Home » Archief » Gele Hesjes


[04.12.2018]

Gele Hesjes

Peter Breedveld


Illustratie: John Gabriël Stedman

Dat er maatregelen nodig zijn om de uitstoot van broeikasgas te verminderen, is een feit. Maar dat de onder- en de middenklasse daarvoor de prijs moeten betalen, terwijl de banken en multinationals worden gesubsidieerd voor het vernietigen van de aarde, is onrechtvaardig. Ik begrijp de volkswoede in Frankrijk dan ook wel, waar de regering zomaar even de brandstofprijzen omhoog gooit en daarmee het leven van gewone mensen ingrijpend verandert.

Beleidsmakers zeggen al te makkelijk: autorijden is slecht voor het milieu, dus we maken het autorijden duurder. De vleesindustrie is schadelijk, dus de prijs van het vlees moet omhoog. Dit gaat ook nog vergezeld van een retoriek die de burgers het gevoel moet geven dat hun inherente slechtheid de oorzaak is van alle ellende in de wereld. Van de opwarming van het klimaat, het lijden der dieren en van kinderen in sweat-shops in Bangladesh. Zoiets banaals als melk drinken komt je al op een scheldkanonnade te staan.

Middeleeuwse toestanden

Gooi de brandstofprijzen omhoog en je ontneemt mensen met een modaal inkomen hun mobiliteit, hun vrijheid. Het zijn middeleeuwse toestanden, waarbij alleen de gepriviligeerden mogen reizen en vlees mogen eten en er een beetje stijlvol uit mogen zien.

Als mensen geen kleding van de H&M meer mogen kopen omdat ze daarmee kinderarbeid steunen, waar kunnen ze dan terecht? Verantwoorde kleding is duurder en dus een grotere hap uit je budget. Hoe krijgen ze hun eiwitten binnen als ze geen vlees en vis meer kunnen betalen? Niet iedereen is een zelfopgeleide diëtist. En mag het ook nog een beetje lekker zijn, wat er op hun bord ligt?

De meeste mensen kennen maar één manier van leven. Ze weten simpelweg niet anders. Als je ze dat afneemt, moet je ze een aantrekkelijk alternatief teruggeven.

Leuk leven

Je creëert een totalitaire staat als je de kleine mensen de prijs laat betalen voor de genezing van de aarde. Het is al moeilijk zat om een beetje een leuk leven te leiden als je per maand niet meer dan 1500 euro netto verdient. “Ik zou elke avond alleen maar televisie kunnen kijken op de bank als ik er niet zwart bijkluste”, vertelde een jonge parketvloerenlegger me eens.

Maar zo ziet de overheid dat waarschijnlijk het liefst. Een grote massa die overdag zijn leven vergooit met monotone arbeid en ’s avonds via de televisie geïndoctrineerd wordt met homo- en allochtonenhaat, want wie afwijkt, brengt de gevestigde orde in gevaar. Bovendien leidt die gecultiveerde haat mooi af van de echte boosdoeners, uw neoliberale dictatuur.

Arme mensen worden arm gehouden, niet om het milieu te redden, maar omdat het een ideologie is. Lees dit draadje van Kinge Siljee, lees de artikelen die ze als bron aanlevert. Het helpt de rijken niet eens, het is een blind geloof van dogma’s en taboes, met donderpreken en straffen.

Inhalige roofkapitalisten

Waarom wordt de prijs voor het redden van de aarde niet betaald door de rijken, door de bedrijven te belasten die zich niet inspannen voor schonere energie en menswaardige werkomstandigheden? Door kapitaal te belasten in plaats van arbeid? Door de macht van de banken fors in te tomen? Door zoiets cruciaals als het openbaar vervoer niet over te laten aan een groep inhalige roofkapitalisten die een allesverzengende haat jegens reizigers koesteren?

Waarom investeert de overheid niet meer in wetenschappelijk onderzoek, want dáár komen de oplossingen voor een beter milieu vandaan, in plaats van de universiteiten af te knijpen en de werkdruk voor onderzoekers en docenten tot ondoenlijke niveaus te verhogen? Ze daarbij óók nog te belasten met een nonsensicaal onderzoek naar zoiets absurds als “linkse indoctrinatie” op de universiteiten?

Liberalisme, zuiver liberalisme, betekent niet dat je een paar oppermachtige monsters ongeremd laat huishouden in je samenleving zodat iedereen de slaaf wordt van een systeem van uitbuiting en onderdrukking. Liberalisme betekent een samenleving waarin iedereen vrij is en de mogelijkheid heeft om het beste uit zichzelf te halen.

Dit is meer maoistisch stalinisme, waarin het volk wordt opgeofferd om de banken en Unilever te redden.

Welbegrepen eigenbelang

Ik hoor dit natuurlijk af te sluiten met de mededeling dat ik niks heb met relschoppers die auto’s in brand steken en etalageruiten ingooien, of ik had dit stuk ermee moeten beginnen. Maar fuck dat. Ik begrijp die relschoppers heel goed. Jij verneukt hun leven, zij komen jouw shit opfucken. Je houdt jezelf voor de gek als je denkt dat jij géén vandaal bent, een barbaar.

Goed zijn voor de armen was ooit “welbegrepen eigenbelang”. Je zorgt dat ze een menswaardig bestaan kunnen leiden, zij houden op jou overlast te bezorgen. Daarom heeft de onderklasse zich decennia lang rustig gehouden en is de bovenklasse de noodzaak voor dat welbegrepen eigenbelang vergeten. Maar haal stukje bij beetje de voorzieningen van de armen weg en het zal duidelijk worden dat ze er niet waren voor die armen, maar voor de rijken zelf.

En dan resten je twee mogelijkheden: of je vestigt een militaire dictatuur, of je geeft ze die voorzieningen weer terug.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 04.12.2018 @ 08:19

[Home]
 

1 Reactie

op 04 12 2018 at 08:20 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JANUARI

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Kankerhomo

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O De meest gelezen stukken van 2023

O Neem PVV-stemmers serieus!

O Aylin Bilic kan beter zwijgen over Theo van Gogh

O Tegen racisme zijn is het nieuwe haatzaaien

O De beste boeken die ik in 2023 las

O Eigen vrije doorvaart eerst

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS