Home » Archief » We moeten het even over veganisten hebben


[12.01.2019]

We moeten het even over veganisten hebben

Peter Breedveld


Illustratie: Kobayashi Eitaku

Ik heb niks tegen veganisten, eerlijk waar niet. Sommige van beste vrienden zijn veganist. Lieve mensen, vallen niemand lastig. Nou ja, ze praten wel heel erg veel over hun veganistische levensstijl. Sommigen onder hen moeten ook bij elke gelegenheid even laten weten dat ze het afkeuren dat ik dode dieren eet. Maar soit.

Het wordt al onaangenamer als ik via de media word uitgescholden voor “kalf” omdat ik melk drink. Melk drinken doe ik mijn hele leven al, het moest vroeger zelfs, je was dom als je het niet deed. Nu ben je dom als je het wel doet.

En dan kunnen we het erover hebben, natuurlijk, over het dierenleed dat met de melkproductie gepaard gaat, maar om nou meteen al verrot gescholden te worden vanwege zoiets banaals alledaags als melk drinken. En dan zag ik op Twitter een man opperen dat het kopen van biologische melk misschien een optie was, waarna een veganistische vriendin van mij meteen haar veganistische vrienden ging mobiliseren met de mededeling “KIJK! DEZE KLOOTZAK HAAT VEGANISTEN!”

Moslims en joden

En sorry voor deze ongemakkelijke waarheid, maar waar dierenactivisme om de hoek komt kijken, komt ook al snel racisme in het vizier. De Partij voor de Dieren weet zich er niet van te vrijwaren, en staat zij aan zij met de PVV in de strijd tegen ritueel slachten. Moslims en joden zijn collateral damage als het gaat om de bescherming van dieren.

Wereldwijd begint de strijd tegen vlees eten wit-suprematistische trekjes te krijgen. Het is één ding als je je verzet tegen het westerse consumerisme en de bio-industrie waaraan de aarde ten onder gaat, het begint heel onsympathiek te worden als je andere culturen óók jouw witte maat gaat opleggen, zeker als het gaat om culturen die al worden onderdrukt.

Case in point: zangeres Tanya Tagaq, wier boek Split Tooth op de eerste plaats van mijn favoriete boeken van 2018 eindigde. Dierenactivisten riepen op haar baby van haar weg te nemen nadat ze een foto had gepubliceerd waarop haar kind naast een dode zeehond lag. Ze kreeg een lawine van racistische bagger over zich heen, want Tagaq is Inuit. Ze wordt uitgescholden voor moordenaar en wilde, en voor het gemak worden alle Inuit ervan beschuldigd bereid te zijn tot massamoord, op zeehonden én op mensen.

Zeehondenjacht

Na wat research ontdekte ik dat er een ware oorlog gaande is tussen veganisten en de Inuit, voor wie de zeehondenjacht een manier is om te overleven in een land waar nauwelijks vegetatie is.

En niet alleen de Inuit, alle niet-witte, niet-westerse culturen zijn blijkbaar vogelvrij voor de veganisten, die er geen been in zien te pissen op culturele eigenaardigheden die niet voldoen aan hun wit-suprematistische criteria. Het is zoals deze vrouw zegt: witte mensen nemen bezit van de hele wereld en werpen zich vervolgens op als de baas van de normen en waarden. Als zij tot een bepaald inzicht komen, moet iedereen voortaan hetzelfde inzicht hebben.

De veganistische beweging heeft, kortom, onmiskenbaar neokolonialistische neigingen.

Maar waarom is vlees eten zo’n destructieve bezigheid geworden? Door het consumerisme dat door de witte mens aan iedereen is opgedrongen. Die schoot de Noord-Amerikaanse bisons af voor zijn plezier, die heeft de wereld ontbost, die ontwierp de bio-industrie en de varkensflats en de legbatterij.

Veganistische alternatieven

Het is pervers om, als langzaam aan duidelijk wordt dat we hiervoor allemaal een hoge prijs gaan betalen, juist achter degenen aan te gaan wier levenswijze, min of meer in harmonie met de natuur, lange tijd is verboden. Die werden onderdrukt en uitgemoord, op wie culturele genocide is gepleegd omdat ze niet mee wilden doen aan de wit-suprematistische vaart der volken.

En verder is het simpelweg racisme om Inuit uit te schelden voor wilden en barbaren omdat ze zeehondenvlees eten. De hypocrisie ten aanzien van andere eetgewoontes, of het nou om zeehonden in Canada, honden in Korea en China of walvis in Japan gaat, heb ik altijd ontzettend lelijk en racistisch gevonden, niet alleen bij vegetariërs en veganisten, maar ook bij vleeseters, die zelf een cultuur vertegenwoordigen die dagelijks miljoenen varkens en kippen op een werkelijk afschuweijk barbaarse wijze over de kling jaagt.

Veganisten, blijf vooral je levenswijze promoten, deel je recepten, ik ben altijd geïnteresseerd in vegetarische en veganistische alternatieven voor mijn lievelingsgerechten, maar beheers je een beetje, zeg. Doe normaal en wees je bewust van je witte, westerse privilege.

En verwijder die racistische tumor in jullie midden.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.01.2019 @ 13:52

[Home]
 

1 Reactie

op 12 01 2019 at 13:53 schreef Peter:

Commentaar? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS