelijk in NRC.
Wat een niveau zeg, echt. Zo’n man neem je toch niet meer serieus.

op 21 03 2016 at 13:46 schreef Sasha Berkman:

Dat de reguliere pers zo weing aandacht bestaad aan die wikileaks zegt ook het een en ander…

op 21 03 2016 at 15:09 schreef babs:

In de Volkskrant vandaag een stuk over 10jr Twitter. Het is een matig stuk, maar wel interessant is dat het wordt geïllustreerd met een tweet van Samson, die ermee stopt, omdat iemand het waagde te twitteren: ‘Zou Anne Frank onder kinderpardon Samson zijn gevallen.’

Dat deze tweet waarschijnlijk beoogt te illustreren dat Twitter een continue strijd voert tegen ‘pestertijen en scheldpartijen’ is al grappig, want de tweet is geen van beide. Nog interessanter vind ik dat zowel Samson als Asscher kennelijk echt geraakt worden door de suggestie dat ze eng beleid voeren. Waarbij Samson meer dan Asscher overtuigd lijkt van eigen gelijk en eigen goedheid. Samson retweet de harde kritiek, kennelijk ervan overtuigd dat de absurdheid ervan voor iedereen duidelijk is (quod non), Asscher doet er alles aan niet te linken naar FrontaalNaakt.

Ach, en die arme kranten, ze zien het niet, ze willen het niet zien en als ze het per ongeluk zien, mogen ze er niet over schrijven, want dat adverteert de overheid niet langer in hun vodje.

op 21 03 2016 at 16:47 schreef Murat:

Samson was een onschuldig Belgisch hondje Babs ;)

Die moet je niet de schuld geven van Samsom’s wangedrag.

op 21 03 2016 at 17:47 schreef sjonnie:

Sasha, ik had het over Anne Frank die nooit Nederlands staatsburger is geweest. Zelfs postuum werd haar het Nederlanderschap niet toegekend.

“Dit mag nooit meer gebeuren” is op 5 mei een holle frase.

Triest land.

op 21 03 2016 at 21:05 schreef Sasha Berkman:

Dat is op 4 mei, op 5 mei vieren we feest! En:
Postuum haar het Nederlanderschap toekennen zou helemaal hypocriet zijn volgens mij.

op 22 03 2016 at 09:14 schreef Dieho:

De consequentie van jouw visie is dus alle hier aan welvaart opgebouwd kapitaal aan de rest van de wereld teruggeven en wij hier moeten boeten voor alles wat onze voorvaderen tot in de lengte der eeuwen misdaan hebben.
europa terug naar nul, dat zal de wereld als geheel zeker vooruitbrengen !

op 22 03 2016 at 09:16 schreef Hetjo Dik:

Blij te zien dat er veel zijn die zich hier rot over voelen.

op 22 03 2016 at 09:32 schreef babs:

Dieho,
Het is nog niet eens duidelijk hoeveel vluchtelingen opleveren en kosten. Daarnaast zijn vluchtelingen op de vlucht voor oorlogen die wij mede hebben veroorzaakt. Niet door eeuwen geleden opzettelijk slechte grenzen te trekken, maar door dictators en de regio te plaatsen en ze met oorlogen te bestrijden als ze hun plaats niet meer kennen.

op 22 03 2016 at 09:51 schreef Dieho:

Wat een simpele visie, de hele Arabische wereld is zelf bezig zich ten gronde te richten, dit is al 1400 jaar aan de gang, zonder interventies van Europa of Amerika, op de kruistochten na en inderdaad Irak en Afghanistan. Dat wij nu de volledige implosie zien van de Arabische wereld is op de eerste plaatste danken aan Islamitische geloofsoorlogen.

op 22 03 2016 at 14:28 schreef Sasha Berkman:

Dieho: lees u eens in over de leugens waarmee de wereld de laatste golfoorlog is ingerommeld. Daar ligt toch echt de kern van het onstaan van ISIS. 9/11 is verschrikkelijk misbruikt door de amerikaanse oorlogsmisdadigers.

op 22 03 2016 at 17:10 schreef sjonnie:

sasha, dat wist ik niet.
Zucht…

op 22 03 2016 at 17:11 schreef Dieho:

Zonder de Islamitische godsdientoorlogen
was er nooit een Is geweest, De bemoeienis van Westerse en Oosterse landen heeft alleen het proces versneld. Veel landen blijven toch ook bevriend met of zelfs bondgenoot met Saoedi-Arabie waar een regiem heerst dat even verschrikkelijk is als Is.

op 22 03 2016 at 19:15 schreef domoor:

haha op de recente oorlogen in Afghanistan en Irak na…die Dieho toch..

Hitler was ook moslim. pol pot ook, Bush ook toch, Stalin misschien of Karadjic.. wie weet is Balkenende stiekem ook moslim..

op 22 03 2016 at 20:51 schreef Sasha Berkman:

Diehoe: vooral Nederland (het koningshuis) en Amerika zijn inderdaad dik bevriend met Saoedi Arabie, net als Israel.

op 23 03 2016 at 10:41 schreef sintnicolaas:

@Murat Ik vermoed dat Peter bedoeld dat Japan in 1852 gedwongen werd zich voor westerse handel te openen door de ‘gunboat’ diplomacy van de VS.

op 23 03 2016 at 10:54 schreef Peter:

Inderdaad, en de daarop volgende periode waarin Japanners in hun eigen land moesten dulden dat ze volgens westerse wetten als ongelijkwaardige burgers werden beschouwd en behandeld. In hun eigen land!

op 23 03 2016 at 14:56 schreef Gaz Typari:

“als ongelijkwaardige burgers werden beschouwd en behandeld. In hun eigen land!”

Klinkt als derde/vierde generatie allochtonen in nederland, zeker als die asscher nog lang blijft zitten waar ie zit.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS