Home » Archief » De miljoenen van Sywert mogen een paar duizend mensenlevens kosten


[15.05.2021]

De miljoenen van Sywert mogen een paar duizend mensenlevens kosten

Peter Breedveld


Scène uit Elysia: Valley Of The Nude (1933)

Nederland zegt “njet” tegen een plan van de Europese commissie om een verplichte coronatest voor reizigers gratis te maken. De reden voor de weigering is dat Nederland ‘vreest dat commerciële aanbieders de dupe worden’, aldus Teletekst. Dat moeten we natuurlijk niet willen, dat inhalige ondernemers als Rasmus Emmelkamp een lucratief handeltje door de neus wordt geboord door de mensen gratis tegen elkaar te beschermen.

Zou die angst om commerciële aanbieders te duperen ook een rol gespeeld hebben bij de stoïcijnse weigering van de overheid om te zorgen voor goede mondkapjes in de zorg, vorig jaar rond deze tijd? Marokko stampte in een paar weken zijn eigen mondkapjesfabriek uit de grond, maar in Nederland was het moeilijk, moeilijk, moeilijk. Hier moesten verplegers zelf maar zien hoe ze zichzelf en hun patiënten beschermden. Ik weet van iemand die elke dag verzorgd werd door een verpleger met een motorhelm op. Wilde tijden waren dat.

Nu weten we waarom dat moest. Handelaar in kwaadaardige nonsens Sywert van Lienden zag wel handel in die mondkapjes en die moet je dan als overheid niet in de weg gaan lopen. Als een jongmens gekust wordt door ondernemingszin, moet je dat aanmoedigen en dat mag dan best een paar mensenlevens en honderdmiljoen koekeloeries kosten. Ja toch.

Ondeugdelijke mondkapjes

Wie pas net uit bed komt: Van Lienden mobiliseerde vorig jaar met veel tamtam een aantal mensen om de professionele mondkapjes, waar de zorg zo naar snakte, uit China te gaan halen. Zogenaamd voor niets, uit puur altruïsme, maar naar nu blijkt zijn Van Lienden en zijn maten er multimiljonair mee geworden en zit het ministerie van Volksgezondheid met een enorme berg ondeugdelijke mondkapjes die ons, belastingbetalers, honderd miljoen euro hebben gekost. Honderd fucking miljoen!

Nu weten we waarom hij tweeënhalve week geleden opeens zo driftig zijn tweets begon te verwijderen. Gebeld door de Volkskrant, ongetwijfeld.

Corona, of eigenlijk het coronabeleid, heeft veel zelfstandige ondernemers en zzp’ers de kop gekost, de werkende ondernemers, om precies te zijn, de buffelaars en bikkelaars. Staatsman Rutte heeft ze zonder pardon de nek omgedraaid, een paar honderd euro toegeworpen voor de schone schijn, moeten ze nu weer terugbetalen, maar voor de roofkapitalisten zijn het gouden tijden. Voor Ahold, Unilever, Big Pharma, voor de KLM is ook goed gezorgd – de import van elk mogelijke coronavariant is zeg maar staatsgesubsidieerd – en ook voor de Rasmus Emmelkampen en Sywert van Liendens.

Iedereen die zegt dat Rutte geen visie heeft, is blind en doof en stuitend dom. Ruttes visie is een totalitaire samenleving waarin geen ruimte is voor eerlijk werk van integere mensen, maar waarin ruim baan gegeven wordt aan cynische parasieten die roofbouw plegen op onze ruggen. “Klassiek liberalisme” volgens sommigen, volgens mij het recht van de vos in de kippenren.

Monster

En intussen zijn onze kwaliteitsmedia weer hartstikke medeplichtig aan het Sywert-debacle. De Volkskrant trekt hem nu van zijn sokkel, maar een maand geleden werd hij nog bezongen als filantropische held van het volk. Ik kreeg al galbulten van die gozer toen ik hem voor het eerst zag, maar de televisieredacties kregen maar geen genoeg van deze toxische bullshit-verkoper, met zijn racistische gehits, zijn leugens, de keutels die uit zijn mond floepten, de één na de ander, een ononderbroken stroom aan stinkende keutels.

Matthijs van Nieuwkerk, Tijs van den Brink, de media hebben een sterk merk gemaakt van dit slijmerige reptiel, ze moedigden zijn corruptie zelfs aan. Dat heeft zeker een rol gespeeld in die mondkapjesaffaire. Sywert is een monster, dat is gecreëerd en ons opgedrongen door media en politiek.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 15.05.2021 @ 15:53

[Home]
 

1 Reactie

op 15 05 2021 at 15:54 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS