Home » Archief » Duidingshoer


[27.05.2014]

Duidingshoer

Peter Breedveld

man11

Gisteren kwam ik op Internet eerst dit screenshot van een gezellig onderonsje op Facebook tegen:

 

Marokkanenprobleem

 

Daarna las ik deze column van Jan Jaap de Ruiter, die meent dat GeenStijl ongevaarlijk is omdat de redacteuren hun grapjes over achterlijke zandnegers en jodenstreken leverende joden onder pseudoniem maken. Bovendien noemen ze Petra Stienen ‘duidingsdame’ en De Ruiter vindt dat dit beter ‘duidingshoer’ had kunnen zijn.

Ebola als oplossing

Ik heb De Ruiter nooit hoog gehad. Het enige opmerkelijke, dat deze Arabist ooit heeft gepresteerd, is iemand een tien geven voor zijn bachelorscriptie over de PVV, natuurlijk in het volle besef dat daarmee het hele land drie weken over de zeik zou zijn. Blijkbaar kom je als Arabist in Nederland alleen aan de slag als je een zwatelende ijdeltuit bent.

Maar hiermee vestigt De Ruiter zich als totaalimbeciel. GeenStijl heeft sinds zijn oprichting heel wat karaktermoorden op zijn geweten, mensen hebben moeten onderduiken nadat hun adresgegevens in een opruiend stukje op GeenStijl waren gepubliceerd, kinderen zijn bedreigd, reputaties besmeurd, mensen zijn hun baan verloren, vluchtelingen die in de Middellandse Zee verdronken, werden heel guitig ‘dobbernegers‘ genoemd en ebola werd als de oplossing voor de vluchtelingentoestroom geopperd.

Daar moest niemand zich maar gekwetst door voelen, zegt De Ruiter. Integendeel, Petra Stienen kon wel wat harder worden aangepakt. ‘Duidingshoer’.

Oprukkende Duitscher

Stienen werd door GeenStijl twee jaar geleden opgenomen in een lijstje van ‘cultuurverraders‘: ‘hetzelfde type dat in mei 1940 “Do ist der Afsluitdijk” tegen de oprukkende Duitscher riep’, aldus de samensteller van het lijstje, Marck Burema alias Pritt. Daarna werd ze bedreigd. Onder andere door deze grinniker, die hoopt door een ‘verdwaalde kogel’ van Stienen te worden verlost.

Hebben dergelijke bedreigingen niks met de opruiende berichtgeving op GeenStijl te maken? Geloof ik niks van. Toen mijn contactgegevens in een opruiend GeenStijl-bericht werden opgenomen, ontving ik rond de duizend scheld- en dreigberichten, waarin onder andere mijn kinderen werden bedreigd met kogels door hun kop en dergelijke. Fatima Elatik maakte hetzelfde mee, de kinderen van jongerencentrum Asri ook.

Racistische haatpropaganda

Lees hier hoe een islamitische onderneemster onlangs het leven zuur werd gemaakt door GeenStijl. Gewoon, omdat het kan. Kijk op GeenStijl eens wat er zoal over moslims geschreven wordt, en over Marokkanen. Wou iemand echt beweren dat het onderonsje hierboven, tussen Jean-Paul Speelman, Marco Wever, Randy Nieweg, Cor van Leuven, Sjaak Rensen, Leo Jonk, Feike Iden en Arwin van der Weide (mannen die elders op Facebook foto’s plaatsen van hun uitstapjes met ‘de kids’) niks te maken heeft met de racistische haatpropaganda die GeenStijl dagelijks over zijn lezers uitschijt?

Het is heel normaal geworden om openlijk te fantaseren over het vernietigen van Marokkanen in gaskamers, of van vluchtelingen met ebola. Gewoon, heerlijk vrij onder eigen naam. Waarom is dat normaal geworden? Omdat er Arabisten zijn die het bagatelliseren, christelijke kranten die hier het gedachtegoed van Spinoza in herkennen, journalisten die echt menen dat hier sprake is van ‘satire’.

Maatschappelijke machtspositie

‘Gekwetst kun je, wat mij betreft, alleen maar worden door mensen die dat met naam en toenaam doen en die bovendien een politieke of maatschappelijke machtspositie hebben’ aldus de Grote Denker Jan Jaap De Ruiter. Vertel dat de miljoen dode Tutsi’s, vertel het de zes miljoen dode joden, De Ruiter. Vertel het de slachtoffers van de aanslag in Brussel, afgelopen weekend. Het is nooit Adolf Hitler, die voor je deur staat, of Radovan Karadžić. Het is altijd anoniem gajes zonder maatschappelijke of politieke machtspositie.

In een korte discussie die ik er met De Ruiter op Facebook over had, zei hij dat wij aan dezelfde kant staan. Nee, De Ruiter, wij staan niet aan dezelfde kant. Jij staat aan de kant van Radio Milles Collines. Ik sta aan de goede kant.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, Roze Khmer, 27.05.2014 @ 07:20

[Home]
 

28 Reacties

op 27 05 2014 at 09:18 schreef laarmans:

Mijn moeder zaliger zei in plat Amsterdams: je wordt nooit door een luxe auto overreden, maar altijd door een strontkar.Ik vermoed dat ze deze uitdrukking in de kruikenstad ( Tilburg) niet kennen.

op 27 05 2014 at 09:56 schreef Rob Z:

Bestaat er hier soms een verbod op het iets genuanceerder denken over GS? Wat de Ruijter zegt is helemaal zo gek nog niet.
Je valt over de botte benamingen die GS soms gebruikt voor anderen maar noemt zelf iemand een ’totaalimbeciel’.
Wat is in hemelsnaam het verschil?

En je visie op ‘je gekwetst voelen’ deel ik ook al niet.

op 27 05 2014 at 10:06 schreef Peter:

‘Totaalimbeciel’ is inderdaad in niets verschillend van het aandragen van ebola als oplossing voor het vluchtelingenprobleem, Rob Z.

Thanks for setting me straight!

op 27 05 2014 at 10:23 schreef Mart:

Beste Rob, als uit alle waarneming blijkt dat GS gewoon een verzameling tuig is, wat wil jij dat er dan nog genuanceerd wordt?

Wat is dat toch met al die (crypto-)PVV’ers die taalgebruik proberen te nuanceren waar de Westerse wereld in Nuerenberg mensen voor verhangen heeft?

Sorry Rob, maar GS is tuig, en iedereen die daar geen duidelijke afstand van neemt staat wat mij betreft gewoon aan de kant van het tuig. Iedereen die apologieen voor ze schrijft is zelf gewoon tuig.

Het standpunt dat je in dezen kiest bepaalt hoe mensen over je denken.

op 27 05 2014 at 10:35 schreef Olav:

Je zou toch hopen dat de heren in dat feestboekdingetje nu nooit meer een baan kunnen vinden.

Maar dat zal wel te veel gevraagd zijn.

op 27 05 2014 at 11:14 schreef Thomas E:

Combineer iets moois (vrijheid van meningsuiting/persvrijheid) met iets slechts (laksheid/onderbezetting politie en justitie) en je krijgt wat hierboven beschreven wordt. Zéker in Nederland. Waar we gewend zijn iedereen bot en brutaal de maat te nemen en ons superieur te voelen aan buitenlanders.

Ik zou niet weten hoe je deze tendens nog kunt stoppen.

op 27 05 2014 at 11:54 schreef Benedictus:

“Mijn moeder zaliger zei in plat Amsterdams: je wordt nooit door een luxe auto overreden, maar altijd door een strontkar.”

Dat zei mijn moeder ook altijd, alleen in het West Fries.

De opmerking van Le Pen over Ebola is zo extreem dat je dat zwaar gestoord kan noemen.

op 27 05 2014 at 12:24 schreef laarmans:

De Ruiter maakt een inschattingsfout. Hij vindt dat Geen Stijl wordt volgeschreven door lollige, studentikoze krabbelaars die Kees van Kooten’s ‘Koot graaft zich autobio’ in taalvirtuositeit willen overtreffen en daarom onschadelijk zijn.Hij vergeet echter dat de columns gevolgd worden door honderden reacties die elkaar in racisme, onverdraagzaamheid en onbeschoftheid overtreffen.
Het is puur gif dat naar beneden sijpelt.Gif dat steeds gewoner wordt gevonden in de samenleving.Jan Jaap kijkt hiervan weg onder het motto het zal niet zo’n vaart lopen.Struisvogelgedrag.

op 27 05 2014 at 13:50 schreef Brenda van der Veer:

“Okee. Je moet kiezen”, kopt de ‘poll’ op GS. De keuze die je dan ‘moet’ maken is die tussen Hamas en Le Pen. Zo gaat dat met extremisten, je bent het één, Hamas, of het ander, Le Pen, een tussenweg is er niet.

Radovan Karadžić en Adolf Hitler waren nergens zonder hun gajes. Het gajes is nergens zonder hun al dan niet denkbeeldige tegenstanders. Gajes heeft gajes nodig om zichzelf te rechtvaardigen. Een tweet waarin de moordpartij in Brussel werd toegejuicht geeft het gajes groen licht om zelf flink te keer te gaan. Zonder te begrijpen dat ze uit hetzelfde hout zijn gesneden als iemand die de moordpartij in Brussel had toegejuicht.

We kunnen maar het beste geen van allen aan dezelfde kant staan.

op 27 05 2014 at 13:51 schreef dewanand:

namaste Peter,

Wij bekijken het nu zuiver biologisch.

MOdellering:

Nederland is een mensapen biotoop geworden met ruim 200 soorten mensapen, elk met eigen apentaaltje (incl nl), cultuur, geloof, eetgewoonten, seksstandjes, paar rituelen, uitvaart, kleding, enz. Dus maw het is een puinzooi van 200 soorten mensapen met te grote hersenen en te grote, uitgerekte kutjes in allerlei kleuren en geuren.

Ach die gasten op deze fb shot zijn gewoon hun kleine, slappe, blanke pik aan het opstijven in cyberspace. Mannen voeren een pikoorlog onderling om de wijfjes duidelijk te maken dat hen pikkies de meest superieure zijn en lekkerste. Dit is het pikcomplex waar elke man mee zit, hetero, homo, en bi, zwart, blank, bruin, geel enz. Een man is een slappe lul. Gelijk zijn wij zo allemaal, even ziek allemaal, vooral in onze broek.

Sluit deze blanke mannen maandje op in sekskooi met tien hete hindoe of negermeiden die hen dan leren hoe lekker een sappig, exotisch scheurtje is. Beste denazificering op deze manier. Deed ik zelf he als viesbruin, koelie nazi aapje uit Hindoe Jugend 1986, Domme, kwatta koelie apen divisie in Paramaribo.

dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten

op 27 05 2014 at 14:43 schreef Sasha Berkman:

Je bent gewoon goed bezig Peter. Moe wordt je van die “genuanceerde” advokaten van de duivel.

op 27 05 2014 at 16:42 schreef MNb:

“waar de Westerse wereld in Nuerenberg mensen voor verhangen heeft”
Voor de totaalimbecielen die niet weten waar Mart het over heeft: Julius Streicher. Die bedreef ook “satire”. Google op “antisemitic cartoons nazi Germany” en er is een stortvloed aan keuze. Lachen maar, Rob Z.

op 27 05 2014 at 19:57 schreef Abdel:

Ik kijk al jaren niet meer op gs; het is helemaal geen satire maar een stelletje racisten die het tij mee hebben. Wat wil je met een premier (de belangrijkste politicus van het land!) die voor het pluche heeft samengewerkt met het uitschot van de pvv. Says it all… says it all…

op 27 05 2014 at 21:04 schreef Rob Z:

@PB: Een gloedvol, fel geformuleerd betoog, goed navolgbaar, als altijd eloquent geformuleerd – je neemt GS kwalijk dat ze mensen kwetsen en beledigen. En vervolgens doe je hetzelfde door iemand een totaaletc te noemen.
Ik blijf inderdaad haken op die zin. Ze voegt niet toe en laat je betoog in 1000 stukjes vallen: je doet wat anderen niet mogen van je. Je verspeelt er m.i. net je punt mee.
Maar misschien ben ik overgevoelig voor die manier van benoemen … het moet toch eleganter kunnen.

@Mart: van je 5 zinnen snap ik er 5 niet.

@Sasha: ik eis mijn recht om ‘genuanceerd te denken’ op :) In ruil daarvoor lever ik mijn standpunt rustig in als ik er naast zit. Ik bén mijn standpunt niet, ik probeer, soms wat glijdend, mijn opvatting te bepalen en te formuleren. Correcties en argumenten krijgen me regelmatig om ….
Was me dus gerust de oren – ik zal het beslist met aandacht lezen. Maar nog steeds ben ik wel gecharmeerd van de Ruijters stukje (hoewel ook hij doet wat ik zo verfoei .. Is dat modern of zo, om elkaar zo uit te schelden?)

op 27 05 2014 at 21:52 schreef dewanand:

namaste Brenda,

zie dit:

op 27 05 2014 at 13:50 schreef Brenda van der Veer:

“Okee. Je moet kiezen”, kopt de ‘poll’ op GS.’

Ja, Brenda, je hebt het over die radicalisering, de tweedeling, men denkt zwart/wit: Binair dus: mijn kamp is true, 1 en jou kamp is false, 0 dus:

Arwin van der Weide zegt:

‘en na 2 weken laten douchen’.

Elke forensische psychiater weet dat hij de woorden en gedachtegang van een psychopatische seriemoordenaar heel diep en irrationeel moet analyseren, diep graven in die duivelse psyche: denk aan Derrick, en Agatha Christie (misdaad romans). Ik heb vaak in ogen van duivelse wezens gekeken (ook bruine hindoe duivels) en ik wil niet meer naar hen kijken.
Kijk daarom schreef ik dit gedicht in mijn boek ‘koran verbieden of herschrijven?’ in 2007:

Waarlijk, O Altecrea, waarom schept u mensen
om hen te vergeten en te verdoemen?
Uw mensheid is geestelijk ziek,
Genees hen allemaal,
Geef ze de intelligentie van een vredelievende hond,
Maak hondemensen van ze,
Maak Uw werk af.

STOP DE MENS.

http://www.dewanand.com/koran003.htm

Dit is de toekomst:

Jaar 2040: bloedige Holocaust (oorlog) tijdens de bevrijding van Europa

http://www.dewanand.com/wfor1300.htm

op 27 05 2014 at 23:25 schreef Asmodee:

Sasha scheldt ditmaal geenszins, beste Rob…
Sasha is -wel scheldend- heilig vergeleken met de roze stoet sadistische kleuters.
O, sorry Rob… Ik wil absoluut niet kleuters in het algemeen beledigen, maar om ze mijn excuses aan te bieden, nee.
Jouw elegantie is in roosvicee gedrenkt 12-laags vochtig pleepapier, en toch de remsporen…

op 28 05 2014 at 07:06 schreef Mart:

Rob, als je dus geen afstand wil nemen van het tuig, dan weet je dus zelf wat je bent.

En als jij mijn eerdere reactie niet snapt, dan heb ik medelijden met je. Apologeet voor het tuig omdat je intellectueel niet beter kan: je moet er maar in het openbaar voor uit durven komen.

op 28 05 2014 at 08:12 schreef Ralph van der Geest:

@Rob Z,’totaalimbeciel’ is natuurlijk ook oneindig veel vunziger dan lachen om mensen die in de MZ verzuipen en ‘dobber…'(ik krijg het mijn strot niet uit). En het wordt al helemaal onvergelijkelijk veel smeriger natuurlijk vergeleken bij het twitteren om 20.01. u op 4 mei met de vraag of iedereen zo stil is vanwege een sterfgeval….Het lijkt me dat er bij jou het één en ander goed mis is.
Maar wat ik zeggen wilde: het lijkt me dat een groot deel van de media zich eens moet verdiepen in de rol van Radio Mille Colline in plaats van zeikstukjes als dat van Jos Heymans rondstrooien….

op 28 05 2014 at 15:10 schreef Rob:

Waarom zou er genuanceerd gedacht moeten worden over een totaal ongenuanceerd brulmedium waar elke avond na het laatste stukje de dagopbrengst schuim uit de bekken van de redacteuren moet worden opgedweild?

GeenStijl is de Völkischer Beobachter. Niks meer, niks minder. “Die Marokkaner sind unser Unglück!”
Als ik dat moet nuanceren, schreeuwen ze er gewoon weer overheen.

op 28 05 2014 at 15:24 schreef Vanes:

We noemen mensen die voor ze opkomen: Gutmensch
We propageren uitroeiing als enige oplossing
We maken karikaturen van hun geloof en hun Opperwezen
We vertellen dat ze uit zijn op wereldheerschappij
We vertellen dat ze al onder ons zijn en een complot smeden
We publiceren de nieuwe Protocollen van Zion:http://antivenin.blogspot.nl/2007/10/het-moslim-broederschap-project.html
Het gaat over…moslims

op 28 05 2014 at 15:41 schreef edo:

Daar moet je om lachen, aldus Jan Jaap de Ruiter.
Nee, want het is niet grappig. Ik hou van veel van Hans Teeuwen *hoewel ik het meeste van spikslinter slecht vond, van gummbah, maar niet van een treurige eenzame islamofobe quasi shockerende figuur die als ze niet xenofobe teksten schrijft loopt te janken over uggs of iets in die strekking. Het is los van vervelend voor de slachtoffers van die meute ook nog eens helemaal niet grappig. Zet haar op een podium en kijk of ze in staat is om de lachers op haar hand te krijgen. Nee is mijn voorspelling.

op 28 05 2014 at 16:19 schreef Pyt van der Galiën:

Wat is er mis met schelden? Goed schelden is een kunst. Het gaat erom wie het doelwit is. Mensen die al op de grond liggen uitschelden is fundamenteel anders dan machthebbers uitschelden. Lenny Bruce, Russell Brand en George Carlin zijn niet te vergelijken met de “lollige” obsceniteiten van Nanninga c.s. over “dobbernegers”, omdat Carlin, Russell en Bruce niet naar beneden, maar naar boven trappen/trapten. Welbeschouwd is Nanninga oneindig veel obscener dan Lenny Bruce ooit was.

op 28 05 2014 at 19:37 schreef Thomas E:

Is foute machthebbers voor lul zetten niet effectiever dan ze uit te schelden, Pyt?

op 28 05 2014 at 21:47 schreef Peter:

Gewoon iedere keer weer dat gezeik over schelden van onze fatsoensrakkertjes. Ik vind dat zo godsgruwelijk ergerlijk en dom.

Het gaat over racisme, over haatzaaien, over bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten, het gaat over bedreigingern en intimidatie. Je bent echt een immorele TOTAALIMBECIEL als je dan met je bibberende vingertje komt zeuren over een scheldwoordje.

op 28 05 2014 at 22:20 schreef Thomas E:

Dit gaat toch niet over mij, hè Peter? Lijkt me sterk, want ik stel een heel normale vraag aan Pyt.

op 29 05 2014 at 09:48 schreef Ralph van der Geest:

Mij wordt ook vaak verweten dat ik scheld in mijn stukjes op Krapuul. Het maakt me geen moer uit omdat het zo is als Pyt zegt: wij pakken de degenen aan die zich onaantastbaar wanen, die mensen zonder risico de zwakkeren die toch al op de grond liggen nog een trap na te kunnen geven zonder enig risico of die…lachen om het verschrikkelijke lot van die anderen. Zoals inderdaad die Nanninga en de rest van die GeenStijl drek: het zijn nazi’s. @Thomas E.: foute machthebbers zetten zich wel voor lul. Wij melden het alleen even als ze het doen.

op 29 05 2014 at 10:50 schreef John:

Ik vond Geenstijl vroeger heel erg leuk en interessant en zelfs revolutionair. Tot ik erachter kwam dat ik het niet echt des fatsoenlijke mensenmensens vond wat op deze site mensen werd aangedaan.

op 31 05 2014 at 16:33 schreef Rudolf Himmel:

“@op 27 05 2014 at 13:50 schreef Brenda van der Veer”: over die keuze tussen FNA en hamas:

van mij mag je die Roze Khmer site een gruwel vinden hoor, maar als dagelijks lezer van GS kan ik je melden dat een goed deel van het cynisme en sarcasme aldaar jou volkomen ontgaat.

Ik ben juist geneigd sites als FN en sargasso (en die onverteerbaar humorloze etsofjoeroop) te mijden wegens te weinig zelfrelativering.

just my 2 cents. groetjes van een hersenloos rascistisch kaalkopje.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS