Home » Archief » Franse toestanden


[13.01.2014]

Franse toestanden

Peter Breedveld

Boogaard5
Illustratie: Theo van den Boogaard, zaterdag 18 januari op het Winternachtenfestival

Mijn kritiek op Bas Heijne werd me, geheel naar verwachting, niet in dank afgenomen. Elke nieuwe column van hem wordt door zijn vele fans op de sociale media steevast hysterisch geplugged als intellectuele manna uit de NRC-hemel.

Ik heb hem nooit hoog gehad. Heijne verzint wekelijks misstanden waar hij dan zijn licht op laat schijnen, met als voornaamste doel ons te doordringen van zijn hoge, hoge verhevenheid boven het grauw. Nog nooit heeft hij een echt bestaand fenomeen geanalyseerd en het is ook nooit goed duidelijk wie zich precies aangesproken dient te voelen.

Bijzinnetje

Zoals Zihni Özdil zegt: ‘Heijne duikt altijd op de hete brij af, maar draait er steeds net op tijd omheen’. Heel handig is-ie daarin, en iedereen kan zo zelf invullen waar Heijne het over heeft, en het dus roerend met hem eens zijn, en dus zijn columns geweldig vinden.

Maar wie kritisch leest (en dat is zeker niet de progressieve intellectueel), kan het niet ontgaan wat een bizarre dingen Heijne beweert. In een interview in Vrij Nederland zei hij een paar zomers geleden bijvoorbeeld dat als Wilders zou stoppen zijn haar te verven, al zijn kiezers zouden weglopen. Iedereen vond het geweldig.

En nu beweert hij dus dat de Jodenhaat in Nederland is overgewaaid uit de Arabische wereld. “Is maar een bijzinnetje!” blèren zijn fans me afgelopen weekendnijdig toe. “Je negeert de rest van het verhaal!”

Franse toestanden

Nee, ik negeer de rest van het verhaal helemaal niet. Daar stelt Heijne nog dat Wilders geen Joden haat, alleen maar moslims. Ik heb ook het wollige gebazel gelezen over de ‘systeemhaat’ die ook in Nederland bestaat, de dreigende overwinning van de PVV in de komende gemeenteraadsverkiezingen, het anti-Europeïsme en de wonderlijke slotzin ‘Als dat argument kenmerkend voor een klasse is, dan zijn Franse toestanden niet ver weg.’

Heijne denkt dus dat Franse toestanden hier ver weg zijn omdat Wilders alleen maar moslims haat, maar dat Franse toestanden niet ver weg zijn omdat de kiezer tegen Europa is – helemaal geen thema in Dieudonné’s shows.

Franse toestanden zijn niet ‘niet ver weg’. We hebben hier al Hollandse toestanden. Onze quenelle is de NSB-vlag die door de PVV en haar aanhang weer in ere is hersteld. Wij hebben geen ‘omgekeerde Hitlergroet’ nodig, onze neofascisten doen gewoon de Hitlergroet, de real thing! De media-aandacht hiervoor is vrijwel nihil, want Nederlanders kijken altijd liever wat de buurman allemaal voor ondeugdelijks uitvreet. Vooral als hij Frans is.

Stok om moslims mee te slaan

Nederlandse systeemhaters schelden niet op Joden, maar op moslims. Is dat echt beter dan op Joden schelden? En houden Nederlanders echt zoveel van Joden? Waarom keren ze zich dan niet massaal van de PVV af nu Wilders openlijk voetjevrijt met de antisemieten van het Front National en het Vlaams Blok?

Ga toch weg. Joden dienen alleen maar als stok om moslims mee te slaan. Ik sprak onlangs de Israëlische ambassadeur in Nederland en die maakt zich weinig illusies. “Moslims en joden moeten geen ruzie maken”, zei hij, “want we hebben meer gemeen dan dat we verschillen. Neem Nederland, waar de controverse rond de rituele slacht zich tegen moslims én joden richt, en waar nu geluiden zijn om de jongensbesnijdenis te verbieden.”

In Nederland wordt regelmatig een boel stennis om antisemitisme gemaakt, maar alleen als daarmee de moslims als zondebok kunnen worden aangewezen. Als een roomblanke rechtse rakker, zoon van Nederlandse nazi’s nota bene, het in de Volkskrant heeft over ‘trossen Joden’ die de bankencrisis hebben veroorzaakt: stilte. Als een bij De Telegraaf en Elsevier populaire roomblanke misdaadverslaggever tirades over ‘‘linkse Joden’ uitbraakt: stilte. Als een rechts, roomblank schreeuwblog een Joodse PvdA-kandidaat ‘Jodenstreken’ toedicht: stilte.

Vrouwen en homo’s

Is het geen antisemitisme als je alleen geïnteresseerd bent in Joden als je ze kunt misbruiken voor je haatcampagnes tegen allochtonen? Wemelt Nederland niet van de Dieudonnetjes? Houdt de PVV echt van vrouwen? Nu al het standpunt van de PVV ten aanzien van abortus vergeten, zeker. Homo’s? Alleen als ze door Marokkanen in elkaar worden geramd. De PVV-achterban heeft verder niet zoveel met homo’s.

Op Facebook schrijft Heijne dat hij echt wel weet dat Europees antisemitisme niet uit Nederland verdwenen is. ‘Over de oorzaken van het overgewaaide antisemitisme kun je debatteren, maar het is er wel, lijkt me.’

Ja, het is er, dat is het punt niet, ik heb er veelvuldig over geschreven, over de neiging ook van veel moslims en Marokkanen om in elke discussie de Joden er bij de haren bij te trekken.

Gezellig racisme

Maar waarom moet in een betoog over klassiek Europees antisemitisme, de grondstof van de pogroms en de Holocaust, de complottheorieën, de Joodse wereldheerschappij, nou juist alleen dat ‘overgewaaide antisemitisme’ worden genoemd, ook nog in combinatie met de bizarre stelling dat Wilders tenminste geen Joden haat, alleen moslims?

Ik zie het voortdurend, als het om antisemitisme en racisme gaat, dat Nederland in de fantasie van onze intellectuelen altijd de dans ontspringt. Het is overal om ons heen: Frankrijk, België, Duitsland, Zweden, maar Nederland is de steen in de rivier waar het water omheen stroomt, een oase van vrijzinnigheid en tolerantie, het land van Spinoza. Kijk, Stephan Sanders doet het ook weer: in Frankrijk is het vreselijk, wij mogen ons in onze handen knijpen met het gezellige racisme van Gordon.

Niet zo zeuren over Blackface

Gordon?! Terwijl de Franse overheid racisme en antisemitisme bestrijdt, subsidieert onze regering een anti-negeromroep en krijgt een burgemeester, die in een brief schrijft dat zwarten niet zo moeten zeuren over onze Blackface, een serieus als compliment bedoelde Macchiavelliprijs, terwijl een minister allochtonen contractueel wil laten beloven dat ze hun allochtone barbaarsheden achterlaten in hun achterlijke land van herkomst en Sanders kookt het Nederlandse racisme in tot Gordon?

Je hoort het Wilders bijna schreeuwen: “What am I, chopped liver?”

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 13.01.2014 @ 21:53

[Home]
 

12 Reacties

op 14 01 2014 at 08:46 schreef Sneebal:

Sanders geeft wel uitgebreide geschiedenis en een goede analyse van Dieudonnée. Tenminste, als die waar is. Dieudonnée is eng, verwringt feiten en zet aan tot haat.

Antisemitisme vinden we eng hier. Het gevaar van moslimhaat is (nog) een slechtziende vlek. Hopelijk gaat dat veranderen.

op 14 01 2014 at 10:17 schreef Ralph van der Geest:

En voor degenen die na het lezen van deze analyse nog in alle ernst het woord ‘overgewaaid’ durven te gebruiken is werkelijk geen hoop meer. Uitstekend stuk!

op 14 01 2014 at 13:46 schreef MNb:

@Sneebal: dat is het punt niet. Het punt is dat ook Sanders wegkijkt van Nederlands racisme. Als hij het ziet vindt hij het “gezellig” – zijn woord, niet het mijne.
Bij mij gingen de ogen open in de jaren 80, toen ik vier feiten ontdekte, die landelijk algemeen bekend hadden moeten zijn:
1. de Nederlandse weigering in 1938 en 1939 om Duitse joden asiel te verlenen;
2. het Nederlandse enthousiasme in de zomer van 1941 om voor de SS aan het Oostfront te vechten;
3. de verdoezeling van de rol die de WIC tav slavernij heeft gespeeld;
4. held Jan Pieterszoon Coen die op de Banda eilanden slaagde waar de nazi’s faalden, namelijk een complete genocide.

Het verschil tussen toen en nu is dat desondanks racisme toen not done was en men over zulke feiten kon schrijven zonder de idiote beschuldiging van zelfhaat naar het hoofd geslingerd te krijgen.

op 14 01 2014 at 16:33 schreef Joden als stok om moslims mee te slaan | Doorbraak.eu:

[…] Breedveld in Franse toestanden (Frontaal […]

op 14 01 2014 at 17:22 schreef cRR Kampen:

“In een interview in Vrij Nederland zei hij een paar zomers geleden bijvoorbeeld dat als Wilders zou stoppen zijn haar te verven, al zijn kiezers zouden weglopen.”

Bizar? Bizarre waarheid, misschien.

op 14 01 2014 at 20:04 schreef Bertje:

Mnb

En waar precies was het waar men kon schrijven over zaken die jij noemt? In de jaren 80 was racisme nog niet salon fähig, maar ook het benoemen van bv de Molukse zaak of de vrouwenonderdrukking binnen de moslim gemeenschap etc. was een hele dikke not done!
De jaren 80 was bij uitstek het tijdperk van de absolute coorectheid zowel op links als rechts.
Zelfhaat beschuldigingen waren er inderdaad niet, Nederland was natuurlijk de navel van de wereld en niemand kon wat fout doen of had ooit wat fout gedaan.
Nee dan toch liever, hoezeer ik bepaalde zaken vanuit mijn hart veracht en ten sterkste afkeur toch deze tijd.
De balance komt wel weer terug zo positief durf ik wel te denken. ( duurt alleen even en vraagt inzet)

op 14 01 2014 at 20:04 schreef Maarten:

He, waar vandaan is die haat tegen progressieve intellectuelen nu weer van overgewaaid?

op 14 01 2014 at 22:11 schreef Sneebal:

@MNb

Jouw punt ken ik. De achtergronden van Dieudonnée kende ik nog niet, dus dat was een interessant stuk.

Ik had niet alle feiten die jij geeft paraat, dus dat was ook interessant.

op 14 01 2014 at 22:53 schreef dewanand:

Namaste Peter,

Mooi, educatief stukje tekst is dit:
‘Franse toestanden’.

Ja, maar jij illustreert duidelijk wat ‘Hollandse toestanden zijn’, ja duidelijker kan het niet en het opent mij wel degelijk de zwarte oogjes. Vele andere Hindoestanen zijn het wel met mij eens dat ons Hindoeistisch invasieleger in Nederland slechts uit 120.000 troepen bestaat en te klein is om hier de macht over te nemen op vreedzame wijze, wij zijn ook te inferieur en te zwak om een bruin trojaans koelie aapjes paarden leger genoemd te worden. Nee, hindoes zijn geen bedreiging voor dit land en ook totaal nutteloos verder en absoluut overbodig. Daarom is er geen hindoehaat in de media en dat vinden wij toch jammer.

Aub meer Hindoehaat verkondigen in nederlandse media zou ik zeggen. Moslimhaat en Jodenhaat zijn wij al zat, vernieuw de HAAT aub, vraag de duivel om advies he blanklanders.

dewanand en Wieroe
hndoe fundamentalistn
planet of the intelligent hindu chimps

ps
Duidelijk is nu:
niet blanken moeten weg minste weerstand kiezen en opkrassen uit nazi Holland, waar bami, roti en telo verboden zijn nu. Ook nazi met pinda saus zal verboden worden in het aankomende Vijfde Nazi Hollandse Patat Rijk.

op 15 01 2014 at 10:22 schreef wiske:

Haha ,daar heb je de geschiedenisvervalsers uit eerste hand: ‘wij’ in de jaren tachtig.
De ‘wij’ die in de jaren tachtig ook al niet voor zichzelf konden denken en hopeloos aangewezen waren op wat als ‘correct’ werd gepresenteerd door de media, hetgeen trouwens achteruitredeneren is want dat kwam daarna pas in zwang.

De koelie-wisselaars en handelaren waren in ’80
alreeds de tempel uitgeknikkerd.

op 15 01 2014 at 18:53 schreef dewanand:

namaste Peter,
zie onder, heel dik rapport over mensenrechten buiten rusland en nederland is ook netjes genoemd. Hollandse toestanden kan je zeggen, kijk of je dit rapport ergens kan downloaden of bel russische ambassade.

maak je eigen rapport over mensenrechten in nederland met een team van frontaal naakt deskundigen, die elk een stukje research doen en meeschrijven, als wij dit nou eens samen gaan doen en de wereld in smijten dan kan jij misschien in het buitenland je fans krijgen en tonnen roepia’s binnen halen.

ik doe graag mee met zo een actie en Wieroe staat gereed voor het complexe denkwerk, als hindoeistische data cruncher met zijn harde exaflop katten koppie..

dewanand en Wieroe

heden op nu.nl:

Rusland hekelt mensenrechtensituatie Nederland

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft woensdag op zijn website een rapport gepubliceerd over de mensenrechten in de Europese Unie. Ook Nederland wordt daarin genoemd.

http://www.nu.nl/buitenland/3675865/rusland-hekelt-mensenrechtensituatie-nederland.html

op 22 01 2014 at 12:48 schreef Erik Tjallinks:

Prima weerwoord dat tot nadenken stemt. Wilders blijft trouwens volhouden dat hij geen hekel heeft aan moslims, maar alleen aan hun godsdienst. Dat is hetzelfde als een vrome christen die over mij zegt: ik verafschuw jouw atheïsme, maar ik heb je lief en zal voor je bidden. Bwèh.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS