Home » Archief » Een boerkaverbod bedreigt de rechten van ons allemaal


[12.08.2018]

Een boerkaverbod bedreigt de rechten van ons allemaal

Haseena Bakhtali


Illustratie: Henri Lebasque

Eva van Vugt vindt dat met een boerkaverbod de grondrechten van minderheden worden aangetast. Dat schrijft ze in een opiniestuk in Het Parool. In een reactie daarop schrijft Rudy Schneiders dat je seksuele vrijheid uitdrukt in een blote jurk, niet in een nikab. Netty van Lookeren wil concessies van de nikabdraagsters aan ‘onze’ leefgewoonten, als tegenprestatie voor het feit dat ze in Nederland mogen wonen.

Een interessante tegenstelling: grondrechten versus onderbuik, wij westerlingen versus de ‘barbaren’, de oorspronkelijke bewoners versus de immigranten. 

Zou het, in onze vrije westerse rechtstaat, niet moeten gaan over vrijheid versus onvrijheid? Over de vrijheid van de vrouw versus het patriarchaat? 

In een rechtsstaat gelden grondrechten. De hardnekkige vergelijkingen met het Midden-Oosten v an veel tegenstanders van de nikaab gaan daarom alleen al mank. Je laat ermee zien weinig verstand van en/of respect te hebben voor de rechtstaat. 

Mannenstrijd

Opvallend in deze discussies is dat mannen vaak de boventoon voeren. Mannen, die vinden dat zij in de positie zijn om de kleding van vrouwen te bepalen en te vertalen. Nog altijd kijk ik tevergeefs uit naar die westerse mannen die hun seksuele vrijheid uitdrukken door zo bloot mogelijk gekleed te gaan naar de supermarkt of de kroeg.

Het lijkt hierdoor meer een strijd tussen mannen onderling over de ruggen van ‘hun’ vrouwen: wie heeft meer macht, wie heeft meer macht over ‘hun’ vrouwen. Welke groep wint het in het bepalen hoe ‘hun’ vrouwen zich kleden. En hoe de vrouwen bij hen in het gevlei kunnen komen. 

Het pakt vaak heel plezierig uit voor mannen. Wie kent niet de qua kleding vrijgevochten vrouwen, die met elkaar wedijveren in onderdanigheid en gedienstigheid om de mannen in hun kring te behagen en die vrouwen die daar niet aan wensen mee te doen uitschelden voor feminist? Of de zogenaamde vrijgevochten vrouwen die de regelmatige mishandelingen van hun partner dulden?

Genieten van seks

Naar vrouwen kijken is een geliefde hobby van veel mannen uit alle culturen. En veel vrouwen, uit alle culturen, vinden het heel fijn om te worden bekeken door mannen. Of het nou is vanwege hun diep uitgesneden decolleté of vanwege de hoge mate van lichaamsbedekking. 

Seksuele vrijheid kun je op vele manieren uitdrukken. Maar dat kun je de Rudy’s waarschijnlijk niet wijsmaken. De Rudy’s bepalen namelijk dat dit alleen via blote kleding mogelijk is. Zou het de Rudy’s wat waard zijn om uit te zoeken of de gesluierde vrouwen in huiselijke kring misschien veel vrijer over seks praten en of ze mogelijk meer genieten van seks? Zou dat de Rudy’s interesseren?

Zou Rudy Schneider in de gaten hebben dat het in zijn reactie vooral draait om het seksuele genot en de macht van de man? Hij wil ook die gesluierde vrouwen ‘zien’. Hij wil niet dat ze alleen ‘toebehoren’ aan hun eigen man. Gaat het dan nog over de vrijheid van vrouwen? 

Regels opleggen

Grondrechten zijn een groot en niet inwisselbaar goed. De belangrijkste verworvenheid van het vrije westen. En dan mag je grote woorden gebruiken. En of je het leuk vindt of niet, de grondrechten staan boven je eigen onderbuik en persoonlijke mening en gevoel, met hoeveel je die ook deelt.

Het perspectief vanuit de grondwet is hard nodig als we het oneens zijn met elkaar. Als de discussie boven het niveau van de eigen angsten, gevoelens en meningen moet worden getild. Als het niet meer mag gaan over wij versus zij, over mannen versus vrouwen, over de meerderheid versus de minderheid, zoals Rudy en Netty dat met kleine woorden beschrijven. Zij willen op basis daarvan regels aan anderen opleggen. 

Is dat niet precies wat zij de andere cultuur verwijten: dat een dominerende groep regels onderdrukkend oplegt aan een andere groep?

Seksuele vrijheid

Het opleggen van geboden en verboden aan anderen remt per definitie de vrijheid van die anderen af. De man die bepaalt dat zijn vouw of dochter vanwege fatsoen zich van top tot teen bedekt en de man die bepaalt dat je uitsluitend via blote kleding je seksuele vrijheid kan uitdrukken. Beide mannen beperken de vrijheid van de vrouw. Beide mannen treden de vrijheid van de vrouw met voeten, beide mannen remmen de vrouw af in het ontwikkelen van eigen gevoel van vrijheid.

Ik heb ook zo mijn eigen voorkeuren over hoe ik mij kleed en hoe ik een ander graag gekleed wil zien. En bij welke uiterlijkheden ik mij veilig of minder veilig voel. Maar dat is precies wat in dit vraagstuk niet relevant is.

Ik heb mijn vrijheid lief, het allerliefst zelfs. En daarom zal ik ook voor de vrouwen opkomen die ervoor kiezen, om welke reden dan ook, zich in lange gezichtsbedekkende gewaden te hullen. 

Vrijheid vieren

Met een boerkaverbod worden namelijk niet alleen de grondrechten van een minderheid aangetast maar ook mijn grondrechten en de grondrechten van iedere Nederlandse burger.

Heb je vrijheid lief, vier die vrijheid vooral uitbundig, draag het uit en wees daarin een inspiratie voor anderen. Het zijn de goede voorbeelden die doen volgen.

Leef de vrijheid voor. Laat zien hoe dat is. Dat is de enige manier om onvrijheid de wereld uit te bannen. De enige manier om de door de man onderdrukte (bloot geklede, in nikab gehulde) vrouwen te bevrijden.

Haseena Bakhtali is een voormalige politieagent en welzijnswerker. Zij is thans raadslid in Nieuwegein en moeder van twee dochters en twee zoons.

Gastschrijver, 12.08.2018 @ 08:15

[Home]
 

1 Reactie

op 12 08 2018 at 08:48 schreef Peter:

Huilen? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS