Home » Archief » Democracy Ribbon


[14.09.2011]

Democracy Ribbon

Peter Breedveld


Illustratie: Suat Gönülay

Lieve lezers, ik weet even niet meer hoe ik het heb. Zojuist heeft mij het bericht bereikt dat Raja ‘Vuvuzela’ Felgata morgen de Democracy Ribbon 2011 krijgt uitgereikt van Piet Hein Donner en Wim Deetman. De Democracy Ribbon wordt uitgereikt aan ‘mensen die een bijzondere inzet getoond hebben voor de ontwikkeling van de democratie’. Felgata krijgt ‘m ‘vanwege haar inzet voor het doorbreken van plafonds voor de kleurrijke vrouw in de maatschappij.’

Dat is dus Raja ‘alle joden zijn dik en vrouwonvriendelijk’ Felgata, die mensen aangeeft bij de politie omdat die haar columns niet goed vinden! De Democracy Ribbon!

Weten Donner en Deetman wel aan wie ze dat ding precies uitreiken? Het lijkt me sterk. Ze weten vast niet dat Felgata Hassnae uitmaakte voor een hoer die haar eigen volk verraadt omdat Hassnae met een Nederlander is. Dat ze iedereen verrot scheldt die niet doet wat zij wil. Ze heeft een voorkeur voor racistische kwalificaties: “Smerige Berber!”

En dat heet dan plafonds te doorbreken voor de ‘kleurrijke vrouw’. De jury van de Democracy Ribbon verwijst daarmee naar een paar stenciltjes, die ze in 2010 uitreikte aan Margriet van der Linden van maandblad OpZij, met daarop 101 namen van ‘kleurrijke vrouwen’, als alternatief voor OpZij’s eigen lijst van machtigste vrouwen van Nederland, met Agnes Jongerius op één.

Op de lijst van Felgata staan voornamelijk vrouwen die keihard hebben staan klappen bij één van Felgata’s dodelijk gênante ‘spoken word performances‘, die zo afschuwelijk dom en slecht zijn dat je er eigenlijk een keer een moet hebben gezien. Ga daarvoor naar de eerste de beste gesubsidieerde klaagallochtonenbijeenkomst in uw buurt, daar staat dan geheid ook Felgata in erbarmelijk steenkolen-Engels haar gedichies voor te dragen.

‘Als journalist/programmamaker probeer ik de verbinding te zoeken tussen verschillende bevolkingsgroepen: ik geloof in de kracht van kleurrijke vrouwen en in samenwerkingen’, wordt Felgata geciteerd in het persbericht over de Democracy Ribbon.

Túúúrlijk, Raja: ‘Hasnae, wanneer heb je tijd voor een face 2 face meeting? Ik wil voor eens en altijd die grote visbek van je sluiten.’

Als Raja Felgata de Democracy Ribbon krijgt, geef Geert Wilders dan maar de Multiculti Award voor grote verdiensten voor de diversiteit in de samenleving. Bert Brussen verdient natuurlijk de Bokaal der Wellevendheid en laten we Adriaan van Dis prijzen voor zijn onvermoeibare inzet voor de mensenrechten in China. Hero Brinkman wordt dan gelauwerd voor zijn grote betekenis voor de verkeersveiligheid in Nederland.

Ik bedoel, als we dan toch aan het pissen zijn op de democratie…

Peter Breedveld, 14.09.2011 @ 20:34

[Home]
 

28 Reacties

op 14 09 2011 at 20:54 schreef Rob:

Tsja. En ik maar denken dat schreeuwen en zielig doen alleen iets is waar vrouwen in Italië hogerop mee komen.

op 14 09 2011 at 21:02 schreef Jona:

Ach, zo vreemd is dit toch niet? Overal komt de minst geschikte bovendrijven: Fortuyn de grootste Nederlander, Mortier een literaire prijs en Rutte premier.

op 14 09 2011 at 22:04 schreef MNb:

Aaaahhh, wat mis ik op momenten als deze de ondeugende oom van Piet Hein.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Hein_Donner

op 14 09 2011 at 22:45 schreef jvdheuvel:

Geef toe dat dit best grappig is. :D

op 14 09 2011 at 23:28 schreef Paul. G:

Hufterigheid word tegenwoordig dus beloond.

op 15 09 2011 at 00:37 schreef Beukman:

@ Peter
Ik heb jou zoëven genomineerd voor het Democratie Lintje 2011 – ja, het kon nog, de nominatie staat nog open, dus kennelijk is Raja nog niet de definitieve winnares. Tenzij die hele prijs amateuristische flauwe kul is uiteraard, maar dat kunnen of willen we maar moeilijk geloven.
Het comité heeft het heel simpel gemaakt. Hier instructies. Vul gewoon het formulier in alhier: http://www.dagvandedemocratie.eu/page/nominaties-formulier , en tik “Peter Breedveld”. Verzin er zelf maar een motivatie bij. Tip: hou het een beetje vaag, want dat werkt beter.
De grootste democraat is gewoon de beste netwerker; zo simpel is het in het twittertijdperk.
Als je het straks zonde vindt om dit lintje om je nek te hangen, Peter, kun je hem altijd nog gebruiken als reetveter.

op 15 09 2011 at 02:36 schreef Willem Dezwijger:

Raja wie?

op 15 09 2011 at 08:13 schreef Bigpete:

Troost je maar met de gedachte dat dit soort (gesubsidieerde) prijzen altijd bij de verkeerde figuren terechtkomt. Elke verdere aandacht voor dat mens is te veel.

op 15 09 2011 at 08:18 schreef Meneer de Greef. Voorheen tegen alles.:

Ik wil ook een prijs. En ik heb nu al zin in bier. Waanzin.

op 15 09 2011 at 08:37 schreef Tom Lievens:

We leven om te leren en we leren om te leven, maar sommigen leren het nooit.

op 15 09 2011 at 08:39 schreef Rebecca:

Slecht ingelichte kringen zullen we dit maar noemen. Het roept waanzinnige irritatie op bij mij omdat dit eens te meer het bewijs is dat stompzinnigheid echt hoogtij viert dezer dagen.

op 15 09 2011 at 08:46 schreef Bakito:

Met een vent die zó overtuigend voor haar opkomt, wint Hassnae natuurlijk de hoofdprijs.

op 15 09 2011 at 10:21 schreef Niek Holtz@ppel:

Die Donner, hij heeft het eigenlijk altijd mis….

op 15 09 2011 at 11:30 schreef Atilla:

Hey Peter,

Een off-topic vraag, als je het niet erg vindt. Hoe zit het met de Turkse strips? Ontluikende interesse of toeval?

op 15 09 2011 at 11:40 schreef Peter:

Ik ben een hartstochtelijk stripliefhebber en deze strips kwam ik toevallig tegen in Istanbul. Ik lees geen Turks, maar de bizarre humor, de vrijmoedige seks en het excellente tekenwerk vond ik zeer verrassend. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht in een islamitisch land.

op 15 09 2011 at 12:33 schreef babs:

Dit toont vooral aan hoe dom en lui en ouderwets ambtenaren zijn.

Als ik Raja Felgata google komt helemaal bovenaan: ‘Joden zijn dik columniste Raja Felgata ontslagen

Toch een kop die pakkend genoeg is om even nader te onderzoeken. Hebben ambtenaren echt niet even de moeite genomen om Mevrouw Felgata te googlen voordat ze hun minister op haar af sturen?

Donner is zelf in staat tot de grootste stommigheden, maar deze komt 100% voor rekening van zijn luie, domme, ouderwetse ambtenaren.

op 15 09 2011 at 15:01 schreef Herbert:

In ieder geval wordt het uitreiken van het lintje aan deze ‘mevrouw’ voorlopig uitgesteld.

http://www.hpdetijd.nl/2011-09-15/felgata-krijgt-haar-lintje-voorlopig-nog-niet

op 15 09 2011 at 16:39 schreef MNb:

Dit is de moeite waard:

http://rajafelgata.tumblr.com/

“Blij?”
Ja.

“Wat heb ik je gedaan?”
Iets met grote visbek sluiten misschien? Maak je geen vriend(inn)en mee.

“Dit is geen vrijheid van meningsuiting, dit is geen democratie, dit is dictatoriaal gedrag en intimidatie.”
Natuurlijk. Alleen steunbetuigingen aan de Stichting Raja Felgata Vooruit vallen onder vrijheid van meningsuiting en democratie.

“Dat jullie met z’n allen ervoor hebben gezorgd dat ik de prijs niet krijg voor mijn werk is het totale falen van onze democratie.”
Het is maar dat je het weet. Als de Grote Blonde Leider het roer overneemt en het parlement buiten werking stelt is het jullie schuld, Hass en PB. Ga alvast maar op bedevaart naar Santiago de Compostela en Mekka om boete te doen.

“je rechtste vriendjes”
Val ik daar ook onder? Dat is voor de eerste keer dat ik rechts(t) genoemd wordt.

“Ik ben geen berberhater, geen antisemiet.”
We zullen Raja geloven op het moment dat ze haar antisemitische uitspraak op haar blog terugneemt.

Nee, Grote Piet, we moeten Raja helemaal niet negeren. Het is alweer te lang geleden dat ik zoveel plezier heb gehad. Mijn dag is goed!

op 15 09 2011 at 16:43 schreef MNb:

PSje: indien gewenst kunnen Sandro, Grote Piet en co in mijn vorige post GBL vervangen door NCPN, SAP of ook Al Qaeda danwel de Nederlandse Moslim Broederschap (al bestaat die niet).

op 15 09 2011 at 21:47 schreef Atilla:

@Peter
Turkije heeft wat dat betreft een behoorlijke vrije cultuur. Zo verbaas ik mij altijd over de vrije seksuele moraal in literatuur uit de Osmaanse tijd en in literatuur uit de eerste jaren van de Turkse republiek.

op 15 09 2011 at 22:11 schreef Marco Meijer:

Bedankt voor de link Beukman.
Ik heb Hassnae voorgedragen voor zo’n ribbon. Die verdient zij 100 % meer dan dat Felgata viswijf. Ben benieuwd of ze er iets mee doen.

op 16 09 2011 at 10:25 schreef Peter:

Atilla – Ik moet me toch eens in de Turkse literatuur gaan verdiepen.

op 16 09 2011 at 12:11 schreef cRR Kampen:

“Weten Donner en Deetman wel aan wie ze dat ding precies uitreiken?”

Ga er maar gewoon van uit van wel degelijk. Al was het maar omdat herhaalde stompzinnigheid opzet is. Het staat als incident ook helemaal niet op zichzelf.

op 16 09 2011 at 18:13 schreef Khalid:

het zit je erg dwars anders had je nooit een column hiervoor geopend, uiteraard zie ik dat je applausmachine diep in je hol zitten, net als Hasnae je nep moslima

op 16 09 2011 at 18:39 schreef Diadorim:

Er komt inderdaad binnenkort een heleboel goede Turkse literatuur op de markt. Er zitten in Turkije meer journalisten en schrijvers in het gevang dan in China. Ze hebben tijd zat.

op 19 09 2011 at 15:00 schreef Trektocht:

Heb je vlammende betogen tegen Raja Felgata gelezen, vind het alleen wel jammer dat je je ook tot schelden hier en daar verlaagd, heb je absoluut niet nodig dunkt mij!

op 19 09 2011 at 20:35 schreef Peter:

Man, slappe zak snot dat je d’r bent, zet lekker een EO-filter op je Internet, beschimmelde moraalridder. Ik ben tot nog toe zeer, zeer, zeer voorkomend geweest ten aanzien van Dolle Raja.

op 25 11 2011 at 17:13 schreef TFWC:

Zo, flink gelobbyd die Raja… Man man man.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS