Home » Archief » Geert Wilders en Wierd Duk zijn niet de schuld van Elon Musk


[05.06.2023]

Geert Wilders en Wierd Duk zijn niet de schuld van Elon Musk

Peter Breedveld


Beeld: Anita Klein.

De Franse minister van Digitale Zaken Jean-Noël Barrot dreigt dat Twitter overal in Europa wordt verboden als het bedrijf niks doet tegen de desinformatie die erop wordt verspreid. Hoe een Franse minister besluiten kan nemen voor heel Europa, moet iemand me nog maar eens uitleggen, maar daar gaat het hier niet om.

Ik zag twee dagen geleden ook Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan pleiten voor een verbod, waarbij ze de Spaanse filosoof José Ortega y Gasset aanhaalde die in zijn boek ‘Opstand der Horden’ schrijft dat ‘Het is in wezen bijzonder moeilijk om een beschaving te redden zodra zij in de ban van demagogen en volksmenners is gekomen.’

‘Opstand der Horden’ is één van mijn lievelingsboeken, ik las het een jaar of 15 geleden voor het eerst en het heeft mijn blik op de huidige politiek enorm beïnvloed. Ortega y Gasset schetst een samenleving waarin kroegpraat leidend is geworden en we alleen nog maar doen wat de “mondige burger” leuk vindt. U weet wel, die obese kale heikneuter die voor asielzoekerscentra staat te blèren dat die zwarten naar Auschwitz moeten maar je kunt alles wel racisme noemen.

Fascistoïde schreeuwlelijks

Maar een verbod op Twitter om het huidige tij van demagogie en volksmenners te keren, is lui en naïef. Het is niet de schuld van Elon Musk dat de fascistoïde schreeuwlelijks over elkaar buitelen in de Tweede Kamer om in steeds harder bewoordingen op vluchtelingen, biculturele Nederlanders en moslims te schelden, en te hitsen tegen hun critici. Wilders, Baudet, Nanninga, Eerdmans en Van der Plas zijn de Kamer in gekatapulteerd door de reguliere media, en heus niet alleen De Telegraaf en Het Algemeen Dagblad. Ook De Volkskrant, NRC en Trouw konden geen genoeg krijgen van de vernieuwende, frisse politiek van deze lui, die dat deel van de bevolking vertegenwoordigden dat door de andere partijen altijd genegeerd was, namelijk het deel dat moslims wil vergassen en vluchtelingen in tienen wil hakken en helemaal uit z’n plaat gaat van een beeld van een zwarte vrouw op het Rotterdamse stationsplein.

Denkt u nou echt dat alles weer goedkomt als Twitter verboden wordt? Betekent dat, dat u denkt dat alles wat er op GeenStijl staat wél bona fide is, gefacktcheckte journalistiek, objectief en evenwichtig? Dat Ongehoord Nederland geen desinformatie verspreidt? Dat alles, wat in De Telegraaf staat, waar is? Dat zou ik erg verontrustend vinden. Als Twitter er niet meer is, blijft de desinformatie gewoon onze huiskamers binnenstromen, demagogen zullen er niet onder lijden. Hun Hitleriaanse haatspeeches zullen gewoon blijven worden verspreid via de streaming service van de Tweede Kamer, met af en toe een onderbreking van de Kamervoorzitter: “Graag vluchtelingen ontmenselijken via de voorzitter, alstublieft!”

Open riool

Twitter is een open riool, het kan niet worden ontkend. Sinds Elon Musk er de scepter zwaait, zijn de sluizen helemaal opengegaan en hebben racisten en nazi’s er vrij spel, terwijl kritische journalisten door Musk worden geschorst. Hij beweert voor de onbeperkte vrije meningsuiting te zijn, maar zwichtte onmiddellijk toen Turkije van hem eiste om de oppositie tegen Erdogan te blokkeren tijdens de verkiezingen.

However, vóór Musk was Twitter niet veel beter, weet ik uit persoonlijke ervaring. Ik had toen juist meer last van de fascisten, die Twitter gebruikten om een fanatieke haatcampagne tegen me te voeren. De desinformatie die toen over mij op Twitter werd verspreid, werd door de reguliere media gewoon één op één overgenomen. Daarnaast werd mijn account om de haverklap geschorst omdat de fascisten mijn tweets rapporteerden bij Twitter. Heb ik sinds Musk geen last meer van gehad.

Bovendien: de nazi’s hebben vrij spel, maar de anti-nazi’s hebben Twitter ook nodig. Als Twitter er niet was, zou iedereen in Nederland denken dat Wierd Duk een hele normale, fatsoenlijke journalist was, want iedere kritiek op hem in een regulier medium wordt in de kiem gesmoord. Zonder Twitter zou u niet weten dat Wilders in de Kamer staat te schreeuwen dat vluchtelingen hyena’s uit achterlijke zandbaklanden zijn, want de kranten schrijven alleen maar dat hij een strenger asielbeleid wil en roepen hem aan het eind van het jaar weer uit tot Politicus van het Jaar, al zal dat dit jaar Caroline van der Plas wel worden.

Op Twitter kunnen progressieve krachten elkaar mobiliseren en de krachten bundelen, tegen het discours in de reguliere media over de multiculturele samenleving, woke, trans mensen, immigranten, moslims, Israël, de klimaatproblematiek. Ja, je wordt zesduizend keer voor “linkse nazi” uitgescholden door pokdalige humanoïden met zes cijfers achter hun voornaam, die beweren “blank” te zijn maar eerder een blauwgrijzige huidskleur hebben en een ziel zo zwart als een sterrenloze, maanloze nacht. So what.

Totalitair regime

Het allerbelangrijkste: ik wil niet dat de overheid bepaalt wat desinformatie is en dus wat de waarheid is. Een overheid die daar alleen al naar streeft, is een totalitair regime. Alles moet bevraagd en betwijfeld kunnen worden. Alle mogelijkheden moeten openblijven.

Wat me ontzettend is tegengevallen, is het zelfreinigende vermogen van de (sociale) media. Zowat iedereen klaagt steen en been over desinformatie en demagogie, maar bijna niemand doet er iets tegen. In plaats daarvan gaat iedereen achter degenen aan die zich wél uitspreken tegen liegende fascisten, met gezeik over de toon en de woordkeuze en het moment enzovoort. Op een gegeven moment worden ze het dan zat en zeggen ze dat Twitter maar moet worden verboden.

Nee, ruim je eigen zooi op en gooi die niet bij Elon Musk in zijn tuin. Wilders en Duk zijn niet de schuld van Elon Musk. Het zijn home-grown terroristen. Democratie is hard werk en alles maar verbieden om het gezellig te houden is de kantjes eraf lopen.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 05.06.2023 @ 07:19

[Home]
 

1 Reactie

op 05 06 2023 at 07:19 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS