Home » Archief » Hoofddoek


[28.01.2012]

Hoofddoek

Hassnae Bouazza


Illustratie: Heinrich Kley

Al jaren klaag ik over de totale obsessie van de moslimwereld met vrouwen. Hoe vrouwen zich kleden, hoe ze zich uiten. Er zijn belangrijkere onderwerpen, zo oreer ik graag op mijn zelfgebouwde zeepkistje.

Gelukkig dat ik in het vrije Westen zit. In het verlichte Nederland, want daar zijn ze niet zo geobsedeerd. Fout, dus. Heel fout. De gemiddelde Nederlander is net zo ziekelijk geobsedeerd door het hoofddoekje als de haagse imam Jneid Fawaz en zijn korte broekspijpen.

Me van geen kwaad bewust, plaatste ik een foto van mezelf als ‘ava’ op Twitter, waarop ik een wollen baret draag (voor de liefhebber: van Viktor & Rolf). Omdat ik het een leuke foto vind, genomen in het altijd heerlijke Londen.

Maar ik had geen rekening gehouden met de grenzeloze en vooral schaamteloze achterlijkheid van menige internetgebruiker: “waarom draag jij een hoofddoek?” “Waar ben jij mee bezig, waar is je haar gebleven?” “Wat is dit voor statement dat je wilt maken?” “Ben je aan het provoceren?” “Het is gewoon lelijk dat ding!”

En dit is slechts een greep uit de berg van opmerkingen die ik kreeg van mensen die ik niet heb geblockt, want ik begreep dat er vanachter de blokkade behoorlijk werd geflipt.

Omdat ook leuke mensen zich aanvankelijk vergisten, nam ik er geen aanstoot aan. Ik was verbaasd, maar daar bleef het bij. Maar na de zoveelste bemoeial vanochtend is het genoeg geweest.

Vandaag vroeg een anonieme Spuit Elf: “Hoi hassnae, wat is de reden v je ava-change eerst zonder en nu met hoofddoekje, wat voor statement is dit?” En even later: “Ik d8 eerst dat t te maken had dat je sinds kort een vriend had, kun je dit bevestigen?”

Dat is het, hè. Je bent Marokkaans en moslim, en dus zul je wel door je vriend gedwongen zijn een hoofddoek te dragen. Maar als ik zo’n volgzame moslim zou zijn die een hoofddoek droeg, zou ik ook geen vriend mogen, nietwaar. Dus, wat is het nou?

Wat het is, is dat het gros van de mensen geen haar beter is dan de moslimfundi’s die net zo schreeuwerig en bemoeizuchtig reageren op hoe de vrouw zich kleedt. Wat het is, is dat mensen zo verblind zijn door hun eigen vooroordelen, dat ze vergeten even op de foto te klikken, want dan zouden ze zien dat ik geen hoofddoek draag. Eigenlijk hoeven ze niet eens te klikken, want een hoofddoek zou de zijkanten van mijn gezicht ook bedekken, maar een kniesoor die daarop let.

Wat het is, is dat mensen denken, dat omdat ze je kunnen aanspreken op Twitter, ze ook recht hebben op uitleg en verantwoording. En of ik het ‘even wil bevestigen’!

Alsof ik hen vraag of ze zich hun laatste wip nog kunnen herinneren. Of de laatste keer dat ze van hun vrouw de afstandbedienig mochten pakken. Of de laatste keer dat ze zich niet eenzaam met bakkie paprikachips op zolder in tranen rukten.

Zelf gaan ze schuil achter idiote schuilnamen en dito ava’s, maar van jou mogen ze alles weten. Denken ze. Want vragen staat vrij, ‘zeggen we hier in Nederland’. Vragen staat vrij en een grote bek van mij ook. En haal die fucking lantaarnpaal uit je reet.

Hassnae Bouazza (حسناء بوعزة) schrijft voor onder meer Vrij Nederland, De Volkskrant, NRC Handelsblad, Elle, de Arabische site van de Wereldomroep en OneWorld. Met Femke Halsema werkt ze aan een documentaire over vrouwen en de islam. In 2009 was ze te bewonderen in Vrouw & Paard, ze is regelmatig te horen bij BNR Nieuwsradio en te zien in het programma Z.O.Z.. Dat ze nog tijd heeft om in het geheim voorbereidingen te treffen voor de vestiging van het kalifaat in Nederland, mag een wonder heten. Volg haar op Twitter.

Hassnae Bouazza, 28.01.2012 @ 10:49

[Home]
 

43 Reacties

op 28 01 2012 at 11:27 schreef Vasti:

De obsessie in Nederland met hoofddoekjes zou ik eerder willen vertalen in een obsessie naar vrijheid van het individu en een sterke drang naar het verdedigen hier van. De inhoud van de radicale islam en haar manifestatie op deze aarde geven meer dan genoeg redenen om deze religie in zijn geheel en in al haar uitingsvormen goed in de gaten te blijven houden.
Ten bate van ieders welbevinden. Nu en in de toekomst.

op 28 01 2012 at 11:31 schreef Khadijah:

Ik zit hier gewoon wel even te lachen om je stukje, je hebt hardstikke gelijk, hoor.
Oh en je staat heel leuk hoor op je ava op twitter. Moet eerlijk bekennen, dat ik de foto ook wel even los heb bekeken, om te kijken wat je nu voor muts op je hoofd had gezet, gezellige foto en je ziet er gelukkig uit, ik weet niet wie hem heeft genomen ( je nieuwe vriend misschien :p ) als je een nieuwe vriend hebt, wens ik je veel geluk, als het niet zo is, komt hij vast nog wel langs op zijn witte paard, als je het hem toelaat om af te stappen tenminste, hihi en als je wanhopig bent moet je alle kikkers kussen, misschien zit je prins ertussen, en wil je het niet, van verlangen kun je soms meer genieten dan van hebben. Wees jezelf er zijn al anderen genoeg ( ergens gelezen vind dat altijd zo waar )
Nu ik heb weer genoten van je stukje.

op 28 01 2012 at 11:37 schreef petepel:

Bemoeizucht en kortzichtigheid is helaas universeel…

op 28 01 2012 at 11:40 schreef Pyt van der Galiën:

Het is dat je er als man voor idioot bijloopt, anders zou ik subiet een hoofddoek omdoen. Puur en alleen om de Vasti’s van deze wereld te provoceren.

op 28 01 2012 at 12:05 schreef Thomas E:

Ik moest ook even goed kijken of ’t een hoofddoekje was; maar pas naar aanleiding van dit stuk. Komt door de uitsnede van de foto.
Het interesseert me geen reet of iemand nu in een kilt, een pij of met een hoofddoek rondloopt. Als het maar geen BROEKROK is ;))

op 28 01 2012 at 12:07 schreef Peter:

Thomas E: *BOKS*

op 28 01 2012 at 12:51 schreef Doc:

Wat een muts :)

Overigens, rukken bij een bakkie paprikachips? Die fetish kende ik nog niet. Als ze zich in tranen willen rukken kunnen ze misschien beter Hot Thai Chili chips nemen …

op 28 01 2012 at 13:12 schreef Rene Koeman:

28 01 2012 at 11:40 schreef Pyt van der Galiën

Gewoon je baard laten staan en steeds boos kijken, maar alleen naar de vasti’s.

op 28 01 2012 at 13:22 schreef Kees:

ROFLOL!
http://thewestistheverybest.punt.nl/?id=563094&r=1&tbl_archief=&

op 28 01 2012 at 13:23 schreef Niels van Lobberegt:

@ Doc

Hassnae gaat natuurlijk uit van een besneden exemplaar, dan doet paprikachips ook z’n werk, hoor..

op 28 01 2012 at 13:49 schreef hassnae:

Vasti moet er geen lantaarpaal, maar de hele Burj el Arab uittrekken.

op 28 01 2012 at 15:11 schreef Bertje:

Buiten het feit om dat je helemaal gelijk hebt vindt ik het een beetje gemekker.
Wie twittert kan een bal verwachten, of deze nu terecht is of niet.
Het zal wel komen omdat ik niks maar dan ook niks met twitter heb en het een treurig medium vind.

op 28 01 2012 at 15:22 schreef wltrrr:

Nog even en Nederland is de grootste open inrichting ter wereld, met chronisch verdwaalden, die leven in een wereld vol angst, haat en waanvoorstellingen. Je mag niet zeggen dat ze enorm achterlijk zijn want dan beledig je 1,5 miljoen extreem achterlijke kiezers die op de allerachterlijkste partij uit de Nederlandse geschiedenis kiezen.

op 28 01 2012 at 15:48 schreef Rob:

De bemoeizucht gaat zo ver dat een aantal mensen heel graag wil weten of ik soms een Nederlandse uitkering heb. Want dat is schandalig! (Ik zeg niet ‘dat zou schandalig zijn’, want men is al van de eigen waarheid overtuigd). Of ik maar even aan de een of andere anonieme lafbek mijn financien wil uitleggen. En “Superjan” monitort mij, ja ja, dat is de nieuwste vorm van bemoeizucht. Alles moeten ze weten, en alles wat ze te weten komen, wordt in jouw nadeel verdraaid. Daar kun je dan straks op stemmen, op een of andere eng rechtse vechtsporttokkie die vindt dat hij als een soort internetvigilante mensen moet monitoren. Lijst Superjan. Nou, dan nog liever de PVV.

op 28 01 2012 at 15:55 schreef Frank:

Mooi stuk van Hassnae (heel mooie naam, trouwens).

Ik zelf heb mijn beeld over de Nederlandse volksaard behoorlijk bijgesteld, in het voorbije decennium. Tolerant? Vriendelijk? Gastvrij? Begaan met minderbedeelden?

Vergeet het maar. Er blijven grosso modo twee mogelijkheden over.

1. Nederlanders zijn laffe weekdieren, met een groot adaptatievermogen. Ze nemen de kleur van de omgeving aan, uit angst. Ze lullen mee in wat op enig moment de vigerende toonzetting is. In de jaren zestig en zeventig was dat: hang naar vrijheid, verzet, protest, afwijzen van elke autoriteit, pacifisme, en zo meer. Heden ten dage is dat: agressie, hebzucht, blinde haat, insinuaties, verdachtmakingen, laster en karaktermoord, leugenarij, racisme, en ook: het trekken van stompzinnige en foutieve conclusies.

op 28 01 2012 at 15:59 schreef Frank:

2. Nederlanders speelden toentertijd, dus de jaren zestig en zeventig, toneel, omdat ze bang waren hun ware aard te tonen (die bot, intolerant, agressief, racistisch, hebzuchtig, en leugenachtig is). Zo rond de millenniumwisseling keerde voor hen het tij, en mét Fortuijn, de Leefbaren, TON, van Gogh, en Wilders, alsmede een aantal publieke figuren in de slipstream daarvan (de nuttige idioten, zogezegd), kregen Hollanders de kans hun échte gezicht te laten zien. En dat is een uitgesproken lelijk gezicht.

Resumé: vooralsnog houd ik het op de zwartste van de twee opties, dus nummer (2).

op 28 01 2012 at 17:54 schreef Bertje:

@ frank

Den Nederlandsche Volksaard.
Heeft die bestaan dan?
Dan is en was ze samen te vatten in een zin:
Navelstaren tot aan het einder der dijken!

op 28 01 2012 at 17:55 schreef Doc:

@Frank: als je met die Nederlanders of Hollanders jezelf bedoelt dan zal het wel kloppen. Zo niet dan ben je een haatzaaiende racist.

op 28 01 2012 at 17:57 schreef Hans A.:

Gewoon niet twitteren en als je dat dan toch zo graag wil doen (er schijnen mensen te zijn die dat leuk vinden) niet op dit soort tweets reageren.
En zeker geen stukjes hier plaatsen over je verontwaardiging, dat is een open deur intrappen waar jij en Peter nu intussen wel vaak genoeg doorheen zijn gegaan.
Er is belangrijkere ellende te melden van het anti moslimfront, waar hier ook regelmatig aandacht voor is, dan jouw gezeur over een foto die je als volwassen persoon niet op twitter moet zetten. Je bent toch geen puber meer?

op 28 01 2012 at 18:08 schreef MNb:

Ook ik loop over van bemoeizucht. Gaat-ie.
Zeg Hass, kon je niet een baret met een leuk kleurtje uitkiezen? Winter in Nederland is al zo depressief en hier in Moengo regent het ook al twee dagen zowat onafgebroken. Dat zwarte of donkerbruine versterkt mijn somberheid.
Je huid, toch al niet verwend door zon de laatste paar maanden, steekt er zo bleekjes bij af, alsof je op het randje van een griep balanceert. Dat wordt natuurlijk nog versterkt door je jas.

Hoofddoek of baret, dit is veel leuker:

http://www.oypo.nl/pixxer.asp?id=67F64B1EB717EF0F

op 28 01 2012 at 18:39 schreef Rob:

Oh ja, Hans A., “niet reageren” of “niet twitteren” want je moet je gewoon door zo’n zooi gillende makaken in het hoekje laten douwen waar ze je hebben willen – waar de klappen vallen maar waar geen geluid uit opklinkt.
Ruggengraatloze dweilen kunnen dat misschien. Hassnae niet. Ik ook niet.

op 28 01 2012 at 19:17 schreef Dammie:

Het is ook bijzonder moeilijk om een baret van een hoofddoek te onderscheiden.

Ahem.

op 28 01 2012 at 19:34 schreef Peter:

Wat Rob zegt. Een mogelijk nog grotere hekel dan aan die vieze racisten heb ik aan die laffe, Hollandse wegkijkmentaliteit. Hans A. en Bertje zijn gewoon net zo erg.

op 28 01 2012 at 19:42 schreef Hans A.:

Ach Rob,als je je door niet op dit soort onzin te reageren in een hokje geduwd voelt waar de klappen vallen heb je wel erg weinig zelfvertrouwen en ruggengraat. Er worden hier op FN prima bijdragen over dit onderwerp gepubliceerd en deze vond ik nogal kinderachtig.
Alsof Hassnae ineens verbaasd is of geen rekening heeft gehouden met ´de achterlijkheid van menig internetgebruiker´. Kom op zeg!
Voortaan je foto´s alleen aan vrienden tonen zou ik zeggen, spaart een hoop ergernis.

op 28 01 2012 at 20:34 schreef Rob:

Nee Hans A., zo ligt het niet. Wat jij wilt, is dat wij allemaal deze makaken hun gang laten gaan. Nou, dat hebben we de afgelopen jaren gedaan en wat een succes heeft dat gehad! Ze zijn alleen maar harder gaan brullen, en krijgen tegenwoordig ook uitnodigingen om daar dan boeken over te schrijven of er op TV over te komen vertellen.
We hadden ze veel eerder en veel harder de grond in moeten trappen, dàt hebben we fout gedaan.

op 28 01 2012 at 22:39 schreef Bertje:

Tuurlijk Peter.
Is dat een hobby van je ofzo, een hekel hebben aan mensen die er iets anders over denken.
Kom op zeg we hebben het over twitter niet over een boek of een andere publicatie.
Twitter: 27 mc voor de massa maar dan lulliger.

op 29 01 2012 at 01:40 schreef G!:

@Hassnae Leuke foto!

op 29 01 2012 at 08:51 schreef Thomas E:

Ik twitter, dus ik ben.
Ik heb 13.779 volgers, dus ik ben meer.
Ik heb de meeste volgers, dus is ben een internetgoeroe.

’t Is net het echte leven.

op 29 01 2012 at 09:48 schreef Jolka (@Jolkolaatje):

.. tja.. die eeuwige drang om je met de ander te bemoeien..

op 30 01 2012 at 07:32 schreef TFWC:

Rob, ik moest echt keihard lachen om dat uitkering verhaal… Nederlanders in het buitenland moeten natuurlijk een uitkering hebben of andere vorm van diefstal van ‘onze belastingcenten’, want zonder konijnklijke Nederland was de rest van de wereld aan het graven naar wortels tussen hun rieten hutjes. Konijnkrijk van de plunderaars, eerder. Personnlijk kan ik niet wachten om lijst superjan, want dan zal die me even getrash worden door de ‘dode bomen pers’ dat ie snel ook op vakantie vertrekt. Die types kunnen het grote publiek helemaal niet aan, anders hadden ze niet het geheime genootschap geenstijl gesticht waar ze zich achter kunnen schuilen.

op 30 01 2012 at 10:17 schreef Max:

15 jaar geleden kende ik een vrouw die al een tijd in Nederland woonde en uit Portugal kwam.
Toen schrok ik al van haar reaktie op mijn vraag hoe ze vond hoe Nederlanders reageerden op mensen uit het buitenland.
Ze vond dat Nederlanders overal ’n grote mond over hadden maar als ze dan door vroeg dan wisten ze vaak heel veel niet.
Eigenlijk vond ze ze dom….en wat had ze gelijk.
Ze vond Nederlanders toen al xenofobisch en zeker niet vriendelijk.

Zij is nu dood,aan kanker,binnen een paar maanden was het gebeurd,het was één van de mooiste vrouwen die ik ooit gezien heb.
Als ze nu in deze tijd terug zou zijn hier,zou ze zich een ongeluk schrikken en denk ik blij zijn dat ze niet meer deel uit maakt van dit in korte tijd nog veel erger geworden bekrompen land.

Ik voel alleen maar diepe schaamte voor het gedrag van heel veel Nederlanders en nog veel diepere schaamte voor het huidige kabinet die dat gedrag alleen maar voedt.

Voor vrouwen als Hassnae heb ik diepe bewondering.
Ze houdt al deze bekrompen mensen een spiegel voor en dat spiegelbeeld is schrikbarend.

op 30 01 2012 at 12:29 schreef babs:

Teleurstellend, Hassnae steunt ETA

http://www.google.co.uk/search?hl=en&cp=11&gs_id=2&xhr=t&q=vasco+beret&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1600&bih=669&wrapid=tljp132792291018600&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=4H4mT_r8HMKj0QXyrOCYCg

op 30 01 2012 at 13:33 schreef Pyt van der Galiën:

Babs, kijk uit. Ze zijn bij Amsterdam Post best in staat dit serieus te nemen:P

@Rene Koeman

Nou, ik heb wel eens overwogen me tot de Islam te bekeren, alleen al om daarmee de PVVD’ers over de rooie te jagen. Zou ik een soort anarcho-moslim zijn, of zo. Het liefst dan ook nog als kraker. Een anarcho-islamitische kraker, dat is drie provocaties voor de prijs van één.

op 30 01 2012 at 14:12 schreef babs:

Ik doe mee Pyt, in mijn beste djellaba (heb er twee). Doe ik er wel een zijden stropdas onder, ook krakers moeten geprovoceerd worden.

op 30 01 2012 at 14:18 schreef Rene Koeman:

@30 01 2012 at 13:33 schreef Pyt van der Galiën

“Een anarcho-islamitische kraker, dat is drie provocaties voor de prijs van één.”

Hahahaha, je blijft toch ook een koopjesjagende nederlander. Respect.

op 30 01 2012 at 17:59 schreef J.vanDijkS:

Het maakt mij helemaal niet uit wat iemand draag maar toch vind ik het grappig dat ik in eerste instantie ook moest denken aan een hoofddoek toen ik die ava voor het eerst in mijn TL zag.
Had er echter ook niet op geklikt om het groot te maken en er een goede blik op te werpen.
Nu wel en zie nu pas dat het een baret is.
Dat mensen zich hier zo druk om kunnen maken dat ze er je op menen te moeten aanspreken..
Zo triest..

op 30 01 2012 at 22:52 schreef Jon:

Weet je wat ik zo typisch Nederlands vind? Zeuren over Nederland en de Nederlanders.
Noem mij een land waar niet hele volksstammen bekrompen reageren op anders dan de maat.

Als je een foto op Twitter zet met een muts die op een hoofddoek lijkt in deze tijd, dan zijn er mensen die daar op reageren. Lang niet allemaal, maar vast wel minstens een paar.
Wil van Hassnae weten of ze dat niet gewoon verwachtte. Zo niet: best wel naïef. Als dat wel zo was: had je dit stukje al in gedachten? Of was het een soort van tegen-beter-weten-in-onderzoek? Dan wel een aanleiding om even lekker boos worden?

Ik keur het overigens niet goed dat mensen zo reageren op een Twitter-foto. Ik meld het maar even..

op 31 01 2012 at 01:16 schreef MNb:

En wat is er precies op tegen om boos te worden op bekrompenheid, Jon?

op 31 01 2012 at 12:27 schreef Mart:

Weet je wat ook zo typisch Nederlands is? Het slachtoffer de schuld geven.

Samenvatting van Jon’s post: Hassnae heeft het zelf uitgelokt.

Rot toch een eind op man. Als iemand niet mag dragen wat hij of zij wil en daarover constant wordt lastiggevallen, waarom zit je dan te pleiten voor consideratie met de hufters?

Mart

op 01 02 2012 at 18:26 schreef Bertje:

@ Jon

Een muts die op een hoofddoek lijkt?
Een hoofddoek die op een muts lijkt.
Een worst met een loodje erom…
Een loodje met een loodje erom…
(vrij naar T en T)

op 01 02 2012 at 20:13 schreef You On A Gin:

Euh, als je in een baret een hoofddoek ziet ben je inderdaad nogal spastisch met de materie in de weer. Die arme, bange mensen.
Is het erg dat ik moest googelen wie de #%@$ Viktor & Rolf nu weer zijn? :)
Ik dacht dat het zoiets was als Ernst en Bobbie of zo (dat is iets voor kinderen, toch?).

op 11 02 2012 at 02:43 schreef anti fascisme:

Wie gelooft in het gebral van de massamoordende pedofiel Mohammed (varkensvlees zij met deze smeerlap) die is niet goed wijs.

op 18 08 2016 at 13:08 schreef Max:

Over de hoofddoek staat nergens letterlijk in de Koran dat je die moet dragen… De hoofddoek is een belediging voor elke vrije vrouw.Een hoofddoek heeft niets met vrijheid van godsdienst te maken, wel met vrouwendiscriminatie en onverdraagzaamheid.De hele geschiedenis van de islam is de kledij van de vrouwen de uitdrukking geweest van hun ondergeschikte positie.Laten we alsjeblieft inzien dat mensen die het dragen van de hoofddoek prediken als recht, de ongelijkheid tussen man en vrouw prediken…..Wat ik erg vind is dat alle mensen die zogezegd tegen racisme en discriminatie zijn, alle steun geven aan een godsdienst die discriminatie als handelsmerk heeft. Ongelovigen/niet-moslims zijn minderwaardig, vrouwen zijn ondergeschikt aan de man. Om nog maar te zwijgen van wat ze denken over homo’s en lesbiennes.Als ze het hier niet leuk vinden, dan zijn er genoeg landen waar ze wel hun gang mogen gaan….

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS