Home » Archief » Dit is niet Poetin, het zijn de Russen


[04.04.2022]

Dit is niet Poetin, het zijn de Russen

Peter Breedveld

Twee weken geleden sprak ik een jonge Oekraïner die al een halfjaar in Nederland was toen Rusland zijn thuisland binnenviel. Hij had willen terugkeren om te vechten, maar had zich laten overtuigen dat dat zinloos was, omdat er niet eens genoeg wapens waren. Daarom doet hij wat hij kan om Oekraïne vanuit Nederland te helpen.

Hij had in Nederland Oekraïense en Russische vrienden gemaakt, maar tussen hem en de Russen was een zekere verwijdering ontstaan. “Ze zeggen dat ze Oekraïne steunen, maar proberen wel steeds uit te leggen waarom Poetin dit doet”, zei hij. Daarom begon hij ze te vermijden.

Meteen vanaf het begin riep iedereen dat de gewone Russen hier geen schuld aan droegen, dat het allemaal Poetin was. We zagen jonge Russische soldaten die zeiden dat ze dachten dat ze op oefening waren, dat niemand ze had verteld dat ze oorlog in Oekraïne gingen voeren. We zagen dappere Russische burgers, vooral vrouwen, die in Rusland protesteerden tegen de oorlog en meegenomen werden door de politie. We lieten ons overtuigen dat iedereen slachtoffer was. De Oekraïners en de Russen. Slachtoffer van Poetin.

Naakte lijken

Maar als je naakte lijken van verkrachte Oekraïense vrouwen op straat ziet liggen, en geëxecuteerde mannen met de handen op de rug gebonden, en van kinderen, en je ziet even later de gewone Russen hartstochtelijk tegen een interviewer zeggen dat Oekraïne van de kaart geveegd moet worden en daarna graag de Baltische staten en Polen ook, dan lijkt dat verhaal moeilijk vol te houden. Dit is niet Poetin, dit zijn de Russen.

“Maar die zijn geïndoctrineerd”, zeggen sommigen. “Ze kunnen er niks aan doen dat ze dit allemaal vinden, ze weten niet beter.”

Maar daar geloof ik niet in. Die vrouwen die tegen de oorlog staan te protesteren, die weten blijkbaar wél wat er aan de hand is. En nogal wat Russische expats in andere landen maken dankbaar gebruik van de vrijheden in hun gastland om te demonstreren vóór Poetin. Zij weten ook wat er in Oekraïne gebeurt, maar kiezen er toch voor de Russische propaganda te geloven. Net als overigens een schrikbarend aantal Nederlandse burgers, opvallend vaak dezelfde als die in de complottheorieën rond corona geloofden.

Mantel der Liefde

Ik denk dat we de mantel der liefde er maar helemaal af moeten trekken en onder ogen moeten zien dat Poetin een waanzinnig populaire figuur is onder domoren in en buiten Rusland. Hij is de sterke man waar zovelen van dromen, die korte metten maakt met Joden en homo’s en Rusland zijn trots teruggeeft, na de vernederende val van de Berlijnse muur en de ontmanteling van de Sovjet-Unie, dat al die tijd een doorgeroeste tovenaar van Oz bleek te zijn geweest.

Een dictatuur is nooit maar één man. Een dictator bestaat altijd bij de gratie van het volk dat hem steunt en dat alle oppositie de kop indrukt met intimidatie en geweld. Dat zie je al bij wannabe dictators als Wilders en Baudet, die kregen het in Nederland al voor elkaar om hun aanhang, dat is inclusief een aantal kwaliteitskranten, voor hen op critici te laten jagen, met van die deugneuzen eromheen die zeiden dat het ze niet echt ging om een Muslimreine etnodictatuur maar om de hoge huren en de verschraling in de zorg. dat ze niet beter wisten.

Edel volk

Maar het volk wil dat. Het volk wil een Groot Verhaal over een edel volk dat monsters uitroeit, “khohols” worden ze door de Russen in dat filmpje genoemd. Khohols, doet een beetje aan Ogers denken, aan Untermenschen. De Russen worden door hun overheid niet wijsgemaakt dat ze bedreigd worden vanuit het buitenland, zoals de Noord-Koreanen die écht geen toegang hebben tot iets anders dan de staatsmedia, maar dat ze superieur zijn en het récht hebben Oekraïne plat te bombarderen. “Het is niet eens een land, het is een lap grond dat hen door Lenin is gegeven”, zegt één van die Russen.

Russen verkrachten, martelen en vermoorden in Oekraïne vrouwen, kinderen en mannen die ze niet eens als mensen zien. Dat is geen indoctrinatie, dat is wat ze zelf geloven. Wat ze zelf wíllen geloven.

Het is niet Poetin, het zijn de Russen. Poetin is het Russische volk, dat heeft hem gekozen, ik herinner me echt de mooie Russische meiden nog wel die zeiden dat Poetin het beste met hen voorhad. Ze hebben met volle overtuiging op hem gestemd. Ze geloven in hem.

Wrede inborst

Ik zeg niet dat Russen van nature een wrede inborst hebben, dat andere volken zulke onuitsprekelijke misdaden nooit tegen een ander land zouden begaan. We weten allemaal beter. In de jaren negentig gebeurde het op de Balkan, ik vergeet nooit meer een foto die ik zag van een dode jonge vrouw, haar arm, met een keurig gemanicuurde hand, was onder haar lijkwade weggegleden. Ik moest eraan denken toen ik de foto zag met de gelakte nagels van een dode Oekraïense vrouw.

En Nederlanders zijn tot hetzelfde in staat, zie Nederlands Indië. De meeste mensen deugen niet.

Ik zeg dus niet dat dit typisch Russisch is, maar ik zeg wel dat dit de Russen zijn, dat dit is wat de Russen willen. De Russen, niet Poetin. De Russen. Ook de goed geïnformeerde, aardige Russen, die een Oekraïner proberen uit te leggen waarom Poetin zich hiertoe genoodzaakt voelt.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 04.04.2022 @ 18:28

[Home]
 

1 Reactie

op 04 04 2022 at 18:28 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS