Home » Archief » Diplodocus


[03.06.2013]

Diplodocus

Peter Breedveld

Iwase15
Naakt omdat het moet (foto: Iwase Yoshiyuki)

Driekwart van mijn landgenoten is tegen de islam, beweert Geert Wilders. Dat heeft enquêteur Maurice de Hond voor hem uitgezocht. Immigranten uit islamitische landen moeten worden geweerd en de bouw van moskeeën moet worden verboden.

Nederland is, kortom, voor de afschaffing van de vrijheid van godsdienst. Bovendien wordt er naar de smaak van mijn landgenoten lang niet genoeg geouwehoerd over de islam. ‘De islamitische olifant in de kamer wordt niet genoemd’, zeurt Martin Sommer in de Volkskrant. ‘Het is de islam! we moeten erkennen dat het de islam is!’ roept Ayaan Hirsi Ali alsof het nog altijd 2005 is. ‘Eerwraak! Reliwraak!’dreint de Volkskrant.

Mediaoffensief tegen moslims

En zo gaat het maar door, over ‘hoofddoekjes’, ‘immigratie’, het ‘integratiedebat’. De Volkskrant heeft een katern, ‘Vonk’ genaamd, waar regelmatig jonge Marokkaanse intellectuelen een podium krijgen. Als ze zich afzetten tegen de Marokkaanse cultuur, that is. Tegen de verstikking en de dwingelandij en de schaamte en de taboes. Geen wonder, want de chef van dat katern is Kustaw Bessems, die er trots op is dat hij de eerste was die waarschuwde voor het ‘Marokkanenprobleem’.

Intussen zijn bij die andere kwaliteitskrant van PCM, Trouw, ook alle zeilen bijgezet voor een mediaoffensief tegen moslims en hun ‘fellow travellers‘, waarbij onder andere deze nederige website het moest ontgelden. Trouw verzon verder een kalifaat in de Schilderswijk (waar niettemin vrijelijk speklapjes worden verkocht) en lijkt zijn tanden gezet te hebben in de favoriete boeman van islamofoob Nederland, Yusuf Qaradawi, wat me doet vermoeden dat Carel Brendel tegenwoordig de beslissingen op de redactie neemt.

As van het Kwaad

Al dat gekanker op de islam, op moslims en op Marokkanen leidt mooi af van de diplodocus die in de kamer staat te dansen, namelijk de steeds militanter en gewelddadiger wordende vreemdelingenhaat. Terwijl de hele christelijke wereld zijn best zat te doen om de moord op Lee Rigby in de schoenen te schuiven van ‘de moslims’, werd de racistische moord op een Pakistaanse moslim in Londen nadrukkelijk genegeerd en moet je voor de berichtgeving over het Duitse proces tegen een groep neonazistische seriemoordenaars naar het midden van je kwaliteitskrant bladeren, áls je de juiste kwaliteitskrant hebt, tenminste.

In Griekenland nemen intussen de nazi’s in alle openheid de macht over en – surprise, surprise! – niet-westerse immigranten en moslims zijn als eersten de sigaar, maar daar zul je Martin Sommers geen alarmistisch stuk over zien schrijven. Anders Breivik, die tachtig jonge linksmensen doodschoot uit angst voor de islamitisch-marxistisch-multiculturalistische As van het Kwaad, heeft in Nederland nogal wat bewonderaars, maar hé, laten we Joost Niemöller nog eens in de studio uitnodigen om te waarschuwen voor het ‘immigratietaboe’ en dat die zwarten de vrije wereld bedreigen.

Duistere Kracht van het Internet

Laten we Hassnae Bouazza uitroepen tot ‘Duistere Kracht van het Internet’. Want daar schuilt immers het gevaar: dat je erop wijst dat Arabieren menselijk zijn. Tegen racisme zijn, dát is kwaadaardig. Oproepen om Iran te nuken, de moslims te verdrijven, Polen dood te schieten, het gevaar dat Marokkanen heet te bestrijden, dát is immers de kurk waar onze beschaving op drijft, de zuurstof van onze democratie, de sleutel van de poort naar wereldvrede.

Man, ga toch fietsen.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 03.06.2013 @ 07:15

[Home]
 

54 Reacties

op 03 06 2013 at 08:01 schreef Maarten:

Lekker makkelijk van die Martin Sommer om de groep SGP aanhangers te vergelijken met de Islam aanhangers. Wat een prutser zeg. Die verhouding is al 1 op 100.000 in aantal of zo. Laten we liever Srebrenica erbij halen of de IRA als we toch in de UK blijven.

op 03 06 2013 at 08:10 schreef Maarten:

Mooie samenvatting van wat er momenteel aan de hand is. Nou ja, mooi… het is wat beangstigend. Het lijkt me niet fijn een Moslim te zijn in deze tijden.

op 03 06 2013 at 08:22 schreef Maarten:

En wat betreft het ‘Marokkanenprobleem’, dat was er al 25 jaar geleden, maar toen werd nooit de Islam erbij gehaald. Maar dat is een andere discussie. Het lijkt erop dat de Islam vooral wordt gebruikt door ontspoorde jongens of mannen om zich af te zetten tegen het Westen. 9-11 heeft die tegenstelling duidelijk op de kaart gezet voor vooral de radicaliserende immigranten.
En hoe meer we tegen de Islam verzetten hoe meer jongeren zich radicaliseren.

op 03 06 2013 at 08:42 schreef babs:

De cijfers zijn nog iets scherper dan ik dacht en ik geloof nog dat ze correct zijn ook. Als je dan ook nog eens er van uit gaat dat ook moslims, partners en zeer goede vrienden van moslims evenredig bevraagd zijn in de enquete, dan zijn de resultaten totaal bizar.

75% wil een grondwettelijk verbod op de Sharia. Wat houdt dat in? En moet er dan ook een grondwettelijk verbod komen het burgerlijk wetboek van Chili of een verbod op contracten naar Chinees recht?

Het onderzoek toont aan dat Nederlanders nog xenofober en nog dommer zijn dan ik altijd al dacht. (Ik dacht 60-65%.)

Ik zou ook graag vergelijkbare onderzoeken zien in andere landen. Ik geloof nooit dat 75% van Duitsers, Belgen, Fransen of Britten een verbod op de Sharia wil in de grondwet. Aan de ene kant omdat men daar gemiddeld net iets minder xenofoob is, maar vooral omdat men er niet zo dom is.

Wilders mag zich wel achter de oren krabben dat in een dermate xenofoob land, hij maar zo weinig stemmen trekt. Dat is dan ook het enige positieve, gelukkig zit er op rechts een dergelijk grote idioot dat de vreemdelingenhaat niet echt in beleid wordt omgezet.

op 03 06 2013 at 09:06 schreef MNb:

Ah, bedankt hiervoor. Want na een jaar of tien begin ik moe te worden van islamofobie. Dan is het nodig om even flink bijgespijkerd te worden.

op 03 06 2013 at 09:08 schreef Rosa:

Gewoon terug naar de jaren dertig en de meeste Nederlanders vinden dit geen enkel probleem, toen niet en nu niet.

op 03 06 2013 at 09:10 schreef Kees:

Jouw tegengeluid in dit land vol haat en domheid (als het over moslims gaat) is belangrijk Peter!

Is er eigenlijk al goed onderzoek gedaan naar de berichtgeving van kranten over mosilims in Nederland?

Trouw heb ik na die smerige en verknipte afrekening van Elma Drayer opgezegd. Ik ergerde me al langer aan de krant en dat was de de beruchte druppel. Onbegrijpelijk dat die vrouw over media schrijft in VN.

op 03 06 2013 at 10:45 schreef laarmans:

Toen Joost N. nog zijn eigen website had, kwam hij er eerlijk voor uit dat hij een hekel had aan moslims.Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij deze gedachte heeft voortgezet in het PVV clubhuis met de naam DDS.
Wie regelmatig deze en andere sites als E.J.Bron en Amsterdam Post bezoekt, kijkt niet meer op van de uitslag van deze enquete.

De moslimhaat spat van het scherm en scheldwoorden als haatbaarden, zwarte-en rifapen en zandkakkerlakken zijn heel gewoon geworden en worden schaamteloos neergeschreven

op 03 06 2013 at 11:09 schreef Kees:

Na het lezen van de reactie van Laarmans voor de eerste keer gekeken op Amsterdam Post. Te triest voor woorden, wat een vijandigheid.

Ook grote onzin over Israël trouwens. Critici zijn meteen antisemiet. Tja.

op 03 06 2013 at 12:00 schreef Krek.:

Volgens Wikipedia zijn er ruim 800.000 moslims in Nederland. Bijna 5% van de bevolking. Een groep die nu al jarenlang elke dag opnieuw wordt beschimpt, belasterd en gediscrimineerd. Daar zitten jongeren tussen van pak hem beet 10 tot 15 jaar die zo lang ze zich kunnen herinneren nooit anders gehoord hebben dan dat ze geitenneukers en rifapen zouden zijn en dat ze op moeten rotten. Zij realiseren zich dat hun ideologie ze veroordeelt tot een positie op de schopstoel.

Het moet toch wel heel raar lopen als het eeuwige gekanker op de ‘gewelddadige’ en ‘achterlijke’ moslims geen self fulfilling prophecy wordt en er een agressieve tegenbeweging komt uit deze steeds meer in de hoek gedreven bevolkingsgroep.

Eerlijk gezegd heb ik groot respect voor de moslims in Nederland, die zich nu al jarenlang voorbeeldig gedragen onder grote psychische en economische druk. En die haatpruik Wilders godbetert een kopje thee aanbieden als hij ze in hun eigen wijk publicitair komt uitmelken.

Misschien is er toch nog hoop.

op 03 06 2013 at 12:30 schreef G. woplers:

Ik moet helaas zeggen dat ik steeds meer walging jegens moslims krijg , als je je ze wat beter leert kennen. Het lijkt er inderdaad op dat moslims kinderen van de duivel zijn, zoals is geopenbaard.

op 03 06 2013 at 12:52 schreef Pyt van der Galiën:

Rob van Kan maakt hier vakkundig gehakt van het onderzoek van De Hond waar Peter naar verwijst.

op 03 06 2013 at 13:05 schreef cRR Kampen:

“Eerlijk gezegd heb ik groot respect voor de moslims in Nederland, die zich nu al jarenlang voorbeeldig gedragen onder grote psychische en economische druk.”

Now, hear, hear!!

op 03 06 2013 at 13:10 schreef sasha Berkman:

Een bijkomend effect is natuurlijk ook dat jongeren van mosilmachtergrond heel moeijk integreren. Het is moeilijk integreren in een samenleving die je uitkots omdat je opa uit marokko komt.

op 03 06 2013 at 13:33 schreef Olav:

Het “onderzoek” van De Hond wordt hier nog eens netjes gefileerd:

http://sargasso.nl/wie-betaalt-bepaalt-ook-bij-maurice-de-hond/

(door Edge of Europe)

op 03 06 2013 at 14:03 schreef babs:

Pyt,
Ik heb de vraagstellingen gelezen en die zijn inderdaad sturend en slecht gesteld.

En toch vind ik de percentages op veel vragen heel veel zeggend. Dat dus bij de moskeebouwverbod-vraag bijna niemand zich afvraagt hoe zeer dat aan de grondbeginselen van de vrije Westerse samenleving raakt.

Ik neem de uitkomsten zeer serieus en dat zouden jij en Rob eigenlijk ook moeten doen.

op 03 06 2013 at 14:16 schreef Ralph van der Geest:

@Pyt, @ Olav, dat heeft van Kan prima gedaan. Helaas denk ik dat degenen voor wie de boodschap – namelijk de manier van enqueteren door de Hond en de volstrekte kul die uit die manier van vragenstellen spreekt – bestemd is, het geen zak interesseert. Anders laat je je namelijk niet verleiden tot het meedoen aan dergelijke (racistische) partijpropaganda.
En inderdaad: dat de main stream media volop hebben bericht over die enquete als ware het iets serieus en wetenschappelijk onderbouwds, geeft wel aan hoe verziekt het klimaat in Nederland wel is. Maar dat is niet echt verrassend. Anders liep Niemöller ook niet de deur plat bij Radio I.

op 03 06 2013 at 15:39 schreef Bertje:

“Salaam allen,

Zolang wij – moslims, nietmoslims: de hele maatschappij – het discours van haat niet weten te stoppen, blijven wij gedeeld verantwoordelijk voor deze brute, absurde, verwerpelijke moord.
Het discours van deze jongens is inherent aanwezig in de spelonken van de islamitische gemeenschap, al vanaf de eerste generaties moslims in de vorm van de khawaaridj. Het wordt verergerd, maar niet veroorzaakt, door het rechts-extremistisch gedachtengoed.
We dienen gezamenlijk ten strijde te trekken tegen dit kwaad in woord en daad en er een discours van barmhartigheid tegenover te stellen. Stop de haat en wederzijdse propaganda!
Moge Allah swt de nabestaanden bijstaan en onze oemmah bevrijden van de haat.”

Was een reactie in de panele van geloof ik “wij blijven hier” en ik sluit me er helemaal bij aan.
Ik hoop dat een Paul en Witteman of een Knevel en Brink etc. wat meer van dit soort mensen uitnodigd om hun zegje te doen.
De beeldvorming moet anders!

op 03 06 2013 at 16:20 schreef Mart:

@Babs,

Die grondbeginselen worden toch niet serieus genomen, niemand die zich er in verdiept.

Zelfs een relatief intelligente journaliste als Ebru Umar ziet gewoon niet dat zwaardere straffen bepleiten puur op afkomst ten eerste niet kan, en ten tweede dat dat gewoon racisme is.

op 03 06 2013 at 16:58 schreef Pyt van der Galiën:

@babs

Ik neem dit onderzoek wel degelijk serieus (en ik weet zeker dat Rob dat óók doet). Ik heb ook hier meermaals betoogd dat het lachen om “dom”rechts ons nog eens vergaat.

Desondanks toch even nuanceren. Zoals Rob – m.i. terecht – stelt is de vraagstelling dusdanig suggestief en sturend dat de waarde van dit onderzoek me eigenlijk nogal beperkt lijkt.

Bovendien zegt het dan nog steeds weinig over het belang dat mensen aan zaken als immigratie en islam hechten. De groep die belang hecht aan deze thema’s is volgens mij vrij klein, maar wél bijzonder luidruchtig. Rutger Bregman wijdde daar onlangs een aardig artikel aan.

Dat verklaart volgens mij ook meteen waarom zoals jij terecht opmerkt Wilders kiezers met dergelijke ideeën maar heel beperkt weet te mobiliseren: de meeste mensen vinden het geen bijzonder belangrijk thema en laten hun stemgedrag er zeker niet door bepalen.

op 03 06 2013 at 17:35 schreef cRR Kampen:

“… ziet gewoon niet dat zwaardere straffen bepleiten puur op afkomst ten eerste niet kan, en ten tweede dat dat gewoon racisme is.”

En ten derde dat dit allang perfect geregeld is: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/14/verdachte-met-buitenlands-uiterlijk-krijgt-eerder-celstraf/
Factor vijf. En het is opvallend hoe dit gegeven genegeerd wordt.

op 03 06 2013 at 17:42 schreef MNb:

Tja, PvdG, maar dat stelt me toch niet gerust. Girards zondebokprincipe, waar Max elders over heeft geschreven, is krachtig (zie bv. pesten op school) en kan in de geschikte omstandigheden bijzonder extreme vormen aannemen. Dat is zeker niet alleen een Godwin.

op 03 06 2013 at 18:26 schreef babs:

Pyt,
Ik snap die behoefte te nuanceren en daar is ook zeker aanleiding toe bij sommige vragen. Toch zie ik liever onderkenning dat er een serieus Nederlanderprobleem is dan (op zich terechte) nuancering over het onderzoek.

Wel eens dat de meeste Nederlanders weliswaar een hekel hebben aan moslims, maar dat ze andere dingen toch belangrijker vinden. (Bovendien vermoed ik dat veel islamofobe Nederlanders ook gewoon een hekel aan brievenbusplassende PVV-Tokkies hebben).

Toch stelt ook mij dat niet gerust. Een gematigd islamofobe, domme onderstroom van 2/3 van het volk gaat grote problemen geven.

op 03 06 2013 at 18:40 schreef Pyt van der Galiën:

Mnb, ik pleit er ook niet voor de schouders maar op te halen, dat zou je inmiddels moeten weten. Ik probeer de uitkomst van een specifiek onderzoek wat te nuanceren. Laten we eerlijk zijn: dit is volgens alle daarvoor geldende normen een flutonderzoek.

Overigens vind ik het opvallend dat buiten een paar kritische blogs (FN, Edge of Europe, Krapuul, Sargasso) vrijwel niemand vraagtekens zet bij dit onderzoek. Dát lijkt me veelbetekenend voor de sfeer in Nederland.

op 03 06 2013 at 22:20 schreef dewanand:

namaste Peter,

ach man, wat hebben wij buitenlanders, allemaal, als niet ariers over tien jaar nog te zoeken in nederland of Europa? Het is hier toch goed verdoemd he. Schrijf eens iets over de hoge economische groei in landen buiten de klassieke westerse arische wereld en open de ogen van blanke mongooltjes eens. Zelfs Turkije groeit nu al met 7 procent. Dit is een serieus verzoek.

Ik kies eieren voor mijn geld nu. Ik wil gewoon snel weg uit Nederland als ik wat bruine schaapjes op het droge heb. Nu leg ik kontakten met indiase organisaties in Nederland en via hen wil ik maar een supersterk niet arisch netwerk uitrollen, en wij hebben maar een heilig doel: back to home, en dus massa emigratie, massa remigratie, en nu kan het al voor ons allemaal, wel even sleutelen he aan wat wetten in onze thuislanden via sterke pressie organisaties en dan bye bye europese mongooltjes. Het is hier toch al verdoemd.

fair play is beter, weg minste weerstand beste natuurwet in jungle als superieure, grootgeschapen en agressieve, witte tijgers brullen.

dewanand

op 03 06 2013 at 22:26 schreef MNb:

Ik wou ook niet suggereren dat je ervoor pleit de schouders op te halen, PvdG. Ik ken je wel beter. Van de kritiek op dit onderzoek heb ik notitie genomen.
Het is wat Babs schrijft: nú vinden Nederlanders andere dingen belangrijker dan hun hekel aan moslims. Maar straks? Meer wilde ik niet beweren.

op 04 06 2013 at 00:39 schreef You On A Gin:

@ Pyt van der Galiën
Thanks voor de link, Pyt (en Olav).
Geinig hè; normaal gesproken wordt hij verbasterd naar Maurice de Hoax, maar als hij met een resultaat komt dat wél in de smaak valt en in het straatje past wordt het triomfantelijk en met gusto aangehaald. Niet dat ik zelf nooit last heb van cognitieve dissonantie. Herkenbaar.

@ Peter
Over dat men nog steeds klaagt dat er “niets over de islam gezegd mag worden” terwijl er genoeg over wordt gezegd heb ik laatst nog eens een GeenStijlert aan de tand gevoeld. Bleek (na enige aansporing van mijn kant) dat die pas eigenlijk pas tevreden zou zijn als Rutte zélf een persconferentie zou geven in de trant van “Jongens, we hebben een islamprobleem”, ongeacht de implicaties en gevolgen. En dat vond ik dan weer eerlijk van die gozer, dat dan weer wel.

op 04 06 2013 at 06:59 schreef Bertje:

@ yoag

*geen stijl modus aan*

Weet je wie ook altijd eerlijk was over zijn plannen met Joden.

*geen stijl modus uit*

Echt woorden schieten mij te kort!

op 04 06 2013 at 09:49 schreef babs:

75% heeft min of meer een hekel aan moslims. Laat het 65% zijn, en Maurice heeft er 10% bijgehoaxed.

Evident dat moslims dan makkelijker worden opgepakt (politiemensen zijn ook mensen en vinden moslims net zo goed stom), moeilijker een baan krijgen, vuiler nagestaard worden, moeilijker integreren. En daardoor krijg je weer makkelijker problemen. Etc.

De self fulfilling Prophecy (Krek) is allang begonnen.

op 04 06 2013 at 10:37 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

kijk logisch toch mannen en meiden:

Je bent een niet arier, vers in je bananarokje, halfnaakt met penis of halal koker om je zwarte (besneden) pik en je komt hier in de hoogontwikkelde Arische ubermenschen natie, krijgt bijstand, ww,wao, zorg, verzekering, een hypermodern doorspoel toilet, je rechten (zie artilel 1, en 7) en je gaat gelijk als halfwilde aap rondschreeuwen dat je hier de machtigste niet arische aapsoort wil worden, je wappert met je heilige apen boekjes (hindoes hebben er honderden van, islam maar 1, jezus had er niet een, andere niet ariers gebruiken rooie oortjes als heilige boek), bouwt je apen tempels, enz. Logisch toch man dat elke arier denkt van wat krijgen wij nou hier?

Ik praat ook uit eigen ervaring he en ik kwam precies zo aan in nederland, rond september 1987, regelrecht uit de jungle van Kwatta waar ik elke dag van boom tot boom klom in een bananarokje en hindoe peniskoker. Ja ik ben een wilde koelie aapje, bruin he uit de jungle en evolueerde op wonderbaarlijke wijze hier in de arische kennisstaat en verloor mijn mooie koelie apen staart, tot mijn spijt.

dewanand
hindoe fundamentalist
planet of the intelligent apes

op 04 06 2013 at 11:02 schreef Rob:

Doet het ertoe hoeveel mensen een hekel aan moslims hebben? Vragen we ons dat wel eens af? Hoeveel mensen hebben een hekel aan Staphorsters? PVV-brullers? Beursspeculanten? Bouwondernemers? Advocaten? Politici?
En wordt die vervolgens “democratisch” het leven onmogelijk gemaakt?

op 04 06 2013 at 11:23 schreef Aaron:

@Bertje
Ik vind het een mooie en terechte reactie, die op wijblijvenhier.nl… zeker van moslims die het concept Ummah zeggen te omarmen.
Het getuigt van meer inzicht dan iedereen die als een dolle roept dat dit geen moslims zijn of mensen die de Islam misbruiken.
In feite wordt daar gedaan waar Hirsi Ali naar vraagt. Ik was ook ontroerd door de moslims die uit respect die militair gingen herdenken… Niet dat ze ertoe verplicht zijn, maar het heeft grote symbolische waarde. Het zijn dit soort daden die extreem-rechts de wind uit de zeilen neemt. Het moet van meerdere kanten komen.
Wie Hirsi Ali’s betoog leest, kan niets anders dan concluderen dat ze een goed verhaal heeft.

op 04 06 2013 at 11:59 schreef van Hoogstraten:

Er zijn gelukkig ook andere geluiden in de Volkskrant. Lees bijvoorbeeld deze column ‘Guantánamo Bay in de polder’ http://hansschnitzler.wordpress.com/2013/05/29/guantanamo-bay-in-de-polder/

op 04 06 2013 at 12:50 schreef babs:

Rob,
Een moslimachtergrond kies je niet, iedereen die er moslims uit ziet, ontmoet weerstand.

Alleen je vergelijking met Staphorsters gaat enigszins op, maar dan met het verschil dat een Staphorster zonder traditionele kleding niet als Staphorster herkenbaar is.

op 04 06 2013 at 16:39 schreef Niels van Lobberegt:

@babs

Er moslims uit ziet? Hoe ziet een moslim eruit dan?

op 04 06 2013 at 20:20 schreef Rob:

Babs, dat is niet mijn punt. Ik bedoel dat je zelfs democratisch, officieel, met stembriefjes en notarissen, kunt vaststellen dat 99% van de Nederlanders een verschrikkelijke hekel heeft aan moslims, en DAN NOG is het niet democratisch(!) om iets ertegen te doen.
Zo werkt democratie dus helemaal niet, dat de meerderheid een minderheid een manier van leven kan opdringen. Mensen moeten verdomme maar eens begrijpen wat democratie is, en dat is het *tegenovergerstelde* van het recht van de sterkste.

op 04 06 2013 at 20:58 schreef Olav:

Niels, jeweettog, als een naffer.

op 05 06 2013 at 08:43 schreef babs:

Hoe ziet een moslim eruit dan?

Niels,
Lees Alleen maar nette mensen om een aardig idee te krijgen.

Ander kort voorbeeld: de jongen van Hindoestaans-Surinaamse afkomst die vorig jaar afgeknald is op Holland Spoor, ik ben er van overtuigd dat die nog zou leven als hij blond was geweest. Ook als het een neger was geweest geef ik hem een aardige kans.

Zwart haar, lichtgetinte huid.

op 05 06 2013 at 08:55 schreef babs:

Rob,

Ik vind niet zozeer een probleem dat mensen een hekel hebben aan moslims, wel dat ze moskeebouw willen verbieden en de Sharia zelfs in de grondwet willen verbieden. Het toont aan dat men geen enkel benul van grondrechten heeft. Dat is erger dan dat men een hekel heeft aan moslims.

Met zo veel mensen die een hekel hebben aan moslims gecombineerd met zo veel onbenul over democratische rechten, kun je problemen verwachten.

Beter onderwijs over democratische beginselen lijkt me een begin. Politici die eens duidelijk vertellen dat je moskeebouw dus helemaal niet kan verbieden in een democratie, lijkt me ook wel aardig. Maar van iemand als Rutte valt niks te verwachten en dat maakt hem in zekere zin erger dan Wilders.

op 05 06 2013 at 11:51 schreef Niels van Lobberegt:

@ babs

Ik vraag het aan jou, babs. Hoe ziet een moslim eruit?
Ikzelf ken namelijk zwarte moslims, blanke moslims, Aziatische moslims, Noord-Afrikaanse moslims en zelfs vrouwelijke moslims (hemeltjelief!)

Btw, als onze Hindoestaanse vriend gewoon had geluister naar de aanwijzingen en waarschuwingen van de politie, dan had ie nog geleefd. Daar ben ik dan weer van overtuigd.

op 05 06 2013 at 14:10 schreef babs:

Met betrekking tot de doodgeschoten Hindoestaan (niet mijn vriend), hebben we beide gelijk, maar mijn gelijk is hier relevant, jouw gelijk niet.

Je vraag hoe ik denk dat een moslim er uit ziet is ook al niet relevant. Het gaat erom hoe over het algemeen gedacht wordt dat een moslim er uit ziet.

Je hebt kennelijk mijn argumentering niet goed gelezen of niet goed begrepen of je hebt één of ander irrelevant doel met je vraag. In lijn met de rest, zal het wel het laatste zijn.

op 05 06 2013 at 18:02 schreef Aaron:

@babs
Je hebt tot op zekere hoogte gelijk, babs… Mensen met een Arabisch uiterlijk zijn nu eenmaal vaak moslim en dit kan ook nare gevolgen hebben, met name op vliegvelden e.d. Ander voorbeeld: De Sikhs in Amerika, die puur werden aangevallen op het feit dat ze op moslims leken.
Toch denk ik dat Nederland niet een van de minste landen is om als buitenlander te wonen, qua vooroordelen. Bekijk het eens andersom: Je kunt als Nederlander 20 jaar in een Arabisch land wonen, tot de Islam bekeerd zijn, Arabisch spreken, en reken maar dat je nog steeds op straat belaagd wordt door taxichauffeurs en verkopers, puur omdat je er ‘Westers’ uitziet.

op 05 06 2013 at 22:30 schreef MNb:

@Gin: “wordt het triomfantelijk en met gusto aangehaald”
Ik geef direct toe dat dat ook mijn eerste reactie was. Het enige dat ik eraan doe kan is ook info toe te laten die mijn vooroordelen tegenspreken.
Zoals de problemen met dit onderzoek.

@Dewanand: je bent briljant. Volgende keer dat ik mijn zoon opzoek op Kwatta zal ik uitkijken naar rondslingerende aapjes, al dan niet koelie.

@Babs: “Zwart haar, lichtgetinte huid.”
Zoals mijn zoon dus, ook al een doorgewinterde atheïst.

@Aaron: zal best, alleen is het raar om je daarmee tevreden te stellen als Nederland geacht wordt zo geweldig te zijn. Gaan we ons tot die maatstaf verlagen?

op 06 06 2013 at 07:35 schreef Paul:

De islam is wel degelijk het grote probleem van de 21e eeuw. Kijk in grote delen van Afrika die steeds meer aan de walgelijke sharia onderworpen worden. In Engeland vallen hele volkswijken ten prooi een fundigekken die de sharia willen laten gelden en ENgeland kant zelfs al shariarechtspraak naast de reguliere rechtspraak.

Ik wil even in herinnering brengen dat het de Grootmoefti van Jeruzalem was die in WOII goede maatjes was met Hitler en andere NSDAP-schoften. Na een rondleiding in Auswitsch vroeg hij Hitler om ook in Palestina zulke kampen te bouwen om voorgoed met de Joden af te kunnen rekenen. Deze moefti was de grote leermeester van massamoordenaar Arafat, die in het westen nog altijd als held wordt gezien.

Echt een fijne ideologie hoor, die islam. Van Indonesie tot Marokko is er gedonder en moeten andersdenkenden vrezen voor hun leven. Schandelijk dat er nog steeds mensen zijn in Nederland die het voor deze haatideologie opnemen.

op 06 06 2013 at 08:24 schreef Aaron:

@MNb
Ik mag hopen van niet… Ik probeer alleen duidelijk te maken dat elk land zijn stigma’s kent. Lijkt mij moeilijk te voorkomen. Dit zal met name afnemen wanneer een bepaald uiterlijk ‘genormaliseerd’ wordt en men weet dat zich veel verschillende soorten mensen onder zo’n groep bevinden… Bij Surinamers wordt ook niet meer aan hun kroeshaar gevoeld en gevraagd hoe t was om in de Jungle op te groeien.

op 06 06 2013 at 09:25 schreef babs:

Aaron,
Goh, Nederland wint de vergelijking met arme landen, omdat in arme landen arme mensen opdringerig zijn tov rijk uitziende mensen. ben er maar trots op. Ben er maar trots op.

Dat Nederland over het algemeen een van de betere landen van de wereld is, voor iedereen, ben ik best met je eens. Ik ben alleen bang dat het rap minder gaat worden en zelfs als Nederland in de top blijft is dat nog geen rede niet je best te doen om het nog prettiger te maken.

MNb,
Ik ben benieuwd of jouw zoon zich bij bezoek aan Nederland gediscrimieerd voelt. Het zou me niet verbazen.

Paul,
Wat is jouw eindoplossing voor het grote probleem van de 21e eeuw?

op 06 06 2013 at 10:58 schreef MNb:

Natuurlijk is de Grootmoefti van Jeruzalem net zo representatief voor alle moslims als de christen Adolf Hitler voor alle christenen.

http://www.nobeliefs.com/speeches.htm

Schandelijk dat Wilders het voor diens haatideologie opneemt en zelfs zo ongevoelig is het geloof van diens slachtoffer er aan te koppelen.

op 06 06 2013 at 14:27 schreef laarmans:

Paul

Ik vraag me echt af wat de echte haatideogie is.Het geloof van de bijna 1 miljoen vreedzaam in Nederland levende moslims.Of de hatespeak die Geert Wilders bijna wekelijks over ons land uitstort.Hij huurt een failliet gegane opdrachtslaaf als Maurice de Hond in, fluistert hem een aantal vragen in en kijk: wie betaalt, bepaalt.

Buiten het feit dat er vragen instaan die niet stroken met de Grondwet, Art.1 en de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van vergadering/bijeenkomst, is dit flutonderzoek een appel aan alle moslims dat ze niet gewenst zijn en dat ze moeten oprotten naar hun eigen zandbak.

Over haat gesproken, jouw geblondeerde kuifeend is doorlopend bezig om bepaalde groepen Nederlanders op te zetten tegen moslims.Wilders heeft hiermee niet het z.g. landsbelang voor ogen noch de verdediging van de Nederlandse cultuur.Nederland interesseert Wilders namelijk geen reet. Hij is loyaal aan 1 land en dat landje ligt in het Midden Oosten. Wilders voert-net als de joodse Pamela Geller, David Horowitz,Daniel Pipes, David Greenfeld, Michael Mannheimer en andere joodse islam-crtici- een persoonlijke oorlog tegen islam en moslims.

Heb je hier weleens over nagedacht, Paul?

op 06 06 2013 at 17:54 schreef Leo Schmit:

@Aaron ben je, behalve in Tel Aviv, ooit ergens geweest?

@ Paul, die Grootmoefti en Adolf, das hele ouwe koek. Ik kan hem niet kwalijk nemen dat hij Duitse hulp zocht toen Palestina door Joodse terreurgroepen werd overgenomen. Irgun, Hafanah, Stein Groep, pure terristen. We hebben er nog steeds last van.

op 06 06 2013 at 20:02 schreef Aaron:

@MNb
Dan zijn we het eens (en ik ben nergens trots op, hoor). Ik denk ook dat het erg uitmaakt hoe een persoon zich kleedt… Iemand met een jurk en een baard wordt anders aangekeken dan een hippe moderne Marokkaanse krullenbol.
@Leo Schmit
Van de Arabische wereld? Jordanië, Libanon, Syrië(in 2008 weliswaar), Egypte, VAE, Oman en Marokko. West Bank ook nog.

op 06 06 2013 at 20:42 schreef Sasha Berkman:

Zionisten hebben tot ik meen 1943 kantoren gehad in Berlijn vanwaar ze met de Nazis collaboreerden.

On October 2, 1937, two SS officers, Herbert Hagen and Adolf Eichmann, disembarked in Haifa and were met by the Gestapo’s agent in Palestine, Fritz Reichert, and later in the day, Fevel Polkes, a Haganah agent, who showed the Nazi officials Haifa from Mt Carmel and then visited a kibbutz. Some years later, when Eichmann was hiding in Argentina, he taped a story of his excursion to Palestine, stating:

http://dissidentvoice.org/2012/07/the-zionist-nazi-collaboration/

op 06 06 2013 at 21:39 schreef Leo Schmit:

@ Aaron
En na al die bezoeken beweer je dat je daar voortdurend belaagd wordt door taxichauffeurs en verkopers, puur omdat je er ‘Westers’ uitziet?

op 07 06 2013 at 03:07 schreef Aaron:

@Leo Schmit
Ja, dat klopt Leo, zoals je hebt kunnen lezen…
Nee, niet in alle landen even erg.
Ja, hangt ook vaak samen met welvaart.
En ja, ik heb in die landen ook hele aardige, hartelijke, minder kortzichtige mensen ontmoet.

op 07 06 2013 at 07:23 schreef laarmans:

Sasha Berkman

Er is een site http://www.jewsagainstzionism.com waarop onder de hoofdstukken jaren 30 en holocaust verteld wordt wat de rol was van de zionistische top in Zwitserland.

In het kort komt het er op neer dat Duitsland had voorgesteld om de joden via Spanje naar Britse kolonieen te brengen, maar dat de zionistische top dit had verhinderd,omdat de joden naar Palestina moesten, koste wat kost.

Begrijp je nu waarom de ultra-orthodoxe joden in Israel zo’n godsgruwelijke hekel hebben aan de zionisten?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS