Home » Archief » Geen mondkapjes, geen testen, geen bedden en geen kritische vragen, want de KLM moet gered


[27.03.2020]

Geen mondkapjes, geen testen, geen bedden en geen kritische vragen, want de KLM moet gered

Peter Breedveld


Illustratie: Maarten Wolterink

Overal ter wereld gebruiken regeringen de corona-crisis om hun ijzeren wurggreep op de burgers te versterken – in de cartoon van Maarten Wolterink hierboven een kleine selectie – behalve in ons waanzinnig georganiseerde land, natuurlijk. De Grote Staatsman Mark Rutte en zijn Ministers van Beton kiezen voor vertrouwen, zei Geert Mak in De Wereld Draait Door, waar ik toevallig een stukje van zag omdat het direct begon na de toespraak van Rutte en twee van zijn betonnen companen. Vertrouwen én dreigementen, want wie het vertrouwen van onze Grote Roerganger beschaamt, krijgt een forse boete aan zijn reet, maar misschien was Mak net even ingedommeld toen dat werd gezegd.

Straf en boete voor iedereen BEHALVE de KLM en Schiphol, blijkbaar, want terwijl de Haagse Markt direct gesloten werd na wat stemmingmakerij van De Telegraaf over mensen die daar voor hun levensonderhoud afhankelijk van zijn, staan op Schiphol massa’s mensen elkaar onder te hoesten zonder enige consequentie. KLM is onze nationale trots en kreeg al steun toegezegd voordat er ook maar iets was gebeurd, maar het bedrijf al wel 2000 banen had geschrapt, want, lieve mensen, ‘Alleen Samen‘.

 

 

Vette dividenden

Alleen Samen kunnen we ervoor zorgen dat de aandeelhouders hun vette dividenden uitgekeerd blijven krijgen, door als één man achter Rutte te gaan staan en onze bek te houden, want het is nu even niet de tijd voor politieke spelletjes. Dus volgen we gedwee de aanwijzingen op de vloerstickers in de supermarkt, reiken we onze bazen gratis en voor niets innovatieve oplossingen aan om vanuit onze huizen geld voor ze te kunnen blijven maken en stellen we geen kritische vragen.

En wie het toch doet, krijgt te maken met de toorn van autoritaire witte mannen die je dwingend vragen je kritische houding heel even uit te schakelen. “We hebben het je nu zo vaak vriendelijk gevraagd; het is even crisis nu, ja? Dit kabinet evalueren doen we wel als dit allemaal over is. Ben je soms ook viroloog?!

En dus vragen we ons niet af, niet hardop althans, waarom de fuck een stinkend rijk land als Nederland niet in staat is een fabriek om te bouwen om als de wiedeweerga mondkapjes te maken waarmee verpleegkundigen en artsen zichzelf en hun patiënten kunnen beschermen, wat in Marokko wel lukt. En we blaffen iedereen af die twijfelt aan de beslissing van het RIVM om niet intensief te testen, omdat het toch al te laat is (en waaróm is het te laat? Omdat je het RIVM in januari al niet mocht tegenspreken, dát is fucking waarom!), omdat de curve al aan het afvlakken is, omdat er niet genoeg testmateriaal beschikbaar is, terwijl de curve helemaal niet aan het afvlakken is, en het een bedrijf is, wéér een fucking multinational met hebberige aandeelhouders, dat bepaalt wie er mag testen en hoeveel er getest mag worden. En natúúrlijk gaan onze betonnen ministers niet achter Roche aan, want het is Alleen Samen, behalve als je een miljardenbedrijf bent, dan is het Jullie Samen Voor Mij Alleen.

Zooi epidemieën

We hebben al een zooi epidemieën achter de rug en de mensen die het weten kunnen, hebben al jaren gewaarschuwd voor een epidemie als deze, het was zelfs al bekend hoe we ons daarop moeten voorbereiden, maar dat kostte geld en daarom hebben onze betonnen ministers in al hun wijsheid besloten om niks te doen, of althans, om de zorg verder uit te kleden, zodat onze verpleegkundigen corona onbeschermd te lijf mogen met een plantenspuit en een vliegenmepper. Want de KLM moet gered, de banken zijn too big to fail.

Voedselbanken verkeren in nood, maar fuck it, de KLM moet gered. Seizoensarbeiders en daklozen mogen verrekken want het bedrijfsleven moet gered. In Zuid-Europa sterven de mensen van ziekte en armoede, maar van Nederland krijg en ze de middelvinger, want dat is je straf voor al dat feestvieren. Had maar een voorbeeld genomen aan Jacob in het Oude Testament, die netjes gespaard had voor als het moeilijk werd.

“Nee, KLM, rustig maar, dat geldt niet voor jou. Jij bent… anders.”

Fuck Rutte, fuck dit kabinet, en fuck die Nederlandse slaafse gezagsgetrouwheid met al die aarslikkers en hun benige domineesvingertjes. De overheid is onze grootste vijand, óók in Nederland.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 27.03.2020 @ 13:21

[Home]
 

1 Reactie

op 27 03 2020 at 13:22 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS