Home » Archief » Ik ben inmiddels banger voor mijn linkse vrienden dan voor Baudet


[11.01.2022]

Ik ben inmiddels banger voor mijn linkse vrienden dan voor Baudet

Peter Breedveld

In 2015 riep Wilders op tot verzet tegen de komst van Syrische vluchtelingen, waarna er door “bezorgde burgers”, zo werd het rapaille toen genoemd door de kwaliteitsmedia, in verschillende gemeenten slag werd geleverd met de ME. Gemeentehuizen werden bestormd, politici werden bedreigd, hun kinderen werden bedreigd, asielzoekerscentra werden gebombardeerd. Als gevolg hiervan bliezen verschillende gemeenten hun plannen voor vluchtelingenopvang af, en Wilders feliciteerde de “verzetsstrijders”. Wilders, die eerder al de “totale oorlog” had verklaard aan de “multiculturele elite”.

Dat was, als je het mij vraagt, behoorlijk antidemocratisch, maar niemand riep op tot een verbod op de PVV. Integendeel, progressieve lieden toonden begrip voor het “verzet” en zeiden dat de lokale overheden niet democratisch genoeg tot de opvang van vluchtelingen hadden besloten. Het geweld was volgens een Parool-columnist “volkomen logisch.”

Zeven jaar later staat er een gestoorde man met een fakkel voor het huis van Sigrid Kaag, die zich gesteund voelt door Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie. Maar nu reageert een groot deel van de weldenkende Nederlanders heel anders: ze willen een verbod op het Forum voor Democratie. De partij, die tot voor kort geen strobreed in de weg werd gelegd, hoe radicaal haar racistische fascisme ook werd, wordt pas als een gevaar voor de democratie beschouwd als ze zich verzet tegen de coronamaatregelen.

Dus:

– Bombarderen van aoc’s na oproep van Wilders: volkomen begrijpelijk.
– Beetje bazelen over tribunalen en met een fakkel voor Kaags huis lopen schreeuwen: Nazi’s! Verbieden!

Fascistische partijen

Ik ben tegen het verbieden van partijen, zelfs van het FvD en de PVV. Ik vind dat Nederland zich weerbaarder moet maken tegen zulke partijen. Ze niet steeds moet onthalen als Canadese bevrijders, zoals nu weer JA21. De radicalisering van Wilders en Baudet is door pers en politiek aangemoedigd en beloond. Ze staan in de Kamer Hitleriaanse speeches te houden en het enige waar iedereen zich druk om maakt, is dat er niet via de voorzitter wordt gesproken. Baudet zei tegen een journalist dat Nederland aan de afgrond stond vanwege de massa-immigratie en de journalist wilde weten of ie eigenlijk verkering had. Het geweld tegen mensen met een migrantenachtergrond is explosief gegroeid onder invloed van de haatretoriek van deze fascistische racisten, maar niemand heeft er iets tegen gedaan of willen doen. Integendeel, alle partijen gingen mee zitten vissen in de vijver van de migrantenhaat.

Maar nu moet opeens het FvD worden verboden, en wordt mij te verstaan gegeven dat ik de democratie saboteer door tegen een verbod te zijn.

En ik heb zoiets van, “godverdomme wat?!”

Linkse bubbel

Ik begin inmiddels banger te worden voor mijn progressieve medemensen dan voor Baudet. Zitten achter hun computers te juichen als ze iemand een schedelbreuk gespoten zien worden met een waterkanon, of als er een wappie verscheurd wordt door een hond. Worden woedend als een VN-gezant daar iets van durft te zeggen. Een journalist begint dan ijverig het filmpje te analyseren waarop die politiehond tekeergaat, met het kennelijke doel aan te tonen dat dat geweld terecht was.

Ik ken mijn eigen linkse bubbel niet meer.

Een aantal jaren geleden zei een andere VN-gezant iets over het racisme van Zwarte Piet, toen werd daar door Nederlanders, links en rechts, ook als door een wesp gestoken op gereageerd. De reacties op de VN-gezant die het politiegeweld veroordeelde, Nils Melzer, zijn van vergelijkbare aard. Bemoei je met je eigen zaken, snauwt iemand tegen hem. Linkse mensen zeggen dat-ie buiten zijn boekje gaat. Ik heb volgens mij nooit eerder linkse mensen zo fanatiek de politie zien verdedigen. Alle kritiek op het politiegeweld is verdwenen, als sneeuw voor de zon.

“Maar de demonstratie was verboden!”, zegt de ijverige journalist tegen Melzer. Alsof dat het extreme politiegeweld goedmaakt. Het verschilt op geen enkele wijze van de reactionaire rechtse rakkers die vinden dat je een inbreker dood mag schoppen of die een advocaat verrotschelden omdat die een kindermoordenaar verdedigt in de rechtbank. Als het om wappies gaat, heeft ook Links geen enkele boodschap meer aan de rechtstaat.

Maar Baudet is een gevaar voor de democratie!

Oud filmpje

Toen Melzer vorige week naar de Nederlandse politie uithaalde, reageerde hij op een filmpje van een man die dezelfde dag in Amsterdam door een politiehond was toegetakeld. Daarna becommentarieerde hij een filmpje van maanden daarvoor, dat iemand hem kennelijk onder de aandacht had gebracht, waarop te zien is hoe een man op het Haage Malieveld te grazen wordt genomen.

De reactie van weldenkend Nederland en de politie is veelzeggend: ze concentreerden zich volledig op dat Malieveldfilmpje, omdat dat een oud filmpje was, omdat de betrokken agenten (en de belaagde man) worden vervolgd en Melzer kennelijk om die reden dus zijn mond had moeten houden, en omdat het filmpje hem is aangereikt door een antisemitische club.

Maar over de mishandeling in Amsterdam, van diezelfde dag, daar heeft niemand het over, behalve de ijverige journalist die het uitgebreid heeft zitten analyseren en er later op de radio over mocht vertellen, dat die man niet zomaar werd verscheurd, daar was wel wat aan vooraf gegaan.

Dukkiaanse streken

Gisteren kwam Melzer er in een interview op terug, maar ging het alleen over het oude filmpje, van het Malieveld. De anti-wappies zijn erin geslaagd om de echte aanleiding van Melzers uitval naar de politie helemaal uit de aandacht te drukken.

En dat vind ik toch wel Dukkiaanse streken, dat je de boel zo manipuleert dat het lijkt alsof een VN-gezant zich met een achterhaald filmpje heeft laten opjutten door een stel antisemieten.

Melzer laat zich echter niet uit het veld slaan, hij blijft erbij dat het politiegeweld verontrustend is, en daar heeft hij gelijk in. Door iedere keer met zo ontzettend veel rücksichtslos geweld op die wappies in te hakken, worden ze alleen maar kwader en radicaler. Dan zul je straks met scherp op ze moeten schieten. Dan zie ik straks mensen, die altijd fanatiek voor mensenrechten streden en tegen politiegeweld, juichen om dode wappies.

De rillingen lopen me nu al over de rug.

 

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 11.01.2022 @ 07:41

[Home]
 

1 Reactie

op 11 01 2022 at 07:42 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS