Home » Archief » Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4


[26.03.2024]

Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

Peter Breedveld

 

Mensen vragen me weleens: “Kun je het iemand verwijten dat die dom is?” (Ja, dat was jij, Tara) Waarop mijn antwoord steevast luidt: Wis en waarachtig wel. Domheid is een keuze, en laat niemand je iets anders wijsmaken. Domheid is niet niet weten, domheid is niet wíllen weten. Domheid is niet nieuwsgierig zijn en je vastklampen aan je domme vooroordelen, je erin opsluiten.

Thomas von der Dunk laat in een recente column zien wat er precies dom is aan Domrechts (een term die volgens hem door Sander Schimmelpenninck is geïntroduceerd, maar dat was ik), dus het klimaatprobleem blijven ontkennen terwijl je tot boven je enkels in het water staat en dergelijke. De domheid van Domrechts is zonneklaar, dat gaat over Caroline van der Plas die weigert een document te lezen waar ze wel haar ongefundeerde commentaar op uitboert, “omdat ik geen D66-opdrachtjes uitvoer.” Dat gaat ook over de lawine aan stuitend domme reacties die ik krijg van de PVV- en BBB-aanhang als ik iets tweet over moslims, Gaza, Wilders, Van der Plas, hoofddoeken of wat dan ook. Niemand van dat tuig gaat ooit in op de inhoud, of neemt daar zelfs maar kennis van. Het is niks dan dom gejijbak, gescheld, ad hominems, veel racisme, gedreig en linken naar dat Powned-filmpje waarin ik fascistisch word geïntimideerd omdat ik gebruik heb gemaakt van mijn recht op vrije meningsuiting.

Niemand van deze lieden is nieuwsgierig naar mijn argumenten, naar waar ik me op baseer als ik stel dat jihadi’s er niet op uit zijn “onze manier van leven te bedreigen”, waarom bewegingen als ISIS en Al-Shabaab bestaan. Islam is slecht en moet kapot, dat is alles wat ze willen weten.

Lage verwachtingen

Kunnen ze er niks aan doen dat ze zo dom zijn? Zijn het nou eenmaal simpele lieden die niet zo goed mee kunnen komen omdat zij als onderklasse minder geluk hebben gehad? Rot op met je klassisme van de lage verwachtingen. Ik kom uit de onderklasse, mijn ouders vonden dat een Mavo-diploma mooi genoeg was, ik wilde per se door, tegen de klippen op, want doorleren werd belachelijk gevonden in mijn omgeving, zelfs een belediging, want “denk je soms dat je beter bent als ons?” Dat ik boeken las, kwam me als kind al te staan op de bijnaam “dominee”, verzonnen door een tante. Ik heb Havo gedaan, daarna VWO en daarna de universiteit. Mijn moeder kon het niet geloven. Ze zei: “Wanneer ga je nou eens aan het werk?”

Nederland is een guur kil kutland, maar dit is er zo geweldig aan: als je wilt leren, krijg je daar alle kansen voor. Het wordt aangemoedigd en gestimuleerd, er zijn openbare bibliotheken vol gratis kennis, er zijn makkelijk toegankelijke cursussen, overal is kennis te verkrijgen.

Maar de meeste Nederlanders willen geen kennis. De meeste Nederlanders willen dom blijven. En dat is heel eng. Het onderzoek van de Leidse politicoloog Simon Otjes, waar ik een paar weken geleden al naar verwees, laat zien dat maar weinig mensen zonder vervolgopleiding links stemmen. De PVV scoort hoog bij deze groep.

Slim is in de minderheid

Het onderzoek laat ook zien dat hoogopgeleiden een minderheid vormen en aangezien links vooral iets is voor hoogopgeleiden, zal links altijd klein blijven, behalve als het wat slimmer is en zich niet door Wilders en de VVD laat verleiden de niet bestaande “massa-immigratie” het centrum van alles te laten zijn.

Nu is er een schrikbarend grote groep mensen, ook hoogopgeleiden, die vinden dat het Grauw een punt heeft als het klaagt dat het altijd de “elite” is die aan de knoppen zit en de besluiten neemt. Dát er ook weinig ongediplomeerden in de Kamer en de gemeenteraden zitten. Met de “elite” wordt dan bedoeld mensen die hebben doorgeleerd, die hun stukken lezen en weten waar ze besluiten over nemen.

Nu hebben dan types als Caroline van der Plas en Wilders het voor het zeggen en zie: die lezen zich niet in want dat is een “D66-opdrachtje”. “Feiten? Je kunt van alles bewijzen met feiten! Ik vertrouw op mijn instinct en mijn blinde vooroordelen.” (Stewart Lee citeer ik hier).

Iedereen die vindt dat het land beter af is als het wordt geregeerd door domme boeren, moet zijn hartoperatie ook maar laten doen door Klazien uut Zalk. O, wacht, er ís al een steeds groter groeiende groep die de medische wetenschap afwijst en zijn kinderen met plezier ten grave draagt zolang ze maar niet worden gevaccineerd, want dat is een D66-opdrachtje.

Domheid is levensgevaarlijk

Dat is ook iets wat mensen me steeds voor de voeten gooien, dat “domrechts” geen goede term is, omdat het “guurrechts” of “slechtrechts” moet zijn of zoiets. Nee, van alle enge dingen op de wereld is er niks dat me zoveel angst aanjaagt als domheid. Domheid is de gevaarlijkste kracht die er is. Domheid bedreigt alles en iedereen.

Het is makkelijk te bestrijden, met goede scholing, een publieke omroep die kennis verspreidt in plaats van nog meer domheid, maar zelfs slimme mensen hebben zichzelf ingeprent dat het democratisch is om de wereld te laten kapotmaken door domme mensen.

Domheid is een kanker, en we zitten nu ergens in stadium 4.

 

 

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 26.03.2024 @ 09:23

[Home]
 

1 Reactie

op 26 03 2024 at 09:24 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS