Home » Archief » Het demasqué van Ronny Naftaniel


[27.05.2021]

Het demasqué van Ronny Naftaniel

Jan Tervoort


Scène uit Elysia: Valley Of The Nude (1933)

Joden als collectief of als individu verantwoordelijk stellen voor de misdaden van de staat Israël tegen de Palestijnen is antisemitisme. Helaas zien we iedere keer, wanneer apartheidsstaat Israël op militaire wijze terreurgroep Hamas en de Palestijnen in Gaza probeert te knechten en het militaire ‘conflict’ weer oplaait, her en der dit soort antisemitisme. Onwetendheid en emoties die tot haat leiden. We zien het ook na islamitisch geïnspireerde terreuraanslagen waarbij moslims hier in Nederland als collectief en individu het haasje zijn. Dit antisemitisme, dat iedere keer oplaait naar aanleiding van Israël, zullen we ten stelligste moeten blijven veroordelen en bestrijden. Waarvan acte.

Het is echter een fabeltje dat men individuele Joden, wiens beroep het is om Israël af te schermen van kritiek en publicitaire of politieke druk, Israël-lobbyisten dus, niet aan mag spreken op de wandaden van de staat Israël. Zij die voor hun werk of anderzins hun politieke en publicitaire macht of netwerk inzetten, niet zelden met oneigenlijke middelen als leugens, laster en frames, om Israël te beschermen, mag je wel degelijk medeverantwoordelijk houden voor Israëls misdaden. Dat geldt in Nederland voor een persoon in het bijzonder: De Nederlandse mister Israël-lobby himself, Ronny Naftaniel.

Lobbyorganisatie voor Israël

In 1973 was Naftaniel een van de initiatiefnemers van de oprichting van de Israël-lobby club Werkgroep Israël, waarvan een voormalig lid mij verzekerde dat zij wel degelijk gefinancierd werd door de Israëlische ambassade. Deze club ging over in het Centrum Documentatie en Informatie (CIDI) de nog steeds werkzame officiële Nederlandse lobbyorganisatie voor Israël, waar Naftaniel tot 2014 de scepter zwaaide. CIDI, tevens de ‘antisemitisme-waakhond van Nederland’, dat de laatste maanden zwaar onder vuur lag vanwege nauwe samenwerking met het extreemrechts racistische en antisemitische Forum voor Democratie, is Naftaniels kindje. Naftaniel zelf is lid van de PvdA die, toen zijn Israël-lobby-activisme aanving, in de jaren 70 nog vast onderdeel uitmaakte was van die lobby.

Als ‘sociaaldemocraat’ en voornaamste Israëllobbyist van Nederland, die zich in de hoogste kringen van de Nederlandse politieke elite begaf – hij kreeg zelfs een lintje – mat hij zich voor zijn lobbywerk het imago van gematigdheid aan. Naftaniel was zogenaamd voor een Palestijnse staat en een Tweestatenoplossing. Maar met zijn daadwerkelijk acties voor de Israël-lobby was hij altijd diegene die Israëls misdaden tegen de Palestijnen met drogredenen en frames goedpraatte voor het Nederlandse publiek. Net als de huidige directeur van het CIDI, Hanna Luden, verkondigde Ronny Naftaniel altijd luid dat hij tegen Israëls bewust illegale kolonisatiepolitiek op de Westoever was. Om vervolgens weer aan het werk te gaan om die kolonisatiepolitiek zonder Nederlandse druk van buitenaf doorgang te laten vinden. Daar was Ronny zeer succesvol in. Tijdens zijn carrière als Israël-lobbyist groeide het aantal illegale Joodse kolonisten op de Westoever van 10.000 naar 750.000 nu. Zo werd de door Ronny zogenaamde wens van een Tweestatenoplossing onmogelijk.

Ongekozen spreekbuis

Ook als ongekozen spreekbuis van ‘Joods Nederland’ schrok Naftaniel er naar goed Israël-lobbygebruik nooit voor terug om daadwerkelijk historisch Joods leed impliciet te gebruiken om de knechting van het Palestijnse volk te rechtvaardigen. Fysieke Joodse suprematie daar met behulp van geveinsde morele Joodse suprematie hier. Zo werkt het spel. Het schijnt echter nota bene Naftaniels derde pet te zijn geweest, als onderhandelaar over Joodse restitutiegelden uit de Tweede Wereldoorlog, die hem samen met zijn pensioen wat naar de achtergrond van de Israël-lobby in Nederland verdreef. Naar verluidt was Naftaniel enige tijd persona non grata in officiële kringen, nadat hij burgermeester Eberhard van der Laan in het openbaar uitgefoeterd had op een bijeenkomst over de verdeling van Joodse erfpachtgelden. Sinds de stoelendans in ‘officieel Joods Nederland’, begin dit jaar, naar aanleiding van de invulling van de met behulp van de Israël-lobby tot stand gebrachte Nationaal Coordinator Antisemitismebestrijding, is Naftaniel als nieuwe voorzitter van het Centraal Joods Overleg weer helemaal terug aan het Israël-lobbyfront. En dat was vooral op Twitter te merken, tijdens de afgelopen weken van Israëls ‘conflict’ met Gaza.

Normaliter cultiveert Ronny ook op Twitter zijn zogenaamde nette en gematigde imago. Maar het zal de steeds moeilijkere opgave zijn geweest om Israëls internationaal beschadigde imago te verdedigen. Of de bedroevende opkomst van vijf bussen gristenen voor Israël bij de door het CIDI georganiseerde pro-Israël-demo, waarbij alle nette politieke partijen ook nog eens verstek lieten gaan. Ronny ging deze keer op bijna Bart Schuttiaanse wijze tekeer op Twitter. Eerst loog hij dat SP kamerlid Jasper van Dijk, die de Palestijnen ten opzichte van de staat Israël ongelukkigerwijs met ‘Pietje Bell’ vergeleek, de terreurgroep Hamas met Pietje Bell vergeleken zou hebben. Vervolgens tweette hij dat hij de minister van Onderwijs zou benaderen om de financiering van het NIOD te beëindigen omdat ‘één’ van de onderzoekers daar had opgeroepen tot een boycot van Israël.

Antisemitisme verzinnen

En los van het te betreuren échte antisemitisme dat vorige week de kop op stak, moest Ronny, zoals het een goed Israël-lobbyist betaamt, ook weer extra antisemitisme gaan verzinnen en framen waar dat niet te bespeuren was. Als Israël in de problemen komt, kan er als rechtvaardiging voor Israël immers geen antisemitisme genoeg zijn voor Ronny en zijn kliek. Een knokpartij tussen Pro-Israel en Pro-Palestina demonstranten in New York, waarbij de Israëldemonstrant nota bene de eerste klap uitdeelt, framede Ronny dus als ‘geweld tegen Joden’. Ook deelde Ronny op emotionele wijze een tweet van een Engelse Israël-lobyist die een filmpje uit 2017 van een smerig antisemitisch incident in Rusland presenteerde als een recent voorval in Duitsland. Voor dat laatste bood Naftaniel tenminste nog excuses aan.

Het toppunt van Naftaniels hypocrisie en smerige gedrag op Twitter tijdens de afgelopen dagen betrof echter zijn tweets over het Israël-kritische, voormalige GroenLinkse Kamerlid Tofik Dibi. Naftaniel moet diep gefrustreerd zijn dat alleen de christen-fundamentalistische CU en SGP en de extreemrechts racistische partijen PVV en JA21 op de pro-Israëldemo afkwamen. Een harde grap (maar overduidelijk een grap) van Dibi over deze Israëlvlaggenzwaaiende politici greep Ronny aan om helemaal Gekke Eppie op Dibi te gaan. Met natuurlijk de gebruikelijke leugen dat Dibi voor Hamas op zou komen. Verheugd meldde Naftaniel vandaag op Twitter dat Tofik Dibi vanwege die grap als Amsterdams ambtenaar disciplinaire maatregelen van burgermeester Halsema tegemoet kan zien, na vragen daarover in de Amsterdamse raad.

Mooie ovens

Die vragen werden nota bene gesteld door opperhypocriet Annabel ‘Hitlers mooie ovens’ Nanninga, die zelf als ‘publicist’ geen gelegenheid voorbij liet gaan om de Joodse gemeenschap te kwetsen. Een gotspe. En op het racistische af tweet Ronny momenteel dat Dibi eigenlijk gestraft zou moeten worden met twee maanden Israëlvlaggen vouwen bij de gristenen voor Israël. Vanwege een grap!

Nogmaals, er is niets antisemitisch aan om de nestor van de Israël-lobby in Nederland aan te spreken op de misdaden van de staat Israël. Iemand die zich als een lasterlijk klein kind gedraagt in het publieke debat, over zo’n serieuze kwestie, waarbij vorige week 67 Palestijnse kinderen in Gaza omkwamen, zou met een ezelshoed op een maandje in de hoek gezet moeten worden.

Jan Tervoort is een tamelijk bekende stadsgids voor toeristen in Amsterdam, gelauwerd vanwege zijn historische kennis. Hij is ook een zeer actief criticus van het Israëlische Palestijnenbeleid. Eerder dit jaar was hij zelf mikpunt van een mediahetze door de Israëllobby, waarna hij zijn vaste column op de site The Rights Forum kwijtraakte.

Jan Tervoort, 27.05.2021 @ 14:56

[Home]
 

1 Reactie

op 27 05 2021 at 14:56 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS