Home » Archief » Kritiek is mooi, zolang je maar wel je bek houdt


[27.04.2021]

Kritiek is mooi, zolang je maar wel je bek houdt

Peter Breedveld


Scène uit Danger: Diabolik (Mario Bava (1968)

Gisteravond werden de notulen van de ministerraad over de Toeslagenaffaire openbaar en wat daaruit bleek! Dat het kabinet kritische Kamerleden lastig vindt, informatie achterhoudt en geen moer geeft om de gedupeerden van de door de Belastingdienst georganiseerde allochtonenjacht.

Sapperdeflap! Dat hadden we nooit geweten zonder die notulen, dat die duizenden mensen, wier leven is vernietigd en die diep in de schulden zijn geraakt en die hun compensatie uit de koude dode handen van Vadertje Staat moeten klauwen, dat die onze regering aan de reet zullen roesten. What’s next? Dat uit geheime notulen zal blijken dat Staatsman Rutte en zijn betonnen ministers de bijna 20.000 coronadoden hebben ingecalculeerd om de KLM te kunnen redden? Het zou zomaar kunnen.

En jeetje man, dat het Kabinet kritische Kamerleden lastig vindt, dat bedenk je toch ook niet zelf! Zou Rutte dáárom geopperd hebben Pieter Omtzigt een “functie elders” te geven? It boggles the mind.

Sywert onder vuur

Het mooiste van dat hele notulengedoe vind ik persoonlijk het subplot waarin Sywert van Lienden onder vuur kwam te liggen omdat hij privéberichten openbaar had gemaakt die NOS-verslaggever Arjan Noorlander hem had gestuurd om hem te manen op te houden met zijn kritiek op de NOS. Noorlander en zijn NOS-collega Ron Fresen waren meteen na het openbaren van die notulen aan het downplayen geslagen. “Is dit nou zo bijzonder?” “Mogen ministers dan niet mopperen over kritische Kamerleden” en Sywert schijnt te hebben geïnsinueerd dat de NOS teveel op de schoot van de machthebber zit.

Nou vind ik Sywert een naargeestig wezeltje, maar die kritiek is gewoon spot-on. Het is één van mijn stokpaardjes dat Nederlandse journalisten veel teveel tegen de macht aanschurken en dat Nieuwspoort, waar journalisten en politici het onder het genot van een wijntje en een bitterbal op akkoordjes gooien, moet worden gesloten.

Intimiderende berichtjes

Dan is het toch prachtig dat Noorlander hem stiekem bestookt met intimiderende berichtjes die Sywert op Twitter gooit, zodat iedereen kan zien dat ze bij de NOS óók niet gediend zijn van kritiek. Maar dat iedereen dát dan weer not done vindt, want openbaarheid van bestuur is mooi, openbaarheid van de journalistiek moeten we niet willen met z’n allen. Het schijnt dat Sywert nu duizenden tweets aan het wissen is. Ik begrijp niet waarom dat nodig is, maar mogelijk heeft dat te maken met het feit dat hij zelf voor het CDA werkt en dat die regeringspartij het ook maar matig zal waarderen dat hun journalistieke schoothondje zo te kakken wordt gezet. Alles en iedereen op het Binnenhof is afhankelijk van elkaar. Gaat er eentje dwarsliggen, dan stort het hele kaartenhuis in elkaar.

Kritiekallergie is trouwens heel erg Nederlands. De meeste van de mensen die nu verontwaardigd blazen over het kaltstellen van Omtzigt gaan zelf ook altijd achter iedereen aan die niet gezellig meedoet. Je mag best kritiek hebben maar, zoals Sigrid Kaag het volgens die notulen stelt, “binnen bepaalde kaders”. Dat is zoiets als “jouw vrije meningsuiting eindigt waar die van mij begint”. En het moet constructief zijn, natuurlijk. Je moet je bewust zijn van je verantwoordelijkheid, zegt Wouter Koolmees. Je kunt niet zomaar in het wilde weg kritiek gaan zitten hebben!

Collectivistische Aziaten

Wat hoorde ik voortdurend aan het begin van de coronacrisis, toen Staatsman Rutte liet weten te gaan voor kudde-immuniteit en vooral niet het voorbeeld van die verwijfde, collectivistische Aziaten te volgen? “NU IS NIET DE TIJD VOOR KRITIEK, PETER!” Twintigduizend doden later is iedereen nóg vooral bezig met wappies en Maurice de Hond.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 27.04.2021 @ 13:12

[Home]
 

1 Reactie

op 27 04 2021 at 13:13 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

 

Become a Patron!
 

 

pbgif (88k image)
 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN OKTOBER

O Hamas-vriendje

O Nieuws voor Frans Timmermans: de koloniale tijd is voorbij

O Pieter Omtzigt is een ordinaire anti-immigrantenpopulist

O De Correspondent, voor al uw nepnieuws

O Ik haat Hamas en hou van de Joden

O Joden waren in de Arabische wereld veiliger dan bij ons

O We zijn één klein kuthaartje van het fascisme verwijderd

O Overstuur vanwege die dode Palestijnse kinderen? Vuile antisemiet!

O Lenny Kravitz helemaal nakend

O Heulen met de Duivel voor Israël

 

MEEST GELEZEN EVER

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O In Nederland kun je helemaal niet zijn wie je wilt zijn

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O De zoveelste sloopactie door de vrouwenhaters van GeenStijl tegen Sigrid Kaag

O Hoe de Wokies BIJ1 van binnenuit aan het slopen zijn

O De miljoenen van Sywert mogen een paar duizend mensenlevens kosten

O Verplicht naakt douchen op school, jongens en meisjes bij elkaar

O Wierd Duk heeft de verkeerde te pakken #TeamEmine

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS