Home » Archief » De extreemrechtse terreur van Twitter-troll Ans Aarsema


[02.04.2017]

De extreemrechtse terreur van Twitter-troll Ans Aarsema

Peter Breedveld


Scène uit The Last Temptation of Christ

Sinds 2013, toen de racistische graftak Elma Drayer Hassnae en mij uit wraak probeerde te framen als antisemieten, toevallig tegelijkertijd met een gezamenlijke beschadigingsactie van het weekblad Elsevier en Carel Brendel, word ik op Twitter gestalkt door de fanatiekste, meest obsessieve anonieme troll die ik ooit aan het werk heb gezien.

Deze troll, die verschillende accounts beheert onder variaties van de namen Ans Aarsema en Bea Hofman, reageert op alles wat ik schrijf en tweet, valt iedereen lastig met wie ik contact heb, die iets over me zegt of die me retweet en beschuldigt me dan van antisemitisme, vrouwenhaat, homohaat, stalking (maar echt), sympathie voor ISIS, oproepen tot geweld en alles wat hij maar kan verzinnen. Daarbij wordt ook steevast mijn werkgever genoemd. Aarsema heeft een aanzienlijke verzameling screenshots van mijn teksten en tweets en gebruikt die om te ‘bewijzen’ dat ik juich om terreuraanslagen en PVV’ers wil doodschieten en zo. Zelfde wat Anne Fleur Dekker nu overkomt met haar vijfhonderd stenen-tweet: er wordt van alles uit de context gehaald om mensen op te hitsen. Aarsema doet dit al vier jaar lang, elke dag, de hele dag. Hij neemt nooit pauze.

Joden intimideren

Het is één van de bizarste dingen die ik ooit heb meegemaakt. Vorige zomer heeft twitteraar Sigilux eens zitten tellen en hij kwam toen op 1300 tweets van Aarsema in twee maanden, die alleen maar over mij gaan.

Over het doel van dit obsessieve gestalk doet Aarsema niet geheimzinnig: ik moet ophouden met het publiceren van mijn mening, in zijn woorden: met het ‘aantoonbaar intimideren van vrouwen, joden en homo’s‘. Het noemen van mijn werkgever heeft ook een éénduidig doel: ik moet ontslagen worden.

Dit niet aflatende gestalk blijft niet zonder gevolgen. Vorig jaar liet Lodewijk Asscher zich – naar ik aanneem gewillig – om de tuin leiden door Aarsema. Hij gebruikte een tweet van Aarsema om mij te belasteren, waarna ik voor de zoveelste keer in allerlei media in staat van beschuldiging werd gesteld en journalisten bij mijn werkgever om mijn ontslag eisten. Wat ik ook nogal bizar vind van die journalisten, maar goed. Nederlandse journalisten, die moet je nooit de rug toekeren. Asscher heeft trouwens nog altijd zijn excuses niet aangeboden voor zijn verwerpelijke gedrag.

Rechts fascisme

Vorig jaar zomer riep een groepje extreemrechtse journalisten, te weten Esther Voet, Jan Dijkgraaf, Ewout Klei en Chris Aalberts, ook opeens om mijn ontslag omdat ik terroristische aanslagen zou toejuichen. Ook die hadden zich laten opjuinen door Aarsema’s verneukeratieve screenshots. Mede daardoor let ik tegenwoordig ontzettend goed op met woordspelingen en dubbele betekenissen en zo, want begrippen als ‘aanslagen’, ‘bom’, ‘kogel’ en dergelijke worden door kwaadwillenden onmiddellijk gebruikt om te ‘bewijzen’ dat je terrorisme toejuicht.

En dan zijn daar de dagelijkse bedreigingen van humanoïden die reageren op Aarsema’s tweets. Van fysieke bedreigingen ben ik nooit onder de indruk geweest, die krijg ik al tien jaar en de eerste troglodiet die de stoute schoenen aantrekt om mij even een lesje te leren, moet zich nog melden, maar het is natuurlijk wel gewoon fascisme, dat gedreig met geweld. Rechts fascisme, uit de PVV-hoek.

Aarsema is een uitzonderlijk kwaadaardig sujet, dat zich beschermd voelt door zijn anonimiteit en zich nergens te sjiek voor acht, hoewel hij mij voor elke sarcastische tweet vervolgd en ontslagen wil zien. Toen een paar jaar geleden mijn vriend Alf Berendse overleed, maakte hij daar een serie ontzettend onsmakelijke, harteloze grappen over.

Bloeddorstige hordes

Toen ik, na de aanslag op Charlie Hebdo, als ode op Frontaal Naakt een serie tekeningen van de omgekomen Wolinski plaatste, heeft hij dagenlang als een koortsachtige bezetene tweet na tweet na tweet geplaatst waarin hij schreeuwde dat ik cartoons plaatste van ‘dode joden’.

U haalt uw schouders op, want wat zou dat, maar in domrechtse kringen gaan mensen apestront zodra het over ‘dode joden’ gaat, ongeacht de context. Zeg ‘dode joden’ met een naam erbij, bijvoorbeeld die van Hassnae, of van mij, en je hebt dagenlang dezelfde bloeddorstige hordes achter je aan als die waarmee Anne Fleur Dekker nu te maken heeft.

Joden zijn een obsessie voor Aarsema. Hij zoekt van iedereen uit of die Joods is, van iedereen (er schiet me nu even niet direct te binnen welke club dat ook alweer óók nogal fanatiek deed). Als ik kritiek op iemand heb, openbaart Aarsema al snel dat die Joods is. Als het geen Jood is, is vrouw ook goed, of homo. Maar het liefst heeft Aarsema Joden, want dan kan hij weer schreeuwen dat ik antisemiet ben omdat ik een Jood tegenspreek. Als ik een tweet aan Ronny Naftaniel richt, val ik weer Joden lastig. Zeg ik iets over Esther Voet, dan is het twee keer prijs: jood én vrouw.

Boekencontract geregeld

Diezelfde obsessie met Joden had Jan Bennink ook, de reclameman die vroeger ook stukjes voor de Volkskrant schreef en in het bestuur van Powned zat. En Bennink heeft mij, totdat hij van Twitter verdween omdat hij zichzelf totaal in een hoek had geverfd met zijn gedreig en gescheld en beschuldigingen, op precies dezelfde manier gestalkt als Aarsema nu doet. Vooral in het begin was er geen verschil. Zei hij bijvoorbeeld dat ik ‘Loortje’ met rust moest laten. Aarsema zei een keer precies hetzelfde: ik moest ‘Loortje’ met rust laten. ‘Loortje’ is Laurence Blik, iemand met wie ik een poos intensief omgang heb gehad, die stukjes voor Frontaal Naakt schreef, wier etentjes en drankjes ik betaalde, zelfs haar parkeergeld, voor wie ik een boekencontract heb geregeld bij een uitgeverij en die zich, ik vermoed omdat ik niet inging op haar seksuele avances, opeens tegen me keerde en me fanatiek begon te beschuldigen van antisemitisme. Ze gooide ook eens een jaren oude voicemail van mij het Internet op, waarop te horen zou zijn dat ik haar, ‘een Jodin’, bedreigde. Diezelfde voicemail, waarin ik gewoon dringend vraag om te kappen met haar onzin, zag ik laatst weer door Aarsema verspreid worden.

Ik weet dus zeker dat Bennink achter dat Aarsema-account zit. Daar zijn meer aanwijzingen voor, bijvoorbeeld een toespeling die Benninks vriendin Simone Laurey eens op Twitter maakte, en die ze daarna heeft gewist.

Maar één persoon kan niet al die tweets over mij schrijven, en daar al vier jaar lang dagelijks mee bezig zijn, en alles in de gaten houden wat ik schrijf, en zo’n enorm archief over mij bijhouden. Daar zitten meerdere mensen achter en ik meen inderdaad zo nu en dan de schrijfstijl van Blik te herkennen in Aarsema’s tweets, bijvoorbeeld als die ‘Wauw, gewoon wauw’ schrijft. Blik deelt Benninks obsessie met zowel mij als met Joden en ze heeft alle tijd om zich de hele dag met mij bezig te houden, want geen baan en weinig andere interesses.

Schoolkrantredacteur

Aarsema is niet de enige die me obsessief stalkt. Er is een heel legertje witte middelbare mannen dat zich bijna uitsluitend met mij bezighoudt. Ze haten moslims, maar ze haten mij nog meer. Arnold Kuijk alias Captain Iglo is één van de gestoordste. Hij heeft in het verleden verschillende mensen gestalkt, maar de laatste jaren houdt hij zich uitsluitend met mij bezig. Hij heeft een website die hij volkalkt met rotzooi over mij. Kijk maar. En zeg me, is dit ziekelijk of niet? Ook hij doet niet geheimzinnig over zijn bedoeling: ik moet worden ontslagen. Dat is trouwens waar de hele domrechtse fascistenkliek op uit is, hoewel ze altijd badinerend doet over mijn werk (‘schoolkrantredacteur’), moet ik per se ontslagen worden van ze. Vanwege mijn mening.

Aarsema werd tot een paar jaar geleden nog weleens geschorst door Twitter na een klacht van mij, maar tegenwoordig krijg ik elke keer hetzelfde standaardmailtje van Twitter dat er geen regels zijn overtreden. Hoewel de Twitter-regels duidelijk maken dat het aanmaken van een account om één persoon lastig te vallen en te intimideren verboden is, en je echt moeilijk kunt ontkennen dat Aarsema alleen maar bestaat om mij het leven zuur te maken, zijn er volgens Twitter geen regels geschonden. Mij beschuldigen van het stalken van vrouwen is geen schending van de regels. Mij beschuldigen van antisemitisme: geen schending van de regels, mij beschuldigen van het toejuichen van aanslagen: geen schending van de regels. Doodwensen: geen schending van de regels. Tegen wildvreemden zeggen dat ik ‘under investigation‘ sta wegens het stalken van Joden, keiharde laster dus: geen schending van de regels.

Mensen ophitsen

Aarsema heeft 655 volgers. Dat zijn veelal anonieme PVV’ers en Baudet-aanhangers, racisten, seksisten, bijna allemaal tegen de islam, bijna allemaal ‘realist’ (Domrechts voor ‘racist’), zelden iemand die foutloos kan spellen of kaas gegeten heeft van grammatica. Een paar opmerkelijke volgers zitten er tussen dit geteisem: ik zag een Rotterdamse wijkagent, ik zie lokale politici, de directeur van De Balie, Yoeri Albrecht, zit erbij, en een internationaal rechtsdeskundige. Eerder al zag ik Elma Drayer, journalist Teun van der Keuken en SP-parlementariër Sadet Karabulut tussen de volgers staan.

Ik vind dat een wonderlijke zaak. Mij volgen ze niet, en dat lijkt me de meest voor de hand liggende manier om te weten wat ik tweet. Ze bekijken mijn tweets kennelijk liever door de bril van een obsessieve, anonieme nazitroll die alles, wat ik schrijf, verdraait en uit de context haalt om mensen tegen me op te hitsen.

Bek houden

Er zijn mensen die blijven herhalen dat ik Aarsema maar moet blocken en die moeten hun bek houden. Blocken helpt natuurlijk niet als de vicepremier Aarsema’s tweets gebruikt om me in een landelijke kwaliteitskrant te beschuldigen. Bovendien zijn de mensen, die zeggen dat ik Aarsema moet blocken, vaak degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen om in mijn tijdlijn, dus onder mijn ogen, lekker met deze troll gaan zitten keuvelen over dat ik Joden haat. Het mooiste is nog als mensen iets over mij tweeten, aangeklampt worden door Aarsema die me meteen begint te beschuldigen, en die dan tegen mij gaan schreeuwen dat ze niet in mijn vete betrokken willen worden.

Die mensen moet ook hun bek houden.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten (een pleonasme) en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.04.2017 @ 12:39

[Home]
 

17 Reacties

op 02 04 2017 at 15:44 schreef Sasha Berkman:

Dat zo’n psychiatrische patient gewoon vrij rond mag lopen….

op 02 04 2017 at 17:58 schreef MNb:

Alle …. een heel “forum” gewijd aan het afkraken van één persoon …. dat is ziekelijk inderdaad.

op 02 04 2017 at 18:04 schreef babs:

Heb je ooit met een advocaat gesproken over het eisen van schadevergoeding van Twitter als zij weigeren mee te werken aan het uitschakelen danwel ontmaskeren van Aarsema?

op 02 04 2017 at 18:19 schreef sjonnie:

Ik heb de ballen verstand van twitter maar na een kijkje in dit stinkende riool; wat deze strontbaal doet is diep triest.

Opsluiten die aarsema.

op 02 04 2017 at 18:37 schreef Johan:

Heeft geen zin, babs. Ze zouden zich alleen maar op de vrijheid van meningsuiting beroepen. En dan zouden ze natuurlijk wel een puntje hebben.

op 02 04 2017 at 19:16 schreef Peter:

Aarsema zit mee te loeren Babs, dus ik hou het bij: ja, ik heb het daar met een advocaat over gehad.

op 02 04 2017 at 20:40 schreef Sasha Berkman:

Fuck you Johan

op 02 04 2017 at 21:03 schreef babs:

Nee Johan, maar ik ga het niet uitleggen. Wat Sasha zegt.

op 02 04 2017 at 22:35 schreef Remco:

Er zijn dingen die ik snap. Zoals dat je een hekel aan iemand kunt hebben. Of dat je iemand kunt haten. Maar Ans/ Bea/ Iglo: daar snap ik niks van. Jarenlang, dagelijks, één persoon bestoken. Op een manier waaraan ieder redelijk persoon direct kan zien dat deze persoon (of personen) een psychiatrisch probleem heeft (of hebben). Wat ik vooral niet snap is dat Twitter dit toelaat. En dat de vicepremier en een Kamerlid als Karabulut dit soort mensen volgen.

op 03 04 2017 at 01:13 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Sterkte Peter!

op 03 04 2017 at 11:25 schreef ikzelf:

Het blijft grappig dat mensen als een Johan steeds maar weer ‘de vrijheid van meningsuiting’ blijven aanhalen, zonder zelfs maar te begrijpen wat dan ‘een mening’ is. Typisch.

op 03 04 2017 at 14:03 schreef Ruud:

Weet je wie deze persoon in het echt is?

op 03 04 2017 at 14:06 schreef Peter:

Ik heb mijn vermoedens, zoals ik in het stuk heb geschreven.

op 05 04 2017 at 11:14 schreef Floris Schreve:

Ik verlang zo naar de tijd dat Ans Aarsema nog gewoon Tosca Niterink was, met een pruik, hoofddoek (! dat is waar, Ans Aarsema was volgens mij gehoofdddoekt! Annelies zeg er iets van) en konijnentandjes.

op 06 04 2017 at 13:53 schreef marcodB:

wauw .. heb net even met een scheef oog naar Iglo’s website gekeken. Get a life, Iglo!!!

op 06 04 2017 at 18:21 schreef ikzelf:

Of liever nog: get a psychiatrist, Iglo!

op 06 05 2017 at 12:05 schreef Eric:

Houd moed. Rug recht. Capituleer niet. Succes.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS