Home » Archief » Voedingsbodem


[13.09.2011]

Voedingsbodem

Peter Breedveld


Illustratie: Bahadir Boysal

Volgens minister Donner is er in Nederland geen voedingsbodem voor gewelddadige acties zoals die van Anders Breivik.

Ik vraag me af of Donner en zijn ambtenaren wel eens van Internet gehoord hebben, van de islamofobe bloggers die hardop dromen van het martelaarschap en van genocide, of ze kennis genomen hebben van de vreugde bij die bloggers over de dood van tachtig kinderen, de steunbetuigingen aan Breivik en de oproepen tot geweld en de dreigementen die in de jaren vóór Oslo op diverse Nederlandse websites werden geuit.

Zo riep de redactie van Het Vrije Volk, dat haar hele archief onlangs door de shredder heeft gehaald, op tot het kaalscheren van Femke Halsema als moffenhoer, het doodschieten van Barack Obama, het doodschieten van iedereen, die op het Mediapark werkt en stelde schrijver/journalist Joost Niemöller dat, mocht Wilders worden veroordeeld, alleen een gewelddadige bestrijding van de islam nog mogelijk zou zijn.

Een stuk met de titel ‘Ontkenners en ondersteuners van de islamisering zullen spoedig ter verantwoording worden geroepen‘ laat evenmin weinig aan de verbeelding over: ‘In de toekomstige geschiedenisboeken zullen leerlingen de namen van de verraders ooit net zo te weten komen zoals ze nu de namen kennen van Hitler, Goebbels, Göring, Hess en de vele andere helpers van het nationaalsocialisme.’

De rechtstreekse dreigementen aan het adres van Uw Hoofdredacteur en zijn ravissante vrouw zijn de vaste lezers van Frontaal Naakt genoegzaam bekend: ‘Na de revolutie gaan jij en je moslimhoer als eersten tegen de muur!’

De reden voor al die gewelddadige fantasieën is dezelfde als die Breivik had om tachtig kinderen dood te schieten: woede en frustratie om de islamisering van Europa, mede mogelijk gemaakt door het ‘cultureel-marxisme’ oftewel de ‘linkschmens’.

Je moet echt ziende blind zijn om, na kennisneming van het bovenstaande, te beweren dat er in Nederland geen voedingsbodem is voor terreurdaden als die van Breivik. Er zitten op duizenden bedompte zolderkamertjes in Nederland gefrustreerde mannen te popelen om moslims en linkschmensen naar de eeuwige jachtvelden te sturen, maar terwijl de politie met groot machtsvertoon uitrukt voor elke melige scholier die op Twitter aankondigt z’n school in brand te steken, weigert de overheid zelfs maar kennis te nemen van de radicalisering op websites als Amsterdam Post, Artikel7, Het Vrije Volk en de website van Joost Niemöller.

Het is weer duidelijk: in Den Haag hebben ze niets geleerd van de recente geschiedenis. De bedreigingen aan het adres van Theo van Gogh, openlijk op zijn website en zelfs vanuit dagblad Trouw, werden evenmin serieus genomen. Van Gogh is nu dood en Donner was de spil in het onsmakelijke debat dat op zijn gruwelijke moord volgde. Van Gogh had de islam bespot en dan kun je verwachten dat een moslim je de strot doorsnijdt, was zijn boodschap toen hij het wettelijke verbod op smadelijke godslastering weer in ere wilde herstellen.

Toen was het Lousewies van der Laan die dapper stelling nam tegen de aanmatigende wereldvreemdheid van deze bizarre, gevaarlijke man en die werd verraden door haar bondgenoten in de Tweede Kamer.

Nu is het wéér Donner die zijn domme arrogantie in de strijd gooit en weigert de realiteit onder ogen te zien. GroenLinkser Tofik Dibi is nu onze man. De enige die probeert aandacht te krijgen voor het feit dat in Nederland vele, misschien wel duizenden potentiële Breiviks rondlopen, die zich dag-in, dag-uit laten ophitsen op het Internet en dagdromen over kruistochten, burgeroorlogen en bijltjesdagen.

Ik heb Dibi fel bekritiseerd vanwege de laconieke manier waarop hij op de dreigementen uit PVV-hoek reageerde, maar ik bewonder de standvastigheid waarmee hij probeert een debat los te krijgen over de radicalisering in islamofobe kringen, eerder vandaag voor de tweede keer gefrustreerd door een rechts blok dat vastbesloten is om Wilders boven elke vorm van kritiek verheven te houden en door D66 en de PvdA, kennelijk bevangen door angst voor de oppermachtige Henk & Ingrid, de échte staatshoofden van de constitutionele monarchie Nederland.

Ik bewonder ook Dibi’s moed. De man steekt zijn nek uit en dat zou ‘m zijn carrière wel eens kunnen kosten. Wederom sluiten de rijen zich, het wachten is op een drama zoals in Oslo en de maatregelen die zullen worden genomen tegen critici van de PVV.

Want er was nog zó gewaarschuwd voor de gevolgen van de harde toon, die er tegen Wilders en zijn achterban werd aangeslagen.

Lees ook ‘Kabinet sluit de ogen voor terroristische realiteit‘ van Marcel Hulspas.

Peter Breedveld, 13.09.2011 @ 20:33

[Home]
 

67 Reacties

op 13 09 2011 at 20:58 schreef You On A Gin:

Nu ben ik het bijvoorbeeld weer ‘es 100% met je eens.
Donner komt uit een cultuur waarin het een 2e natuur is om alles te bagatelliseren en recht te lullen wat krom is. Het is traditie; eeuwenlang hebben ze de gelegenheid gehad het ellebogenwerk en de schone kunst van FUD tot in de puntjes onder de knie te krijgen en te verfijnen. Het zit hem letterlijk en figuurlijk in het bloed. Hypochristentuig.
“vergeef het hen, ze weten niet wat ze doen”.

op 13 09 2011 at 20:59 schreef Volgens minister Donner is er in Nederland geen voedingsbodem voor gewelddadige acties zoals die van Anders Breivik | Sargasso:

[…] Volgens minister Donner is er in Nederland geen voedingsbodem voor gewelddadige acties zoals die van… 0 if (typeof(et_ord)=='undefined') et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000); if (typeof(et_tile)=='undefined') et_tile=1; document.write(''); […]

op 13 09 2011 at 21:11 schreef Rob:

Hier heb ik niets aan toe te voegen, chapeau.

op 13 09 2011 at 21:17 schreef Philoktetes:

Ben je nu zo naief, of doe je alleen alsof? Donner dankt immers zijn zetel aan de steun van extreem rechts.

op 13 09 2011 at 21:28 schreef leo schmit:

Voedingsbodem is een ding, Peter, zeker ook hier. Maar wie strooit er mest in die voedingsbodem? Breivik blijkt over een fonds van 80 000 euris te hebben beschikt; hij heeft 12 Europese reizen gemaakt in de afgelopen jaren, vele contacten onderhouden.

Wat je aan Donner zou moeten vragen is niet alleen om die voedingsbodem te erkennen, maar ook om na te gaan wie degenen zijn die daar mest in strooien. Aangenomen dat, zoals je zegt, er duizenden gefrusteerde mannen op bedompte zolderkamertjes in Nederland zitten te popelen om moslims en linkschmensen naar de eeuwige jachtvelden te sturen, blijft de vraag welke van hen sponsors heeft en internationaal netwerkcontacten onderhoudt om, zoals Breivik, dit soort acties ten uitvoer te brengen. Het aantal potentieele Breiviks wordt daarmee een stuk kleiner maar meer significant, als de sponsors bekend worden.

op 13 09 2011 at 22:46 schreef hallo:

‘Want er was nog zó gewaarschuwd voor de gevolgen van de harde toon, die er tegen Wilders en zijn achterban werd aangeslagen.’

Er wordt al jaren lang dag in dag uit niet alleen een idiote toon tegen Wilders aangeslagen, maar Wilders wordt ook al vele jaren lang systematisch met moord bedreigd door extremistische moslims en cultureel-marxisten.

En wat missen we in deze donkere dagen na de massale moordpartij in Noorwegen een echte politiek leider van het volk als de immens populaire Fortuyn.
Ik weet zeker dat Pim daadwerkelijk tranen met tuiten had gehuild voor de televisiecamera’s en op authentieke wijze uiting had gegeven aan zijn intense walging jegens Breivik.

op 13 09 2011 at 23:00 schreef Nils:

Suggesties welkom voor het Haatpalijst. De harde kern verzamelt.
http://twitter.com/#!/nvanarnhem/haatpalijst

op 13 09 2011 at 23:01 schreef Nils:

Vooral deze. He, Donner. Joehoe: http://twitter.com/#!/search/moslimalarm

op 14 09 2011 at 01:40 schreef MNb:

Draad laatste Fatwa, Sandro 13 09 2011 at 09:22 :

“Persoonlijk maak ik me echter minder zorgen over eventuele neefjes van Breivik.”

Reken ook maar niet dat types als hij zich uitspreken over Bosma’s vergelijking “sociaal-democratie = nationaal-socialisme of over Wilders’ gebruik van de term totale oorlog. Daar maakt hij zich persoonlijk gewoon niet zoveel zorgen om.
Waar hij zich wel zorgen om maakt is het aanstaande Eurabië en de massa-immigratie van moslims. Daarbij vergeet hij dat het aantal moslims in Nederland niet boven de 5% zal uitkomen en dat die massa-immigratie stopgezet is door de nazi eeehhhh cultuur-marxist eeehhh sociaal-democraat Cohen.

De analyse van Marcel Hulspas slaat de spijker op de kop. Het verbaast me niet dat CDA en VVD wegkijken – anders kunnen ze hun regering niet in stand houden. Maar ik ben met stomheid geslagen dat PvdA niet onverkort achter Dibi staat. Is dat de kritische oppositielijn van Cohen?

op 14 09 2011 at 02:35 schreef Volgens minister Donner is er in Nederland geen voedingsbodem voor gewelddadige acties zoals die van Anders Breivik | InfoPlaza:

[…] Volgens minister Donner is er in Nederland geen voedingsbodem voor gewelddadige acties zoals die van… Article source: http://feedproxy.google.com/~r/Sargasso/~3/h5mfNhUDZ3I/ […]

op 14 09 2011 at 04:29 schreef frank:

[…] Volgens minister Donner is er in Nederland geen voedingsbodem voor gewelddadige acties zoals die van… 0 if (typeof(et_ord)==’undefined’) et_ord=Math.floor(Math.random()*10000000000000000); if (typeof(et_tile)==’undefined’) et_tile=1; document.write(”); […]

hmmm duidelijk een geval van computermangel////(forK=1to1000:ifK=<2)

Kom op mensch! Ook als achterkamer socialist moet men eens durven te investeren in den nieuwe technieck, bijvoorbeel in een in de volksrepubliek china door zeer jonge communistenhanden in elkaar geschroefde computers van het merck appel! Mensch, vernieuwt U voor den Technische Socialistische Eenwording!

op 14 09 2011 at 08:29 schreef Renee O:

Het probleem van Donner is, denk ik, zijn inlevingsvermogen: hij woont vlakbij mij in een schitterende wijk waar zich wel stoffige zolderkamertjes bevinden, maar waar die zolderkamertjes onderdeel vormen van kasten van herenhuizen waar wereldvreemde rancuneuze maatschappelijk gefrustreerde losers ver te zoeken zijn.

Ten tijde van de gemeenteraadsverkiezingen heb ik in mijn wijk zegge en schrijve één poster zien hangen met het deprimerende hoofd van Sietse Fritsma erop. Uiteraard schokkend en één te veel, maar in verhouding tot het geheel, te verwaarlozen.

Kortom, Donner heeft dat soort figuren niet in zijn buurt, ziet ze althans niet bij de slijter of bakker, dus bestaan ze niet, dus is er geen gevaar…

op 14 09 2011 at 08:35 schreef Chipo:

Ik denk alleen wel dat als er hier een Breivikslachting plaatsvindt, Wilders meteen zichzelf slachtoffert (een “wir haben das nicht gewollt”) en dat men daar weer in mee gaat. In die neergaande spiraal zitten we nu, en je kunt alleen maar heel erg blij zijn met mensen als Tofik die proberen dit te doorbreken.

op 14 09 2011 at 09:08 schreef Pyt van der Galiën:

’s Werelds beste krant, de Guardian, heeft het netwerk van Anders Breivik uitgebreid in beeld gebracht: http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/sep/07/anders-breivik-hate-manifesto (met dank aan Barracuda).

Dan komt toch een iets ander beeld naar voren dan hetgeen Donner schetst. De Guardian is ook niet bang de PVV te noemen als onderdeel van dat netwerk. Nou ja, in tegenstelling tot Donner zijn ze daar niet afhankelijk van extreemdomrechts en i.t.t. Cohen loopt het ze niet dun door de broek bij de gedachte aan de Roze Horden.

@hallo

Oh ja, joh, wordt Wilders al jaren bedreigd door cultureel marxisten? Je leert elke dag weer wat nieuws. Vertel eens wat dat zijn: cultureel marxisten?

op 14 09 2011 at 09:50 schreef Sandro:

Breiviks daad is verachtelijk MNb, maar dat heb ik al diverse keren gemeld. Dat jij mij in deze niet geloofd is jouw probleem niet het mijne.
Breiviks daad kan niet in de schaduw staan van 9/11
wat een moslimdaad was (oeps, er zijn er hier die geloven dat dit een complot was van de Joden en de Amerikaanse overheid…….).
Toen de vliegtuigen in het WTC vlogen stonden hier vele, vele moslims te juichen en ook werd er via internet veel vuiligheid verspreid. Sterker nog afgelopen weekend meende de keeper van PSV ook nog maar eens een duitje in het zakje te moeten doen.
Als er echt vele duizenden “Breivikjes” in Nederland zouden zijn dan was de bom allang ontploft. Persoonlijk hoop ik dat het nooit gebeurd, hier niet en nergens op deze aardkloot.
MNb – heb je wel eens gekeken naar de overeenkomsten tussen nationaal-socialisme en socialisme? Ga eens lekker doen dan!
Engels en Marx hebben uitspraken gedaan (b.v. over Joden) die zo uit de mond van Hitler hadden kunnen komen, en wie zijn er tegenwoordig vertegenwoordigd in de felle anti-Israël lobby?
Ik wacht je antwoord af en anders wil ik ze hier inclusief links wel plaatsen voor je.

op 14 09 2011 at 10:15 schreef Nils:

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2424411/2011/04/11/Tristan-was-PVV-stemmer.dhtml?redirected

op 14 09 2011 at 10:15 schreef Bookie:

In hoofdzaak gaat het bij een nieuwe “Breivik” om het niet hebben/verliezen van vertrouwen in democratische oplossingen. Welke ideologie daarachter zit is van minder belang. Dat kan links, rechts, religieus, raciaal, diervriendelijk e.d. zijn.

op 14 09 2011 at 10:24 schreef Bigpete:

Weer een fijn tendentieus artikel.
Natuurlijk, niemand (ook ik niet) kan uitsluiten dat er in Nederland een Breivik rondloopt. Tot zover moet ik PB gelijk geven. Maar daar stopt het. PB doet het weer voorkomen alsof half Nederland stond te juichen na de moordpartij in Oslo.

Gelukkig is de waarheid een andere, slechts een enkeling begroette die daad met instemming. Maar zelf één is nog teveel laat dat duidelijk zijn.

PB “citeert” een aantal stukken. Een van die stukken is een door een DUITSER in DUITSLAND gepubliceerd stuk dat door een Nederlander vertaalt is en op een obscure Nederlandse website is gezet. Toch is het voor PB het bewijs dat Nederland “Breivikiseert”…
Verder rukt PB uitspraken uit hun verband, zo is de conclusie van Niemöller geen oproep tot geweld maar zijn getrokken conclusie naar aanleiding van een (toen nog) te voeren proces tegen Wilders.

Dat Donner een wereldvreemde studeerkamergeleerde is is een feit. Dat deze man minister is, is mij een gruwel. Helaas zijn vele politieke kopstukken volkomen wereldvreemd en vormt Donner hierop geen uitzondering. Iemand die adviseert boe te roepen om een gewapende overvaller af te schrikken hoort in een gesticht, niet in de regering. Misschien kan PB zijn pijlen eens richten op onze politieke kopstukken die in hun zelfbedachte sprookjes blijven geloven. Voorbeelden genoeg…

op 14 09 2011 at 11:07 schreef J.J. van der Gulik:

De basis voor de slechte verhoudingen, die konden leiden tot een zeer extreme actie als die van Breivik, bestaat uit de onverantwoordelijke massamigratie en de islamisering tegen de wil van het volk, die bij ongewijzigd beleid tot meer structurele extreme activiteiten zullen kunnen leiden.

Het beste is maar om te proberen dit te voorkomen met een daarvoor noodzakelijke aanpassing van het beleid. Tegelijk kan dit mogelijk leiden tot een herstel van de rechten van o.m. de Nederlanders, een belangrijk element binnen het geheel.

op 14 09 2011 at 11:30 schreef Pyt van der Galiën:

@Grote Piet

Artikel7 is allesbehalve obscuur. Tot medio vorig jaar publiceerden PVV-parlementariërs op die website. Daar kwam pas een einde aan nadat Powned daar een item aan had gewijd. Daarvan schrok Gekke Geert zo dat hij prompt zijn kamerleden verbood nog bijdragen aan Artikel7 te leveren.

Blijkbaar heb je ook de reacties van je geloofsgenoten onder het artikel niet gelezen. Wellicht zou het je dan zijn opgevallen dat men het volstrekt ééns is met de tendens van het artikel.

Overigens vormen de citaten van Peter alleen maar het topje van de ijsberg. Op Amsterdam Post en Artikel7 is dit letterlijk dagelijkse kost.

Kortom, Grote Piet: als er iemand hier selectief bezig is, dan ben jij dat, niet PB.

@Sandro

Ja, Sandro? Hitler was links? Daarom nam hij ook zitting in een kabinet met conservatieven en sloot hij communisten en sociaal-democraten onmiddellijk op in concentratiekampen, neem ik maar aan.

Verder moet iemand die in de paranoïde complotwaanzin van Bat Ye’or gelooft misschien wat bescheidenheid betrachten wanneer hij anderen er van beschuldigt geloof te hechten aan de complotonzin rond 9/11. Dat is echt een gevalletje van de pot die de ketel verwijt. Jij bent hier de dommige, goedgelovige complotgelovige, Sandro, niet wij.

op 14 09 2011 at 11:54 schreef babs:

In Nederland verwacht ik geen Breivikje, zolang de potentiele Breivikjes hoop houden dat de Wilders-revolutie plaats gaat vinden.

Ik verwacht wel een losse moord, wat brandende moskeeen, maar niet een grote aanslag.

Nog niet, maar de dag dat Wilders’ rol op wat voor manier ook is uitgespeeld, is de beer los. De frustratie is er, de theorie die geweld goedpraat is er (zelfverdediging tegen fascisitsche ideologie / eurabie), de ellende wordt de komende jaren alleen maar groter, de middelen zijn er, de doelen talloos, de gefrustreerden in grote getalen.

Precies als Niemöller zegt eigenlijk. Ik parafraseer dat tot: zolang Wilders hoop geeft, volgt men hem, daarna gaat men over op geweld.

Keuze is dus:
-Wilders krijgt steeds meer macht en er wordt steeds meer apartheid ingevoerd en uiteindelijk worden velen gedenationaliseerd en gedeporteerd. Daartegen zal men zich met geweld verzetten.
of
-Wilders belandt op zijspoor of stopt ermee of wordt vermoord of wordt wegens haatzaaien veroordeeld en de ene moordpartij volgt de andere aanslag op. Tegen de moslims en tegen iedereen die ervan verdacht wordt bij de gevestigde orde te horen.

Gulik,
Beleid is al aangepast, notabene door Kosto en Cohen, sociaaldemocraten. Weet je nog: geweld tegen Kosto kwam nog ouderwets van links.

Bigpete,
Kan me niet een reactie van jou herinneren dat het slechts enkele moslims waren die juichten op 11 september 2001. Als een Nederlander een Duits stuk instemmend vertaalt, is dat dan niet ook in Nederland relevant? Bovendien haalt PB Niemöller helemaal niet uit zijn verband. PB stelt dat Niemöller geweld logisch vindt onder bepaalde omstandigheden en dat is precies een goede samenvatting van wat Niemöller heeft opgeschreven. Niemöller heeft niet opgeroepen tot geweld en PB heeft niet gezegd dat Niemöller dat wel heeft gedaan.

Dacht dat het vooral militairen waren die getraind werden in het opwerpen van rookgordijnen, nu blijken ze het bij de politie ook te kunnen.

op 14 09 2011 at 12:18 schreef Niek Holtz@ppel:

Tekenend is ook de reactie van ene Kim Winkelaar, die ook wel te vinden is op veel “libertarische” platforms, waarin hij in bedekte termen de daad van Breivik toejuicht.
http://www.artikel7.nu/?p=64858 (eerste reactie onder het artikel)

“[..] Een stoute gedachte, maar stel nu eens dat er ergens eind jaren zestig in Nederland een Breivik was opgestaan, en in zijn moordzucht de blommenkinders van de PvdA had omgelegd. Er zouden geen Ad Melkert, Jan Pronk, Marcel van Dam, Tineke Netelenbos, Eveline Herfkens, Hedy D’Ancona en al die andere zelfbenoemde 10 keer modale do-gooders geweest zijn.
Zou dat uiteindelijk geen enorme zegen geweest zijn voor Nederland? [..]”

Kortom, ondanks de obligate afkeuringen van geweld vindt zo iemand dat Breivik kennelijk veel onheil heeft voorkomen….

op 14 09 2011 at 12:20 schreef Mas Rob:

“Toen de vliegtuigen in het WTC vlogen stonden hier vele, vele moslims te juichen”, aldus Sandro.

Ik daag je uit, Sandro, om die bewering eens te onderbouwen. Ik ben benieuwd of je argumenten hebt buiten het uit zijn verband gerukte incident met Marokkaanse reljeugd in Ede (?) en de opzettelijk verkeerd geïnterpreteerde uitkomsten van een enquete over 9-11 onder moslims kort na de aanslagen.

op 14 09 2011 at 12:28 schreef You On A Gin:

@ babs
Ik dacht dat, zelfs al verdubbelt de PVV in de regering, mensen helemaal niet zomaar gedenationaliseerd en gedeporteerd kunnen worden. Dat dit rechtstreeks tegen EU wetgeving ingaat en zo.

op 14 09 2011 at 12:29 schreef Bigpete:

Nogmaals, je kunt een loslopende dwaas niet uitsluiten, maar er zijn geen hordes Breivikken die zitten te wachten om los te gaan. Om de doodeenvoudige reden dat in tegenstelling tot moslimextremisten die het waanidee koesteren dat ze in het paradijs komen in dit land weinigen zin hebben om de rest van hun leven in het gevang te zitten of hun actie met de dood te bekopen.

Babs je hebt gelijk dat in Nederland de reacties na 11 september opgeklopt zijn. (ik heb ook nooit beweerd dat de meerderheid van de moslims achter die aanslagen zou staan)In de islamitische wereld werden de aanslagen echter door miljoenen met instemming begroet, daar is niets aan overdreven.

En nee, een Duits stuk dat door vrijwel niemand gelezen en onderschreven wordt is niet relevant.

op 14 09 2011 at 12:40 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Dat geloof in Gekke Geert is een aantal al kwijt. De meerderheid van de reaguurders op de zwartelaarzenblogs heeft nog steeds enig vertrouwen in de PVV, maar een deel stelt al ook in Geert geen vertrouwen meer te hebben. Heb ik het nog niet eens gehad over Martien Pennings wens een martelaar te worden.

op 14 09 2011 at 13:06 schreef Mart:

@BigPete:

We hebben tenminste al 1 anonieme lafaard die beweert politieagent te zijn en die openlijk verlekkerd gesproken heeft over links tuig met de wapenstok te bewerken.

Mart

op 14 09 2011 at 13:18 schreef G!:

“studeerkamergeleerde”
Als dat niet goed is, wat dan wel? Een studeerkamerterrorist zoals Breivik? Een straatgeleerde? Bij de PvdA is dat iemand die straatterroristen knuffelt en bij de PVV een dronken straatterrorist met losse handjes die dag in dag uit onder het mom van voortschrijdend inzicht terugkomt op z’n populistische leugens beloftes.
Donner is misschien een beetje een academicus, maar wat dan? Een gek als Wilders? Iemand die in z’n jeugd een blowende niksnut was, waar op school geen ene moer van terecht kwam en daarom op kosten van pa directeur Océ naar Israël gestuurd werd om ‘levenservaring’ op te doen en later een diploma sociale verzekeringen aan een soort LOI instelling haalde. Verwend nest, heeft nog nooit echt een bedrijf van binnen gezien.
Doe mij maar maar Dibi, die kiest ervoor om op een beschaafde manier het debat te blijven voeren.

op 14 09 2011 at 13:28 schreef Guido:

Mag er nu al niet meer radicaal gedacht worden. Als we diep in de krochten van onze hersenen kijken zijn we allemaal radicalen. Met kleine zolderkamertjes in ons brein waarin we ons ongenoegen de vrije loop kunnen laten. Het is een filter voor ons gedrag en een uitlaatklep voor de frustraties. Dit is echter niet de voedingsbodem voor radicalisering, maar een zaadje ver weggestopt. Dit zaadje krijgt de kans om te ontkiemen door, zoals Leo Smit ze noemt, de mestzaaiers.

En natuurlijk moeten we erop beducht zijn dat er jonge jongens op zolderkamertjes zijn die kunnen ontpoppen tot een Breivik, maar de jacht hierop is als hooi zoeken in een speldenberg. We kunnen ons beter focussen op de mestzaaiers.

Al deze ‘potentiele Breiviks’ hebben ook de potentie om 1000 andere dingen te doen met hun leven. Soms heb ik het idee dat als er ook maar ergens op aarde een scheet (eentje die echt goed stinkt) wordt gelaten we allemaal denken iets te ruiken. Fukushima – debat over kerncentrales, protesten in de straten van Londen – kan dat ook hier gebeuren et cetera et cetera.

De ‘zaadjes’, potentiele Breiviks, zullen zeker aanwezig zijn in onze samenleving, maar ik denk ook dat Donner gelijk heeft dat de voedingsbodem voor een aanslag zoals in Noorwegen in Nederland niet aanwezig is. In vele opzichten lijken we op elkaar, met het grote verschil dat Nederland altijd verdeeld is geweest in zijn denken en doen. ik kan niet kijken in de gedachten van een verwarde geest, maar een weldoordacht plan om een maatschappij te ontwrichten die al decennia lang verdeeld door het leven gaat, met debatten van links en rechts die scherper zijn dan onze eigen gedachten, lijkt mij niet erg waarschijnlijk.

op 14 09 2011 at 13:31 schreef Bigpete:

@mart
volgens mij ben jij net zo anoniem als ik, je verdere opmerkingen raken kant noch wal zoals gewoonlijk

@ G!
Donner is een fossiel, zo weggelopen uit de jaren 50. Die man heeft echt geen idee in wat voor maatschappij hij leeft. Dat bewijst zijn optreden in de kamer en zijn optreden in de media. Wat dat alles met de levenswandel van GW te maken heeft ontgaat me.
Maar als we toch bezig zijn, Dibi die is zo ongeveer rechtstreeks vanuit de schoolbanken de kamer ingegaan als excuusallochtoon. Welke werk/levenservaring heeft hij? Ik vind hem trouwens niet onsympathiek en denk dat hij oprecht is. Al is hij lid van een foute club.

op 14 09 2011 at 13:40 schreef babs:

Pyt,
Dat geloof in Gekke Geert is een aantal al kwijt
Heb je daar onderbouwing bij? Niet dat ik je niet geloof. Vroeg of laat moet het gaan gebeuren natuurlijk. Ik zie het alleen nog niet.

Gin,
Ik dacht dat, zelfs al verdubbelt de PVV in de regering, mensen helemaal niet zomaar gedenationaliseerd en gedeporteerd kunnen worden. Dat dit rechtstreeks tegen EU wetgeving ingaat en zo.
Het zijn rare tijden. Alles kan. Ik denk dat Geert te radikaal is om echt door te breken, maar zeker weten doe ik het niet. De haat tegen moslims is groot. Bij 44% kan hij doen wat hij wil, zo leert ons de geschiedenis. 44% is niet onhaalbaar. Iedere stemgerechtigde die een totaal bouwverbod wil voor alle nieuwe moskeeën, is een potentiele Wildersstemmer. Ik geloof dat meer dan 50% zo’n verbod wil. Ik vermoed dat eenzelfde percentage denkt dat er een structureel probleem is met de Islam.

Maar eerlijk gezegd verwacht ik dat steeds meer ‘strategische’ stemmers tot de conclusie komen dat Geert te extremistisch is en dat stemmen op een complotdnekende-deportatie-en-apartheids-dromer al te risicovol is als het doel is de VVD rechts-conservatief-licht- discriminerend te houden. Dan (als Wilders terugvalt in peilingen en bij verkiezingen) komen de Breivikjes uit hun holen. Ik geeft het nog een jaar of drie. Maar misschien moet ik dat (oiv van Pyt) naar beneden bijstellen.

op 14 09 2011 at 14:06 schreef Mart:

@BigPete:

Nee hoor, ik ben absoluut niet anoniem. Ik doe al mijn uitspraken onder mijn eigen naam en verifieerbare identiteit.

En belangrijker: ik snij niet op over mijn autoriteit terwijl ik me achter een pseudoniem verberg. Als ik iets zeg, dan is het intern consistent, of extern verifieerbaar, en ik geef op verzoek referenties voor beweringen.

En nu ik je opzichtige poging om de aandacht af te leiden de bodem ingeslagen heb, heb ik twee vragen voor jou:

1. Waar ben je om je op te winden over de bedreigingen aan het adres van mensen als Peter, Hassnae, Cohen, Halsema? De wet gold toch voor iedereen? Waarom ga je dan niet tekeer hoe de politie die bedreigingen niet serieus neemt, terwijl je voor elke minieme actie tegen links of allochtonen je instemming niet snel genoeg kan geven?

2. Wat heb je te zeggen over je eigen wapenstokgeweldverheerlijkende postings in het verleden? Want dat ik aankaartte dat je dat op je kerfstok had, dat vermijd je maar heel snel door een jij-bak naar mij toe te gooien.

Ik snap niet waar Peter zijn goede achting voor je vandaan heeft. Je gebruikt geen schuttingtaal, maar inhoudelijk ben je geen snars beter dan de gemiddelde artikel7 reaguurder.

Mart

op 14 09 2011 at 14:26 schreef J.vanDijkS:

Donner snapt er weer niks van. Behalve die PVV-Noor hebben Tristan en Karst Tates toch inmiddels wel bewezen dat gefrustreerde PVV-ers tot terrorisme in staat zijn.

op 14 09 2011 at 14:56 schreef MNb:

Niet nodig, Sandro. Ik weet van met name Marx dat hij niet alleen antisemiet was, maar ook slavofoob. Het is wel triest dat je zover terug moet gaan om Breivik te bagatelliseren en te verhullen dat je zijn gedachtengoed – inclusief sociaal-democratie = nationaal-socialisme – onverkort deelt.
Breivik’s daad was verachtelijk volgens jou. Zijn ideeën, waar hij alleen maar de volgende consequentie uit heeft getrokken, zijn toppie. Dat draag je elke keer weer uit. Af en toe probeer je dat te vergoelijen door de verzekering af te geven dat je heus wel een best aardige jongen bent.
Doet je veroordeling nogal hol klinken – als een stalinist die wel de dictatuur van het proletariaat wil invoeren, maar dan zonder de Goelag. Je begrijpt dat ik voorlopig nul komma nul vertrouwen in je democratische gezindheid blijf houden. Dat dat mijn probleem is geef ik onmiddellijk toe. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt problemen te hebben met letterlijk élke PVV-er, doodgewoon omdat ze zo hun best doen de Breivik’s uit te broeden en op alle mogelijke manieren mijn vrijheid – en vooral die van mijn zoon – te bedreigen.
Grote Piet en jij voeden de bodem waarop de Breiviks gedijen. Het wachten is op eentje die ook in Nederland zijn gewelddadige kop opsteekt.
Kim Winkelaar schrijft zijn stoute gedachte op. Jullie twee denken het stiekempjes, zo blijkt oa uit je Freudiaanse verschrijving.

Grote Piet heeft een nieuwe stropop gevonden om te neuken. Niemand hier, inclusief PB, heeft beweert dat er hordes Nederlandse neefjes van Breivik rondlopen. Maar zoals ene Tristan onlangs heeft laten zien is ééntje al meer dan genoeg. Hopelijk zijn ze bij de AIVD wakkerder dan Minister Donner en zijn juut Grote Piet dat zijn. Want die slapen, zoals we in Suriname zeggen.

op 14 09 2011 at 15:41 schreef Comment:

De Noorse minister van Justitie, die verantwoordelijk was het gedogen van de rechtse blogger Fjordman, is lid van de Arbeiderspartij. Het werk van Fjordman bracht Breivik rechtstreeks tot zijn moord op leden van dezelfde Arbeiderspartij. (Het is overigens veel omvangrijker, dan die van zijn Nederlandse collega-bloggers).

Het standpunt van minister Knut Storberget lijkt op die van Donner: er is geen beweging, het gaat om een eenling, ze zijn toch niet te voorspellen. Zoals Donner schrijft: “De Noorse veiligheidsdienst gaat er vooralsnog vanuit dat Breivik alleen handelde en classificeert hem als een geradicaliseerde eenling.” Ongetwijfeld kent Storberget veel van de slachtoffers van de aanslagen, en/of hun ouders. Desondanks laat hij Fjordman nog vrij rond lopen.

Het is een opmerkelijk verschijnsel, dat blijkbaar niet tot Nederland beperkt is. Peter schrijft dat de overheid weigert “zelfs maar kennis te nemen van de radicalisering” bij rechts. De overheid wordt echter geleid door politici, en die handelen uit politieke motieven. Dat er niet opgetreden wordt, tegen een rechtse beweging, heeft politieke oorzaken.

Het is ook niet alleen een kwestie van “een Nederlandse Breivik”. Ook zonder dat er een bloedbad plaatsvindt, heeft de rechtse zelf-radicalisering grote gevolgen voor de samenleving. De politieke elite in Nederland weigert om dat te erkennen of benoemen, laat staan confronteren. Deze brede houding lijkt bepalend, voor de specifieke houding tegenover mogelijke rechtse aanslagen. En evenals in Noorwegen, is het niet alleen een zaak van de oude rechtse partijen. Ook bij GroenLinks en de PvdA tref je deze houding aan, ook in het omgaan met de PVV: wegkijken, negeren, bagatelliseren, en soms juist de critici van de PVV aanvallen.

Er is dus iets meer aan de hand, dan alleen de weigering van de veiligheidsdiensten en de verantwoordelijke ministers, om specifieke geweldsrisico’s te erkennen. Het lijkt niet zozeer onkunde, als onwil. Donner is niet kortzichtig of incompetent, in zijn afwijzing van maatregelen tegen rechts, hij heeft daarvoor een reden. Zijn partij heeft daarvoor redenen, de overige gevestigde partijen hebben hun redenen, de media hebben hun redenen, enzovoort. Peter is niet daarop ingegaan, en misschien wil hij dat ook niet. Het verschijnsel lijkt mij echter de aandacht waard.

op 14 09 2011 at 15:49 schreef Bigpete:

Niemand hier, inclusief PB, heeft beweert dat er hordes Nederlandse neefjes van Breivik rondlopen.

Tekst van PB:
Er zitten op duizenden bedompte zolderkamertjes in Nederland gefrustreerde mannen te popelen om moslims en linkschmensen naar de eeuwige jachtvelden te sturen.

@mart
Ik had nog nooit de behoefte op om je link te klikken. Je heet mart van de wege, fijn voor je. Mijn reden om een nick te gebruiken heb ik al diverse malen uitgelegd, accepteer dat of hou er over op.

Ik heb het voor Breedveld opgenomen toen dat gezeik begon over die tweet van hem. Ik heb meerdere keren verklaard dat ik het weliswaar zelden met hem eens ben maar dat hij van mij alles mag zeggen. Die “bedreigingen” neem ik niet serieus. Via internet/email is snel iets getypt, iemand die een ander daadwerkelijk iets wil aandoen kondigt dat niet van te voren aan. Zou ik niet doen in elk geval. Maar ik begrijp dat het vervelend en ongemakkelijk is.

Verheerlijking van wapenstokgeweld? Kerfstok? Je praat poep. Ja, ik heb bij de ME klappen uitgedeeld aan links kraaktuig en ik deed dat OP DAT MOMENT niet met tegenzin. Maar als ik de keuze had tussen mijn gewone werk en me laten bekogelen met verf en brandbommen dan had ik toch voor het eerste gekozen. Waarmee ik maar wil zeggen dat niemand bij de politie die situaties opzoekt, je wordt ermee geconfronteerd en handelt op commando. En ja, als ik de kans kreeg zo’n klootzak pijn te doen die me iets eerder nog een straattegel voor mijn kop probeerde te gooien dan deed ik dat. Excuse me for being human.

Maarre vindt jij echt dat er tijdens 9/11 niet genoeg slachtoffers zijn gevallen of zijn die tweets van je ironisch bedoelt?

op 14 09 2011 at 15:54 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

http://www.amsterdampost.nl/een-zooitje/

Reacties 31 en 42

http://www.artikel7.nu/?p=69246 om 18.39, 20.29

Extremer: http://www.artikel7.nu/?p=68474 om 10.38, 16.45

Vergelijkbare opmerkingen kom je veel vaker tegen, maar je begrijpt hoop ik dat ik geen zin heb de haatblogjes uitgebreid door te spitten:P
Dit is wat ik snel in mijn archiefje kon vinden.

op 14 09 2011 at 18:14 schreef Rene K:

@14 09 2011 at 14:56 schreef MNb

Kun je ook eens een comment schrijven zonder je vermeende tegenstander een stropop in de muil te douwen?

Het is zo sneu dat altijd te doen, dat stropopgedoe, en lijkt erop gericht alleen maar de ander te diskwalificeren.

op 14 09 2011 at 18:27 schreef Mart:

@BigPete:

Je verschuilt je laf achter een nick die je keihard uit Baantjer gehaald hebt, maar wij moeten maar aannemen dat je agent bent en je op je blauwe kijkers geloven.

Wel, zelfs als we dat doen, dan staat overeind dat je met plezier klappen hebt uitgedeeld, wat je zelf toegeeft.

En ik zie dat je weer opzichtig probeert via een persoonlijke aanval de aandacht van je eigen falen af te leiden. Gelukkig dat je daarmee tevens bewijst hoe ongelooflijk dom en achterbaks je bent.

Hier is 1 van de twee tweets die jij aanhaalt:
http://twitter.com/#!/mvdwege/status/112907201064075264

En hier is nummer 2:
http://twitter.com/#!/mvdwege/status/112907382031527936

Je kan, dus, met andere woorden niet lezen en je bent niet bekend met stijlfiguren. Maar goed, van iemand die het blijkbaar het hoogste vind om zich uit te geven voor agent had ik niet beter verwacht.

Mart

op 14 09 2011 at 21:18 schreef hallo:

Beste Pyt van der Galiën, om antwoord te geven op je vraag: een extremistische cultureel marxist is een Volkertvriendje.

Je schimpnaam ‘Gekke Geert’ voor Geert Wilders vind ik overigens een formidabele vondst, nee, een trouvaille, zo indrukwekkend, werkelijk hi-la-risch.

op 14 09 2011 at 21:59 schreef MNb:

Zeer terecht is het verspreiden van rotzooi a la Fjordman onvoldoende reden om dergelijke figuren op te pakken. Wel mogen we van diensten als de AIVD verwachten dat ze internet afspeuren naar lieden die het volgende stapje zouden kunnen zetten.

Een discreet onderzoekje naar de handel en wandel van bv. Sandro en Grote Piet zou niet verkeerd zijn. Zij delen onverkort de ideeën van Breivik en wij moeten hen ook maar op hun woord geloven dat ze geen aanslag beramen. OK, van deze alinea geloof ik zelf geen woord. Ik schrijf het er maar even bij, want PVV-humor wordt nooit zo gewaardeerd als deze op PVV-ers zelf wordt toegepast. Straks begint bv. Rene K weer te jengelen.

Goed geciteerd, Grote Piet. Nou nog begrijpend lezen. Ze zitten te popelen. Dat betekent iets anders dan voorbereidingen treffen. Maar ja, dat is wellicht teveel gevraagd van iemand die niet weet dat ook Surinaamse plaatsnamen met een hoofdletter gespeld worden.

Rene K: zou je eerst aan je eigen verzoek willen voldoen? De stropop die jij me in de muil douwt smaakt niet zo lekker. Toon bv eerst eens aan waar precies het verschil in politieke overtuiging zit tussen Breivik enerzijds en Sandro plus Grote Piet anderzijds. De één schiet, de andere twee niet, dat is het enige verschil dat ik zie.

op 14 09 2011 at 23:38 schreef Paul. G:

De achterban van Micha Kat word ook steeds radicaler. Door de ophitsende teksten van hem en oproepen tot geweld, zal het niet lang duren totdat een daarvan tot een vreselijke daad overgaat.

op 14 09 2011 at 23:57 schreef Pierre Lebon:

Nee Petertje,
Ik kan niet anders zeggen, dan dat je daar volledig gelijk in hebt.

op 15 09 2011 at 07:55 schreef Yigal:

op 14 09 2011 at 09:50 schreef Sandro:

“Engels en Marx hebben uitspraken gedaan (b.v. over Joden) die zo uit de mond van Hitler hadden kunnen komen”

Voor uw informatie Engels en Marx waren Jood.

op 15 09 2011 at 09:12 schreef Pyt van der Galiën:

Het verheugt me te kunnen melden dat Martien Pennings inmiddels na HVV en Artikel7 nu ook Amsterdam Post met slaande deuren heeft verlaten, nadat AP-opperhoofd Frik maar weer eens uitdrukking had gegeven aan zijn bewondering voor Breivik. Dat – en de vele instemmende reacties – schoten Pennings in het verkeerde keelgat.

http://www.amsterdampost.nl/de-vos-in-het-kippenhok/

En dat terwijl de beide kemphanen het twee weken geleden nog volledig eens waren over de noodzaak tot een genocide op de bevolking van Afghanistan en Pennings zélf toch ook recentelijk nog uitdrukking had gegeven aan zijn wens moslims te mitrailleren.

op 15 09 2011 at 10:31 schreef babs:

Dank Pyt, voor alle linkjes. Bij elke klik naar amsterdamse post voel ik met trouwens erg ongemakkelijk, voelt toch vreemd nu in het AIVD-register opgenomen te worden als bezoeker van ranzige sites.

Ik heb hier wel eens voorspeld dat iemand als Bernadette de Wit ooit nog in de problemen kan komen omdat ze niet radicaal genoeg is. Zal niet meer gebeuren, want ze publiceert niet meer. Maar het punt blijft op zich staan: zou zo maar kunnen dat op een dag een PVV’er een andere PVV’er omlegt, omdat die ander niet extremistisch genoeg is.

In die zin neem ik bedreigingen tegen Peter wel degelijk serieus. PB wordt door velen gezien als een afvallige (terwijl hij nauwelijks van mening is veranderd, het zijn de rechtsen die zijn geradicaliseerd). Afvalligen lopen meer risico dan anderen.

Maar ik denk dat bijvoorbeeld Von der Dunk en Elatik, maar ook Dibi en Cohen meer risico lopen. Vooral Fatima Elatik kan slachtoffer worden van een gerichte aanslag. Bij Von der Dunk verwacht ik eerder dat hij bij een toevallige ontmoeting herkend wordt en in elkaar wordt geslagen.

op 15 09 2011 at 11:49 schreef Nils:

“Die “bedreigingen” neem ik niet serieus. Via internet/email is snel iets getypt, iemand die een ander daadwerkelijk iets wil aandoen kondigt dat niet van te voren aan. Zou ik niet doen in elk geval. Maar ik begrijp dat het vervelend en ongemakkelijk is.”

Ah, dus Wilders hoeft niet meer beveiligd te worden.

op 15 09 2011 at 13:46 schreef Leuk stuk:

Donner ruikt niet de stront waar hij zelf in staat

op 15 09 2011 at 14:08 schreef Sandro:

MNb – speciaal voor jouw ga ik wat minder ver terug in de tijd:

Wij zijn socialisten, we zijn de vijanden van het huidige kapitalistische systeem van uitbuiting van de economisch zwakken. Wij zijn vastbesloten dit systeem systeem te vernietigen tot elke prijs.’ Adolf Hitler in zijn 1 mei speech van 1927.

De kernpunten in het programma van Mussolini zijn puur socialistisch: superbelasting voor de rijken, grondonteigening etc. Mussolini regeert en sterft als socialist. Bij zijn executie in april 1945 roept zijn persoonlijke hulp: ‘LANG LEVE HET SOCIALISME

Meer recent:
Dick Pels (wetenschappelijk bureau GroenLinks) in 1982: Het Derde Rijk was door nivellerende tendensen inderdaad ‘op weg naar het socialisme’.

In 2000 sluit Horst Mahler, medeoprichter van de terreurorganisatie RAF zich aan bij de nationaal socialistische NDP. Als om uitleg wordt gevraagd geeft hij aan: Ik ben niet rechts geworden, het nationaal socialisme is links en zal altijd links blijven.

Op zijn minst kan gesteld worden dat er overeenkomsten tussen socialisme en fascisme en nationaal-socialisme waren en zijn.

op 15 09 2011 at 15:22 schreef babs:

ah, vandaar al die linkse stokpaardjes in het PVV-programma.

Dank Sandro, de PVV blijkt nog meer op de NSDAP te lijken dan ik al dacht.

op 15 09 2011 at 16:11 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Het is erg moeilijk in te schatten hoe serieus je die bedreigingen moet nemen. Mijn eigen inschatting is dat 90% bestaat uit macho-gelul – waar ook de PVV’ers die op FN reageren nogal goed in zijn – en machteloze geweldsfantasieën.

Dan houd je natuurlijk altijd nog een groep mensen over die onder omstandigheden best bereid is wat tegenstanders uit de weg te ruimen. Persoonlijk zou ik die groep wel degelijk serieus nemen. Uiteindelijk heb je er maar één nodig om een bloedbad aan te richten.

Ondanks het reële gevaar van een Nederlandse Breivik, denk ik dat het grootste gevaar er in bestaat dat de PVV er in slaagt haar geweldsfantasieën over stadscommando’s e.d. daadwerkelijk in beleid om te zetten. Gelegaliseerd geweld, daar is de PVV-aanhang wel voor in. Met een machinegeweer om zich heen schieten zie ik de meesten niet doen.

op 15 09 2011 at 16:15 schreef G!:

Beste Pyt van der Galiën, om antwoord te geven op je vraag: een extremistische cultureel marxist is een Volkertvriendje
Eigenlijk is cultureel-marxisme dus gewoon een label voor alles waarvan de PVV vindt dat het verachtelijk is en uitgeroeid moet worden. Ach, dat zal geen probleem zijn. Er zijn zat gekken die er zonder veel tegenzin oplos slaan. Breedveld bweert ;t, BigPete bevestigt ’t.

op 15 09 2011 at 23:13 schreef hallo:

@G!: De term cultureel-marxisme werd vijftig jaar voordat de PVV bestond al gebruikt, dombo.

@Babs: het geweld tussen extremisten onderling is een logisch gevolg van hun extremisme. Een walgelijk voorbeeld is de wijze waarop communisten die door fascisten waren opgesloten opgesloten in concentratiekampen, zelf elkaar de maat namen en in de kampen communistische rechtszittingen hielden waarbij kameraden die niet in het pulletje vielen zondermeer werden veroordeeld en ‘berecht’. Echt te walgelijk voor woorden. Hetzelfde zie je natuurlijk bij extreemrechts, dat zich gewelddadig keert tegen alles wat in hun ogen niet ‘rechts’ genoeg is.

En inderdaad, niet alleen de beruchte ideoloog Horst Mahler verenigt zonder moeite fascisme met socialisme, ook in Nederland noemen de traditionele fascisten zich maar al te graag ware socialisten en heulen ze met arbeiderisme en de nobele gewone man.
Het is ook juist de sociaal-democratie die tegenwoordig neerkijkt op de gewone man en zich schaamt voor volksheid zoals de man die zich opwerkte tot schoolmeester zich schaamt voor zijn ouders die werken in de fabriek.

Breivik voelt zich dan weer een held van de blanke arbeiders en spuugt vuur op de arrogante middle class sociaaldemocraatjes die op zomerkamp zijn.

All the beautifull boys, kings and queers and criminals…

op 16 09 2011 at 00:28 schreef G!:

De term cultureel-marxisme werd vijftig jaar voordat de PVV bestond al gebruikt, dombo.
Dat geld voor alle termen die de PVV herdefinieert voor eigen gebruik, dombo. Of, als ik het anders formuleer; vijftig jaar geleden was Volkert nog geen vriendje van jouw vijand, dombo.

op 16 09 2011 at 10:51 schreef Pyt van der Galiën:

@G!

Moderne fascisten als Sandro en hallo moeten zich bevrijden van de last van de Holocaust en proberen dat te doen door de geschiedenis te herschrijven. Op zich is het wel handig: je herdefinieert de nazi’s als zijnde “links” en ziedaar, plotseling was het eigenlijk links dat schuldig was aan de Holocaust!

Als één van de bewijzen voor deze waanzin komen ze dan met de theorie dat de leden van de Frankfurter Schule (Adorno, Horkheimer, Marcuse) ná de oorlog de nazi’s en de fascisten ten onrechte als politiek ‘rechts’ gedefinieerd zouden hebben. Die opvatting is overheersend geworden. Daar halen ze dan ook vaak Gramsci en zijn theorieën over ‘culturele hegemonie’ nog bij.

Dat de tijdgenoten van Hitler en Mussolini precies wisten waar ze hen moesten plaatsen binnen het politieke spectrum, is dan zo’n detail waar de hallo’s en de Sandro’s zich maar liever niet mee bezig houden. Evenmin als ze gehinderd worden door het feit dat vrijwel geen historicus hun krankzinnige theorieën onderschrijft.

op 16 09 2011 at 14:21 schreef Sandro:

Pyt als je me wil omschrijven doe het dan wel goed a.u.b. ik ben een xenofobe fascist en niet zo maar een fascist!
Verder heb ik in veel historici net zoveel vertrouwen als in menig zogenaamde wetenschapper.

op 16 09 2011 at 15:21 schreef Comment:

Niek Holtzappel citeert een reageerder op Artikel 7, als voorbeeld van bedekte steun voor de daden van Breivik. De reactie is van Kim Winkelaar, en hier staat het precies zoals Niek Holtzappel het citeert.

“[..] Een stoute gedachte, maar stel nu eens dat er ergens eind jaren zestig in Nederland een Breivik was opgestaan, en in zijn moordzucht de blommenkinders van de PvdA had omgelegd. Er zouden geen Ad Melkert, Jan Pronk, Marcel van Dam, Tineke Netelenbos, Eveline Herfkens, Hedy D’Ancona en al die andere zelfbenoemde 10 keer modale do-gooders geweest zijn. Zou dat uiteindelijk geen enorme zegen geweest zijn voor Nederland? [..]”.

Wat hier meteen opvalt is dat ook velen in de PvdA dit zouden onderschrijven. En ook velen in bijvoorbeeld de VVD en CDA. Dat wil zeggen, als je even de middelen buiten beschouwingen laat, dan zouden ze het goed vinden dat bepaalde persoenen geen invloed hadden gehad, en dat bepaalde standpunten of activisme weggevallen waren. Dan was het verloop van de geschiedenis in Nederland inderdaad anders, en in hun ogen beter.

Hoe zou je dit verschijnsel kunnen omschrijven? Misschien als ‘functionele instemming’ met geweld in de politiek. Dat wil zeggen, dat je buiten de daad en de dader de uitkomsten van geweldstoepassing positief waardeert. De voorbeelden genoemd door Kim Winkelaar zijn van een vorige generatie van politici, en daarom liggen ze niet wellicht meer zo gevoelig.

Heel gevoelig wordt het, als je kijkt naar mogelijke ‘functionele instemming’ met een casus uit de huidige politiek. Gevoelig is een understatement – het is een groot taboe.

Als je de aanslagen in Noorwegen als voorbeeld neemt, dan moeten wij geloven, dat ze een golf van afschuw teweeg brachten in Noorwegen en daarbuiten. Heel Noorwegen was verenigd in rouw en afkeer, dat liet ons de media zien. Maar was dat echt zo? Noorwegen is een conservatief en nationalistisch land, met een sterke orthodox-christelijk minderheid, vergelijkbaar met de achterban van de SGP. Waarschijnlijk vinden heel veel mensen in Noorwegen het eigenlijk een goede zaak, dat al die ‘ultra-linkse stadsjongeren’, vaak nog buitenlanders ook, van het toneel verdwenen zijn. Dat combineren ze misschien ook met een afwijzing van het geweld – of dat houden ze zichzelf in elk geval voor.

Hoe zit het dus met de afwijzing in Nederland, van de aanslagen van Anders Behring Breivik? Zijn alle politieke partijen en hun achterban echt zo absoluut 100% tegen, als hun publieke uitingen willen doen geloven? Leeft er niet, ook binnen de gevestigde partijen, ergens een gevoel dat de aanslag op Utoya een ‘noodzakelijke correctie’ was op een ‘doorgeslagen’ of ‘ontspoord’ beleid? Leeft er niet ergens een gevoel dat de aanslag ‘wellicht een positieve uitwerking’ kan hebben, en tot ‘noodzakelijke hervormingen’ kan leiden? Dat is wat ik bedoel met ‘functionele instemming’.

Zoals gezegd is dit een taboe-onderwerp. De media verzwijgen het, en dat is ook begrijpelijk, want je maakt geen vrienden door het aan te raken. Maar het lijkt wel dat dit verschijnsel op de achtergrond een rol speelt, in het beleid ten aanzien van de PVV, en de radicalisering bij de PVV- achterban, en de zichtbare uitwassen daarvan op internet. Ik weet ook niet, of Peter Breedveld op zijn gemak voelt met dit onderwerp. Wellicht ziet hij hier ‘onsmakelijke insinuaties’, en velen zullen dat ook denken. Het lijkt mij echter noodzakelijk om het onderwerp bespreekbaar te maken.

op 16 09 2011 at 15:27 schreef Pyt van der Galiën:

Anti-intellectualisme is altijd onderdeel geweest van het fascisme, Sandro. Je vertelt me niks nieuws.

Met vulgaire zaken als feiten hebben jullie traditioneel niks op. Jullie positie wordt fraai samengevat door Steve Colbert’s “Truthiness”: http://www.colbertnation.com/the-colbert-report-videos/24039/october-17-2005/the-word—truthiness

De xenofobie is trouwens inbegrepen in het woord fascisme. Het leek me wat overbodig dat te vermelden.

op 16 09 2011 at 16:02 schreef Sandro:

Steve Colbert..ppprrfffttt.
Verder wens ik toch als xenofobe fascist aangesproken te worden door jou, en waarom?
Omdat de term fascisme zolangzamerhand voor alles wordt misbruikt wat de linkse kerk niet in hun straatje vind passen – daarom.
Anti-intellectualistisch ben ik zeker niet, aan zelfbenoemde intellectuelen heb ik echter wel een broertje dood.

op 16 09 2011 at 17:36 schreef Pyt van der Galiën:

Fijn dat je erkend een fascist te zijn, Sandro. De meeste van je soortgenoten zijn nog niet zover. Ik zal met plezier het adjectief ‘xenofobisch’ toevoegen aan mijn omschrijving van jouw.

@Comment

Hoe kom je er bij dat velen in de PvdA dat zouden onderschrijven? Of zelfs binnen het CDA en de VVD? Binnen de PVV, natuurlijk, geef ik meteen toe. Daar telt een mensenleven niet.

Ik heb gruwelijk de pest aan Wim Kok omdat hij alles heeft verkocht waar de PvdA ooit in geloofde, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het stiekem fijn had gevonden indien iemand hem 40 jaar geleden had omgelegd.

Denk je nou echt dat er binnen de VVD mensen waren die na Breivik stiekem dachten: “Goed zo. Opgeruimd staat netjes?”. Ik ken een paar VVD’ers en die waren stuk voor stuk net zo geschokt als ik. Voor zover ik na kan gaan was dat volstrekt oprecht.

Waar leid je deze hele constructie van je trouwens uit af?

op 16 09 2011 at 22:16 schreef Comment:

Pyt van der Galiën is geschokt door de suggestie dat er veel instemming bestaat met de daden van Anders Breivik, ook in de gevestigde partijen. Ik had al geschreven dat het een taboe-onderwerp is.

Om even terug te keren naar de aanleiding… Peter Breedveld schreef over de weigering van Donner, om een voedingsbodem voor Nederlandse Breiviks te erkennen. In mijn eerste reactie, wees ik erop dat er wellicht iets anders aan de hand is. Peter gaat er namelijk vanuit, dat Donner en zijn ambtenaren onkundig zijn, dat ze het internet niet kennen, dat ze de ontwikkelingen niet in de gaten hebben. Ik heb betwijfeld of dat de werkelijke reden is. Wellicht hebben mensen daar overheen gelezen, maar zoals gezegd dit is een taboe-onderwerp en je moet voorzichtig formuleren. (Een comment is zo verwijderd).

Ik heb op de houding van de Noorse minister Knut Storberget gewezen. Hoewel de rechtse blogger Fjordman jarenlang aanzette tot geweld tegen de ‘linkse landverraders’ en de rechtstreeks inspiratie was voor Breivik’s aanslagen, weigert Storberget tot nu toe om hem aan te houden, of te laten vervolgen. Wat drijft hem daartoe?

Stel dat Fjordman een Nederlandse blogger was geweest – een niet onwaarschijnlijk scenario, want hij heeft hier ook veel fans. Stel dat hij dan wel was opgepakt. Wat was er dan gebeurd? Kijk naar de aanhouding van Gregorius Nekschot: onder de omstandigheden had de PvdA het voor Fjordman opgenomen, net als de partij het destijds voor Nekshot opnam. De instinctieve sympathieën van de PvdA liggen bij rechts, en je profileert je ook goed, door het voor rechts op te nemen. Ik veronderstel dat dergelijke reacties ook de houding van de Noorse sociaal-democraten bepalen.

Heel veel mensen binnen de Partij van de Arbeid delen de kritiek van Peder Jensen (Fjordman), op wat in hun ogen een wereldvreemde elite van salon-socialisten is geweest, die uit een naïef geloof in culturele diversiteit de ogen sloten voor de gevolgen van de massa-immigratie. Dat geldt natuurlijk ook voor leden van de VVD en CDA. Voor hun is het ontoelaatbaar dat de overheid critici van het multiculturalisme oppakt (zoals bijvoorbeeld Afshin Elian, Paul Scheffer, Paul Cliteur), laat staan deze critici tot celstraf veroordeelt. De kamerleden van alle partijen, en niet alleen die van de PVV, zouden moord en brand schreeuwen als die critici opgepakt waren.

Maar als hun sympathieën daar liggen, met de critici van het multiculturalisme en van de massa-immigratie, is het dan niet zo, dat hun sympathieën simpelweg daar liggen? Is het dan niet waarschijnlijk dat Knut Storberget in Fjordman iemand ziet, die terecht kritiek levert op een achterhaalde ideologie, die zijn land in grote problemen heeft gebracht. Is de ideologische afstand tussen Fjordman en de Nederlandse politieke partijen dan wel zo groot?

Er valt veel meer over dit onderwerp te zeggen. Het is echter, zoals gezegd, een taboe-onderwerp, en ik weet niet hoe de eigenaar van deze blog erover denkt. Daarom is ook deze reactie bewust een beetje vaag en versluierd. De goede verstaander snapt waar ik heen wil.

op 16 09 2011 at 23:46 schreef hallo:

Pyt van der Galien stelt zichzelf volledig buiten de orde door jan-en-alleman zomaar uit te maken voor fascist. Dat bewust door-en-door kwetsen is niet gewoon dom, maar is moedwillig vals en kwaadaardig en buitengewoon kwetsend voor de slachtoffers van het ware fascisme en hun nabestaanden. Dat soort walgelijk schelden, heen walsen over miljoenen die vermoord zijn door de fascisten, dat soort woordterreur, maakt heel veel kapot. Waaronder elke discussie.

op 17 09 2011 at 19:22 schreef Leo schmit:

‘Ik weet ook niet, of Peter Breedveld (…) op zijn gemak voelt met dit onderwerp. Wellicht ziet hij hier ‘onsmakelijke insinuaties’, en velen zullen dat ook denken. Het lijkt mij echter noodzakelijk om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Peter, gefeliciteerd, met deze anonieme Comment heb je er weer een fijne ideoloog bij die je site zeker nog meer aanzien zal verschaffen, voor zover je schaamhaar serie dat al niet deed.

‘Maar was dat echt zo? Noorwegen is een conservatief en nationalistisch land, met een sterke orthodox-christelijk minderheid, vergelijkbaar met de achterban van de SGP. Waarschijnlijk vinden heel veel mensen in Noorwegen het eigenlijk een goede zaak, dat al die ‘ultra-linkse stadsjongeren’, vaak nog buitenlanders ook, van het toneel verdwenen zijn.’

Peter, Je laat veel toe op je site: zowel onwaarheden (‘sterke conservatief-christelijke minderheid in Noorwegen, het meest geseculariseerde land van Europa), als ook misdadige insinuaties: ‘Leeft er niet, ook binnen de gevestigde partijen in Nederland (LS), ergens een gevoel dat de aanslag op Utoya een ‘noodzakelijke correctie’ was op een ‘doorgeslagen’ of ‘ontspoord’ beleid?’

‘Is het dan niet waarschijnlijk dat Knut Storberget in Fjordman iemand ziet, die terecht kritiek levert op een achterhaalde ideologie, die zijn land in grote problemen heeft gebracht. Is de ideologische afstand tussen Fjordman en de Nederlandse politieke partijen dan wel zo groot?’

In welke grote problemen is Noorwegen geraakt door deze achterhaalde ideologie? Noorwegen heeft geen problemen, wel geld teveel als je dat een probleem wil noemen. Nederland heeft ook geen problemen, behalve figuren als Comment, lafaards die zich verschuilen achter een anoniempje en massamoord goed praten.

op 17 09 2011 at 23:14 schreef MNb:

“Bij zijn executie in april 1945 roept zijn persoonlijke hulp: ‘LANG LEVE HET SOCIALISME”
IJzersterk, Sandro. De persoonlijke hulp van Mussolini maar liefst. Binnen drie seconden had ik twee betere verklaringen gevonden dan jouw overeenkomsten tussen socialisme en nazisme. Geef me een paar minuten en ik bedenk er nog drie. In de vierde seconde had ik bovendien een tegenwerping: Mussolini’s fascisme en Hitler’s nazisme zijn niet hetzelfde, waaruit weer eens je volstrekte onwetendheid blijkt. Mussolini’s staatsinrichting was gebaseerd op het corporatisme, dat ook door veel katholieken werd aangehangen. Maar je bent dom genoeg om ook de RK-Kerk onder het socialisme te rekenen, dat moet ik je nageven.

“Verder heb ik in veel historici net zoveel vertrouwen als in menig zogenaamde wetenschapper.”
Dat verbaast mij niets. Daar komen alle pseudowetenschappers vroeg of laat mee aanzetten. Creationisten, Atlantis-aanhangers, Ufologen, PVV-ers, allemaal één pot nat qua denkmethode.

De Aarde is plat.
Sociaal-democratie = nationaal-socialisme.
10 000 jaar geleden is Atlantis ten onder gegaan.
Europa islamiseert.
Volgend jaar gaat de wereld ten onder, de uitverkorenen worden door de planeet Niburu gered.
Alle moslims willen de sharia invoeren ipv het westerse rechtsstelsel.
God heeft 6000 jaar geleden het universum geschapen.
Links is verantwoordelijk voor de massa-immigratie van moslims.
Macro-evolutie bestaat niet.

Het is allemaal gebaseerd op dezelfde minachting voor “menig zogenaamde wetenschapper”.

op 17 09 2011 at 23:45 schreef Pyt van der Galiën:

@Comment

Ik snap echt niks van je betoog. Breng mij eens in contact met de PvdA’ers die Fjordman’s opvattingen delen. Die partij is de afgelopen 25 jaar weliswaar diep gezonken, maar toch niet zó diep.

De verwijzing naar de celstraf van Elian en Cliteur is me echt helemaal een raadsel.

Maar zelfs indien je de kritiek van Fjordman zou delen, dan nog wil dat uiteraard niet zeggen dat je het dus heimelijk wel ok vindt dat die tieners werden afgeknald.

Ik ben geen fan van Donner en het CDA, maar ik ben er van overtuigd dat de man oprecht geschokt was door Breivik’s moordpartij. Dat hij nú net doet alsof er geen potentiële Breivikjes in Nederland rondlopen, is volgens mij te wijten aan politiek opportunisme. Dat hij slecht op de hoogte is van hetgeen Wilders’ aanhang allemaal uitspookt op het internet, kan ook een rol spelen.

Kortom: dat je het politiek oneens bent met iemand, impliceert nog niet dat je het – al dan niet heimelijk – leuk vindt dat je politieke tegenstanders geëlimineerd worden, zoals jij lijkt te suggereren.

op 19 09 2011 at 08:09 schreef Sandro:

MNb – nergens stel ik dat fascisme en nazisme hetzelfde is. Echter worden deze twee termen maar al te graag door links door elkaar gebruikt om de slechtheid van rechts mee aan te tonen.

op 20 07 2013 at 10:46 schreef Laat ons werken aan de bezoedeling van het blanke ras | PRISM Headlines:

[…] extreemrechtse islamofoob een duimbreed in de weg zou leggen. Er is volgens onze overheid immers geen voedingsbodem voor extreemrechts, racistisch […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS