Home » Archief » Er is niks mis met de cartoon van Jos Collignon


[13.11.2023]

Er is niks mis met de cartoon van Jos Collignon

Peter Breedveld


Scène uit A Page of Madness (Teinosuke Kinugasa, 1926)

Er is nogal veel antisemitisch, vandaag de dag. Israël een Apartheidsstaat noemen, het uitroeien van de Gazanen genocide noemen, “Free Palestina” zeggen, “From the River to the Sea“, wijzen op wat er aan 7 oktober voorafging. Vorige week werd een Palestijnse UvA-student onterecht beschuldigd van antisemitisme, zijn naam gaat rond in Israëlische media en zijn familie moet nu vrezen voor haar veiligheid.

Dit alles om elke kritiek op Israël te verstommen. Wie het waagt tegen de oorlog tegen Gaza te protesteren, wordt geheid weggegezet als antisemiet en Hamas-vriendje. Gegarandeerd. Door wat je best de lange arm van Israël zou mogen noemen, waarom niet? De lange arm van Ankara mag, de lange arm van Teheran en van Rabat, de lange arm vasn Beijing. Maar als de oorlogsmisdaden van Israël worden verdedigd en gebagatelliseerd en vergoelijkt, er een boel lawaai gemaakt wordt over “From the River to the Sea”, terwijl duizenden Palestijnse kinderen aan stukken worden gereten door Israëlische bommen, dan zou je niet mogen zeggen dat dat de lange arm van Israël is?

Dat is wat Jos Collignon doet in de cartoon waarover heel Nederland al een week van de leg is. Hij ontkent niet dat er een stijging is van het antisemitisme, hij bagatelliseert antisemitisme niet, hij wijst erop dat Israël en de Vrienden van Israël dat antisemitisme instrumentaliseren om de aandacht af te leiden van de verschrikkingen in Gaza.

Grens bereikt

Daarmee is volgens Lodewijk Asscher een grens bereikt. Dat is dezelfde Lodewijk Asscher die 80 procent van de Nederlands-Turkse jongeren ervan beschuldigde ISIS te steunen en als minister een soort wedloop met Wilders hield in het stigmatiseren van moslims en niet-westerse allochtonen.

Kitty Herweijer scheldt Collignon uit voor “stuk stront“. Natascha van Weezel framet Collignon door eerst de tekst in zijn cartoon te verdraaien tot “zogenaamd antisemitisme” en vervolgens te speculeren dat Collignon haar wel een “typische jank-jood” zal noemen.

Ik vind dat een nogal misselijke vorm van intimidatie. Collignon staat nu te boek als antisemiet vanwege dingen die hij nooit heeft gezegd of geschreven en kan zich niet verdedigen, want alles wat hij zegt wordt als antisemitisme en seksisme en wat niet al gelabeld. De media richten zich thans op de hoofdredacteur van de Volkskrant, die de cartoon heeft goedgekeurd.

Je suis Jos Collignon

De dagen van “Je Suis Charlie” zijn voorbij, zoveel is duidelijk. Cartoons mogen niet meer schuren en kwetsen, mensen hoeven geen eelt meer te kweken, zolang ze geen moslim zijn.

Wat Natascha van Weezel en andere Nederlandse Joden voor hun kiezen krijgen, is ongetwijfeld verschrikkelijk. Robert Vuijsje schrijft in NRC dat de Joden alleen staan en dat vind ik vreselijk. Wat mij betreft is dat absoluut niet zo. Ik wil graag meestrijden tegen antisemitisme. Ik schreef al eerder: antisemitisme is een kanker en de overheid doet er niet genoeg tegen, behalve antisemitisme als een stok gebruiken om moslims mee te slaan. Het antisemitisme van GeenStijl, Bart Nijman en Annabel Nanninga is namelijk wel oké en grappig en satire.

Kleis Moslimjager

Maar antisemitisme, als het van moslims komt, wordt tenminste nog krachtig tegengesproken. Racisme en islamofobie tieren ook welig in deze tijd, en daar wordt helemaal niks tegen gedaan. Ik zie Wierd Duk en Kleis Jager als doorgesnoven Stürmers, als beesten tekeergaan tegen Emine Uğur over wat mensen “uit naam van haar geloof” aanmgedaan wordt, en dat is wèl geaccepteerd. Frans Timmermans zet de islam gewoon even weg als “cultuur van de dood” tegenover de westerse cultuur als cultuur van het licht en dat 19e-eeuwse oriëntalistische racisme is doodnormaal voor een politicus die zichzelf profileert als progressief.

Tweede Nakba

Alsof dit soort gif niet al tientallen miljoenen Arabieren het leven heeft gekost door westerse kogels, bajonetten en bommen. Terwijl het door Amerika en Nederland meebetaalde bommen regent op Gaza, Israëlische bobo’s openlijk een tweede Nakba propageren en Piers Morgan alvast speculeert wie straks wel en wie niet de heerschappij krijgt over het ontvolkte Gaza – alsof het weer 1948 is! – feliciteren dikke oude mannen zichzelf hier als “Kinderen van het Licht”.

Dat is zieke shizzle, luitjes. Afgelopen weekend werden de Nazi’s door Domrechts en door Israëlische media gerehabiliteerd, vandaag betoogt Theodor Holman dat hij toch wel blij is met de bom op Nagasaki.

Kinderen van het Licht.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 13.11.2023 @ 09:02

[Home]
 

1 Reactie

op 13 11 2023 at 09:03 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS