Home » Archief » Hoe de Israël-lobby Tofik Dibi probeert kapot te maken


[28.05.2021]

Hoe de Israël-lobby Tofik Dibi probeert kapot te maken

Jan Tervoort


Bron: CONTAC

Schreef ik gister nog over het bizarre lasterlijke gedrag van Ronny Naftaniel tegen Tofik Dibi, vandaag bleek dat dat onderdeel was van een bewuste lastercampagne. Om bewust karaktermoord te plegen op Dibi vanwege zijn openlijke steun voor de Palestijnse zaak. Ronny Naftaniel is namelijk voorzitter van Centraal Joods Overleg (CJO), de koepelorganisatie van Joods Nederland. CJO ging vorig jaar samenwerken met Joods internet mediaplatform JONET om deze site financieel te redden. Sindsdien fungeert JONET onder redactie van journalist Kemal Rijken een beetje als het officiële mediaorgaan van CJO.

De lastercampagne tegen Tofik Dibi kwam vorige week op gang nadat hij een tweet verstuurd had waarin hij politici, die aan de Pro-Israëldemonstratie van CIDI hadden meegedaan, sarcastisch buikgriep toewenste. Dit kwam Dibi direct op veel hypocriete kritiek van onder andere Naftaniel en andere rechtse mediafiguren op Twitter te staan. Ook Telegraaf-journalist Mike Muller nam Dibi de maat, waarna Dibi een foto van kakkerlakken plaatste met de tekst ‘Je tl zodra iemand van de Telegraaf je adresseert’. Een vrij objectieve waarneming van Dibi. Met zo’n Telegraaf-journalist komt op Twitter altijd een hele batterij extreemrechtse trollen mee met racistisch gescheld. Niets mis dus, met die foto.

Disciplinaire maatregelen

Dezelfde Mike Muller schreef afgelopen woensdag een jubelstuk in De Telegraaf toen bekend werd dat burgermeester Femke Halsema disciplinaire maatregelen tegen Dibi zou nemen tegen Dibi, die voor de gemeente Amsterdam werkt. In het artikel verwijst Muller naar zijn eigen aanvaring met Dibi en schrijft: ‘Daarop twitterde hij (Dibi) een foto van een kakkerlak, hetgeen in Joodse kringen veel pijn deed’. Dibi’s tweet en foto hadden zoals eerder gezegd niets met ‘Joden’ te maken maar met rechtse Telegraaf-trollen. Maar zo werd het eerste aanzetje naar de totale karaktermoord gemaakt.

Want niet alleen CJO-voorzitter Naftaniel en ander Israël-lobbyisten deelden triomfantelijk het nieuws over de disciplinaire maatregelen tegen Dibi met het stuk van Mike Muller op Twitter. Kemal Rijken, hoofdredacteur van JONET – het media-orgaan van de CJO van Naftaniel – publiceerde op zijn site woensdag direct een vrijwel identiek stuk aan dat van Mike Muller. Hierin schrijft Rijken: ‘Daarop kreeg hij (Dibi) veel tweets met kritiek, waarna hij een foto twitterde van kakkerlakken. Dit deed in Joodse kringen veel pijn. Tevens nam hij Telegraaf-verslaggever Mike Muller de maat’. Ook Rijken zette de kakkerlakfoto in als opmaat voor de lasterlijke context van ‘Joden die het veel pijn had gedaan’. Nu was er alleen nog een klein zetje nodig voor de lasterlijke leugen dat Dibi Joden met kakkerlakken vergeleken zou hebben. Echte Jodenhaat dus. En vergis u niet, als dit niet rechtgezet wordt, blijft zo’n leugen het slachtoffer zijn hele leven achtervolgen in het riool van de sociale media.

Moreel zelfvoldaan

De genadeklap mocht D66-Statenlid voor Noord-Holland en Israël-lobbyist Bart Vink uitdelen vandaag. Vink, columnist van JONET, deed dat op buitengewoon geraffineerde maar intens smerige wijze. In zijn column met de bedrieglijk moreel zelfvoldane titel ‘Geen kakkerlakken maar liefde en respect’ schreef hij naast de gebruikelijke Israël-propaganda en drogredenen: ‘Sommigen bestonden het zelfs om Joden af te beelden als kakkerlakken’. Met een link naar het eerdere stuk van Kemal Rijken met grote foto van Tofik Dibi. Bart Vink beweerde hier dus dat Tofik Dibi Joden als kakkerlakken had afgebeeld, in plaats van extreemrechtse Telegraaf-trollen. De smerigheid!

Toen de laster van Bart Vink op Twitter ontdekt werd, voegde redacteur Kemal Rijken nog stiekem de tekst ‘en andere critici’ toe aan de ‘Joden’ die als kakkerlakken afgebeeld zouden zijn. Om de smerigheid van zijn columnist Bart Vink te verhullen. Later vandaag haalde Kemal Rijken stilletjes de column van Bart Vink van de voorpagina van de site. Ze weten dat ze betrapt zijn.

Kritisch over Israël

Het rare obsessieve gedrag van de zogenaamd “nette” Naftaniel tegen Tofik Dibi was al opvallend, de afgelopen dagen. Iedereen die openlijk kritisch is over Israël of opkomt voor de rechten van Palestijnen, krijgt met dit soort laster te maken. Ze moeten je monddood maken door je als ‘Jodenhater’ af te schilderen en je te beschadigen. Dit is hoe de Israël-lobby in Nederland werkt. We waren hier dus getuige, en geloof me, ik kan het weten, van een bewuste, zeer geraffineerde campagne om karaktermoord te plegen op Tofik Dibi. Met de zogenaamd liberale vriendelijke D66-er Bart Vink als de beul.

Jan Tervoort is een tamelijk bekende stadsgids voor toeristen in Amsterdam, gelauwerd vanwege zijn historische kennis. Hij is ook een zeer actief criticus van het Israëlische Palestijnenbeleid. Eerder dit jaar was hij zelf mikpunt van een mediahetze door de Israëllobby, waarna hij zijn vaste column op de site The Rights Forum kwijtraakte.

Jan Tervoort, 28.05.2021 @ 16:54

[Home]
 

1 Reactie

op 28 05 2021 at 16:55 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS