Home » Archief » Linkse Nederlander, extreemrechtse Turk


[12.10.2019]

Linkse Nederlander, extreemrechtse Turk

Peter Breedveld


Scène uit Bōrei Kaibyō Yashiki (Het Huis van de Spookkat, 1958)

Twee dagen inmiddels alweer wordt mijn Twitter-tijdlijn gedomineerd door Nederturkse twitteraars die elkaar proberen te overtreffen in klootzakkerigheid. Ze komen bijkans klaar bij elke dode Koerd en werpen zich op als cheerleaders van de Turkse presidident Erdogan, die dreigt Europa onder de voet te laten lopen door de vier miljoen Syrische vluchtelingen die Turkije opvangt. Als volleerde trollen storten ze een lawine van desinformatie over het hele Internet uit, een stroom van hele en halve leugens en propaganda. Ze zijn bloedfanatiek en belagen iedereen die iets kritisch over Turkije of Erdogan zegt. Meestal met een stroom van beschamende ad hominems.

Ik ken veel van die twitteraars, ze vielen me bij als ik een stukje had geschreven over de haatcampagnes tegen Turkse Nederlanders, die door politici en media voortdurend worden gevoerd. Ze zijn tegen discriminatie en racisme en voor sociale rechtvaardigheid en vrijheid van meningsuiting. In Nederland. Voor Turkije hanteren ze een andere maatstaf. Ze vergoelijken de massale vervolgingen van journalisten en intellectuelen daar, en ontkennen het racisme jegens Koerden en andere minderheden. Ze zijn woedend over de behandeling van de Palestijnen in Israël, maar staan pal achter de oorlog die Erdogan nu tegen de Koerden in Syrië voert. Elke Koerd die door een Turk is gedood, is in hun ogen een terrorist.

Ze schelden mij uit voor links, wat plotseling als belediging bedoeld is. Als ik Lodewijk Asscher ervan langs geef omdat hij Turkse Nederlanders discrimineert, of als ik het Amerikaanse of Israëlische imperialisme bekritiseer, is mijn linksheid nooit een probleem. Als ik laat zien hoe vooringenomen en racistisch de Nederlandse media zijn als het om Turkse Nederlanders en om Turkije gaat, word ik geprezen om mijn linksheid. Maar als ik mijn pijlen op Erdogan richt, ben ik opeens een “links sulletje”.

Extreemrechtse Turken

Deze Nederturken zijn allemaal linkse Nederlanders maar extreemrechtse Turken. Voor velen van hen gaat Turkije boven hun eigen land, dat Nederland is. Je kunt je erom verkneukelen dat Erdogan Europa en dus ook Nederland gaat naaien, maar daar word ook jij door benadeeld en misschien zelfs in gevaar gebracht, en je gezin en je familie en je vrienden. Het is één van de bizarder staaltjes nestbevuilerij die ik heb gezien.

Ik lijd er niet onder. Het doet me niks als een Nederturk probeert mijn vaderland te beledigen, want ik heb niks met mijn vaderland, ik vind het hele idee van een vaderland en van vaderlandsliefde belachelijk en achterlijk. Het gejijbak over Europees en Amerikaans imperialisme is aan mij ook niet besteed; ik heb altijd tegen westerse inmeninging in Aziatische en Afrikaanse zaken gepleit. Wat mij betreft gooit Nigeria Shell er vandaag nog uit en ik zie alle witte Amerikanen als illegale bezetters van een land waar ze geen enkel recht op hebben.

Maar na twee dagen ben ik die domme hufterigheid gewoon zat. En wat Fréderike Geerdink, wier stukken over de Koerden ik met trots op Frontaal Naakt mag publiceren, voor haar kiezen krijgt is bij de beesten af. Iedere keer hetzelfde domme seksisme en die vuige verdachtmakingen zijn smerig. Het is gewoon fascistische intimidatie en je steunt een bloeddorstige, megalomane fascist. Je kritiek op Nederland of de EU is gratuit en waardeloos als je wel klakkeloos alles wat Erdogan doet, verdedigt.

Dommig chauvinisme

Ik weet het wel, een aanval op Erdogan is voor jou een aanval op Turkije en een aanval op Turkije is een aanval op jou. Dat is extreem stupide. Je reduceert Turkije er zelf mee tot een bullebak, en Turkije is meer dan dat. Althans, kan veel meer zijn dan dat. Een land met een rijke geschiedenis, een prachtige cultuur, een veelzijdigheid waar geen Europees land aan kan tippen, als die maar niet steeds werd overgoten door die lobbige saus van dommig chauvinisme.

Hele veel kritiek op de EU is gerechtvaardigd, ook de kritiek van Erdogan. Die hele vluchtelingendeal is beschamend en de EU moet Turkije fatsoenlijk compenseren voor de opvang van vier miljoen vluchtelingen. Maar daarmee praat je de agressie tegen de Syrische Koerden niet goed, en het bombarderen van burgers. Dat is gewoon fout en het intimideren van mensen die dat zeggen, is ook fout.

En wie juicht om dodelijke slachtoffers, is een extreemrechtse pisvlek.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Afgelopen maandag moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 12.10.2019 @ 17:05

[Home]
 

1 Reactie

op 12 10 2019 at 17:07 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS