Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[12.10.2019]

Frontaal Naakts Brievenbusje


Scène uit Bōrei Kaibyō Yashiki (Het Huis van de Spookkat, 1958)

De post! De post! Wat brengt vandaag de post! Een kleine selectie uit de mails die mij de afgelopen weken werden gestuurd.

 

pbgif

 

Joden en moslims

Beste Peter, dank je voor dit artikel. Niet alleen extreem-rechts houdt zijn bek, maar ook het NOS-Journaal vond het niet de moeite waard om te vermelden dat het om een aanslag-poging tegen een synagoge ging. Het werd gemeld met een zuinig ‘in de buurt van een synagoge’; ook niet dat het Jom Kippoer was; en ook niet dat de dader via live video zijn haat tegen Joden en Moslims ventileerde terwijl hij er fijn op los schoot.

Mijn standpunt is, en is altijd geweest, dat Joden en Moslims het Midden-Oosten maar tussen haakjes moeten plaatsen en gezamenlijk moeten optreden tegen dit enorme gevaar. Ik waarschuw al veertig jaar tegen de gevaren van extreem-rechts, maar nu is het echt erop of eronder. Met wat er in Oost-Europa gebeurt, in de VS en op allerlei andere plekken in de wereld, voelt extreem-rechts zich gesteund en zal steeds meer overgaan tot geweld, met als doel ons allen zo te intimideren dat we ons niet meer durven verzetten.

Vriendelijke groet,

Manja

 

pbgif

 

Common sense

Geachte Meneer Terlunen, kan men ipv een huftermeter gewoon common sense gebruiken. Common sense heeft te lijden onder dit klimaat van ‘alles is wel goed’.

Vrijheid van meningsuiting is een groot goed. Maar als iedereen zijn mening geeft leidt dit naar een kakafonie van meningen. Een kakafonie waarin de denkers worden weggeschreeuwd door de schreeuwers. Dus de progressieven en nieuwlichters komen zo niet vooruit tenzij Anti-Islam.

Enfin, je begrijpt wat ik bedoel.

Een ander iets is dat alles sensationeel moet. Waar zijn die droge krantenartikelen waar nog gewoon degelijk verslag wordt gedaan ipv van al die sensationele stukken met 0% nieuwswaarde en 100% indoctriniatie?

Dan krijg je mensen die de straat opgaan omdat er een walvis is geliquideerd ergens in de ijszee. Maar als er complete gezinnen worden wegegevaagd door een drone aanval hoor je niemand. Alsof dat normaal is.

Common sense zegt van niet.

Met vriendelijke groet

H.R.

PS: Ik heb niks tegen klimaatactivisten, ze hebben groot gelijk.

 

pbgif

 

Mooie ovens

Beste Breedveld, wat lees ik nu toch weer? “Annabel Nanninga … vindt dat ze beter kunnen gaan staken tegen ‘massa-immigratie’.”

En wát lees ik werkelijk, als ik klik op de link naar WNL, die je bij die massa-immigratie-beschuldiging hebt gezet? “Kinderen die willen demonstreren tegen de massa-immigratie, ik gok dat zij geen vrij krijgen van school.” En dat slaat weer terug op de constatering van Nanninga dat er alleen gedemonstreerd mag worden onder schooltijd als de zaak waarvoor of –tegen gedemonstreerd gaat worden door “de Klavers en Jettens van de wereld” wordt gesteund.

Dus, Nanninga geeft alleen een hypothetisch voorbeeld, om te laten zien dat de kinderen wél mogen demonstreren onder schooltijd, mits het doel maar heilig verklaard is door de politiek-correcte kaste van D66 en GL. Ze roept dus helemaal niet op om te demonstreren tegen ‘massa-immigratie’, zoals jij de boel hier weer lelijk zit te verdraaien. Je legt haar dus woorden in de mond die ze niet gesproken heeft

Maar ja, je hebt een tyfushekel aan Nanninga, en dus ga je d’r ook meteen maar even voor de voeten gooien dat ze de middelbare school niet heeft afgemaakt. En aan dat verwijt ligt weer precies dezelfde dubbele moraal ten grondslag die ik zo eindeloos vaak bij linkse rakkertjes ontwaar: als Nanninga een links icoon was geweest, dat de middelbare school niet had afgemaakt, dan had je daar geen woord aan vuil gemaakt. Wat zeg ik? Dan had je d’r nog als een rebels, dwars type geprezen. Maar nu is het iemand die jij met grote graagte in verband brengt met de “mooie ovens”, en nu is het een mislukte ‘drop-out’.

Kijk, Breedveld, dáár heb ík nu een tyfushekel aan, aan dat meten met twee maten, óók als het in jouw ogen ten bate van de goede zaak gebeurt.

En verder blijf ik natuurlijk van mening dat je die mooie ovens niet eindeloos ten tonele moet voeren. Niet eens zozeer uit morele overwegingen, maar gewoon, vanuit stilistisch oogpunt. Je moet je lezer niet gaan vervelen met eindeloze herhalingen, want dan worden je columns een grijs gedraaide grammofoonplaat. Neem dat nou toch eens aan van een ouder en wijzer persoon, in plaats van steeds de kont tegen de krib te gooien en daar ook nog eens trots op terug te komen.

Vale,

Kees Bruin

 

pbgif

 

Beste Kees, ik zie dat je het Nanninga wel toestaat om te speculeren over de reacties van de “Klavers en Jettens van deze wereld” indien schoolkinderen waren gaan spijbelen om tegen massa-immigratie te demonstreren, maar dat je er een “tyfushekel” aan hebt als ik daaruit opmaak dat Nanninga liever heeft dat kinderen spijbelen tegen massa-immigratie dan tegen klimaatvervuiling.

Maar ik durf er mijn hand voor in het vuur te steken dat Nanninga niet zo’n grote bakkes zou hebben als die kinderen de straat opgingen tegen het door haar en de haren verspreide spookbeeld van “massa-immigratie.” Ze zou het toejuichen en uitbuiten, zeker weten. Zo extreem is dat toch ook weer niet. Althans, het is minder extreem dan de aanslag op de joodse gemeenschap die Nanninga mooi zou vinden, alleen maar om een Joodse vrouw op haar neus te zien kijken die niet, net zoals Nanninga, hysterisch briest en blaast over de gevaren van de massa-immigratie.

Ook sta je het jezelf toe om over mij te speculeren waar ik wel en niet woorden aan zou hebben vuilgemaakt. Je weet niks van mij, en ik des te meer. Dus zullen we het aan mijzelf overlaten te bepalen waar ik wel en geen woorden aan vuil maak?

Verder vind ik dat een racistische en antisemitische blaasbalg als Nanninga, die zelf inderdaad voortijdig is gestopt met leren om de wereld te verblijden met racistische haatbagger, haar grote broodschuur moet houden over kinderen die een dagje school skippen om de volwassenen eraan te herinneren dat die hun wereld onleefbaar maken.

Ik begrijp ook dat je liever zou hebben dat ik zwijg over het feit dat Nanninga het jammer vindt dat de “mooie ovens” van Adolf Hitler niet meer in gebruik zijn, maar dat is dan maar jammer voor je. Ik zal er altijd aan blijven herinneren.

Groetjes, Uw Hoofdredacteur

 

pbgif

 

Post, 12.10.2019 @ 10:48

[Home]
 

1 Reactie

op 12 10 2019 at 10:49 schreef Peter:

Ook in Frontaal Naakts Brievenbusje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS