Home » Archief » Femke Halsema krijgt Frontaal Naakt Award


[14.12.2009]

Femke Halsema krijgt Frontaal Naakt Award

Peter Breedveld

jap12

Voor de derde keer wordt de Frontaal Naakt Award uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de bedreigde vrije meningsuiting in Nederland en na Lousewies van der Laan en Hans Teeuwen is het nu de beurt aan…

Femke Halsema!

Halsema boft, want ze krijgt als eerste winnaar een echt kunstwerk van een echte kunstenaar, Frans Smeets (Van der Laan kreeg een door mijzelf in elkaar geflanst dingetje en Teeuwen zelfs helemaal niets – moet ik nog een keer rechtbreien). Zie, huil, lach en bewonder hier beneden:

0FNaward

0FNaward3

Halsema boft ook dat dit de eerste Frontaal Naakt Award is die niet via een lezersstemming wordt toegekend, want dan zou ze hem zeker niet hebben gekregen. De meeste stemmers zijn immers verstokte moslimvreters die vrijheid van meningsuiting verwarren met onvermoeibaar en eentonig gekanker op de islam en op moslims, en kritiek daarop met bedreiging van de vrije meningsuiting. De Award zou zeker naar een schuimbekkende idioot als Martien Pennings zijn gegaan, omdat hij zo dapper waarschuwt dat de islam geen religie is, maar een verwerpelijke nazi-ideologie, of in het gunstigste geval naar Elma Drayer, omdat de moslimvreters het zo vaak met haar eens zijn.

Nee, laten we dit jaar nu eens een paar rationele argumenten aanvoeren om een held van de vrije meningsuiting te eren. Er is op Frontaal Naakt, en ook elders, veel over Halsema geklaagd, vooral in de tijd direct na de moord op Theo van Gogh. Samen met amateurhistoricus Geert Mak stelde ze mensen met kritiek op het Nederlandse multiculturele beleid feitelijk verantwoordelijk voor de radicalisering van moslims in Nederland. Ze kon maar niet zien waarom Mak Hirsi Ali en Van Gogh niet mocht vergelijken met nazi-propagandist Joseph Goebbels. Zulk grof geschut kan alleen maar worden gezien als een poging tot sabotage van het vrije debat. Door van critici de ultieme slechteriken te maken, diskwalificeer je ze, zoals Geert Wilders nu doet door moslims met nazi’s te vergelijken.

Ik durf zelfs wel te stellen dat de radicalisering van de critici van de multiculturele samenleving, waaronder Geert Wilders, mede is te wijten aan diskwalificaties zoals die van Geert Mak en Femke Halsema. Mensen voelen zich bedreigd, vervolgens worden ze niet serieus genomen en zelfs gedemoniseerd, waardoor hun gevoel van bedreiging alleen maar groter en urgenter wordt.

Ondanks haar mijns inziens te harde kritiek op Hirsi Ali is Halsema echter ook de enige fractievoorzitter in de Tweede Kamer die meerdere malen haar nek heeft uitgestoken voor haar politieke tegenstander, toen Hirsi Ali’s natuurlijke bondgenoten Geert Wilders en Rita Verdonk haar als een baksteen lieten vallen.

Ook in het debat over de vermeende seksualisering van de samenleving, die inmiddels gelukkig een zachte dood lijkt te zijn gestorven, was Halsema één van de zeer weinigen die zich niet laten meeslepen door de hysterie die werd opgelaaid door Myrthe Hilkens, Stine Jensen en Sunny Bergman. Ondanks de hoge druk bleef ze zich verzetten tegen overheidsbemoeienis met de seksuele beleving van de Nederlandse burgers, zoals Hilkens en in haar navolging ook Kamerleden als Jeroen Dysselbloem, Mirjam Sterk en André Rouvoet en minister Ronald Plasterk dat graag zien.

Het afgelopen jaar oogstte Halsema een tsunami van kritiek door in een interview met De Pers te onthullen dat zij vrouwen liever zonder hoofddoek zag, al zou ze nooit aan hun recht komen om het ding ‘in vrijheid’ te dragen. De onvermijdelijke Anja Meulenbelt en een stoet briesende moslimvrouwen verklaarden Halsema unaniem tot Vijand van de Moslims. Moslimvreters hoonden dat Halsema 180 graden was gedraaid. Eén van de weinige opinieventers, die het publiekelijk voor Halsema opnam, was nota bene een moslima, namelijk onze eigen Hassnae Bouazza, die schreef:

Halsema is de enige consequente politica in dit land die altijd voor het recht van de ander heeft gestreden: ze verdedigde Hirsi Ali toen die geëxcommuniceerd werd, hoewel ze het niet met haar eens was, en ze heeft het altijd opgenomen voor de rechten van moslims. Dat moslims haar nu aanvallen en haar ervan betichten tegen hen aan te schoppen, is beschamend en potsierlijk.

En zo is het, en daarom krijgt Halsema dit jaar de Frontaal Naakt Award.

De uitreiking van de FN Award is morgen, dinsdag 15 december en daar wordt uiteraard verslag van uitgebracht op deze fijne website.

Algemeen, 14.12.2009 @ 14:34

[Home]
 

54 Reacties

op 14 12 2009 at 14:47 schreef teun:

Je zult zo’n “kunstwerk” toch maar krijgen . Arme Femke .

op 14 12 2009 at 14:58 schreef Pieter:

Dat is een Barneveldse Vulva kip met het boze oog uit de Groningse achtertuin van Smeets.

op 14 12 2009 at 15:04 schreef Pieter:

Hier is het voertuig waarmee Femke wordt opgehaald:

[img]http://static.autoblog.nl/images/wp2008/vulva_taxi_1.jpg[/img]

op 14 12 2009 at 16:42 schreef babs:

Mooie winnaar. Ik denk ook niet dat Halsema nu nog een vergelijking van Van Gogh of Hirsi Ali met Goebbels zou goedpraten.

op 14 12 2009 at 16:54 schreef Rob (@EdgeOfEurope):

Dit kan natuurlijk niet, wat je nu doet. Elke weldenkende exponent van de nieuwe politieke correctheid weet dat “rechts” gelijk staat aan vrijheid en “links” aan staatsonderdrukking. We wten inmiddels dat Hitler “links” was en Mussolini en Pinochet en Videla en Salazar en Amin. Allemaal links. Rechtse dictators hebben nooit bestaan want dat kan namelijk helemaal niet.
Nee, jammer Breedveld, maar je hebt het nog niet helemaal begrepen…

op 14 12 2009 at 17:05 schreef Huub Bellemakers:

Hulde voor de prijs en de winnares.

op 14 12 2009 at 17:11 schreef kaas:

Als de wereld toch eens zo eenvoudig in elkaar stak als Rob ons hierboven wil doen geloven.

Hulde voor Halsema en de prijs die zij in ontvangst mag nemen.

op 14 12 2009 at 17:20 schreef Rob (@EdgeOfEurope):

Kaas, volgende keer zal ik er met grote dikke letters LET OP IRONIE boven zetten. Dat zelfs jij ’t begrijpt…

op 14 12 2009 at 17:52 schreef Tjerk:

Dat beeld van Smeets doet nog het meest denken aan een buitenaardse, vleesetende plant, met wellustige lippen om de argeloze ruimtereiziger mee te verleiden; maar het zal mijn misogynistische inborst wel weer zijn, dat ik dat er in zie.

Wat een monstruositeit, zeg. Ik zie Halsema ‘m nog niet op de schouw zetten, gezien haar reactie.

Dan nog een grapje op min of meer hetzelfde thema:

[img]http://pbfcomics.com/archive_b/PBF051-Zarflax.jpg[/img]
Zo jammer dat de Perry Bible Fellowship niet meer update.

op 14 12 2009 at 19:52 schreef phil:

ah een milanese dom.

op 14 12 2009 at 20:31 schreef Peter:

Ik zie Halsema ‘m nog niet op de schouw zetten, gezien haar reactie.

Halsema vind ‘m ‘prahahahachtig’. Simpele ziel als ik maakt daarvan dat ze ‘m prachtig vindt, maar Tjerk leest tussen de regels door en vertaalt…?

op 14 12 2009 at 20:49 schreef Tjerk:

.. dat ze ‘m zo foeilelijk vindt dat ze spontaan in lachen uitbarst dat iemand het in z’n hoofd haalt zo’n gruwelobject weg te geven als prijsbokaal.

Vandaar dat ‘hahaha’ in het ‘prachtig’ (ter indicatie van ironie); vandaar dat ze informeert of het soms een wisseltrofee is; en vandaar dat ze op jouw opmerking “Nee, je mag ‘m houden. Toen ik ‘m zag, kreeg ik wel een beetje spijt. Ik wil ‘m helemaal niet uitreiken!” je onmiddelijk het aanbod doet ‘m aan je uit te lenen (om ‘m vervolgens nooit meer terug te vragen, gok ik zo).

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar er zijn mensen die dat ding werkelijk spuuglelijk vinden. Femke Halsema is één van die mensen.

op 14 12 2009 at 21:03 schreef Peter:

Jij weet werkelijk alles hè, Tjerk?

op 14 12 2009 at 21:40 schreef Jarich:

Uit Halsema’s reactie blijkt duidelijk dat ze betrokken was bij 9/11.

op 14 12 2009 at 21:42 schreef hassnae:

Bah, wat een zure reacties weer, zeg. Gadverdamme. Een sympathieke actie wordt zo weer verpest door heertjes die werkelijk overal hun zure gal over moeten spuiten.
Niet alleen zijn ze deskundig op het gebied van het milieu, politiek, islamisering en niet te vergeten de economie, nee, ook van kunst, zo blijkt nu.

op 14 12 2009 at 22:55 schreef Hosseyn:

Halsema is een goede keuze; een intelligent en integer politica. En een goed klimaatstandpunt, ook dat nog.

op 14 12 2009 at 23:04 schreef vetklep:

Flepke is een miljeumiemel. Dat wil zeggen: ze gunt een ander het licht in de ogen niet. Die groene khmer is pas tevreden als automobilisten hun auto zelf moeten duwen. Zolang ze zelf maar lekker in een ouwe stinkmercedes kunnen rijden. Dus wat Fapke verder eventueel te melden zou kunnen hebben doet niet ter zake.
En over kunst valt niet te twisten.

op 14 12 2009 at 23:10 schreef Hosseyn:

Verdraaid, Vetklep heeft gelijk. Een auto met Flintstone aandrijving kon onze redding nog wel eens worden.

op 14 12 2009 at 23:12 schreef vetklep:

overigens vind ik Femke wel de prettigste politica om naar te kijken, naast Mei Li.
Beiden op mute, dat wel.

op 14 12 2009 at 23:21 schreef Hosseyn:

Politici kunnen sowieso het beste allemaal op mute en dan rest wat het oog wil.

op 14 12 2009 at 23:44 schreef vetklep:

hosseyn:
Ze mogen van mij ook rabarberrabarberrabarber zeggen. Dat klinkt beter dan duurzaammulticulmiljeurespectklimaatontwikkelingssamenwerkingCO2kilometerheffingbalkenendenormopwarming en meer van dat soort gereutel.

op 14 12 2009 at 23:55 schreef colliding positron:

Vergeet Marianne Thieme niet. Rare tante, maar …die ogen!
Als ze me zo aankijkend vroeg om te tekenen voor het behoud van Yersinia Pestis zou ik blind tekenen

op 15 12 2009 at 00:59 schreef Tjerk:

Hassnae: “Een sympathieke actie wordt zo weer verpest door heertjes die werkelijk overal hun zure gal over moeten spuiten.”

Vind je? De weerstand die het beeldje opwekt, maakt de keuze juist des te geslaagder.

De artistieke expressie van Smeets’ verbeelding roept blijkbaar heftige, primaire, (negatieve) emoties op. Precies wat het vrije woord ook met mensen doet. Die vertrekken hun gezicht in afschuw en verontwaardiging, knijpen de ogen dicht, heffen hun handen op, vingers gespreid, en roepen dan: “Maar dit zég je toch niet!!”; “Zoiets kun je toch niet menen?!”; “Hoe haal je ’t überhaupt in je hoofd?”

En net als met de waardering van dat beeldje van Smeets geldt voor het vrije woord: wat voor de een de hoogste waarheid is, treft de ander als diepste godslastering.

Het beeld drukt zo precies uit waar het voor staat. Dus wat mij betreft: een ludieke keuze bij een ludieke actie.

p.s. Maar vind je dat object eigenlijk fraai?

op 15 12 2009 at 01:47 schreef Tjerk:

O, en nog meer goed nieuws: Frontaal Naakt wordt niet langer geschaard onder de extreem-rechtse websites…

[img]http://img163.imageshack.us/img163/7600/linksrabiaatmargeblogje.png[/img]

op 15 12 2009 at 09:25 schreef Animale:

http://www.spitsnieuws.nl/archives/images/femkewilders.jpg

op 15 12 2009 at 10:37 schreef babs:

Zelf een paar jaar zo’n oude beige Mercedes-Marokkistan gereden (precies als de taxi’s in Tanger). En niks LPG, gewoon diesel en met bouwjaar 1981 gewoon airco. Helaas nu een familiewagen met 6 airbags, Japans. Komt een stuk minder rook uit, je kunt gewoon een gesprek voeren terwijl je rijdt, maar het is toch niet hetzelfde.

Ik vind het beeld van Smeets denk ik mooi. Denk ik, want op plaatjes blijft het lastig beoordelen.

op 15 12 2009 at 11:17 schreef Peter:

Dus Frontaal Naakt is van extreemrechts afgezakt naar een links-rabiaat ‘margeblogje’. ‘Links’, ‘rabiaat’ en ‘margeblogje’, wat een fantasieloos gepapegaai weer. En er zijn zoveel briljante schrijvers van wie je de prachtigste beledigingen kunt jatten. De heren van GeenCommentaar kiezen echter liever voor het verzamelde werk van Geert Geel als hun inspiratiebron.

Trouwens nooit van gehoord, GeenCommentaar. Of het moet het zelfde collectief zijn dat mij ten tijde van de Vodafone-affaire verweet geen fatsoen te hebben.

Frontaal Naakt, onfatsoenlijk, links-rabiaat margeweblogje voor de hele familie.’

Ik vind Frans’ kunstwerk van een adembenemende schoonheid. Her en der op het wereldwijde web zag ik al dat de kwalificatie ‘ontplofte kut’ erg aanslaat bij de heren, die ook weer druk aan het echoën zijn. Zo poëtisch, ‘ontplofte kut’. Ongetwijfeld verzonnen door zo’n type dat een vagijn een ‘ontplofte mol’ noemt. De meeste mannen houden niet van avontuur en blijven liever veilig dicht bij huis.

De commentaren van sommigen van u doen me denken aan die van Tokkies, die per ongeluk in een museum terecht zijn gekomen en die, kijkend naar een Mondriaan, sneren dat hun neefje van drie dat ook kan.

op 15 12 2009 at 13:04 schreef Jonckheer Den Steyven Knoet:

Femke Halsema is de exponent van de links en overdwars gebakken tarwebol, die haar kinderen boomschors in rupsesaus voorzet alvorens in bakfiets naar de vrije school te transporteren. Daar worden haar kinderen gehersenspoeld tot multicultureel verlichte Rudolf Steiner apologeten.
De leefwereld van deze speeltuin mens wordt doorgaans gefinancierd door hardwerkende en belastingbetalende middenklas klootjesvolk die AVRO lid zijn, varkensvlees eten en in KIA’s rijden.
De democratie en vrijheid van meningsuiting is in veilige handen van blindlinks. Het voortschrijdend inzicht van Fem is uiteraard van een onovertroffen grootsheid. Met Fem’s visionaire idealen zullen we weldra worden verrijkt met brandetelsoep, strobedden en zelfgebreide onderhempies.
Het wordt weer ouderwets gezellig in Nederland.

op 15 12 2009 at 13:37 schreef vetklep:

De Femkes van deze wereld miljeuhoaxen ons rechtstreeks de middeleeuwen in.
Ze zijn pas tevreden als er in de derde wereld hulpprogramma’s komen om Nederland de winter door te helpen.

op 15 12 2009 at 14:23 schreef vetklep:

Ik heb nog nooit zo’n weerzinwekkende haringkar gezien als op die foto van Pieter.

op 15 12 2009 at 14:28 schreef babs:

Wat een blinde, inhoudsloze haat, Knoet. Treurig hoor.

op 15 12 2009 at 14:44 schreef Spuit Elf:

Een smeltend aardbeiengebakje op zijn kant, dat is het volgens mij. Maar ik ben dan ook zo iemand die in het Stedelijk Museum roept: dat kan mijn kind ook. Het lullige is, dat dat nog waar is ook.

op 15 12 2009 at 15:53 schreef Steady Freddy:

Okay SF nu effe niet zuur doen! Van harte Femke. Ook van harte Hassnae, zonder jou was Femke het nooit geworden. Ik was bijna bang dat Peter echt zelf zou kiezen en dan was het vast Tofik Dibi geworden. Toen ik deze uitleg las zat ik te hopen dat het niet iets met Hassnae te maken zou hebben maar Peter je maakte het aan het eind weer goed. En zo is het, en daarom krijgt Halsema dit jaar de Frontaal Naakt Award. Mag ik een teiltje?

De redeneringen over het waarom zullen vast wel allemaal kloppen anders had het er niet gestaan, sterker nog zo heeft Hassnae het zelf geformuleerd en gedicteerd. Ik moet natuurlijk oppassen want anders ben ik weer een seksist, maar Peter bij een winnaar hoort ook een verliezer, ah toe? Tofik, Tofik, TOFIK! Heb jij ook je zin en wij LOL. Tofik van de constatering: het integratiedebat van nu “zeau 2001”. En: “Laat kleuters vooral kleuteren”

Heerlijk!
SF

op 15 12 2009 at 16:32 schreef babs:

Ha fijn, het kon nog zuurder dan Knoet. Maar dan natuurlijk niet tegen Halsema, maar tegen Peter zelf.

Overigens was Halsema vorig jaar al genomineerd, toen is ze mede door mij weggestemd op fouten die ze in mijn ogen in een steeds verder verleden heeft gemaakt. Er komt een tijd om fouten die niet herhaald worden, te vergeten. Dat Femke Halsema nu de award krijgt heeft dus helemaal niks met Hassnae te maken, het is een volledig logische ontwikkeling.

Gewoon om trieste types te kutten zou ik bij deze alvast Hassnae Bouazza willen nomineren voor de Frontaal Naakt Award 2010, 2011 en 2012.

op 15 12 2009 at 16:43 schreef Wampy:

Zodra Steady Fready achter de camera vandaan komt, gaat het helemaal mis.

op 15 12 2009 at 17:14 schreef Passant:

@Peter

Los van alle puberale opmerkingen over het beeldje van Smeets, lijkt het me toch juist op dit respectabele weblog wel geoorloofd om dit beeld gewoon ronduit lelijk te vinden. Als gezegd, over smaak valt niet te twisten.

op 15 12 2009 at 18:04 schreef Vasti:

Tja, sprekend beeldje wel, ook lelijk, wel.

op 15 12 2009 at 18:45 schreef Smeets:

Volgend beeldje ziet er zo uit:

http://www.theglasshouse.nl/images/2008/nederlands/awards/plaquettes/AW304_award_plaquette_glas_trofee_troffee_awards.jpg

Dan heb je tenminste geen gezeik van ikea-minnend Nederland met zijn uitmuntende smaak.

op 15 12 2009 at 19:04 schreef Nico:

Een beeld dat door iedereen mooi gevonden wordt zou pas echt erg zijn en bovendien Frontaal Naakt onwaardig.

op 15 12 2009 at 19:27 schreef matxil:

Goeie keuze, lelijk beeldje. Met een beetje moeite zie ik er een open mond met wat tanden in, maar dan wel de mond van Mick Jagger bij de tandarts.

De keuze voor Halsema is daarentegen terecht. Al een paar jaar een van de zeer weinige politici die op zeer goede wijze liberaal en sociaal combineert.

Mooiste zin: De meeste stemmers zijn immers verstokte moslimvreters die vrijheid van meningsuiting verwarren met onvermoeibaar en eentonig gekanker op de islam en op moslims, en kritiek daarop met bedreiging van de vrije meningsuiting.

op 15 12 2009 at 20:05 schreef Passant:

@Nico

En daar kan ik me dan inderdaad wel in vinden. Het beeld is zeker ook beter dan het inhoudsloze gedrocht waar Smeets in z’n laatste reactie naar linkt, maar in mijn ogen gewoon niet mooi.

op 15 12 2009 at 21:27 schreef fadua:

Peter, Je schrijft dat “de meeste stemmers immers verstokte moslimvreters zijn etc”. Volgens mij valt dit wel mee want op GL stemt nog altijd voornamelijk het witte (vaak atheistische), hoogopgeleide volk. GL krijgt juist de kritiek dat ze te elitair zouden zijn en weinig verbiding hebben met moslims en migranten. Maar wie weet, nu Wilders het goed doet in de peilingen, zou zomaar kunnen veranderen.
Voor de rest: Femke verdient deze prijs!

op 15 12 2009 at 21:46 schreef N. Molrat:

Prima winnares.
Mooi beeldje.

op 15 12 2009 at 22:08 schreef Wampie:

Ik vind het vooral een ontroerend beeldje. Ik kreeg meteen de associatie met Basil Wolverton, van wie ik zelf een te gek beeldje heb (Lena).

[img]http://rickgrimesfansite.net/…/Basil%20Wolverton.JPG[/img]

op 15 12 2009 at 22:10 schreef Wampie:

[img]http://rickgrimesfansite.net/images/Basil%20Wolverton.JPG[/img]

Excusé.

op 15 12 2009 at 22:15 schreef Wampie:

En geen misverstand, Wolverton is echt top.

op 15 12 2009 at 22:29 schreef Tjerk:

[img]http://farm4.static.flickr.com/3369/3648076410_e7df364357.jpg[/img]

Kost dat nou?

op 15 12 2009 at 22:40 schreef Wampie:

Da’s ‘m. Poeh, was een jaar of wat geleden; geen idee meer.

op 16 12 2009 at 10:04 schreef Spuit Elf:

Zulke architecten heb je ook. Als je hun gebouwen niet mooi vindt, dan beginnen ze het publiek uit te schelden. Want die hebben er geen verstand van.

op 16 12 2009 at 10:51 schreef Wampie:

Als je ziet wat de meeste mensen in hun huis hebben staan, is het toch wel prettig dat de gemiddelde smaak niet bepalend is voor het straatbeeld. Dat straatbeeld gaat toch al zo gebukt onder de mensen die er lopen. Dat wil zeggen: hoe ze er uitzien, want voor de rest hou ik heel veel van (de meeste) mensen. Maar veel visie, fantasie en oog voor het grotere geheel is niet iedereen gegeven.

op 16 12 2009 at 13:37 schreef Loesje:

Mwah, ik vind het wel een leuk beeld. Zo`n rode mond, vrijheid van meningsuiting, die als het ware door de stem, ondanks een dichtgeknepen keel wordt uitgeperst. Dat zie ik er tenminste in. Ik vind de vorm ook geinig. En kunst hoeft toch niet altijd iets voor te stellen? Wanneer je de vorm of kleur(en) mooi vind, of het is door het materiaal verassend of fijn om het aan te raken, wat boeit het dan? Als het je maar blij maakt. Van wat voor materiaal heb je het gemaakt Smeets?

op 16 12 2009 at 13:52 schreef Loesje:

Over architectuur gesproken. Neem es een kijkje in de Uithof in Utrecht. Ik kijk iedere keer weer, m`n ogen uit. Het lijkt wel een speelplaats voor architecten. Vooral het gebouw naast het AZU vind ik heel apart. Ik vind het net een ruimteschip. “Star tracking, across the Universe, always going forward, never in reverse”, komt altijd in me op wanneer ik het passeer. Is toch lollig, wanneer het associaties oproept? Er zijn er ook die ik foeilelijk vind, maar het roept hoe dan ook een of andere emotie op. En in gedachten geef ik sommige bijnamen. Breekt de dagelijkse gedachtensleur weer es even. ;-))

op 16 12 2009 at 15:04 schreef Wampie:

Zo is het, Loesje. En jij kan het weten, want jij komt tenslotte overal (vroem!).

op 16 12 2009 at 16:33 schreef Loesje:

@Wampie;
Ja, leuk hè? Geen dag hetzelfde, altijd iets te zien. Maar je moet wel willen kijken natuurlijk. Want veel mensen zijn nog steeds ziende blind. ;-)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS