Home » Archief » De nieuwe elite


[15.04.2014]

De nieuwe elite

Hassnae Bouazza

paas9

Stelt u zich toch eens voor, we leven in de zeventiende eeuw, staan aan de vooravond van wat later de verlichting zou komen te heten en moeten het in plaats van met Montesquieu, die de trias politica introduceerde, en Voltaire, die voor de ware vrijheid van meningsuiting stond, doen met onze huidige ‘elite’.

Een kliekje ijdele, niet of matig getalenteerde hielenlikkers die bestaan bij de gratie van hun vriendenclubjes aan wie ze hun baantjes te danken hebben. Een inteeltgroep die zich omringt met opportunistische bewonderaars en die nobele waarden als vrijheid van meningsuiting en zuiver debat propageert, maar die tegelijkertijd ideologische tegenstanders niet met argumenten, maar met verdachtmakingen, laster en ad hominems onschadelijk probeert te maken.

Linksche multicultiknuffelaar

Hoogstaande principes zijn fraai voor de bühne, maar als het erop aankomt, telt het ego; een omhulsel van de eigen leegte.

Kijk maar op de opiniepagina’s, lees de columns eens: van feiten krijgt de nieuwe elite ‘jeuk’. ‘Negers’ mag je gerust inferieur vinden, dat is ‘benoemen’ en moslims, nu ja, wie daar nog geen plasje over heeft gedaan, wordt verketterd als linksche multicultiknuffelaar.

Vermeende pedofielen

Vrijheid van meningsuiting wordt alleen bezongen zolang de ander wordt bekritiseerd, want zodra de kritiek zich tegen henzelf keert, begint het verongelijkte gekrijs. De rechtstaat is mooi, maar niet bedoeld voor mensen die niet in de pas meelopen en als het eens zo uitkomt, kan die rechtstaat best eens een stap opzij zetten voor een of ander modieus hoger doel. Vermeende pedofielen opjagen bijvoorbeeld. Of geestelijken met ‘enge’ ideeën de toegang tot het land weigeren.

Dat laatste is misschien wel het meest verlammende aan onze elite: ze zijn zo onzeker dat alles wat botst met het eigen wereldbeeld hard wordt bevochten, en ze zijn zo schijterig dat ze geen moreel standpunt durven innemen.

Literair pareltje

Hoewel, dat laatste is misschien niet helemaal waar. Ze nemen wel standpunten in. Het soort dat je ook in de kroeg tegenkomt, ongeïnformeerd, gevormd na tien bier en vanuit een primitieve reflex. De nieuwe elite, het zal niet verbazen, kan het dan ook uitstekend vinden met het luidruchtige, semi-alfabete plebs dat het liefst met hooivorken door de straten marcheert.

Kijk maar eens op Twitter hoe gezellig ze het hebben, tussen het schedelmeten door en het wegzetten van critici als ‘naziteef’ om maar eens een literair pareltje te noemen. De elite en het plebs zijn een monsterverbond aangegaan. Een angstaanjagende synergie van domme meningen en persoonlijke rancune verpakt in meninkjes.

Parelketting en rode lipstick

Onze elite ís het plebs. We worden geregeerd door het plebs. De parelkettingen, rode lipstick en hun zogenaamd sjieke voorkomen, doen daar niks aan af. Als dit de voorhoede was geweest van de zeventiende eeuw, hadden we nooit de verlichting gekend waar de huidige elite altijd zo gretig mee schermt.

Eerder gepubliceerd in het literaire tijdschrift Tirade. Hassnae Bouazza schreef een boek over Arabieren, gesnubbed door de blanke Arabierenkenners hier te lande (en daarna geplagieerd), geprezen door Arabische Nederlanders en iets van drieduizend keer genoemd door de Roze Khmer in haar Arabierenhaatstukjes, Arabieren Kijken. En ze heeft haar eigen site, Aicha Qandisha.

Hassnae Bouazza, 15.04.2014 @ 12:43

[Home]
 

27 Reacties

op 15 04 2014 at 18:38 schreef Ralph van der Geest:

En hier valt niets op af te dingen: kort maar krachtig en…o zo juist.
Het is inderdaad om het maar zacht uit te drukken angstaanjagend dat het plebs in feite al lang aan de macht is en – zie bijvoorbeeld de gang van zaken rond het zogenaamde ‘kinderpardon’ (Nederland is het enige land ter wereld dat kinderen de grens over dondert) – ze er alles aan doen het de tweede kans nazi’s naar de zin te maken. Het erge is ook nog: dat plebs plant zich ook voort en geeft dus hun verknipte ideeën door aan volgende generaties…
Het plebs rond schedelmeter Asscher, etnisch-monopolist Samsom en de nazi-hordes met wie ze koketteren..’t is net een enge ziekte a la AIDS: als je het eenmaal hebt, kom je er heel, heel moeilijk van af…

op 15 04 2014 at 20:07 schreef Rob Z:

Ha mooi!

Maar wat een woede-golf …

op 15 04 2014 at 22:31 schreef babs:

Vroeger wist het koningshuis het plebs te manipuleren. Inmiddels manipuleert het plebs de politieke- en media-elite.

op 16 04 2014 at 00:45 schreef Sasha Berkman:

Mooi gezegt

op 16 04 2014 at 07:33 schreef Thomas E:

Ik zal eens een oud, vergeeld woord van stal halen: welgevoegelijkheid.

Met onze (terechte!) vrijheid van meningsuiting zouden we weer terug moeten naar een zelfopgelegde welgevoegelijkheid. Rekening houden met de gevoelens van anderen, iets meer empathie in de omgang. Het zijn de omgangsvormen die mij altijd weer treffen in veel oosterse culturen. Even nadenken voordat je anderen met je beterwetende, beledigende mening schoffeert. Recht-voor-z’n-raapheid klinkt misschien stoer en eerlijk, maar je demonstreert tegelijkertijd je dommigheid en gebrek aan inlevingsvermogen. Bovendien is het contraproductief, want je jaagt mensen ermee de bomen in en versjteert de communicatie. Met een zorgvuldig geformuleerde mening kan je mensen ook goed op hun plaats zetten, of misstanden aan de kaak stellen.

op 16 04 2014 at 08:04 schreef Rosa:

Een pareltje!

op 16 04 2014 at 08:19 schreef babs:

Thomas,

De gevaarlijkste rechtse krachten zijn ver voorbij ‘recht voor zijn raap’.

Het zijn de marketingdeskundigen die wachten op een glimlach in een discussie over terrorisme om op Twitter te kunnen verkondigen dat er om dode joden wordt gelachen. Het zijn de parelkettingcollumnisten die opzettelijk en zonder onvertogen woord uit de context citeren om monddood te maken. Het zijn de redacteuren van nationale kranten die dat als ‘meningsuiting

op 16 04 2014 at 08:20 schreef babs:

‘ toelaten, omdat populistische rechts beter verkoopt dan weloverwogen rechts of links.

op 16 04 2014 at 10:46 schreef Thomas E:

Babs, ik bedoel dan ook ‘iedereen’. We zouden met z’n allen terug moeten naar welgevoegelijkheid. Dan worden die sensatiebeluste, stokende, en met opzet krenkende media ook niet meer gepruimd.

Ik weet: het zal wel een illusie blijven.

op 16 04 2014 at 17:32 schreef babs:

Drayer gebruikt geen onvertogen woord. Redacteuren van Vonk niet, het baasje van de balie niet, Bennink probeert netjes te blijven, maar valt vaak uit zijn rol.

Het gaat niet om de toon. Het gaat om de doelen (uitsluiting, raszuiverheid), de strategie en methodes (verdacht maken, monddood maken).

Recht voor zijn raap is precies het enige dat niet zo erg is aan GS. Het is wellicht niet je favoriete stijl, maar dat is slechts een kwestie van smaak.

op 16 04 2014 at 18:05 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

Hassnae, je bent mij te vaag en algemeen. Wat het beste werkt is een probleem uitkiezen en gericht beschrijven wat een goede oplossing zou zijn en hoe daarover chaos ontstaat. Bijv. is hier mijn kritiek op D66: http://thomascool.eu/SvHG/LDZO/Index.html Goede vragen zijn: (a) Waarom mag deze kritiek niet op de website van D66 staan en besproken worden ? (b) We zien D66 nu hoog in de peilingen staan: weten mensen wel van deze kritiek ?
Overigens t.a.v. Montesquieu: http://thomascool.eu/Papers/Drgtpe/Crisis-2007plus/2011-11-23-Socrates-Montesquieu-EconomischHof.html

op 16 04 2014 at 20:01 schreef Thomas E:

Babs, als je mijn eerste reactie goed leest, moet je begrijpen dat dit deel uitmaakt van wat ik bedoel. (“Even nadenken voordat je anderen met je beterwetende, beledigende mening schoffeert.”)

op 16 04 2014 at 20:36 schreef Thomas E:

Thomas Colignatus, waarom verwijs je altijd naar je eigen stukken? Zelfs als dit als kees op dirk slaat. Het heeft verdacht veel weg van self-promotion via andermans blogs.

op 16 04 2014 at 21:45 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

@Hassnae: Dit is een voorbeeld van wat ik bedoel: Thomas E houdt het niet vaag maar komt meteen terzake. En ik kan hem ook concreet uitleggen dat het opheffen van D66, vaak gezien als elitair, een groot voordeel voor de samenleving is. Zodat het me ontgaat hoe dat opheffen van D66 “zelf promotie” kan zijn. Dit is een korte en krachtige gedachtenwisseling, beter dan vaag gedoe.

@Thomas E: Ik gebruik graag links omdat het me niet lukt om complexere gedachten in een klein reactie-venstertje te proppen. De etiquette op het internet zou moeten zijn dat je zulke links geeft wanneer je ze hebt in plaats van ze te verzwijgen.

op 16 04 2014 at 22:26 schreef dewanand:

Mooiste zin van dit betoog van Hassnae Bouazza:

‘De nieuwe elite, het zal niet verbazen, kan het dan ook uitstekend vinden met het luidruchtige, semi-alfabete plebs dat het liefst met hooivorken door de straten marcheert.’

namaste Hassnae,

Als ik deze zin lees van zo een superieure vrouw als jou dan vraag ik mij altijd af waarom er nog geen oppermachtige vrouwenstaat is op aarde, door en voor sterke vrouwen met ballen in hen slipjes. Echte mannen haten superieure vrouwen, maar ik ben allang ex-man dus hierom is de hogere, almachtige oerVrouwelijke Shaktie de verpersoonlijking van Brahma zelf.

Is de rol van de vrouw bij het plebs nou wezenlijk anders dan bij de elite? Zijn seks en liefde ook klasse of kaste gebonden?

Schrijf aub een betoog hoe jij je als intellectuele, bovengemiddeld intelligente, Marokkilander vrouw voelt nu in roomblank Nederland.

Ik worstel ook met mijn lage positie in deze blanke nazi maatschappij waar bami en roti al bijna verboden zijn verklaard door de hi tech Wilderiaanse rassen wetten.

Wieroe is degene die mij troost en rustgevende ballades opvoert in miauw sanskriet.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 16 04 2014 at 22:58 schreef babs:

Thomas, ik heb je eerste reactie nog eens teruggelezen en mijn laatste en jouw laatste reactie. Het is me inmiddels niet alleen onduidelijk wat je bedoelt, maar zelfs over wie je het eigenlijk hebt.

Het enige dat me duidelijk is, is dat je een minkukel bent.

op 17 04 2014 at 00:31 schreef Peter:

Ik ben het, wat die welvoeglijkheid betreft, helemaal eens met Babs (maar ik vind je geen minkukel hoor, Thomas). Als je na alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd, echt denkt dat het goed komt als we elkaar maar weer netjes gaan vousvoyeren, begrijp je er echt he-le-maal niks van. Dat is dan ook wat Hassnae schrijft als ze het over parelkettingen en rode lipstick heeft. Het ziet er allemaal heel sjiek uit en spreekt in geaffecteerd Nederlands, maar het is tuig van de richel.

op 17 04 2014 at 08:43 schreef Thomas E:

Ja, het is tuig. Natuurlijk ben je tuig als je kwaadaardig discrimineert. Maar je bent nog veel groter tuig als je je kwaadaardige mening op Telegraaf- en Wilders-achtige wijze bij iedereen opdringt. En zodoende de publieke opinie probeert te beïnvloeden. Want dán geef je de zogenaamd ‘beschaafde’ stemmen de kans om jouw smerige stokerij tot verantwoord gemeengoed te verheffen. Die laatste groep is in feite de laffe groep, die zich niet zou laten horen als de botte opruiers het voorwerk niet deden.

Dus als de kopvoddenkraaiers en oprotten-schreeuwers niet ongeremd hun scheten kwijt hadden gekund, hadden de Elma Draaijers nauwelijks gehoor gevonden. Snappie, Babsje?

op 17 04 2014 at 19:45 schreef Thomas E:

Dankzij de iedereen-moet-je-kunnen-beledigen klootzakken als Wilders staan nu in Duindorp/Scheveningen gewone burgers voor de NOS-camera te roepen dat ze net zolang zullen doorgaan met pesten en discrimineren totdat alle allochtonen opgerot zijn uit hun wijk. Ze voelen zich gelegitimeerd om dit soort taal uit te slaan, omdat in het parlement en de grootste krant van Nederland woorden van dezelfde strekking gebezigd worden.

Ik gruw van onze typisch-hollands, doorgeslagen grotebekkencultuur.

op 18 04 2014 at 10:23 schreef Natasha Gerson:

Mooi stukje en waar. De Thomassen moeten de term ‘mensplaining’ es opzoeken

op 18 04 2014 at 10:33 schreef babs:

Thomas, zoals jij de oorzaak en het gevolg ziet; geblèr waardoor parelkettingtuig zijn kans weet te pakken, is dat ergens op gebaseerd?

Ik zie het zo: Nederlanders zijn diep racistisch. Dat uit zich in tiende generatie blanken in Zuid-Afrika, dat uit zich in Zwarte Piet, dat uit zich in het percentage Nederlanders dat zich keert tegen alle bouwvergunningen voor moskeeën, al zo’n 10 jaar geleden 70%.

Racisme kan lomp worden geuit, maar ook geraffineerd. Het tweede is gevaarlijker.

Al eeuwen is er in Nederland een wisselwerking tussen delen van de elite en het lompe volk. Nieuw is alleen dat onduidelijk is wie wie manipuleert.

op 18 04 2014 at 11:28 schreef Thomas E:

En Natasha moet de juiste schrijfwijze van dat woord maar eens opzoeken.

Overigens ben ik me er niet van bewust dat ik Hassnae ergens aan het corrigeren ben. Integendeel, ik ben het heftig met haar eens. Heb alleen het gevoel dat de lompe racistische schreeuwers die nieuwe elite faciliteren. Maar goed, genoeg hierover.

op 18 04 2014 at 15:18 schreef babs:

1 Thomas is man, 2 Thomas is men. Overigens ben ik jet vwb Thomas E. niet met Natasha eens, die voert gewoon de verkeerde strijd imo. Hij probeert zijn strijd tegen onbeschoftheid te verkopen als strijd tegen racisme.

op 18 04 2014 at 22:12 schreef Thomas E:

Slaap maar lekker verder in je eigen gelijkje, Babs. Droom maar over rifapen, kopvoddentax, het verdelgen van mosliminsecten en meer van dit soort kwalificaties die niets, maar dan ook niets, met het aanwakkeren van moslimhaat te maken hebben.

op 18 04 2014 at 22:22 schreef dewanand:

namaste Babs,

zie dit citaat v jou:

op 18 04 2014 at 10:33 schreef babs:

‘Racisme kan lomp worden geuit, maar ook geraffineerd. Het tweede is gevaarlijker.’

Toch perfect gezegd, tweede vorm is gevaarlijker zo he:

de sissende blanke slangebek die tussen het gif van zijn 4 giftandjes door op lieflijke toon sist tegen Wieroe, de Unterkoelie homokat:

‘Ik hou van jou nauwe, lage kaste, Unterkattenreet, kom laat mij je anaal consumeren zoals de Bijbel het voorschrijft na een Rooms huwelijk, en jou tranen en het bloed van ons zalig anale verkrachtingsspel zijn dan het glijmiddel tijdens onze gezegende huwelijksnacht. De blanke liefde zal zegevieren in naam van alle witte duivels in de hemelse hel. Halleluja’.

Arme Wieroe zit nu jankend en paranoide miauwend hier rond te rennen nadat hij deze tekst las zonet. Ik geef hem zo meteen wat verse Duitse kattensticks uit 1940 en wat gemeentepils om bij te komen van de schrik.

Tsja, het is onze eigen domme schuld als zwarte draaikonten om nu in dit duivelse blankenland weg te rotten als Unterkoelies en andere lagere mensapen. Veel negers denken hier nu ook zo over en zondag ga ik een oplossing bespreken met hen.

dewanand en Wieroe

op 19 04 2014 at 11:38 schreef Thomas Cool / Thomas Colignatus:

Namaste Babs, Waarom alleen niet eens t.a.v. Thomas E en niet expliciet niet eens t.a.v. Thomas C/C ? Ik ben toch werkelijk geneigd alleen iets uit te leggen alleen wanneer ik merk dat iets niet duidelijk is, en niet omdat betrokkene een vrouw is. Is hier na al deze jaren wederom sprake van paranoia ? Overigens heb ik ook “namaste” opgezocht:
http://en.wikipedia.org/wiki/Namaste Het is inderdaad netter dan @babs

op 19 04 2014 at 23:42 schreef dewanand:

namaste Thomas C,

Ja zeker, namaste is afgeleid uit een sanskriet stamwoord, en het betekent: ‘ik buig voor het goddelijke in jou’, en het goddelijke is dus het atma, de ziel. Dus je kan namaste tonen of als eerbetoon tegen elk organisme zeggen of gebaren, dat leeft en een ziel heeft die gereincarneerd is.

maar, namaste is een ontwapenende begroeting tussen iedereen, incl vreemden die je ontmoet ergens. Het hele gebaar gaat zo: je toont je handen leeg en open en vouwt ze samen om te bewijzen dat je er geen wapens mee vasthoudt. daarna buig je diep en toont dat je geen wapens achter je rug verbergt en dus niet vijandelijk gezind bent (vriend of vijand he, super belangrijk overal). In Japan is dit buigen erg belangrijk en dit zal Peter wel moeten weten als Japan lover.

dewanand en Wieroe

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS