Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[19.02.2022]

Frontaal Naakts Brievenbusje


Scène uit: Halfaouine (Férid Boughedir, 1991)

 

De post! De post! Wat brengt vandaag de post! Een selectie uit de mails die mij de afgelopen weken werden gestuurd.

 

Bram van Splunteren (1)

Hallo Peter,

Ik ben een vriend van Bram en we willen allemaal dat hij z’n programma’s weer kan maken. Geweldig artikel van je, je hangt terecht de VPRO aan de galg, wat ze verdienen, de Nederlandse samenleving op z’n smalst: een oud lijk uit de kast halen, en Bram van z’n hobby en broodgeld beroven om z’n programma’s niet meer uit te gaan zenden door de VPRO. Kwaad ben ik hierom.

Ik was van kinds af aan altijd Koot & Bie-fan en adoreer Brams docu’s. Prachtig allemaal. Maar nu twijfel ik ook ten zeerste aan alles wat VPRO heet. Schandelijke toestanden van de VPRO over Bram, de documentairemaker/filmer die altijd z’n ziel en zaligheid (en originaliteit) in al z’n programma’s heeft gestopt en nu zo kinderlijk eenvoudig wordt gestraft. Aanpakken zeg ik!

Als er iets is waaraan ik kan bijdragen zodat Bram alsnog z’n 7- of 8-delige docu’s kan maken, zal ik het niet nalaten.

Groet,

Onno

 

pbgif

 

Bram van Splunteren (2)

Heel goed! Ik kan het niet beter verwoorden!
Ik ben hier zeer verbolgen over!

Hartelijke groet

Patricia

 

pbgif

 

Raptor

Beste Peter,

Ik lees je blog al jaren en met veel plezier. Ik ben ontzettend blij met jouw stem in Nederland. Zonder die stem zou ik me een stuk claustrofobischer voelen in dit land.

Ik wil je ook even laten weten dat ik naar aanleiding van je bespreking van Raptor ik het boek gelijk besteld heb en ik ben zo blij dat ik dat gedaan heb. Ik heb het nog niet uit, ik lees heel langzaam, paar pagina’s per keer, en ik vind het schitterend. Ik had nog nooit van McKean gehoord, maar ik ga nu zeker meer van hem lezen. Bedankt dat je hem en Raptor onder de aandacht bracht.

Groeten,

Jos

 

pbgif

 

Vinkjes

Bravo Peter, goed beschreven.

Stan van Houcke

 

pbgif

 

Vinkjes (2)

Beste Breedveld,

Enige tientallen weken geleden was ik nogal pissig op edele wegens uw rabiate gerontofobie. U zette oudere medemensen weg als luidruchtige debielen in rolstoelen die u beletten uw tomatensoep aan te schaffen in een supermarché. Ze zouden u voor de blanke voeten rijden.

Dat was niet aardig van u, en ook nog niet consequent.

Maar met Joris Luyendijk hebt u mijn sympathie herwonnen, en daarmee moge ik Uedele van harte feliciteren. Hoewel ik wel bezwaar moet maken tegen uw neerbuigende attitude ten aanzien van gymnasiasten. Dat zijn over het algemeen hardwerkende en sociaal bewogen medeburgers. Maar goed, we maken allemaal wel eens een uitglijer.

Buitensluiting is geen prettige ervaring. En dat ervaar ik al mijn hele leven lang, gebukt onder een achternaam waarbij de gemiddelde burger associaties krijgt van veel geld en nog meer macht. Waarvan ik geen van beide iets bezit. Ik ben namelijk een redelijk arme sloeber en heb geen enkele macht.
En toch word ik buitengesloten van leuke betrekkingen en nog mooiere opdrachten aangezien…ik zo bevoordeeld ben. Wit, dubbele achternaam, aristocratische kop en, van de zonden de ernstigste….sprekend in Algemeen Beschaafd Nederlandsch. Met inderdaad een licht kak-accent. Helaas, alles te wijten mijn slechte opvoeding te ’s Gravenhage.

Kortom, uitsluiting kent vele varianten. Neerwaarts en hemelwaarts, als u begrijpt wat ik bedoel.
Laat me u opnieuw in mijn symaptieke-mensen-kring opnemen, hetgeen u uiteraard geen reet kan schelen, maar ik wou het toch even gezegd hebben,

Geheel de uwe,

Hein Westerouen van Meeteren

 

pbgif

 

Anne Frank

Als gepensioneerd technisch rechercheur (met 35 dienstjaren) heb achter mijn oren moeten krabben toen ik het relaas van onder andere de FBI-rechercheur over de vermeende verrader van de ondergedoken Joodse familie aanhoorde. Schijnbaar kan men in de USA op basis van 85% bewijsmateriaal iemand schuldig verklaren. Ik vind dat nogal wat. Verklaart dit het aantal onschuldig veroordeelden daar? Wij gingen voor de volle 100% en niet minder dan dat en dan nog bleken er uitglijders te zijn!

Paul Schoemaker

 

pbgif

 

Eric Smit

Dag Peter,

Ik lees altijd met plezier jouw bijdragen aan ‘Frontaal Naakt’ en ben het meestal hartgrondig eens met de inhoud, maar om Eric Smit een ‘superjournalist’ te noemen vind ik wat teveel eer aan iemand die weigert solidair te zijn met het afschuwelijk lot van zijn collega-journalist Julian Assange in gevangenschap in de beruchte Belmarsh gevangenis te Londen.

Zoals je weet wacht hij daar zijn mogelijke uitlevering af naar de wraakzuchtige VS waar hij mogelijkerwijs een gevangenisstraf van 175 jaar krijgt vanwege zijn onthulling van de misdaden van de VS en het VK in de oorlogen in Irak en Afghanistan.

Ik heb hem verschillende malen in mijn bijdragen aan de blog ‘Follow the Money’ verweten dat hij als co-hoofdredakteur van een blog, dat kan functioneren dank zij de vrijheid van pers, zich niet aansluit bij de internationale protestbeweging die aandringt op de vrijlating van de journalist Assange.

Overigens is daar in journalistiek en politiek Nederland evenmin belangstelling voor.

Diens vervolging is immers ook een bedreiging van de persvrijheid van elke journalist in de wereld die vervolgd kan worden vanwege de openbaarmaking van documenten, waaruit blijkt welke misdaden overheden plegen en hoe zij deze trachten geheim te houden.

Ik heb overigens niet alleen vanwege mijn kritiek mbt Assange een schrijfverbod gekregen van Smit, maar ook vanwege mijn kritiek op de pro-westerse en pro-Navo vooroordelen in hun artikelen, waaruit ik afleid dat FTM als het om internationale issues gaat helemaal geen kritische onderzoekjournalistiek bedrijft.

Met vriendelijke groet,

Niek Jansen

 

pbgif

 

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Post, 19.02.2022 @ 13:12

[Home]
 

1 Reactie

op 19 02 2022 at 13:12 schreef Peter:

Ook in Frontaal Naakts Brievenbusje? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS