Home » Archief » Homohaat mag alleen niet als moslims het doen


[17.10.2022]

Homohaat mag alleen niet als moslims het doen

Peter Breedveld


Scène uit Noita Palaa Elämään (The Witch), Roland af Hällstrom, 1952.

Voetballer Orkun Kökcü weigert een regenboog-aanvoerdersband te dragen en zegt te hopen dat zijn keuze uit religieuze overwegingen wordt gerespecteerd. Ik zie een trend, de laatste tijd, van mensen die een beroep doen op hetzelfde respect dat zij anderen niet gunnen. Of mensen die protesteren dat hun uitsluiting vanwege hun racisme, antisemitisme en homofobie indruist tegen de principes van de diversiteit. Ze eisen tolerantie voor hun eigen gebrek aan tolerantie. “Als je vindt dat Joden, homo’s en moslims er ook bijhoren”, zeggen ze, terwijl ze hun lippen met de punt van hun tong bevochtigen, “is het een beetje hypocriet als je mensen uitsluit die tegen Joden, homo’s en moslims zijn.”

Kökcü is ook zo iemand. Hij zegt dat hij iedereen respecteert maar weigert het symbool van respect voor iedereen te dragen vanwege zijn religie, en dat worden wij dan geacht te respecteren. Maar zo werkt het niet. Niemand mag van ons vragen respect te hebben voor disrespect met een beroep op religie. Wat dan nog een particuliere interpretatie van die religie is, want zat moslims hebben geen enkele moeite met die regenboog.

Knielen tegen racisme

Dat gezegd hebbende, de verontwaardiging over Kökcü contrasteert nogal met de onverschilligheid over de weigering van autocoureur Max Verstappen om te knielen voor Black Lives Matter, twee jaar geleden. Was zijn eigen persoonlijke keuze, zeiden de fans toen.

Zo steekt ook het geloei over de weigering van een aantal Amsterdamse moskeeën om een verklaring tegen anti-LHBTI-plusgeweld te tekenen, nogal schril af bij de absolute stilte toen enkele weken terug Wilders vol op het anti-LHBTI-orgel ging tijdens de Algemene Beschouwingen. Ook hij zalfde dat hij niks tegen LHBTI had, “maar je laat de kinderen op school toch niet dit soort gekkigheid in hun hoofd stoppen? Dit is de totalitaire woke-dictatuur”, schreeuwde hij.

Maar het zijn de moskeeën die als enige aangesproken worden op geweld tegen LHBTI-plussers. Tijdens het in elkaar slaan van trans vrouwen worden geen koranverzen geciteerd, heb ik me pas nog laten vertellen door een slachtoffer van zulke geweld, maar Johan Derksen en René van der Gijp die in hun televisieprogramma Voetbal Inside iemand belachelijk maakten die in transitie was gegaan.

Transhaat

Homohaat en geweld tegen LHBTI-plussers, in welke vorm dan ook, komen in alle lagen van de samenleving voor. Toen de afgelopen weken een machtige lobby van voor zover ik kan beoordelen vooral witte, hoogopgeleide mensen in het geweer ging tegen de nieuwe transgenderwet, kreeg die welwillend een podium in alle media, terwijl deze groep zich bij uitstek bedient van angstzaaierij tegen trans mensen, die perverselingen zouden zijn die zich toegang willen verschaffen tot dameskleedkamers en vrouwengevangenissen en zo. Hoe wakker je zo géén geweld tegen LHBTI-plussers aan, en waarom gaat Femke Halsema niet kwaliteitsredacties langs met haar verklaring tegen anti-LHBTI-geweld? Ik heb wel wat haatpreken gelezen hoor, op de opiniepagina van NRC.

Maar LHBTI-plushaat komt steeds pas op de agenda als er op de één of andere manier moslims aan verbonden kunnen worden. Dan ben je dus niet tegen LHBTI-plushaat, maar tegen moslims, en die moskeeën hebben groot gelijk dat ze die verklaring tegen anti-homogeweld niet tekenen. Laat eerst Derksen en Wilders dat maar doen, zou ik zeggen. En GeenStijl, en de volkstammen die weglopen met Poetin, Orban en Meloni en hun anti-LHBTI-plusagenda’s.

Ik was wel verrast door Wierd Duk, waarvan ik weet dat hij anti-regenboog is, want “gendergedoe” en “trans-terreur” en dergelijke, maar van wie ik eerlijk gezegd had verwacht dat zijn islamofobie het zou winnen van zijn LHBTI-plushaat. Maar hij neemt het voor Kökcü op. Vooral om een punt te maken over woke en de hoofddoek, dat dan weer wel.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 17.10.2022 @ 18:04

[Home]
 

1 Reactie

op 17 10 2022 at 18:05 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS