Home » Archief » Frontaal Naakts Brievenbusje


[01.02.2019]

Frontaal Naakts Brievenbusje

De post, de post, wat brengt vandaag de post? De post, de post, wat brengt vandaag de post? Wat zit er vandaag weer in Frontaal Naakts brievenbusje?

 

pbgif

 

Hassnae

Beste Hassnae,

Pas zeer recentelijk heb ik – dankzij een Feestboek-vriendin die jouw uit 2012 daterende artikel ‘Vrijheid is een illusie’ had gepost – jouw bestaan en jouw boosheid (lees: idealisme, realiteitszin, veranderingsdrang) ontdekt, en ik was onmiddellijk zeer onder de indruk van jouw manier van denken, beleven en schrijven. En zo heb ik ook kennisgemaakt met Frontaal Naakt. Heerlijk.

Welnu, de enige reden waarom ik dit schrijf is, omdat ik mijn sympathie voor jouw schrijfsels persoonlijk kenbaar wil maken. Ik heb gezocht naar jouw eigen Facebook-pagina om je te kunnen volgen, maar een recente versie daarvan kom ik helaas niet tegen. Dan maar via de FB-pagina van FN.

Het is fijn om je eigen beleving en overtuiging terug te horen of te lezen uit de mond of de schrijfsels van een ander, vooral wanneer je je eigen geluid zo zelden hoort en leest en al helemaal in deze verrechtste samenzwering euh… ‘samenleving’.

Fijn dat je bestaat.

Groetjes met de zachte g,

Roland Danckaert

 

pbgif

 

Gele Hesjes

Dag,

Fijn eens een beetje achtergrond en redenatie te lezen over dit hekele onderwerp. Hier in Frankrijk worden de gilets jaunes bijna systematisch uitgemaakt voor gewelddadig, racistisch, seksistisch, homofoob, en anti-klimaat asocialen door de media en overheid.

Terwijl het fiscale kadoos voor grote bedrijven en hoge inkomens regende, werd de huursubsidie met 5 euro gekort.

De conclusie van het stuk: ‘of je vestigt een militaire dictatuur, of je geeft ze die voorzieningen weer terug’. Hier is dus gekozen voor de eerste optie; keihard politieoptreden (honderden gewonden, 18 mensen zijn een oog kwijt danzij rubber kogels en granaten die nergens in europa gebruikt worden), nieuwe wet om demonstranten die wellicht iets zouden kunnen vernielen, een straatverbod te geven, en…een Groot Debat; een vragenlijst met multiple choice antwoorden, waarin gevraagd wordt als we minder belasting willen betalen op welke posten dan gekort moet worden; onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer…

Theodorien Brouwer

 

pbgif

 

Kuala Lumpur

Ha Peter!

Net voor het eerst je stukken over Kuala Lumpur gelezen. Me rot gelachen, zeker waar het gaat over die Arabieren.

Toch denk ik dat je het ooit nog een kans moet geven.

Woon hier nu 1,5 jaar en kan me niet vinden in hoe je het hebt ervaren. Het zou toch een momentopname kunnen zijn denk ik.

Het zijn bijzonder aardige mensen hier in Maleisië en KL is een ontzettend gezellige stad.

Soms heb je net je vakantie niet, zeg maar.

Groeten!

Karim Bettache

 

pbgif

 

Complimentje

Ik ga vaak even naar FN om me gerust te stellen, als ik jullie lees, besef ik dat nog niet de hele wereld gek geworden is.

Dank en groeten,

Brig Sala

 

pbgif

 

Belasting

Het zal allemaal wel maar pleit eens voor belasting over inkomen uit kapitaal.

Sjonnie Flodder

 

pbgif

 

Onbeduidend

Lachwekkend onbeduidend links blogje.

Jan Nanne

 

pbgif

 

Dolgedraaide columnist

Mijn steun voor de boodschap van Frederike Geerdink in dit stuk. Het is voor mij zelfs aanleiding om aan FrontaalNaakt een kleine bijdrage te doneren.

Cilay Özdemir

 

pbgif

 

Domeinnaam

Geachte heer/mevrouw,

Ik verkoop de Domeinnaam petersan.be. Deze Domeinnaam is bijvoorbeeld heel nuttig om als extra ‘merk of Branding’ te zien.

Is dat interessant voor U?

Ik wens U een prettig begin van de week toe!

Max Brink

 

pbgif

 

Veganisten

Beste Peter,

Net je stukje gelezen, en val niet echt van mijn stoel, want de oeverloze onwetendheid van (zeker in Nederland) niet-veganisten is vaak pijnlijk, helaas.

Zuivel, vlees en eieren zijn niet alleen wreed, maar ook desastreus voor gezondheid, milieu, een eerlijke wereld voedsel verdeling en de planeet.

Met de wijze waarop wij nu omgaan met ons voedsel houden we het niet lang meer vol. De artikelen, onderzoeken, bewijzen en bronnen zijn volop te vinden hierover, maar worden natuurlijk tegengesproken door de machtige industrieën die miljarden aan onze onwetendheid en verslaving aan smaak verdienen..

Veganisme is overigens een levenswijze die inhoudt dat we géén dier willen eten, of gebruiken / exploiteren voor kleding / entertainment / experimenten of wat dan ook. Daar hoort het gezondste dieet ter wereld bij. Het plantaardige dieet.

Respect voor moeder aarde en alles wat erop groeit en rondbeweegt.

En nee hoor, we zijn niet perfect, maar doen wel ons stinkende best om zo goed mogelijk in harmonie en liefde met elkaar en alles om ons heen te leven.

Ook veganisten worden volop uitgescholden en bedreigd. Maak je geen zorgen. Ik ben al uitgemaakt voor alles wat je kunt bedenken, liefst begeleid met foto’s van vermoorde dieren en borden vol bloederige stukken vlees, en had al vele malen het leven gelaten als het aan de fervente vleeseters ligt. Alsof ik niet weet hoe vlees, en hoe een dier geslacht wordt eruit ziet. Ik heb ook ooit vlees gegeten. Ben niet eerst vegetarisch en daarna vegan geworden omdat ik het niet lustte, maar omdat ik geen dier meer dood wilde laten maken voor een paar minuten plezier van mijn smaakpapillen.

Zes jaar geleden ben ik veganist geworden nadat ik de gruwelijkheden in deze industrieën ontdekte. Dat was toen nog een avontuur, maar nu worden mensen zich steeds meer bewust van het feit dat ons voedingspatroon een enorme impact op dier, mens en milieu heeft, en dat als we zoveel mogelijk plantaardig gaan eten, we de enorm aangerichte schade kunnen beperken. Weliswaar moet dat binnen twaalf jaar gebeuren. Anders zijn de rampen niet meer te overzien. Kijk wat er na één bloedhete periode vd zomer al gebeurde. De oogsten hebben er behoorlijk onder geleden. En dat is nog maar het begin.

Hitte en natuur rampen zullen steeds erger worden. Schoon water en voedsel worden een groot probleem.
De toekomstige generaties die onze puinhoop op moeten ruimen (als dat nog lukt) zullen ons dit niet in dank afnemen..

Met het massaal bevissen van de oceanen zorgen we ervoor dat ze leeg zijn rond 2048. Er zijn al hele dode gebieden in de oceanen waar niets meer groeit of leeft.

Het voedsel wat aan het vee gegeven wordt voor vlees in het westen zorgt ervoor dat hele voetbalvelden aan bos gekapt worden hiervoor. Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Overigens zijn er al vele veganisten vermoord door de jaren heen. Omdat de vlees en zuivel industrieën snel terrein verliezen, vooral omdat beelden naar buiten komen hoe gruwelijk wreed men met dieren omgaat.

Wat betreft voedsel wat al eeuwen gegeten wordt door natuurvolken heb ik gelezen dat enkel dierlijke proteïne consumeren heel erg slecht voor je lichaam is. Een mens is een herbivoor. Ons darmstelsel, enzymen, nagels, tanden enz zijn van planteneters. Onze voorouders aten af en toe vlees omdat er in de winter minder of geen planten, vruchten, zaden en noten te vinden waren. We zijn nu met zijn bijna acht miljarden en zoals we nu eten houdt de planeet het niet vol. En we hebben geen tweede. We hoeven ook niet meer te jagen. We zijn geen holbewoners meer. We kunnen gewoon naar de supermarkt. Zelfs natuurvolken hebben nu boten, landrovers en vliegtuigen, dus het is in feite niet meer nodig. Ik heb overigens minder moeite met de zeehond die een Inuit voor zijn familie doodmaakt(e) om de winter door te komen, dan de gruwelijke massa industrie in het Westen, of Azië waar geen dieren rechten bestaan. Er is trouwens een onderzoek geweest naar de gezondheid van de Inuit. Toch wel bijzonder want die blijkt heel beroerd te zijn door het eenzijdige voedingspatroon..

Ik denk dat je toch je mening in je stukje even zou moeten herzien.. We zijn namelijk allemaal verantwoordelijk voor elkaar en de planeet. Niet alleen de overigens snelst groeiende (vegan) community ooit. Ik zal wat links meesturen. In het Engels. Daar zul je wel uitkomen neem ik aan.

Nederland loopt nogal achter, hoewel ik gelukkig steeds meer over het onderwerp wat de gevolgen van ons egoïstische vernietigende voedingspatroon is zie. Ook hier. Eindelijk.. Gelukkig..

Ik ben geen geitenwollen sok, maar gewoon een vrouw die achter de waarheid kwam, na wakker geschud en op onderzoek uitgeweest te zijn, en besloot ook mijn verantwoording te nemen. Wil je nog meer info, dan zal ik je er graag mee helpen.

Met vriendelijke groet,

Karin MD Nagi

 

pbgif

 

Post, 01.02.2019 @ 10:49

[Home]
 

1 Reactie

op 01 02 2019 at 10:50 schreef Peter:

Wilt u ook in de brievenrubriek? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS