Home » Archief » Heeft een Spaanse stier meer rechten dan een Palestijn?


[20.03.2024]

Heeft een Spaanse stier meer rechten dan een Palestijn?

Peter Breedveld


Illustratie: Maurice Sendak.

Geronimo was de laatste inheemse Amerikaan die het de Amerikaanse kolonisator echt moeilijk maakte. Een nobele strijder die zijn volk en zijn manier van leven verdedigde, een engel der wrake. Bij leven al een pop-icoon die, nadat hij verslagen en gevangen was, optrad in Wild West shows en door Theodore Roosevelt werd uitgenodigd op diens inauguratie als president. De held in vele films, boeken, ballades en strips, een legende.

Maar hij vocht niet tegen het Amerikaanse leger, dat wisten hij en zijn companen lange tijd steeds te ontvluchten. Hij slachtte kolonisten, boeren en reizigers af, mannen, vrouwen en kinderen. Volgens het boek Geronimo van Robert Utley deed hij dat met ongekende wreedheid, zijn slachtoffers martelend en verminkend.

Geronimo, zoveel bezongen en geprezen, was een terrorist. Een soort Osama Bin Laden, vonden kennelijk ook de Amerikaanse autoriteiten, waaronder Barack Obama, die de operatie om Bin Laden op te sporen en te elimineren de codenaam “Geronimo” gaven.

Massagraven

Wraak was zijn motief. Zijn vrouw, moeder en kinderen waren door Mexicanen op gruwelijke wijze vermoord, samen met hun stamgenoten. De Amerikanen hadden de hele inheemse bevolking van Noord-Amerika gedecimeerd en opgesloten in reservaten. De rücksichtslose wreedheid waarmee de Amerikanen tegen de inheemse bevolking tekeergingen, is welbekend, net als de verdragen die voortdurend door de Amerikanen werden geschonden en de nasleep van die genocide, de culturele genocide, de ontvoering van inheemse kinderen die naar internaten werden gestuurd, waar het hen werd verboden hun eigen taal te spreken, hun identiteit werd uitgewist. Nog steeds worden er massagraven ontdekt van inheemse kinderen bij zulke internaten.

Kennelijk zijn deze omstandigheden verzachtend voor Geronimo’s eigen daden, en die van andere inheemse strijders die kolonisten aanvielen en ook de kinderen niet ontzagen.

Witte mensen vermoorden

Iets dergelijk zie je ook bij Nat Turner, de leider van een slavenopstand in Southampton in de staat Virginia, in 1831. Hij riep op alle witte mensen te vermoorden, zonder aanziens des persoons, arm en rijk, mannen, vrouwen en kinderen. Rond de zestig dodelijke witte slachtoffers vielen er daarbij, afgemaakt met messen, bijlen en knuppels.

Turner wordt nu gezien als een held. Niet raar; het houden en verhandelen van slaven, die werden verminkt, gemarteld, bij hun families weggehaald is ongekend barbaars. Maar toch: die witten kregen hun verdiende loon, maar geldt dat ook voor hun kinderen?

Stierenvechten

Bij tijd en wijle berichten de Nederlandse media over een stier die een Spaanse toreador aan zijn hoorns spietst. Een gruweldood, maar één die het Nederlandse publiek veel genot verschaft, omdat stierenvechten, hier in het land van de varkensflats en de helse slachthuizen, als een ongekende gruwel wordt beschouwd. Die hypocrisie gaat aan zowat iedereen voorbij als gewaardeerde columnisten in kwaliteitsmedia schrijven wat een satanisch genoegen ze hebben beleefd aan de beelden van zo’n gruweldood, en dat het jammer is dat het eigenlijk niet vaker gebeurt dat een stier een toreador te grazen neemt. Dat het gaat om ‘Gerechtigheid in de oneerlijke strijd tussen mens en dier’.

Zelfverdediging

Nu zeg ik niet dat de Israëliërs die op 7 oktober zo beestachtig door Hamas werden vermoord hun verdiende loon kregen. Zoals ik al verschillende keren heb geschreven, heb ook ik er niet van kunnen slapen en wil ik ook dat Hamas wordt uitgeroeid. Maar ik heb ook met ontzetting het nationale leedvermaak om de gruweldood van een stierenvechter gadegeslagen, en ik vind het afslachten van kinderen door Geronimo en Nat Turner ook niet te rechtvaardigen.

Maar is het niet gek dat de daden van Geronimo en Nat Turner wél in de context worden gezien van wat hen is aangedaan, maar die van Palestijnen niet? Is het niet schrijnend dat een stier in de ogen van het publiek meer recht heeft op zelfverdediging dan een Palestijn? Of eigenlijk, dat een stier wel recht heeft op zelfverdediging, maar een Palestijn niet? Dat een stier ‘gerechtigheid in de oneerlijke strijd tussen mens en dier’ is gegund, maar de Palestijnen geen gerechtigheid in de oneerlijke strijd tussen Israëliër en Palestijn?

Hamas is werkelijk kwaadaardig

Een kanttekening: Geronimo en Nat Turner zijn geen Hamas. Hamas terroriseert niet alleen Israëliërs, maar ook zijn eigen bevolking. Hamas martelt en vermoordt politieke tegenstanders, dissidenten, LHBTI’ers en mensen die ervan verdacht worden met Israël samen te werken. Geronimo en Turner deden er alles aan om hun eigen mensen te beschermen.

Woke krant

Een tweede kanttekening: ik las een stuk over de wreedheid van Geronimo in The Guardian, waarin wordt opgemerkt dat Geronimo “opgroeide in een cultuur waarin het aanvallen en vermoorden van niet-Apaches werd toegejuicht.” Pijnlijk dat zelfs een woke krant als The Guardian zoiets schrijft over een man die opgroeide in een tijd waarin de hele westerse wereld – overheid, kerk, intellectuelen, media – het uitroeien en onderwerpen van niet-westerse volken rechtvaardigde met de bijbel en de schedelmeetapparatuur in de hand.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 20.03.2024 @ 08:16

[Home]
 

1 Reactie

op 20 03 2024 at 08:17 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS