Home » Archief » Politieke aardverschuiving


[08.01.2016]

Politieke aardverschuiving

Peter Breedveld

nj7

Ik vind het een raar verhaal, van die massa-aanrandingen in Keulen. Eerst verklaarde de Keulse politie dat de Oudejaarsnacht rustig verlopen was, een paar dagen later bleken er op een plein honderden vrouwen te zijn aangerand en verkracht door duizend Arabieren.

Dat is een big budget Cecil B. DeMille-spektakel, maar terwijl het tegenwoordig het hele internet overgaat als je een koekje uit de trommel pikt, omdat er altijd wel net iemand zijn telefooncamera op je heeft gericht, is er vooralsnog niet één filmpje, niet één foto opgedoken van die massaverkrachtingen.

Er is ook helemaal niks over getweet tijdens die Oudejaarsnacht. Vind ik ook vreemd, want als de trein van Vlissingen naar Amsterdam 30 seconden in een weiland stilstaat, is dat binnen de kortste keren uitgebreid gedocumenteerd op Twitter. Duizend Arabieren, massaverkrachtingen, nul tweets, nul foto’s, nul filmpjes. En niet dat mensen te druk waren met ingrijpen om te filmen of te tweeten: zelfs de politie, las ik vol ongeloof, stond erbij en keek ernaar.

Rellende Noord-Afrikaanse mannen

Dat is dezelfde politie die eerder nog beweerde dat, op die Oudejaarsnacht die vreedzaam was verlopen, ze datzelfde plein had schoongeveegd vanwege rellende Noord-Afrikaanse mannen. Eerst veeg je een plein schoon, daarna ga je machteloos toe staan kijken hoe duizend Arabieren vrouwen verkrachten. En je maakt niet eens een filmpje.

Het waren dan ook geen duizend Arabieren, bleek al snel, het waren er honderd. En er waren veertig aangiftes, van berovingen, waarvan een klein aantal in combinatie met aanrandingen. Nu blijken er, geloof ik, 106 vrouwen aangifte te hebben gedaan en in één geval zou het om een verkrachting gaan, en daarna dook er nog ergens een verkrachting op en die verdwijnt weer en duikt weer op, erg vaag allemaal.

Desalniettemin blijven onze kwaliteitskranten spreken van duizend verkrachtende Arabieren, waarbij aandachtsjunkies als Jan Jaap de Ruiter alweer hijgerig verklaren dat de Arabische cultuur de oorzaak is, of het islamitische geloof, of allebei.

Misdaadjournalist

En dan blijkt het opeens om Syrische vluchtelingen te gaan. NOS-correspondent Jeroen Wollaars voert één of ander vaag type op als ‘ervaren misdaadverslaggever‘ die het zeker weet: Het waren vluchtelingen, maar damaggieniezegge van ‘policor’ Duitsland. Het journalistieke principe van ‘één bron is geen bron’ wordt totaal in de wind geslagen en NOS bericht doodleuk, op basis van de beweringen van die ene kerel waarvan niemand weet wie hij precies is, dat het vluchtelingen waren.

De volgende dag doet NRC het ook: “Het waren vluchtelingen!” Wierd Duk, medewerker van het door Bert “Daar moet een negerpik in” Brussen opgerichte The Post Online, die al maanden grossiert in allerlei horrorverhalen over vluchtelingen, zit bij Jinek te hyperventileren over vluchtelingen die ‘onze vrouwen’ belagen. Francisco van Jole heeft die uitzending feilloos geanalyseerd: niemand is geïnteresseerd in de slachtoffers van dat verschrikkelijke seksuele geweld. Het enige waar heel Nederland in is geïnteresseerd, is de afkomst van de daders en die zullen en moeten Arabische vluchtelingen zijn.

Bizar gesprekje

Nog niet één feit is er bekend, alles is gebaseerd op hear-say van onder andere de Keulse politie die zichzelf voortdurend spectaculair tegenspreekt, maar toch weet iedereen het zeker: het waren Syrische vluchtelingen. Arzu Aslan vraagt het Wierd Duk: Waarom moet je per se die afkomst benadrukken? Duk zegt het gewoon eerlijk: het gaat hem om een ‘politieke aardverschuiving’. Ik retweet een screenshot van dat bizarre gesprekje, meteen vult mijn tijdlijn zich met beauze witte mannen, waaronder de huisantisemiet van GeenStijl, Bart Nijman, die me verwijten dat ik niet kan lezen.

Fuckerdefuck: het staat er gewoon! ‘Wat is het belang?’ -‘Dat dit mogelijk een politieke aardverschuiving tot gevolg heeft’. Maar ik ben een wegkijker, ik ontken de feiten, ik hou problemen onder de pet.

Het probleem is dat er, op basis van nul feiten, haat wordt gekweekt tegen allochtonen, Arabieren, moslims en vluchtelingen. Dat zelfs de sjiekste kranten alle journalistieke principes laten varen om zich hier in mee te laten slepen. In NRC stond bijvoorbeeld gisteren een oproep om vrouwen te bewapenen tegen donkere mensen. Arzu Aslan tweette: ‘Wanneer rechts zich massaal drukmaakt om vrouwenleed? Als het om niet-witte daders gaat. Jullie zijn walgelijk.’ Natuurlijk kreeg ze poep en ingewanden over zich heen, maar er staat maar één onwaarheid in die tweet: dat rechts zich druk zou maken om vrouwenleed.

Vrouwen bewapenen

Vrouwenleed kan rechts niks schelen. De rattenvanger van Nederland, de immens populaire journalist Jan Roos, stond op nationale televisie een vrouw aan te randen, met overheidssubsidie, en dat vindt iedereen geweldig. Nou ja, niet die vrouw die werd aangerand, natuurlijk. In het stuk van Francisco van Jole wordt een Oktoberfest in Alkmaar genoemd waar de serveersters op zeker moment het werk neerlegden, uit protest tegen de massale aanrandingen, door witte bierdrinkers. Het enige bericht erover staat in een Alkmaars huis-aan-huisblad! Hier lees ik dat aanranden en verkrachten de normaalste zaak ter wereld is tijdens het Duitse Oktoberfest: ‘In 2014 waren er 720 arrestaties, waarbij 13 agenten gewond raakten en vonden er meerdere verkrachtingen plaats.’

Maar daar horen we Jeroen Wollaars niet over. Wierd Duk zwijgt. In NRC Handelsblad geen oproepen om vrouwen te bewapenen tegen dronken Duitsers. Want het zijn witte mannen, en dan is seksueel geweld blijkbaar niet erg.

Oriëntalistische seksfantasieën

Dat verhaal van die Keulse aanrandingen past te naadloos in het domrechtse discours over moslims en allochtonen. Het voldoet ook aan alle kenmerken van de oriëntalistische fantasieën waarin schrijvers en kunstenaars in de 18e eeuw grossierden: de geperverteerde donkere muzelmannen die roomblanke vrouwen bezoedelen. Ik lees verhalen over “vingers in alle gaten” die rechtstreeks lijken te zijn gekopieerd van de verhalen van het Tahrirplein. Daders die, voor de ogen van de machteloze politie, lachend hun verblijfsvergunningen verscheuren en zeggen dat ze morgen een nieuw gaan halen, dat ze hier zijn dankzij Merkel.

Kun je het Merkels politieke tegenstanders makkelijker maken?

Maar geen spoor van aarzeling op de kwaliteitsredacties. Niemand die het vreemd vindt, niemand die vraagtekens zet. Want we willen zo graag dat het vluchtelingen zijn. We willen zo graag die politieke aardverschuiving. En eerst en vooral zijn we ‘islamcriticus’ en dán pas journalist.

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 08.01.2016 @ 11:33

[Home]
 

86 Reacties

op 08 01 2016 at 12:56 schreef Egbert:

Meer over aanrandingen door Jan Roos op Youtube.

Heeft er al een ‘gesprekspartner’ van hem aangifte gedaan? In elk geval, totnutoe is dit dé context-met-slogan voor #Keulenhbf: Hé, niet aanraken vriend.

op 08 01 2016 at 13:04 schreef babs:

Carnaval, iemand?

op 08 01 2016 at 13:28 schreef Petra:

Tips for a safe Oktoberfest

http://www.sicherewiesn.de/index.php/en/

Daarmee vergeleken is een armlengte afstand houden een zeer terughoudend advies.

op 08 01 2016 at 13:48 schreef Floris Schreve:

Het lijkt me niet verstandig om nu al heel stellig te zijn over wat er nu wel of niet gebeurd is, maar als het verhaal gebracht wordt onder het motto “Het gaat hier om een politieke aardverschuiving” dan lijkt me dat reden genoeg om op z’n minst wantrouwig te zijn en iedere conclusie op te schorten, totdat het hele verhaal boven water is gekomen, gechecked en gedubbelchecked. Trouwens, heet deze correspondent, die ik verder alleen maar ken van zelfde soort verhalen waarmee hij de suggestie wekt vooral een bepaalde agenda te dienen, echt Wierd Duk (Weird Duck)? Of is dat een pseudoniem?

op 08 01 2016 at 14:00 schreef babs:

Van Jole is niet helemaal correct over San Fermin in Spanje. Aanranding daar is niet pas een issue nadat een Britse werd aangerand. Uit zijn eigen link, en die is correct, blijkt dat het al sinds 2013 op de agenda staat.

Dit jaar was er al voor San Fermin een grote campagne tegen seksueel geweld, waarna de demonstratie logisch is als toch weer seksueel geweld plaats vindt.

In Spanje komt elke dode als gevolg van relationeel geweld in het nieuws, met lokatie, nummer (56 over 2015 weet ik daardoor uit mijn hoofd) en informatie of er al eerder aangifte tegen de dader (altijd man) was gedaan. Altijd met een speciaal tel nr in beeld dat slachtoffers kunnen bellen.

En met duidelijk effect, er was een dalende trend (vlakt nu af). Relatief naar inwonersaantal vallen er in Spanje een stuk minder doden onder de dames dan in NL.

Ook kan een vrouw overal alleen een café in. Mijn Spaanse vrouw dacht dat dit in het progressieve NL ook kon en werd bij de eerste beste blanke buurtbar lastiggevallen. Iedereen weet dit ook, in elke buurt is wel zo’n alcoholistenbar met smoezelige vitrages. We zijn het normaal gaan vinden dat een vrouw alleen daar geen biertje gaat drinken.

op 08 01 2016 at 14:12 schreef Floris Schreve:

Dit gesprek met deze Wierd Duk is wat mij betreft bijzonder veelzeggend. Hoewel hij hier juist iedere suggestie onderuit probeert te halen dat hij zich door een agenda laat leiden (Pegida, Putin) vind ik juist uit dit gesprek bijna het tegenovergestelde blijkt (in ieder geval genoeg reden tot kritische vragen), https://vimeo.com/142343809

op 08 01 2016 at 14:26 schreef John de Beer:

Zo vreemd is dit fenomeen eigenlijk niet in een verder nieuwsluwe periode, denk maar aan “de clowns” in Oude Pekela. Toen waren er ook deskundigen zoals de Groningse psychiater Gerrit Mik die wezen op op zichzelf geheel juiste zaken die op dat moment volstrekt buiten het kader vielen. In de slipstream van het vermeende kindermisbruik werd in één moeite door de arme en eeuwenlang uitgebuitte arbeidersbevolking van Oost-Groningen erbij gehaald.
Maar goed, als er werkelijk aangerand en zelfs verkracht is, moet de rechtstaat worden gevolgd en fikse straffen worden uitgedeeld. En gesteld dat het in Köln werkelijk om sexueel delinquente asielzoekers zou gaan, dan mogen ze er op gewezen worden dat ze wat meer clementie met hun fatsoenlijke lotgenoten moeten hebben voordat ook het laatste restje draagvlak door dergelijke misdrijven is verdampt.

op 08 01 2016 at 14:46 schreef Haes:

Daar komt trouwens bij dat burgemeester Reker verkeerd geciteerd is en daardoor nu door het slijk gehaald wordt.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20160106_02051818

op 08 01 2016 at 14:53 schreef jos:

“Ze zitten aan ónze vrouwen” is een vast onderdeel van haatpropaganda: nazi’s over joden, Amerikaanse witte supremacisten over zwarten, Egyptische baardmannen over Kopten enz.

op 08 01 2016 at 15:04 schreef Anoniem:

Op krapuul verscheen een tijd terug al een artikel over die schoft Jan Roos.

http://www.krapuul.nl/samenleving/media-blog/776638/jan-roos-powned-de-aanrander/

op 08 01 2016 at 15:29 schreef Daan:

Kwee nie of je hier mensen mee gaat overtuigen, met dit ontkennende standje. Kun je je niet beter voorbereiden op een onderbouwd betoog voor het geval het gewoonweg wáár is wat men zegt dat in Keulen is gebeurd? Als je nu zo ontzettend de ‘messenger’ gaat ‘shooten’ (Duk, Wollaars) word je straks niet serieus genomen als hun verhalen op waarheid gebaseerd blijken te zijn.

op 08 01 2016 at 15:49 schreef Peter:

Ik word nú al niet serieus genomen, Daan, simpelweg omdat ik niet meedoe met paniek zaaien en “te wapen!” roepen.

De verhalen van Duk en Wollaars zijn niet op waarheid gebaseerd. Ik begrijp dat het voor jullie niet te bevatten is, maar je mag niet zomaar van alles beweren als je daar geen keihard bewijs voor hebt. Als straks zou blijken dat asielzoekers inderdaad speciaal naar Europa komen om vrouwen te verkrachten, dan heeft Wollaars zich toch alleen maar op hear-say gebaseerd en heeft Duk toch alleen maar interesse getoond in de afkomst van de daders.

Het blijkt dat aanrandingen en verkrachtingen op Oktoberfesten en dergelijke een heel normaal verschijnsel vormen, alleen is er nooit veel aandacht voor, omdat de daders witte niet-moslims zijn. Dat blijft een feit, ook als er plotseling wel filmpjes opduiken die het gelijk van Wollaars en Duk bewijzen.

op 08 01 2016 at 15:55 schreef Js:

Sexueel geweld is op de eerste plaats een mannenpobleem. Daarbij is het ook objectief vast te stellen dat mannen in en uit onontwikkelde gebieden zich er vaker schuldig aan maken. Ik denk dat bepaalde religies die mannen meer rechten geven dan vrouwen, zaken nog erger maken, maar het is debiel om het volledig aan de islam te linken, want het gaat toch echt om testosteron.

Al die verbazing dat deze gebeurtenis wordt misbruikt door rechts vind ik een beetje onnozel. Natuurlijk doen ze dat. En dat rechts dat doet is geen reden om de hele situatie te downplayen, zeker niet als die verklaringen van -anonieme- agenten blijken te kloppen.

op 08 01 2016 at 16:01 schreef Peter:

Er wordt hier niks gedownplayed, Js. Integendeel: seksueel geweld, daar ben ik ontzettend tegen. Oók als Jan Roos zich er schuldig aan maakt. Alleen wordt zulk seksueel geweld niet alleen door Domrechts gedownplayed, Roos’ voormalige werkgever krijgt er zelfs subsidie voor. Seksueel geweld, van ónze belastingcenten!

op 08 01 2016 at 16:21 schreef Beukman:

Typisch dat een van de belangrijkste feiten bij de aanrandingen in de berichtgeving steeds als onbelangrijk detail wordt aangevoerd: de daders waren allemaal dronken! Iedere jonge vrouw weet dat ze moet uitkijken voor dronken mannen, omdat ze al snel handtastelijk kunnen worden. Vraag het die serveersters in Alk maar.
Hadden deze aanrandingen plaatsgevonden als de daders – die vermoedelijk toch al niet aan drank gewend zijn – nuchter waren geweest? Ik betwijfel het.

Het ligt altijd wat gevoelig om Koning Alcohol, westerse harddrug nr 1, ter sprake te brengen. Ook de gebeurtenissen in Alkmaar laten zien dat men laveloosheid als een voldongen feit beschouwt. Maar misschien is het toch een idee om openbare dronkenschap wat fanatieker te gaan bestrijden dan nu het geval is. Vrouwen zullen zich een stuk veiliger voelen met nuchtere mannen om zich heen. Een neveneffect is dat bushokjes heel blijven.

op 08 01 2016 at 16:46 schreef Daan:

@Breedveld: ik heb die timelines van Duk en Wollaars een beetje gevolgd op Twitter, maar die zaten niet zomaar iets uit de duimen te zuigen. De hebben gewoon de journalist uitgehangen en informatie opgediept over de gebeurtenissen (politierapporten, een journalist, getuigen etc.). In journalistisch-ethische zin zijn Duk en Wollaars bepaald niet over de schreef gegaan, en hebben ze daarbij man en paard genoemd met alle voorwaardelijkheid die erbij hoort. Dus dat was geen hetze. Ik denk dat je er voorzichtig vanuit kan gaan dat er in Keulen gewoon is gebeurd wat men zegt wat er gebeurd is.

Veel interessanter is of je de afkomst van de daders moet noemen. Ik denk dat die wel relevant is omdat we toevallig momenteel midden in een asielstroom zitten aan mensen met een vergelijkbare achtergrond. NL / Europa staat voor de keuze: Allemaal opvangen of hek dicht. En die keuze wordt mede gevoerd ahv wat wij van die asielzoekers kunnen gaan verwachten. Wie zijn het? Wat voor mensen? Hoe gaat dat straks integreren? Wel, in dat kader lijkt het mij wel van belang wanneer er enkele tientallen van hen – koud enkele maanden na binnenkomst in Duitsland – zich misdragen a la Keulen.

op 08 01 2016 at 16:56 schreef babs:

Hoi Js,
Doe eens dat objectief vaststellen. Met cijfers dan. Mijn cijfers voor Spanje en NL onderbouwen je stelling niet. Geweld tegen vrouwen is te beteugelen met voorlichting en mediacampagnes.

Hoi Beukman,
Ook jij slaat de plank mis. Het is niet de alcohol, het is de cultuur wat als geaccepteerd wordt gezien als reactie op alcohol. Hele volksstammen gedragen zich wel prima na het nuttigen van forse hoeveelheden alcohol. In het ene café is het elke week raak, in het andere niet. Alcohol blijft een linke hard drug, maar de cultuur van hoe met alcohol om te gaan is een stuk belangrijker. Drooglegging in wat voor vorm ook, is niet de oplossing, het beinvloeden van de cultuur is makkelijker en doeltreffender.

Dus zelfs als na grondig onderzoek zou blijken dat immigranten uit landen x en y vaker geweld tegen vrouwen gebruiken, dan is niet de oplossing de grenzen te sluiten of mensen met speciale hoedjes te laten rondlopen, maar om hun cultuur te beinvloeden.

op 08 01 2016 at 17:05 schreef Peter:

Daan, ik laat met links naar de bronnen zien dat Wollaars het journalistieke principe van ‘één bron is geen bron’ laat varen en een totaal onbekende vent opvoert ter bewijs dat het vluchtelingen waren. Duk volg ik ook al langer, die baseert zich altijd op de boulevardpers om horrorverhalen te verspreiden over vluchtelingen. Je kunt nota bene in de Jinek uitzending zien en horen dat hij geobsedderd is door de afkomst van de daders, en totaal niet is geïnteresseerd in het lot van de slachtoffers, hij eigent ze zich alleen toe met het predikaat ‘onze vrouwen’. Ik link naar een screenshots waarin hij verklaart dat de afkomst van de daders voor hem zo belangrijk is omdat die een ‘politieke aardverschuiving’ tot gevolg kan hebben.

Jij beweert alleen mar dat Duk en Wollaars het toppiejoppie doen, met nul bewijs. Geen link, niks. Je weerlegt niks, je spreekt alleen tegen.

Normaliter laat ik reacties als die van jou niet toe. Het gaat namelijk altijd hetzelfde: mijn bewijs en argumenten worden totaal genegeerd en er wordt maar wat beweerd en dan moet ik weer aantonen dat het beweerde onzin is.

Jouw reacties heb ik toegelaten ter illustratie van de argumentatiekracht van Domrechts. Maar we zijn nu dus klaar. 2-0 voor Peter. Daan is K.O.. DONG!

op 08 01 2016 at 17:09 schreef leo schmit:

Goed stuk, goed commentaar van Beukman en enkele anderen wat betreft vergelijkbare ‘bezopen’ omstandigheden. Ik noem ook bezopen Britten op de Balearen en bezopen Noren in ‘Hellas’. Maar het hoofdpunt is dat figuren als Duk (nooit van gehoord tot nu toe) een agenda hebben en die met succes uitvoeren: ‘migranten zwart maken’. Nou eerst maar wat bewijzen. Ik heb wel een foto gezien via Tw van een Duitse dame die door een rasta figuur belaagd werd.

op 08 01 2016 at 17:23 schreef MNb:

Zo voorspelbaar.
Het eerste wat ik dacht toen ik over Keulen las: de bekende hap zal over vluchtelingen en/of moslims beginnen.
Het tweede: ze hebben het nooit over blanke aanranders.
Het derde: er komen er hier een paar langs die “antwoorden” met “ja maar, die aanrandingen zijn heel erg” – om mijn tweede gedachte te bevestigen.
Het is misschien nog wel het ergste dat het zo voorspelbaar, want gewoon is.

op 08 01 2016 at 18:35 schreef JS:

Sorry Babs, maar als je cijfers of informatie wilt hebben over verkrachtingen in onontwikkelde gebieden in Afrika of tribale dorpen in het MO of India dan acht ik je snugger genoeg internet te kunnen raadplegen.

Om je toch een beetje tegemoet te komen, dit kon ik zo snel vinden over cijfers binnen Nederland http://nl.aup.nl/wosmedia/296/vol_83_no_2_-_zedendelinquentie_en_etniciteit.pdf
vooral figuur 3 is interessant. Ik weet verder niet wat het onderzoek erover zegt, maar ik ben ervan overtuigt dat de oorzaak ligt in het feit dat het mannen betreft uit een ‘pimitieve’ cultuur en dat het man-zijn de primaire factor is. Dus niet in een genetisch testosteron overschot t.o.v. de ‘witte’ man of de islam.

Nu mag jij onderbouwen waar het een samenleving of land gelukt is om verkrachtingen te minimaliseren dmv campagne en voorlichting.

@Peter, ik zei het meer in algemene zin. In je stuk ben je louter kritisch naar de informatie die naar buiten komt en de gretigheid waarmee twijfelachtige informatie wordt gebruikt als stok om mee te slaan. En dat kan ik alleen maar waarderen.

op 08 01 2016 at 18:56 schreef Beukman:

Welke volksstammen mogen dat zijn die goed met alcohol omgaan, @Babs (16.56)? Toch niet de Nederlandse volksstammen. Alcoholgebruik is de oorzaak van een proportioneel aandeel in seksuele en geweldsdelicten, vandalisme en verkeersongevallen. Daarnaast is deze drug zodanig gedemocratiseerd dat je misbruik, met alle gevolgen vandien, tegenkomt in alle sociale lagen van de maatschappij: ook sommige professoren slaan hun vrouw als ze toeter zijn. Ik blijf het opmerkelijk vinden dat de invloed van drank tot nu toe keurig buiten alle beschouwingen wordt gehouden als katalysator van de recente gebeurtenissen. Misschien weten we niet beter meer dan dat alcohol er nu eenmaal bijhoort?

op 08 01 2016 at 19:10 schreef Peter:

Beuk! Dit vind je misschien interessant: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/alcohol.html

op 08 01 2016 at 19:20 schreef Egbert:

Prem Radhakishun en Swydert vL in DWDD, op dinsdag. 14 minuten over Charlie Hebdo, avondvullend dus bij DWDD. Tegenover hem zit Ali B. die -zo moest ik leren- Noordafrikaan en moslim is; maar een goede hoor.

Eerst even Denker des Avondlands Swydert van Lienden: (serieus) Jij bent tegen generaliseren. Volgens mij zijn wij daar allemaal tegen. En: Islamofoob is [een scheldwoord voor] iemand die de Islam beledigt. Dat is vals nadenken. Soit, voor nu.

Prem eerst on topic, over zijn grondrecht te provoceren en te spotten met religies. Hij noemt dat “vragen stellen” en “aanzetten tot nadenken”. Dan, uit het niets (11:45):
Kijk in Keulen zijn het mensen van Noordafrikaanse afkomst die die vrouwen daar hebben aangerand en verkracht, ja. Waarom zou ik niet zeggen dat die mensen van Noordafrikaanse afkomst zijn? Tegenover mij zit iemand [Ali B.] die het toonbeeld is van liefde en óók van Noordafrikaanse afkomst is. Dus [met] het feit dat ik één daad benoem zeg ik toch niet dat de ánder fout is?

Prem, dat zeg je WEL, in al je gezwets. Nog aardig dat je Ali B. vrijspreekt, ongevraagd. Waarom moest dat?

op 08 01 2016 at 20:19 schreef Beukman:

@Peter Ah ja, ik herinner me het stuk, het is pijnlijk herkenbaar. Bij Nederlanders is het vooral het platte groepsgedrag dat zo ontluisterend en genant is als ze dronken zijn: te luid praten, heel hard lachen, mannen die vrouwen in hun tieten knijpen, plassen in het openbaar, glazen kapot gooien. Is dat iets van de laatste decennia? Waarschijnlijk: vroeger werd er immers veel minder gezopen dan tegenwoordig.

Maar nu een groep Syrische asielzoekers, waarvan de meesten weinig ervaring met alcohol zullen hebben. Er bestaat bij hen dus nog geen drankcultuur. Hoe reageren zij op zo’n oudejaarsavond, vermoedelijk al in een euforische stemming, als ze het voorbeeld van veel Duitsers volgen en het op een zuipen zetten? Totaal ontremd vermoed ik. En dit nog versterkt door het onvermijdelijke groepsgedrag, waarin het eigen morele kompas wordt overgenomen door bandeloosheid, en iedereen denkt: “Hij doet het, dus dan mag ik het ook.”

Het zal geen kwaad kunnen om bij nader onderzoek de rol van de alcohol een plek te geven.

op 08 01 2016 at 20:24 schreef Theo van Ewald:

Meneer Breedveld u heeft helemaal gelijk!

Inderdaad klopt er al jarenlang, of laat ik beter schrijven ‘decennia’, niets van wat wij brave burgers in de media over ‘migratie’ en ‘asielpolitiek’ leest en hoort en ziet.

op 08 01 2016 at 20:52 schreef Frits:

Groepsaanranding/verkrachting op deze enorme schaal zegt iets over de gedeelde waarden van die groep. Kun je shoot the messenger spelen, maar daar maak je je nogal belachelijk mee. De politie spreekt van een nieuwe geweldsdimensie en hier gaat de discussie of er niet te gretig wordt gemeld dat het om Noord-Afrikanen, Arabieren of asielzoekers gaat. Nou, het gaat om Noord-Afrikanen en asielzoekers die zich in groepsverband(!) – een nieuw en gruwelijk fenomeen in Europa – vergrijpen aan vrouwen. Dat lijkt me nogal een groot probleem en dus niet gek dat het daar over gaat.

op 08 01 2016 at 21:16 schreef Roland:

Peter, elke ongewenste vinger in een vagina of kneep in een bil is wat mij betreft even erg, en behoort gelijkelijk bestraft te worden (daarom ben ik ook tegen het hele concept van hate crimes, dat maakt het slachtoffer immers ook weinig uit).

De vraag is een beetje of je een asielzoeker dan nog door je nationale rechtssysteem wil jagen, met de bijpassende straf, of dat je hem/haar uitzet. Een dronken Duitser in Keulen, of tijdens een Oktoberfest, kun je niet uitzetten.

Tweede probleem is dat zich misdragende asielzoekers, vluchtelingen, illegalen (en zelfs volstrekt legale allochtonen) die zich misdragen het draagvlak voor vluchtelingen bedreigen.

Dat groepsdenken is zonder meer fout, maar het veroordelen van de achterliggende cultuur, of dat nu de conservatieve islam is of (dom)rechts ‘hooligan-achtig’ gedachtegoed, kan ik alleen maar toejuichen.

op 08 01 2016 at 21:34 schreef MNb:

En ook Frits bevestigt keurig wat ik schrijf: aanrandingen zijn heel erg en hij heeft geen belangstelling voor kaaskoppen die precies hetzelfde doen. Want daar gaat het niet over of zo.

op 08 01 2016 at 21:35 schreef Egbert:

Dus die Duitsers hebben een cursus gedaan “Het Noord-Afrikaans en Arabisch uiterlijk herkennen”.

The Guardian: “Of the 31 people identified, nine were Algerian, eight Moroccan, five Iranian, four Syrian and two German, plus an Iraqi, a Serb and a US citizen.”

Nah, opnieuw op cursus Rasherkenning, jullie. Lodewijk Asscher eerst.

op 08 01 2016 at 22:37 schreef Mart:

En wat dan nog als de daders allochtoon blijken te zijn? Is dat een reden om maar meteen er van uit te gaan dat elke immigrant per definitie een verkrachter is?

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is geldt nog steeds voor individuen.

Collectieve bestraffing en Gesundes Volksempfinden heeft tot nog toe aantoonbaar tot meer schade in Europa geleid dan decennia immigratie van andere culturen.

op 08 01 2016 at 23:01 schreef Frits:

@MNb Dat is totaal niet wat ik schrijf en geef eens een voorbeeld van kaaskoppen die precies hetzelfde doen, namelijk in massaal groepsverband vrouwen insluiten, aanranden/verkrachten en beroven. Dat nieuws heb ik gemist. Het nieuws uit Keulen (en andere Duitse steden)is zo groot vanwege de ongekende schaal. Maar mensen houden zich liever bezig met racisme-roepen en het maken van appel-peer-vergelijkingen in plaats van het unieke karakter van dit seksuele geweld te erkennen en benoemen.

op 09 01 2016 at 10:39 schreef Mario:

Frits;
“Nou, het gaat om Noord-Afrikanen en asielzoekers die zich in groepsverband(!)…”

Zet dat eens af tegen het volgende?

“Het gaat om negen Algerijnen, acht Marokkanen, vijf Iraniërs, vier Syriërs een Irakees, een Serviër, een Amerikaan en twee Duitsers.”

Wat klopt er niet aan je (bevooroordeelde) argument?

Feit is: er is amper nog iets bekend over deze gruwelijkheden en/of de mate waarin het e.e.a. daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Maar krachtens het zondebok-principe zijn de schuldigen al bekend. Duitse justitie is momenteel bezig met het onderzoeken van.

Daarbij: een aantal van de (latere) aangiften, betrof “slechts” ‘een tik op de bil’ (is aanranding. geen discussie/ bagatalisering). Waardoor het totaal aangiften vele malen hoger is geworden.
Evengoed is er tot op heden amper iets bekend, waarbij er inmiddels alweer zoveel ruis aanwezig is, dat het verdomd moeilijk, zoniet onmogelijk, is om ‘de daders’ aan te wijzen. Wat je momenteel ziet is dat de usual suspects (ter extreemrechtse/ PVV zijde) nog meer ruis veroorzaken. Het is uitermate ongepast om met het vingertje te gaan wijzen en te beweren dat het hier om die en die gaat.

op 09 01 2016 at 10:42 schreef babs:

Js, dat onderzoek waar je naar linkt gaat er van uit dat tegen allochtonen en autochtonen even vaak aangifte wordt gedaan. Alkmaar vs Keulen toont nu precies aan dat dit niet zo is. Bij blanken als Jan Roos is tietengrijpen grappig, als een Antilliaan hetzelfde doet volgt aangifte en politie-ingrijpen. Er kunnen best verschillen zijn, maar je onderzoek toont dat niet aan, door de verkeerde opzet.

Je wijzen op India en Afrika is ook al niet sterk. Pak dan ook Indonesië en bijvoorbeeld Bolivia, ook economisch minder ontwikkelde landen. Het lijkt ook in economisch minder ontwikkelde landen vooral cultureel bepaald. India lijkt me daarnaast aan het begin te staan van een culturele omslag, een omslag die Spanje al heeft afgerond. Wat Jan Roos op TV doet is in Spanje totaal ondenkbaar.

op 09 01 2016 at 10:46 schreef yurp:

Niet alleen weten we blijkbaar zeker dat het Syrische vluchtelingen waren, we weten ook dat ze het puur voor hun ‘amusement’ deden. Tenminste dat zeggen anonieme agenten blijkbaar tegen Die Welt. En als anonieme agenten het zeggen dan is dat natuurlijk de waarheid. Dat spreekt voor zich…

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2577804/2016/01/07/Daders-waren-vooral-recente-Syrische-vluchtelingen-die-het-deden-voor-hun-seksueel-amusement.dhtml

op 09 01 2016 at 12:04 schreef Thomas E:

We moeten het schenden van de lichamelijke integriteit van een ander gewoon compleet uit de racismehoek halen. Wíé zoiets ook flikt moet zonder aanziens des persoons flink bestraft worden. Punt.

En als uit betrouwbare statistieken zou blijken dat bepaalde bevolkingsgroepen zich er meer schuldig aan maken dan andere, dan moeten die op dit punt ‘heropgevoed’ worden. Dit geldt net zo hard voor asociale blanken zoals loverboys, lossehandenmannen en carnavalsknijpers. Je blijft gewoon met je poten van een ander af.

op 09 01 2016 at 13:17 schreef Nrosa:

‘Betrouwbare statistieken’? Toen alleen fijne blanke Duitser het deden tijdens de Oktoberfesten hoorde je nooit iemand over het belang van de afkomst van de daders.Trouwens, het verscheen nauwelijks in het nieuws…

op 09 01 2016 at 14:06 schreef Theunis Victor:

Als ik jullie allemaal lees hier op dit forum dan begrijp is pas echt dat Europa naar de kloten moet

op 09 01 2016 at 14:10 schreef Thomas E:

@Nrosa

Dat is nou precies wat ik zeg. Daarom neem ik ook o.a. blanke carnavalsknijpers als voorbeeld. Mochten die statistisch een probleem opleveren, dan moeten in katholieke kringen de regels en code van de carnavalsviering nog maar eens goed uitgelegd worden. En moeten caféhouders flink beboet worden als iets dergelijks zich in hun etablissement voordoet. Ook van de wetenschap dat verklede politieagenten zich in de menigte bevinden kan een preventieve werking uitgaan. Nogmaals: het gáát om de daad, de aanranding; de dader krijgt mogelijk pas profiel in de statistieken. In die statistieken zie je bijvoorbeeld of alcohol cq drugs een factor is; of dat etniciteit/cultuur meespeelt; of laagopgeleide jongens uit eenoudergezinnen oververtegenwoordigd zijn; etc etc.

op 09 01 2016 at 15:51 schreef Zomaar:

Ik begrijp wel dat je stelling wil nemen tegen de gebruikelijke xenofobe schreeuwers, maar wat is er mis met culturele oorzaken benoemen?
Bij seksueel misbruik van kinderen door katholieke priesters wuiven we dat toch ook net weg met ‘er zijn ook atheïstische pedo’s’?

op 09 01 2016 at 17:13 schreef MNb:

@Frits: “Dat is totaal niet wat ik schrijf”
Klopt. Je schrijft helemaal niets over kaaskoppen die hetzelfde doen. Dat bevestig je (en daarmee spreek je keurig jezelf tegen) met

“en geef eens een voorbeeld van kaaskoppen die precies hetzelfde doen”
Alkmaar.
München.
Oktoberfeesten.
Te vinden op deze zelfde pagina.
Maar ja, blijvend in de ontkenningsfase, he Frits.

Ook Zomaar heeft het niet begrepen: “wat is er mis met culturele oorzaken benoemen?”
Welke cultuur? Want de oorzaken die in de kaaskoppencultuur liggen worden nou net nooit benoemd.

“Bij seksueel misbruik van kinderen door katholieke priesters wuiven we dat toch ook net weg met ‘er zijn ook atheïstische pedo’s’?”
He – precies dat deden notal wat katholieken. Je vergelijking gaat op verschillende manieren op fraaie wijze mank.

op 09 01 2016 at 17:26 schreef jos:

@Zomaar:

In het geval van kindermisbruik door katholieke priesters gaat het over de doofpot binnen de Kerk en over het priesterschap zelf, niet over het feit dat kindermisbruik zogenaamd ingebakken zit in het christendom of over welke etnische afkomst de priesters hebben zoals dat nu met Keulen gaat.

Wanneer het over “culturele oorzaken” van wangedrag gaat wordt hoe dan ook een uitspraak gedaan over de overgrote meerderheid met dezelfde cultuur die zich NIET misdraagt. “Hé”, zegt de doorsnee Noord-Afrikaan of Arabier die er niet eens over piekert om vrouwen te betasten, “wat heb ik er mee te maken ? Waarom moet gepropageerd worden dat vanwege mijn uiterlijk ik waarschijnlijk een verkrachter ben ?” Reden om heel voorzichtig om te gaan met “benoemen” en zich niet te laten intimideren door beschuldigingen van politiek-correctheid als men niet wil “benoemen”.

op 09 01 2016 at 18:02 schreef John de Beer:

Maar wat maakt het nu toch uit dat er in andere gevallen niet of anders gereageerd wordt? Wat ik overigens betwijfel maar dat is een andere zaak. Het gaat nu om Keulen en wat daar is gebeurd is ongelooflijk fout. Goed dat die Keulse politiechef is afgetreden, zijn achterlijke verzwijgingstactiek had op termijn nog veel meer onschuldige slachtoffers gemaakt.
Moslims moeten we nu echt eens serieus gaan nemen en ze niet steeds als zielige en onmondige slachtoffers beschouwen. Hun vaak grote inspanningen voor een beter bestaan in het Westen bewijst al dat ze best tegen een stootje kunnen.

op 09 01 2016 at 18:45 schreef Anoniem:

Ok picture this:

1000 Arabieren en dudes die er ook zo uit zien die op CS vrolijk er op gaan verkrachten en de politie keek er naar en kon er niks aan doen.

…..iets klopt er niet.

op 09 01 2016 at 18:47 schreef Frits:

@MNb Jezus, gast! Wie zit er nu in de ontkenningsfase? Je brengt wegkijken naar een heel nieuw level. Grote groepen mannen die in de openbare ruimte op doelbewuste en georganiseerde wijze vrouwen insluiten en aanranden… Dat is niet eerder gebeurd. Ja, op het Tahirplein, maar niet in Alkmaar, München of op de Oktoberfesten. Het gaat hier niet om individuele dronken mannen die hun poten niet thuis kunnen houden, maar om een groepsdynamiek die niet corrigeert maar juist attaqueert. Dat is een uniek en verschrikkelijk gegeven. Maar blijf jij maar met appel-peer-vergelijkingen komen. Zal vast helpen.

op 09 01 2016 at 19:20 schreef jos:

Frits: Het gaat hier niet om individuele dronken mannen die hun poten niet thuis kunnen houden, maar om een groepsdynamiek die niet corrigeert maar juist attaqueert

Klassiek inmiddels dit. Misdragingen door de Ander komen voort uit het collectief, bij Ons zijn er alleen individuen.

op 09 01 2016 at 19:22 schreef Mario:

“Je brengt wegkijken naar een heel nieuw level.”

Pot, ketel, zwart.

Tevens: minder gamen. Het is niveau.

op 09 01 2016 at 19:46 schreef Frits:

@jos Elke aanranding is walgelijk, dat spreekt voor zich. In het geval Keulen gebeurde het op bizar grote schaal en in georganiseerd groepsverband. Dat gegeven maakt het uniek en zo’n groot nieuws. Inmiddels gaat het om 379 aangiften http://www.nu.nl/algemeen/4195113/aantal-aangiften-keulen-gestegen-379.html. Maar het is allemaal een domrechts complot. Vooral de kop verder in het zand steken.
@Mario Sterk.

op 09 01 2016 at 19:57 schreef Peter:

We weten nog steeds niet wat er in Keulen is gebeurd. En al stijgt het aantal aangiften tot een miljoen, dat bewijst ook nog niks.

Geef gewoon toe dat je alleen in Keulen bent geïnteresseerd omdat het om bruinen gaat. Daarom kronkel je dat het een aard heeft als het om witte daders gaat.

Ik ben hier nu wel klaar mee. Jullie komen altijd vijftig keer hetzelfde zeggen, en trekken je niks aan van andermans argumenten, of van feiten, for that matter.

op 09 01 2016 at 20:52 schreef MNb:

Je hebt inderdaad assistentie nodig van iemand die al zowat 2000 jaar dood is, Frits. Misschien kan hij je helpen te googelen op groepsverkrachting Nederland en groepsverkrachting België.

op 09 01 2016 at 20:53 schreef Sasha Berkman:

De moderne fascisten hebben altijd vrouwen- en homorechten misbruikt voor hun eigen bruine agenda.

http://www.volkskrant.nl/politiek/pvv-kiezer-negatiefst-over-homo-s~a2892977/

De fascist Wilders werkt samen met partijen als Front National en Vlaams Blok. 2 partijen met een walgelijke visie op homosexualiteit, vrouwenonderdrukking.

Allemaal zijn ze diervriendelijk ook, tegen halal slachten enzo maar ondertussen iedere dag dikbilkoevlees en plofkipppenvlees eten.

I rest my case.

Fascisme is van nature opportunistisch.

op 09 01 2016 at 20:58 schreef Mario:

“Inmiddels gaat het om 379 aangiften”

Hoeveel aangiften wegens aanranding/ verkrachting en hoeveel voor diefstal en ga zomaar door? Als je met cijfers wil smijten, doe het dan goed.

op 09 01 2016 at 21:23 schreef MNb:

Sorry voor eventueel dubbelposten, maar hier is iemand die je analyse grotendeels onderschrijft:

http://freethoughtblogs.com/pharyngula/2016/01/09/where-the-racist-feminists-at/comment-page-1/#comment-993088

op 09 01 2016 at 23:28 schreef dewanand:

hhhaahaha hoe luid zou nou Prem Radhakishun janken en huilen als het hete hindoemeiden waren daar in Keulen die lekker een gang bang deden in Hindoeistische Kama Sutra stijl met al die arabische mannen, die toch al 2 jaar niet goed gesekst hebben???

In een normale, gezonde mensapentoop moet gewoon 20 procent van de vrouwen en vruchtbare meiden of goedkope fulltime hoer zijn of parttime, gratis, hete uitnaaislet.

Ja een natie heeft geheime parttime sletten nodig, want anders is het leven dood voor alle mannen.

Natuur is natuur, en mannen blijven mannen.

Mannen zijn allemaal zelf slachtoffers van hun eigen mannelijke hormonen (testosteron) en daarom is het in de islam zo dat men zegt tegen vrouwen van, geef geen aanstoot en laat je verleidelijke vormen niet zien, het wormpje aan je haken he, ja de logica van die hele Sharia begin ik nu beter te begrijpen. Ik zou het boek ‘De ideale moslimvrouw’ van een moslim fundamentalist toch moeten uitspitten, want zo begrijp ik de theorie van de mensapentoop beter, en het is biologisch natuurlijk en gezond.

Islam als biologisch verschijnsel modelleren is uitermate leerrijk en geestverruimend, maar islam is echt niet anders…

op 10 01 2016 at 13:33 schreef #rapefugees | RunderVink:

[…] is en komt daar pas naderhand op terug. Een raar verhaal, schrijft Peter Breedveld op zijn website Frontaal Naakt. Breedveld is een journalist met een missie: hij bestrijdt haat jegens moslims en doet daar niet […]

op 10 01 2016 at 13:36 schreef jacobus:

Het is nogal simpel wat er aan de hand is: Georganiseerde berovingen van alle spullen die je in welke zak ook had gestoken. Dus ja…in elk gat een hand (kledingzakken dus) dan voel je je al snel aangerand. En domrechts springt daar op in: ik maak me sterk dat alle late aangiftes van aanranding ook georganiseerd zijn want ja die politieke aardverschuiving moet er komen, en helaas die komt er ook. Het word verschrikkelijk in europa de komende tijd. Het is niet tegen te houden we zitten midden in de perfect storm.

op 10 01 2016 at 15:49 schreef wiske:

Toch maar halverwege de commentaren afgehaakt.
Ook in het nieuws maar niet echt want niet politiek bruikbaar https://www.rt.com/news/328061-sex-abuses-un-peacekeepers-car/
wat een goed voorbeeld geeft daar, hoe we met elkaar omgaan, maar, oja barbaren hé, daarom moet dat;
https://en.wikipedia.org/wiki/Child_sexual_abuse_by_UN_peacekeepers
Reporters witnessed a rapid increase in prostitution in X,X,X after UN and NATO peacekeeping forces moved in.

op 11 01 2016 at 01:12 schreef Maurice:

Ernstig wanneer men probeert de rollen om te draaien onder het mom van ‘maar de witte man verkracht ook.’ ‘Het is gewoon mannen eigen.’

Niemand praat witte verkrachters goed, echter deze groepsaanrandingen en berovingen komen daar nog bovenop. Hoe kan je dweilen als de kraan telkens maar harder blijft stromen?

Dat, samen met de aanvankelijke mediacensuur maakt het extra kwalijk. Een Duitse vriendin van me die in de meldkamer werkt, noemde eerder al Cologne, Stuttgart, Hamburg en Munchen. Dit is al veel langer aan de gang dan oudjaar en volgens haar wordt het erger en erger.

Wat een horror, het zal je vrouw of dochter maar zijn, volstrekt kansloos tegen groepen die jagen op een vrouw als prooi.

Waarom overigens niet alleen nog voltallige gezinnen toelaten ipv ook die enorme massa alleenstaande mannen?

Een positieve noot, het heeft wel weer een frontaalnaakt moment opgeleverd:
https://pbs.twimg.com/media/CYXMjYvUoAEKKZ9.jpg:large

op 11 01 2016 at 10:36 schreef MNb:

Je eerste zin is al meteen mis, Maurice.
“maar de witte man verkracht ook” is domweg een feit. Het gaat er hier om dat “de bruine man verkracht” alle belangstelling heeft en “de witte man verkracht” geen enkele.

“Het is gewoon mannen eigen” is een stropop die alleen jij lekker vindt om te neuken.

op 11 01 2016 at 10:41 schreef Bertje Knor:

Maurice

“Dit is al veel langer aan de gang dan oudjaar en volgens haar wordt het erger en erger.”

Dat klopt en het zijn vaak groepen illegale mannelijke vluchtelingen. Geen werk, geen geld, geen toekomst.
Zie o.a.

http://programm.ard.de/tv?datum=10.01.2016&hour=18

En over welke mediacensuur heb jij het eigenlijk?
De Duitse media zit er als een bok op een haverkist op.
Misschien bedoel je het moedwillig achter houden van informatie door o.a. de Politie naar de media toe.
Dit feit heeft de commissaris al zijn kop gekost.
Verder vind ik dat het geduldig afwachten op feiten niets te maken heeft met censuur.

Maar goed vandaag is het de grote dag vanmiddag een persconferentie waarbij alle feiten op tafel worden gelegd en publiek worden gemaakt.

op 11 01 2016 at 11:27 schreef babs:

Het lijkt er inderdaad op dat er opvallend veel vluchtelingen bij aanrandingen en berovingen betrokken zijn. Dat betekent dat er over nagedacht moet worden hoe dit tegen te gaan. Dat zal een combinatie zijn van straffen van schuldigen en opvoeden van risicogroepen. Daarnaast kun je als overheid niet maatregelen nemen specifiek voor vluchtelingen en niks doen tegen blanken als Jan Roos; die moet zo snel mogelijk achter de tralies.

Probleem is nu vooral dat boze burgers normale maatregelen om aanrandingen tegen te gaan bemoeilijken. Boze burgers willen de grenzen dicht voor moslims, terwijl het dichtgooien van grenzen geen enkel bewezen effect heeft. Als Bertje (10.41) gelijk heeft dat met name illegale vluchtelingen zich misdragen zijn dichte grenzen wellicht zelfs precies de verkeerde maatregel. Met Pegida/PVV volk is helemaal niet meer te praten en omdat er wel naar ze geluisterd wordt staan ze in de weg bij het oplossen van problemen.

op 11 01 2016 at 15:45 schreef Bertje Knor:

Babs

Kijk maar eens online bij de WDR of de ZDF de verschillende doku’s aan over het probleem illegale vluchtelingen en hun gedragingen je krijgt er de rillingen van op je rug.
Bij de daders van Köln j.l. zat een handje vol legale “verse” vluchtelingen maar he dat is voor het dom-volk van Pegida en de AFD al reden genoeg om hard te schreeuwen dat het allemaal de schuld is van de buitenlanders.
De eerste knokploegen die willekeurig kleurlingen in elkaar beuken zijn al gesignaleerd ……..
Ik hou mijn hart vast…..

op 11 01 2016 at 16:12 schreef Thomas E:

De daders moeten bestraft worden zoals iedereen bestraft wordt: conform de wet, met in acht neming van de individuele omstandigheden om de kans op recidive te minimaliseren. Dit kunnen vrijheidsstraffen zijn, al dan niet in combinatie met taakstraffen en/of verplichte cursussen en/of geldelijke schadevergoeding. Straffen is tegenwoordig maatwerk, in het belang van de maatschappij en uiteindelijk ook in het belang van de dader, want die krijgt er een prettiger leven door.

op 11 01 2016 at 16:30 schreef Mario:

Babs;
“Daarnaast kun je als overheid niet maatregelen nemen specifiek voor vluchtelingen en niks doen tegen blanken als Jan Roos; die moet zo snel mogelijk achter de tralies.”

De eerste vrouw die aangifte doet tegen Jan Roos heeft er een makkie aan om aan te tonen dat Roos regelmatig vrouwen aanrandt.

Zelfvoorzien beeldmateriaal (tevens via Powned) is er namelijk zat, om aan te tonen dat ‘het’ om een structureel iets gaat. Dit los van de vele uitspraken tegen zijn gedrag, die met een simpele google zoekopdracht terug zijn te vinden.

Soms vraag ik mij echt af, of de ouders van Jan Roos ook neef en nicht zijn. Net als hij, met..

op 11 01 2016 at 23:20 schreef Maurice:

MNb: Je zit er naast. Ik ontken dat feit totaal niet. Ik bedoel hiermee dat het opeens een aandachtspunt is, met als doel de nieuwkomersproblemen te relativeren richting normalisatie. (richting: ‘in verhouding een aanvaardbaar risico’/ ‘het is hier al zo rot, dit kan er nog wel bij’)
Dat ‘onder het tapijt schuiven van blanke verkrachters’-standpunt is een rookgordijn optrekken. De echte discussie gaat erom dat via het massaal toelaten van vluchtelingen, te massaal om in goede banen te leiden, daar problemen BOVENOP komen. Het verschijnsel had zelfs al een naam: TAHARRUSH. Wat moet het grensbeleid worden?

Bertje Knor: de sociaal-economische status mag natuurlijk nooit een vergoeilijking voor misdaden zijn.
De media zit er NU inderdaad op, maar volgens mijn bron speelt dit al jaren. Het laatste jaar was het aantal verkrachtingen toegenomen. Ze vertelde mij dat de meeste verkrachters moslims zijn.

op 12 01 2016 at 08:31 schreef Nadia:

Maurice: “Ze vertelde mij dat de meeste verkrachters moslims zijn.”

De meeste verkrachters en aanranders zijn bekenden van het slachtoffers. Je weet wel, broers, vaders, opa’s, neefjes en vriendjes. En aangezien de meeste autochtonen vooral met autochtonen in aanraking komen, en dat er nog steeds meer autochtonen dan allochtonen zijn, kan je er vanuit gaan dat je bron een bias heeft. Wat weer mooi samenkomt met het artikel: het is pas nieuws als het om buitenlanders gaat.

op 12 01 2016 at 10:50 schreef Egbert:

Krapuul postte ‘Feiten onder druk gezet’, met een youtube-link onder ‘Alles gelogen’.

Daarin werden twee “slachtoffers” getoond die op televisie hun verhaal deden, onder eigen naam. Het filmpje toonde aan dat die twee zelf voor de nieuwszenders RTL and WDR werkten! Een derde “slachtoffer” had in haar ellende die nacht een foto getweet van haarzelf in een uitbundige feestelijke pose – ieder verwerkt een aanranding op haar manier natuurlijk (En oh ja, haar fb was wat rechtser dan gemiddeld).

Maar vandaag blijkt de video verwijderd. Weet iemand de uploader? Staat ie ergens anders?

op 12 01 2016 at 13:49 schreef Maurice:

Nadia: De vraag die jouw argument meteen bij me oproept is: Gaat jouw stelling ook uit van groepsaanrandingen/groepsverkrachtingen?

Mijn bron redeneert uit de praktijk van jarenlange ervaring. Ze vertelt het me niet om een punt te drukken, maar omdat ik haar met open vragen er naar vroeg. Je kan er wel een bias in willen vinden, dan nog kan de vaststelling niet anders dan valide zijn.

Daarbij merkt ze op dat in Duitsland het overgrote deel van migranten alleenstaande mannen zijn tov een minimaal deel aan gezinnen.
Aan deze enorm scheve verhouding wordt meestal zomaar aan voorbij gegaan, terwijl dat te denken zou moeten geven.

op 12 01 2016 at 18:00 schreef Het is allemaal ‘satire’ | Krapuul:

[…] van het ‘nep-parlement,’ Een Vandaag…noem het maar op. Want het is maar een ‘politieke aardverschuiving’ die er beoogd wordt met al die haat en laster als je een paar van die randdebielen uit dat wereldje […]

op 12 01 2016 at 20:42 schreef Bertje Knor:

Maurice

Goh nou joh jou bron is niet werkelijk ernst te nemen.
Ga nou eens grasduinen op :

http://www.bamf.de

en voilla Maurice ze bron praat poep!
(pas op hoor daar staan harde cijfers en feiten……)

En je bewering dat er in de media geen aandacht is voor het probleem is wederom ook onzin.
De eerste Doku over Noord Afrikaanse mannen die in de grote steden mensen “aandansen” stamt uit 2009.

Ga maar eens kijken op ard.de of zdf.de…
Die je best en zoek het op.
Je kunt het Go Maurice, Go….

op 12 01 2016 at 21:07 schreef vander F:

En je hebt ook nog ‘gewoon’ gajes, ongeacht afkomst.
Nu zegt men ook dat de daders gevonden en conform de wet gestraft dienen te worden, helemaal mee eens.

Een probleem bij de chaotische ongecontroleerde immigrantenstroom van de laatste tijd is o.a. het feit dat er grote groepen (hoeveel?) ongedocumenteerd door de EU banjeren.
Fake ID, gelukszoeker gebruikmakend van de chaos.
Bijvoorbeeld het heerschap dat vorige week werd neergeschoten voor het Parijse politiebureau.
Trok al jaren door Europa, van opvang naar opvang voortdurend van identiteit wisselend, bij afwijzing asielaanvraag verder trekken naar een ander land, andere identiteit, nieuwe verblijfsaanvraag enz.

Kun je wel gaan beweren dat je de dader wil vatten en straffen maar men is niet eens in staat afgewezen asielzoekers uit te wijzen dan wel überhaupt ze als zodanig te identificeren.
Nogal zorgelijk allemaal.

op 12 01 2016 at 22:00 schreef Bertje Knor:

Nog een voor ons Maurice
en alle wegkijkers, rechtskijkers en de hele mieterse bende goedpraters, scheef lullers etc.

wdr.de

en kijken op wdr aktuell uitzending van vandaag van 21:12Uhr.

op 13 01 2016 at 13:28 schreef Maurice:

Bertje Knor: de nu zeer zichtbare samenstelling, voornamelijk mannen en slechts een fractie aan gezinnen, was een opmerking na aanleiding van het praten over de huidige toestroom naar aanleidingen van ‘Wir schaffen das’ en valt dus samen met die stijging van -groeps-verkrachtingen door moslims. Haar vaststelling sluit dus aan en hier is nog een bevestiging:
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2582219/2016/01/12/Agent-klapt-uit-de-biecht-Wij-mogen-vluchtelingen-niet-eens-vasthouden.dhtml

Eén voorbeeld van rapportage uit 2009 noemen is natuurlijk niet consistent zoals regionale media nu landelijk opgepakt worden.

Hier nog een voorbeeld van toegegeven verzwegen media aandacht:
http://www.nu.nl/buitenland/4195907/zweedse-politie-verzweeg-aanrandingen-buitenlandse-mannen.html
De beerput qua groepsverkrachtingen door asielzoekers na Keulen, Dortmund, Hamburg en Munchen gaat nu verder open:

Leipzig: https://mopo24.de/nachrichten/festnahmen-nach-belaestigungen-am-hauptbahnhof-leipzig-39430
Zurich: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/4220425/2016/01/07/Nu-ook-aanrandingen-en-diefstallen-gemeld-in-Zurich.dhtml
Bielefeld: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/

op 13 01 2016 at 14:25 schreef Peter:

Heb je nou een stijve, Maurice? Of word je er high van?

op 13 01 2016 at 14:45 schreef Maurice:

Ik kan alleen hopen dat de ogen van mensen hier ook open gaan, Peter.

op 13 01 2016 at 16:17 schreef Peter:

Er zijn al media zat waar dit soort racistische bagger in overvloed voor het opscheppen ligt, Maurice. Het is niets anders dan haat aanwakkeren. Bericht na bericht aanhalen over criminele en verkrachtende allochtonen dient maar één ding: angst kweken, haatzaaien.

Het is racisme.

Ook jij bent in het geel niet geïnteresseerd in seksueel geweld, behalve als iemand met een donkere huisd de dader is. Dat in Duitsland het Oktoberfest regelmatig ontaardt in aanrandingen, verkrachtingen en gevechten met de politie: het boeit je niet. Dat veertig procent van de Nederlandse vrouwen slachtoffer is van seksueel geweld, vaak door iemand uit haar directe omgeving: het zal wat.

Alleen als een Arabier zich aan een vrouw vergrijpt, of homo’s discrimineert, interesseert het jou. Niet vanwege de sklachtoffers, maar omdat het je moslim- en Arabierenhaat legitimeert.

Ik waarschuw nog één keer: kap ermee. Racistische bagger is er al genoeg. Sites als Frontaal Naakt zijn er nauwelijks. Ik sta niet meer toe dat je dit gebruikt als dumpplek voor je racistische haatzaaierij.

op 13 01 2016 at 22:41 schreef Maurice:

Die laatste lijst links was om de berichtgevingsconsistentie nu, tov Bertje Knor’s voorbeeld van 2009 toen, aan te geven, niet om haat aan te wakkeren.

Je aantijgingen werp ik toch ver van me af. Als jarenlang participant van de SM subcultuur erken ik het belang van consensus, en dus de moraal tegen sexueel geweld, veel meer dan je me toeschrijft. Het is alleen een zo’n duidelijk gegeven dat het als vanzelfsprekend mag worden beschouwd.

Het gaat niet om racisme, maar om het voorkomen van verdere escalatie nav het grensbeleid ivm het vluchtelingenprobleem. Dat doet natuurlijk niets af van de andere problemen, het komt er wel nog eens bovenop.

Ik realiseer me nu dat ik er blijkbaar naast zat qua FN: ik dacht dat het om waarheidsvinding ging, daarom vulde ik in verwondering telkens hiaten in, maar ik besef me nu dat het gaat om tegenwicht te geven aan andere media. Voor mij een even eenzijdig denkraam, maar dan vanuit de andere kant. In het grotere mediaplaatje bezien wel een nobel doel. Is prima, ik doe voor jouw comfort wel een stap terug.

op 14 01 2016 at 11:48 schreef Marco Meijer:

Waarheidsvinding is voor watjes.
Olie moet er op het vuur. Eigen gelijk eerst.

op 14 01 2016 at 13:20 schreef babs:

Dit is wel aardige achtergrondinformatie die verklaart hoe het komt dat zo veel asielzoekers (waarschijnlijk) betrokken waren. Dit zijn dus precies geen oorlogsvluchtelingen, maar criminelen die misbruik maken van het langzame Duitse systeem.
http://www.joop.nl/nieuws/66418

op 14 01 2016 at 18:50 schreef Thomas E:

Maar door het policor optreden van de Duitse justitie – pussyfooting vanwege het naziverleden – wordt Duitsland straks de lont in het Europese kruitvat. Burgers gaan het recht in eigen hand nemen en de échte vluchtelingen, die toch al een hoop ellende achter de rug hebben, zijn de dupe. Met snelrecht keihard optreden dus tegen die misdadige gasten, en alle anderen warm en welwillend blijven helpen en een beetje menselijkheid bieden.

op 14 01 2016 at 20:00 schreef De volgende stap in de aanloop naar onvoorstelbaar geweld: wapens uitdelen | Krapuul:

[…] Zo hebben we vandaag bericht over varkens aan bomen bij Heesch in Brabant op de locatie van een voorgenomen AZC als ook over de oprichting van een SA 2.0 door ‘de bezorgde burgers wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken omdat ze tegen hun grenzen aanlopen.’ Alles ten behoeve van de door domrechtse figuren als NOS-verslaggever Jeroen Wollaars en AD/’rifapen’-blog-stukjesschrijver Weird Du(c)k gehoopte ‘politieke aardverschuiving.’ […]

op 15 01 2016 at 10:26 schreef Bertje Knor:

Thomas E.

De pussyfooting tijd is voorbij je ziet dat de politiek alhier in Duitsland met duidelijke maatregelen komt. Politie en justitie worden op de vingers getikt de beerputten gaan open.
En of dat pussyfooting te maken heeft met het nazi verleden waag ik te betwijfelen. Ik vind het wel heel makkelijk en kort door de bocht om daar naar te verwijzen.

op 15 01 2016 at 14:29 schreef Thomas E:

Tja Bertje, ik baseer m’n pussyfooting vermoeden op het Joop-artikel waar Babs naar linkt. Het klinkt mij trouwens best aannemelijk in de oren: immers als je als land zóveel racistische ellende hebt veroorzaakt – nog maar driekwart eeuw geleden – dan ben je nu extra voorzichtig met iedere maatregel die racistisch uitgelegd kan worden. Lijkt me.

op 16 01 2016 at 00:55 schreef Bertje Knor:

Thomas E

Hmm dan zou Nederland ook extra voorzichtig moeten zijn is het niet. Koloniaal verleden, misdaden tegen de menselijkheid van zo een 60’jaar geleden.

op 30 01 2016 at 17:08 schreef Januari 2016. Wat een rotmaand! | Krapuul:

[…] Een grote groep Arabisch uitziende mannen of Noord-Afrikanen had grote aantallen vrouwen aangerand. Zonder enige vorm van nader onderzoek ging dit als een feit de wereld over. Herhaalde oproepen van de politie leverden uiteindelijk een duizendtal aangiftes op en uren […]

op 07 02 2016 at 12:33 schreef Ana:

Goed stuk!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS