Home » Archief » Freaks


[14.04.2012]

Freaks

Hassnae Bouazza


Illustratie: Edwin Long

De opmaat naar de Egyptische presidentsverkiezingen op 23 en 24 mei was een Bal der Geweigerden. Een stoet van freaks en excentriekelingen trok de afgelopen weken aan de televisiekijker voorbij. Afgelopen weekend werd de inschrijvingstermijn gesloten. De laatste die zich heeft gemeld, is Omar Suleiman, de man die onder Mubarak hoofd van de geheime dienst was en hem opvolgde nadat hij was opgestapt.

Er zijn voorlopig drieëntwintig kandidaten geselecteerd waaruit de mensen kunnen kiezen. De komende twee weken zal hun achtergrond doorgelicht worden om vast te stellen of ze aan alle voorwaarden voldoen en daadwerkelijk kandidaat kunnen blijven.

De afgelopen maanden meldden zich ruim duizend kandidaten als toekomstig leider van ‘de moeder van de wereld’, zoals Egyptenaren hun land graag noemen. Om mee te dingen naar het presidentschap moest je dertigduizend handtekeningen verzamelen of je gesteund weten door minstens dertig parlementsleden.

Bouthaina Kamel, de enige vrouw die serieus werd genomen, is er niet in geslaagd de vereiste handtekeningen binnen te halen. Ook begrafenisondernemer Sami heeft zijn droom in rook op zien gaan. Sami’s troef was zijn impotentie: als leider zou hij niet de ballast van een vrouw en kinderen hebben, noch de last van seksuele driften, zodat hij zich volledig op zijn ambt zou kunnen storten.

Een voormalige dief sneuvelde helaas ook, net als een meneer die zich als de nieuwe messias presenteerde en die zwoer antichrists als George Bush en Assad uit de weg te helpen. De dief gaf live op televisie zijn telefoonnummer om mensen tips te kunnen geven hoe hun huis inbraakproof te maken. Ook Mohamed Askar gaat het niet worden. Zijn campagneslogan was: ‘Zeg dag tegen tuinbonen en falafel’ en hij beloofde ‘Gehakt voor iedereen, driemaal daags’.

Ayman Nour, de man die het in 2005 tegen Mubarak durfde op te nemen en gevangen werd gezet, is geweigerd omdat hij in de gevangenis heeft gezeten. Salafist Hazem Abu Ismail mag waarschijnlijk ook niet meedoen omdat zijn moeder een Amerikaans paspoort zou hebben.

Mijn persoonlijke favoriet was zanger, danser, acteur en misschien wel Egypte’s grootste homo-in-de-glazen-kast Saad Sughayar. Sughayar is bekend van hits als ‘Ik hou van je, ezel’. Hij meldde zich met dertigduizend handtekeningen en deed een tour in een cabrio, zoals het een echte presidentskandidaat betaamt. Hij beloofde collega’s Sha’boula en Adawiya als ministers in zijn droomkabinet op te nemen. Sha’boula is een corpulente zanger die de wansmaak tot exceptionele hoogten heeft weten te brengen met zijn vettige haar en schreeuwerige, fel glinsterende kleding en accessoires. Adawiya was een populaire volkszanger tot hij – zo gaat het verhaal althans – door een groep Saoediërs werd ontvoerd en verkracht. Sindsdien kan hij nog nauwelijks lopen; in latere videoclips van hem staat hij dan ook en doet de camera alle bewegingen.

Op fora reageerden mensen massaal op het nieuws van Sughayar. ‘Dat ontbrak er nog aan,’ schreef de een, terwijl de ander zich vrolijk maakte dat ‘een buikdanseres’ president wilde worden. Sughayar vond de kritiek maar onzin: als een piloot het land dertig jaar lang kon besturen, waarom hij dan niet? Sughayar kwam niet door de selectie omdat hij de benodigde formulieren niet van tevoren had ingevuld. Om zichzelf het gezichtsverlies te besparen, zei hij dat zijn gooi naar het presidentschap een grap was.

Nu moeten we het gewoon weer doen met de moslimbroeders en voormalige vertrouwelingen van Mubarak, en die kennen we nu wel.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor onder meer Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle, de Arabische site van de Wereldomroep en OneWorld. Met Femke Halsema werkt ze aan een documentaire over vrouwen en de islam. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, ze is regelmatig te horen bij BNR Nieuwsradio en te zien in het programma Z.O.Z.. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 14.04.2012 @ 07:44

[Home]
 

4 Reacties

op 14 04 2012 at 11:56 schreef Thomas E:

Hahahahaha wát een leuk – maar eigenlijk dieptriest – verslag!

op 14 04 2012 at 14:11 schreef MNb:

Thomas E schrijft voor mij.

op 15 04 2012 at 09:09 schreef bahaedin:

‘Als een piloot een land dertig jaar kan besturen, waarom ik niet?’. Daar zit inderdaad wel wat in ja.

op 15 04 2012 at 21:41 schreef MNb:

Gisteren las ik in De Ware Tijd dat kandidaat Abdel-Moneim Abolfotoh een gematigd conservatief is, dus noch een freak, noch een Moslim Broeder.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS