Home » Archief » Het gezeur over Ismail Ilgun is etnische profilering


[19.06.2021]

Het gezeur over Ismail Ilgun is etnische profilering

Peter Breedveld


Foto: Serge Jacques.

Treiterjournalistiek is niet uitgevonden door Ismail Ilgun, de voormalige Zaanse hangjongere die zijn leven beterde, voor het Algemeen Dagblad mocht vloggen en sindsdien weleens wat voor de televisie doet. Treiterjournalistiek is uitgevonden door Dominique Weesie, oprichter van GeenStijl, dat mensen kapotmaakt vanwege een verkeerde mening of levensstijl, gestolen naaktfoto’s van minderjarigen publiceert en vrouwen intimideert met enge verkrachtingsfantasieën. Gelauwerd en bewierookt door de media en door columnisten als Nausicaa Marbe en Elma Drayer.

Weesie kreeg een enorme zak geld van de overheid om een omroep te starten: Powned, dat grossiert in racisme en zich specialiseert in het intimideren van mensen met een onwelgevallige mening of levensstijl door ze met draaiende camera te overvallen en ruzie te zoeken. Het is mij overkomen, tien jaar geleden, en tot op de dag van vandaag inspireert het mensen om mij uit te schelden en te bedreigen. Powned is inmiddels een volkomen salonfähige omroep en wie geen zin heeft om zich door één van de hufters van Powned uit de tent te laten lokken, moet oppleuren van onze premier en krijgt journalistenvakbond NVJ achter zich aan.

Je podium in de media gebruiken om mensen te vernederen en te demoniseren is ook een oer-Hollandse traditie waar Ismail Ilgun het patent niet op heeft. De sjieke schrijver Tommy Wieringa doet het vandaag in de sjieke NRC, waar hij een rekeningetje vereffent met Abdelkader Benali. De iets minder sjieke schrijver Arthur van Amerongen deed het vorige week in HP/De Tijd, waar hij wraak neemt op iemand door zijn citaten te vervalsen. Mij is het ook overkomen, meerdere keren. Elma Drayer, Lodewijk Asscher, Nikki Sterkenburg en een legertje rechtse journalisten uit de Telegraaf/Elsevierhoek schreven kwaadaardige bullshit over me, waarna ik nog jarenlang ben bedreigd, en mijn kinderen ook. Heeft voor die lui geen enkele consequentie gehad.

Vrouwen slutshamen

Waarom is het dan, dat iedereen opeens weer is gebrand op het “deplatformen” van Ismail Ilgun? Treitervloggen doet hij allang niet meer, en indertijd schreef ik ook al dat hij wat dat betreft alleen maar doet wat Dominique Weesie doet, alleen zonder overheidssubsidie. De verontwaardiging is hypocriet.

In de Volkskrant wordt er schande van gesproken dat de NTR en RTL programma’s met hem gaan maken. De VPRO was ook iets van plan, maar verbrak de samenwerking omdat Ilgun ‘niet genoeg afstand nam van controversiële personen als ‘haatvlogger’ Youness Ouaali’, die is veroordeeld voor seks met een minderjarige en vrouwen slutshamet op Instagram.

Dat is dus de VPRO, die niet lang geleden een liefdevol portret uitzond van de neonazi Constant Kusters, de goeiige huisvader die alleen maar “opkomt voor zijn cultuur”.

VPRO-privilege. Ilgun mag geen gasten op zijn YouTube-kanaal hebben die niet deugen. De schrijver van het Volkskrant-stuk, Yasmina Aboutaleb, neemt het hem kwalijk dat er een zelfbenoemde koran-kenner in zijn programma zat die kritiek had op schrijver Lale Gül. ‘Probeert ze de islam af te kraken?’ is kennelijk het grofste dat Aboutaleb uit de mond van die man wist op tekenen. Maar kijkers zagen zich geroepen Gül uit te schelden en te bedreigen.

Niet fraai, maar is dat Ilguns schuld? GeenStijl komt altijd weg met het excuus dat het niet verantwoordelijk is voor de uitingen van zijn reaguurders. GeenStijl-privilege dus.

Weerloos slachtoffer

Aboutaleb legt een verband met de bedreigingen die Gül en andere prominente Turkse Nederlanders krijgen van Turks-nationalistische fanatiekelingen, zoals aangetoond door het onderzoeksprogramma Pointer in samenwerking met De Groene Amsterdammer. Die groep had ik ook al eens op de korrel en de intimidatieacties uit die hoek zijn inderdaad niet voor de poes.

Maar er wordt hier van Lale Gül weer een onschuldig, weerloos slachtoffer gemaakt en dat beeld behoeft nuance. Gül haalt zelf ook zonder enige terughoudendheid uit naar moslims en Turkse Nederlanders, krijgt daarbij rugdekking van extreemrechtse en Nederlands-nationalistische clubs die iedereen intimideren die kritiek heeft op Gül. De populaire twitteraar Emine Uğur, toonbeeld van (naar mijn smaak wat zijïge) beschaving en wellevendheid, werd door een journalist geïntimideerd, alleen maar omdat ze Gül tegensprak. Gül heeft een ontzettend enge groep mensen om zich heen die zich gretig door haar laat manipuleren en aansturen.

Het gevolg van haar stemmingmakerij is bovendien dat moslims en biculturele Nederlanders, toch al tientallen jaren de gebeten hond, in hun bestaan worden bedreigd. Die bedreigingen zijn wezenlijk en komen zelfs rechtstreeks uit het hart van onze democratie, de Tweede Kamer.

Dat Turkse nationalisme komt evenmin zomaar uit de lucht vallen. Turkse Nederlanders worden fanatiek gemarginaliseerd, weggezet als ISIS-aanhangers en dergelijke. Lijkt mij een recept voor ressentiment en radicalisering. Daar hebben Pointer en De Groene Amsterdammer het niet over.

Discriminatie

Wie Gül bedreigt, moet worden opgepakt en bestraft. Maar laten we geen YouTubers gaan cancelen omdat ze zeggen dat Gül de islam afkraakt, want daar lijkt me ten eerste geen speld tussen te krijgen en ten tweede is Gül niet boven alle kritiek verheven. Ze wordt wat mij betreft veel te weinig tegengesproken en de oorzaak daarvan is racisme.

Maar vooral wil ik eigenlijk gewoon geen gezeik horen over Ilguns manier van journalistiek bedrijven zolang Powned nog bestaat, Arthur van Amerongen in allerlei bladen mag schrijven, de hele redactie van GeenStijl niet achter de tralies zit en Elma Drayer nog een column heeft.

Want discriminatie is verboden in dit land.

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland, dagelijks belaagd door domrechtse fascisten, domlinkse wokies, rancuneuze politici, klikspanen, psycho’s, agressieve imbecielen, lockdownfetisjisten, obsessievelingen, het openbaar ministerie, de politie, noem maar op. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 19.06.2021 @ 15:28

[Home]
 

1 Reactie

op 19 06 2021 at 15:29 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS