Home » Archief » Fuck you, ik ga geen koprol doen omdat een vakkenvuller dat zegt


[29.03.2020]

Fuck you, ik ga geen koprol doen omdat een vakkenvuller dat zegt

Peter Breedveld


Illustratie: Pan Yuliang

“Zegt de term microfascisme je iets?” vroeg Dylan van Rijsbergen me en ja, die term was ik eerder tegen gekomen in een stuk van Jasper Mekkes van vorig jaar, ‘Wij Zijn Allemaal Microfascisten‘. Het begrip is gemunt door een filosoof, Félix Guattari, en het houdt in dat iedereen constant bezig is de baas over de ander te spelen, de ander te domineren. Jasper haalt een andere filosoof aan, Michael Onfray, die stelt dat een ‘nieuwe politiek’ begint met het openlijk bekritiseren van die neiging tot microfascisme, altijd en overal, ‘vanaf de kleinste schaal’.

Jasper hangt zijn betogen graag op aan filosofen, die hij helemaal stukleest, maar ik heb bij veel van die mensen altijd een sterk opendeurengevoel. Foucault bijvoorbeeld, als hij het heeft over ‘normalisering’, de dwang tot bepaald sociaal gedrag met een systeem van straf en boete. Ze stellen mijn dagelijkse irritaties netjes op schrift, die moderne filosofen, dat wel. Eén van mijn persoonlijke favorieten is de Spanjaard José Ortega y Gasset, die korte metten maakt met de ‘dictatuur van de vulgariteit’.

Zelfde schuitje

Je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben een plooibare jongeman, makkelijk in de omgang, easy-going. Ik zet me evenwel meteen schrap als mensen eendrachtig beginnen te mekkeren over ‘met z’n allen’, ‘samen’, ‘als één man’ enzovoort. Het is een onweerlegbaar feit dat we allemaal in hetzelfde schuitje zitten maar je hoeft me daar niet constant aan te herinneren, dat ik in hetzelfde schuitje zit met jullie. Ik vind dat afschuwelijk, verstikkend, een nachtmerrie. Ik ben ook nooit te beroerd om mijn handen uit de mouwen te steken, vroeger al niet, ik hielp mijn ouders braaf in het huishouden en deed de afwas en alles maar mijn moeder moest er altijd per se bij zeggen dat als we het “met zijn allen” deden, dat dan alles zo klaar was, en ik weet het, het is irrationeel, maar dan wilde ik niet meer. Ik heb altijd een sterke instinctieve weerzin gehad tegen “met zijn allen”. “Samen staan we sterk”, dat is helemaal niet waar, samen staan jullie sterk, maar ik en de andere freaks delven altijd het onderspit, trekken aan het kortste eind, vissen achter het net, enzovoort. Misschien komt daar die weerzin vandaan want dat is het eerste dat ik op school heb geleerd: dat zodra mensen “met z’n allen” iets begonnen te doen, dat slecht nieuws was voor mij.

Maar ik dwaal af. Zoals ik zei: ik ben niet moeilijk. Als een jongeman bij de Albert Heijn me vraagt een karretje te pakken, al heb ik maar twee pakken melk nodig, verstop ik mijn handen in mijn jasmouwen en pak ik een karretje, al kan ik er allerlei bezwaren tegen verzinnen en snap ik die maatregel niet echt. Andere oude witte mannen hoor ik een hele inquisitie afsteken tegen die jongeman en dan denk ik: ‘doe niet zo moeilijk, boomer, hij is ook maar gestuurd.’

Verplicht mandje

Ik kan me echter wel voorstellen dat niet iedereen alles duidelijk is en dat ook niet iedereen meteen doet wat hen is opgedragen (ik doe geen ‘hem of haar’ meer maar het genderneutrale ‘hen’, wat ik aan de ene kant een taalmisdaad vind maar aan de andere kant spaart het veel letters en ruimte). Zo zijn er op de vloer van de Albert Heijn stickers geplakt met opdrachten die ik pas kan lezen als ik diep buk, want ik ben bijziend en heb niet constant mijn bril op omdat ik die dan de hele tijd op en af moet doen en ‘m altijd ergens laat liggen.

Wat ik wil zeggen: ik kan me voorstellen dat er nog steeds mensen zijn die niet alle nieuwe maatregelen duidelijk zijn want ze zijn a) vaag en b) nogal willekeurig en niet heel erg (“O, jij hebt ook al verstand van logistiek!”) redelijk. Dat lijkt het geval te zijn met een zekere Sam Spainkiller die op Twitter een aanvaring beschrijft met het personeel in een Amsterdamse Albert Heijn-vestiging die ik, als het allemaal klopt wat hij schrijft, zeer bizar en ontzettend eng vind. Sam ging samen met zijn vriendin boodschappen doen, wat al verboten ist (oeps! had ik ook gemist, stenig mij!) en toen pakte hij ook al het verplichte mandje niet. Althans, hij had een mandje maar zijn vriendin niet maar, zo riep hij vrolijk, “niet nodig want ze is met mij.”

Asociale klootzak

Werd hij daar, naar eigen zeggen, toch belaagd door een beveiliger die met zijn gezicht vlak voor het gezicht van zijn geliefde begon te schreeuwen! Vervolgens werd het paar gesommeerd het pand te verlaten, werd het hem onmogelijk gemaakt zijn boodschappen af te rekenen en werd zelfs de politie ingeschakeld. Voor het niet hebben van een mandje!

Lichtelijk overdreven, vind ik persoonlijk maar dat is mijn mening en ik mag mijn mening hebben. Waar mijn nekharen recht van overeind gingen, was de razende storm van agressie die Sam over zich heen kreeg van zowat IEDEREEN op Twitter. Hij werd (wordt waarschijnlijk nog steeds) verketterd en verrot gescholden alsof hij zelf het coronavirus had ontworpen en de wereld ingestuurd. Dat was fucking heavy shit, man! En het refrein was steeds dat Sam een mandje had moeten pakken en zich aan de regels had moeten houden. Sam had zich niet aan de regels gehouden, Sam was een asociale klootzak, een hufter, een terrorist.

Blinde woede

Ik besloot het voor Sam op te nemen. Ik tweette dat als het echt waar is wat hij beschrijft, Albert Heijn het één en ander uit te leggen heeft en toen had ik het opeens gedaan. Een explosie van blinde woede, en door mijn schuld vielen er doden, ik was een pisventje, een naargeestige klootzak, een Robert Jensen, een Donald Trump, een Geert Wilders en “GEEF TOE DAT JE FOUT ZIT! GEEF HET TOE, KLOOTZAK!” en Sam HAD EEN MANDJE MOETEN PAKKEN HIJ HAD EEN MANDJE MOETEN PAKKEN EEN GODVERDOMMES MANDJE HAD IE MOETEN PAKKEN WANT DE REGELS ZIJN ER OOK VOOR HEM!

Whoa! Zelfs misantropische ikke was niet voorbereid op zoveel naakt fascisme in ene, veelal van mensen ook die mij vertellen dat ik nu even mijn kritiek op Rutte voor me moet houden, die dreigt winkeliertjes te achtervolgen tot de poorten van de hel als ze zich niet aan die vage RIVM-voorschriften houden, maar de KLM ongebreideld naar coronabrandhaarden laat vliegen en weer terug en passagiers bij elkaar laat proppen bij de check-ins en controles, waar ze elkaar onderhoesten en -niezen no problem, dat evalueren we wel als deze crisis voorbij is, Peter. Maar een SCHLEMIEL! Die GODVERDOMME geen MANDJE pakt! Fucking Apestrontzilla all over the place.

Schijnveiligheid

Vragen waar dat verplichte karretje precies toe dient mag ook al niet. Komen 1.284 mensen je hevig geïrriteerd toeblaffen dat dat is om te tellen hoeveel mensen er zich in een winkel bevinden. As if that makes any sense. Maar je moet niet denken, je moet gehoorzamen, zegt iedereen. ‘Als die lieverds zeggen dat je een koprol moet doen dan doe je een koprol’, zegt GroenLinks-politicus Fenna Ulichki. Hell no! En doe eens even normaal met dat canoniseren van het Albert Heijn-personeel omdat ze, en ik citeer letterlijk, ‘het toiletpapier bijvullen’ en de winkelmandjes schoonmaken. Ik ben dol op ze, echt, ik ga zelfs speciaal naar de Albert Heijn aan het Haagse Lorentzplein om die schatjes even te zien, maar ze vullen het toiletpapier bij, oké. Niet echt een reden om me willoos te onderwerpen aan elke gril die bij één van hen opeens kan opkomen.

En er zijn legitieme redenen om géén karretje of mandje te willen pakken, bijvoorbeeld als je tot een risicogroep behoort. Je voelt je er misschien veilig door, maar het is een schijnveiligheid, een hol ritueel.

Stampede-mentaliteit

Het gemak waarmee jullie je allemaal klakkeloos onderwerpen aan de meest onzinnige regels, omdat je elkaar zit gek te maken met je dodentallen en je staatjes en coronaporno, en de allesverzengende WOEDE die iemand losmaakt die gewoon een fucking vráág stelt.

En dit is nog maar het begin van die corona-ellende. Ik voorspel real-life lynchpartijen, volksgerichten vanwege narrig gedrag tegenover een verpleger of arts. Dit is het begin van een lange, intense nachtmerrie, vooral vanwege deze stampede-mentaliteit.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar werd ik door het Openbaar Ministerie vervolgd wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 29.03.2020 @ 14:48

[Home]
 

1 Reactie

op 29 03 2020 at 14:50 schreef Peter:

Schelden? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS