Home » Archief » De terreur van de bezorgde burger


[13.10.2015]

De terreur van de bezorgde burger

Peter Breedveld

j1

Het liep uit de hand in Oranje, waar bewoners een staatssecretaris te lijf gingen (maar niet te lijf genoeg, schreef een grote denker in NRC) en in Woerden, waar bezorgde burgers met bivakmutsen Syrische oorlogsslachtoffers, waaronder 51 kinderen, belaagden met nitraatbommen (“Kinderfeestje!” roept iemand in de straat. ‘Volkomen logisch’, schrijft een grote denker in Het Parool).

In Oisterwijk moest de politie ingrijpen omdat de plaatselijke jeugd vluchtelingen treiterde. In Purmerend zijn burgemeester en wethouders gezwicht voor de ernstige bedreigingen door bezorgde burgers: het geplande azc gaat in die gemeente niet door. En Wilders, die zogenaamd niet achter dit geweld staat, feliciteert de bedreigers met het klinkende resultaat.

Horrorverhalen

Het huis van de staatssecretaris moet nu worden beveiligd, elders worden wethouders bedreigd door bezorgde burgers en in Utrecht liet zondag de Nederlandse afdeling van Pegida van zich horen. Burgemeesters van verschillende gemeenten voelen zich genoodzaakt veiligheidsmaatregelen te nemen tegen bezorgde burgers die gehoor geven aan Wilders oproep om in verzet te komen en die er door de horrorverhalen over vluchtelingen van overtuigd zijn geraakt dat ze de Nazi’s bevechten in plaats van mensen die op de vlucht zijn voor bommen en gifgas.

Je zou dus kunnen stellen dat het pretty fucking uit de hand aan het lopen is, de terreur van de bezorgde burgers, maar volgens Bas Heijne blijft de haat ‘virtueel’. Het geweld, de bedreigingen, de oproepen om moslims te vergassen, vluchtelingen in brand te steken, ‘het is de ander de maat nemen’, schrijft Heijne. Meer niet.

Overgewaaide jodenhaat

Nou zijn we van Heijne wel wat gewend op het gebied van de wereldvreemdheid (hij zei in een Vrij Nederland-interview dat Wilders zijn draagvlak zou verliezen zodra hij zou stoppen zijn haar te verven, jodenhaat is volgens hem overgewaaid uit de Arabische wereld en de maatschappelijke onrust na de moord op Pim Fortuyn speelde zich volgens hem vooral af op televisie), maar ook Volkskrant-columnist Bert Wagendorp meent dat er niks aan de hand is: ‘Volgens mij laat de wijze waarop de opvang van vluchtelingen verloopt, zien dat dit nog altijd een redelijk land is’, schrijft Wagendorp, nota bene nadat hij min of meer dezelfde opsomming van geweld en beveiligingsmaatregelen heeft gemaakt die ik hierboven deed.

Het hoofdredactionele commentaar van de Volkskrant van vandaag is een pleidooi voor het recht van Pegida om te betogen, maar ‘radicalen aan beide zijden hebben niet de bereidheid om kennis te nemen van andere standpunten’, aldus de Volkskrant. Alsof er op die Pegida-betoging niet werd geroepen dat “de massieve inteelt in de islamitische cultuur vrijwel onomkeerbare schade aan de moslims toebrengt, met inbegrip van grote schade aan de intelligentie en geestelijke gezondheid van moslims” en “een andere reden om moslims te verachten en te haten om hun krankzinnige ideologie, want het is nooit een religie van vrede.”

Gezonde hekel

Nee, je bent radicaal als je je verzet tegen dit soort Nazigebral, in plaats van dat je je eigen mening bijstelt want nou, dat is jouw mening en die is net zoveel waard als die van mij, nietwaar. Dus als ik wat van jouw mening overneem en jij wat van mijn mening, als we beiden wat van onze radicaliteit inleveren komen we ergens in het midden uit en dan hou ik op met moslims knuffelen en jij met moslims haten, dan hebben we gewoon allebei, op niet-radicale wijze, gewoon gezellig een gezonde hekel aan moslims.

Binnenin de Volkskrant wordt de haatbagger ook al gebagatelliseerd. Een zekere Freek uit Hoogeveen wil dat er zo snel mogelijk een nieuwe Hitler opstaat die een einde maakt aan de vluchtelingen, maar dat meent-ie volgens de schrijver van dit stuk helemaal niet. Nee joh, het ligt aan de sociale media. Die zijn niet geschikt voor debat en daarom wordt er opgeroepen vluchtelingen en moslims te verdelgen.

Och, als diezelfde kalme bedaardheid maar eens werd betracht als er een moslim met een vlag loopt te zwaaien, of als er een zwartharige jongen op zwartrijden wordt betrapt. Maar gek hè, op de één of andere manier kunnen we een Hitlergroet beter hebben als die gebracht wordt door een roomblanke bezorgde burger dan als een moslim zich eraan bezondigt.

De ene Hitlergroet is de andere immers niet.

UPDATE: de bezorgdeburgerterreur komt nu wel héúl dichtbij in mijn woonplaats Rijswijk, waar raadsleden onder andere de kinderen van PvdA-fractieleider Yvonne Hagenaars en minstens vijf van haar collega’s hebben bedreigd. Hé, het is in Purmerend op die manier gelukt en toen was de Führer erg trots, dus dan moet het in Rijswijk ook op die manier kunnen, toch?

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun dan het jubilerende (tien jaar!) Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 13.10.2015 @ 15:02

[Home]
 

70 Reacties

op 13 10 2015 at 15:20 schreef leo schmit:

De vele hyper links maken je stuk onleesbaar.

op 13 10 2015 at 15:25 schreef Sasha Berkman:

triest maar waar.

op 13 10 2015 at 15:41 schreef cRR Kampen:

leo heeft liever geen enkele bronvermelding, zodat ie kan zeggen dat PB finaal uit z’n nek lølt.

op 13 10 2015 at 15:47 schreef Old man:

Cijfermatig:
Als er 32000 vluchtelingen in Nederland komeen dan lijkt dat veel, maar dat is dan nog maar een bedreiging – zo het al een bedreiging is – van 2 op de 1000 Nederlanders. Dus waar praten we over. Een -al of niet tijdelijke- toename van de Neederlandse bevolking van 0,2 procent

op 13 10 2015 at 16:06 schreef babs:

Leo,
2x lezen. Eerst zonder klikken en dan met klikken.

Voor wie de links niet wil openen: stuk voor stuk is het erger dan wat Peter bondig weergeeft. Dat is altijd zo overigens, niet alleen hier en nu. In die zin is het genoeg om Peter gewoon te vertrouwen en niet te klikken.

Vooral dat stuk in Parool ‘Volkomen Logisch’, is te bizar voor woorden. Een karikatuur van een domrechts stuk waar Geen Stijl zich nog niet aan zou wagen.

Terecht dat Peter begrip opbrengt voor de ‘bezorgde burgers’, als je de voormalige kwaliteitspers vertrouwt is geweld haast een morele plicht.

op 13 10 2015 at 16:22 schreef su:

Pegida mag demonstreren maar ze moeten oprotten uit Utrecht. Daar is Utrecht toch te ontwikkeld voor. Ze mogen naar dat Duits dorpje Venlo. Bekend van de geblondeerde (en daar stemt men op) neonazi.

op 13 10 2015 at 17:13 schreef Nedov:

Schrijver heeft wel veel aannames voor zijn beweringen. Majority rules!

op 13 10 2015 at 21:34 schreef Sam:

Mm, wat overdenkingen:

Vroeger was alles anders. Peter Breedveld stond was liberaal voorvechter van de vrije meningsuiting. En een man als Meindert Fennema was als socialist een consequente voorvechter van vrije meningsuiting. Nu hebben ze onenigheid terwijl ze zich beiden kenmerken door consequent de vrije meningsuiting te verdedigen.

Geweld was uit den boze, ook tegen hem op wie voor ‘fascist’ werd uitgescholden (door types als Sasha Berkman, wie deze foute traditie blijkbaar aan het hart gaat).

Aad Kosto, met de kat in zijn armen, volkomen ontredderd voor de puinhopen van zijn huis. Dat beeld ging tien jaar geleden de hele wereld over, nadat tegenstanders van het Nederlandse asielbeleid een bom bij het huis van de staatssecretaris van Justitie hadden geplaatst.

Er is zoveel omgedraaid in 25 jaar politiek. Ook ik weet niet meer wie mijn medestanders zijn.
De wereld is er nog steeds een van machismo. Ik ben voorstander van empowerment van vrouwen, queers (LBGHTIQ-ers), kinderen, zieken en behoeftigen.
Voor de integratie van nieuwkomers in Europa zijn veel mogelijkheden. Hele dorpen staan leeg in Groningen, Belgie, Frankrijk, Italie, NoordCyprus etc

op 14 10 2015 at 03:46 schreef leo schmit:

cRR, ’t ging mij puur om leesbarheid. Verder interesseren Nu.nl, Tubantia, of het Parool mij niet. Verder eens met wat Peter betoogt. Overigens komt in mijn omgeving straks het aantal asielzoekers op 1000 op 7000. 400 uitgeprocedeerd in de beruchte familiegevangenis ( de enige in Europa) en 600 jonge gasten. De bekende ….Markt gaat er baat bij hebben. Als dat maar goed gaat, 600 jonge mannen op veldbedden in een oud museumgebouw.

op 14 10 2015 at 06:43 schreef Niels van Lobberegt:

@Old man

Je hebt ook helemaal gelijk, het is ook maar 0,2 procent. En we moeten deze mensen, die vluchten voor een verschrikkelijke oorlog, opvangen. Maar ik moet ook eerlijk zeggen dat ik wel even moest slikken toen ik gisteren via het nieuws erachter kwam dat morgen, op 200 meter van mijn huis, 200 vluchtelingen tijdelijk worden opgevangen. Niet alleen om de hoeveelheid, maar ook om het feit dat ik totaal niet geïnformeerd ben door mijn gemeente hoe ze dat precies gaan aanpakken, wat bij mij de indruk wekt dat de gemeente ergens onvoorbereid instapt waar men de eventuele gevolgen niet goed kan overzien. Niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de 200 vluchtelingen zelf.

op 14 10 2015 at 07:41 schreef Thomas E:

Ik krijg er ook 400 vlakbij. Heb me al als vrijwilliger opgegeven voor Nederlandse taallessen. Hoe eerder je je als buurt vertrouwd maakt met deze nieuwkomers, hoe prettiger het voor iedereen zal verlopen, denk ik.

op 14 10 2015 at 09:24 schreef MNb:

Sam, het is juist gemakkelijk om te bepalen wie je medestanders zijn: zij die het openlijke racisme in Nld. erkennen en niet bagatelliseren.

op 14 10 2015 at 10:10 schreef Ralph van der Geest:

‘Opa, wat deed jij destijds toen de vluchtelingen naar ons Woerden kwamen?’
‘Nou lieverd, opa gooide toen nitraatbommen naar ze.’
Maar ik denk dat de toekomstige opa’s die nitraatbommen gooien naar weerloze, getraumatiseerde mensen hun kleinkinderen dat later echt niet zullen vertellen. Tenzij ze de generaties na hen eerst grondig verpest hebben met hun nazi-ideeën om er flink over te kunnen opscheppen.
Wat een misselijkmakende zak stront trouwens die Renzo Verwer die het over tokkies die terroristen worden heeft met woorden als ‘ze hebben niets te verliezen.’ De mensen die in ons land een veilig heenkomen zoeken, die hebben alles verloren! Wat een gotspe dat gelul van die Verwer. Overigens, kan je van een democratisch genomen besluit spreken als gemeenteraadsleden en wethouders onder bedreigd worden dat hun kinderen iets aangedaan wordt als ze voor een AZC zijn? Of wanneer er dolle tokkies voor de deur staan te krijsen en te schelden? Ik vind dat die lui allemaal opgepakt moeten worden en hen het recht om te stemmen of anderszins politiek of maatschappelijk actief te zijn ontnomen moet worden.

op 14 10 2015 at 10:12 schreef Ralph van der Geest:

Je bedreigd geen mensen, je beklad geen huizen of sporthallen en wie nitraatbommen naar mensen gooit moet als terrorist voor jaren achter slot en grendel.
Kortom: ik ben uitgetolereerd ten aanzien van de groep waar die Verwer het met zijn weerzinwekkende prietpraat voor opneemt.

op 14 10 2015 at 10:44 schreef Gaz Typari:

http://www.omroepwest.nl/nieuws/2959419/Raadsleden-in-Rijswijk-krijgen-dreigbrieven-na-komst-azc-Anders-zoek-ik-je-op-tyfuswijf

De Volkskrant en het Parool zijn de Telegraaf en Volk en Vaderland van 2015. Niets meer, niets minder.

We kunnen niet accepteren dat de democratie wordt ondermijnd door bedreiging van (de kinderen van) de door de inwoners gekozen vertegenwoordigers. Dat hoort niet bij Nederland.

De (vorige) nazi’s in de jaren 40 niet gestopt door hun zorgen serieus te nemen en ze er bij te betrekken (prachtige omschrijving Ralph van der Geest). Die zijn verslagen door de geallieerden.

op 14 10 2015 at 11:35 schreef cRR Kampen:

Leo, m’n opmerking maar om glimlachen, inhoudelijk neem ik ‘m terug. Het zal een kwestie van smaak zijn. Ik vind het zelf wel een heel handige manier van annoteren/referenties geven.
Ik doe zelf meestal zoals babs/16:06.

“Aad Kosto, met de kat in zijn armen, volkomen ontredderd voor de puinhopen van zijn huis.” – zei Sam, en ik vind het wel erg goed om even aan dat geval herinnerd te worden. Het is natuurlijk hetzelfde ding, nl ordinair terreur.

op 14 10 2015 at 11:40 schreef pontifex:

Hallo, ik ben Ralph van der Geest. Ik ben links, dus moreel superieur, dus ik mag lekker schelden op mensen met een andere mening. Ik mag ze misselijkmakende zak stront noemen. Want als linkse meneer heb ik altijd gelijk. Ik mag op de persoon spelen ipv op de inhoud. Want ik ben moreel een beetje verheven.

op 14 10 2015 at 12:27 schreef Sasha Berkman:

Dit schreef sam:

”Mohammed is het enige religieuze personage ter wereld dat garant staat voor agressie. Geen andere godsdienst intimideert op vergelijkbare wijze de gehele wereld.

(…)

Er is momenteel geen ander gedachtengoed zo brisant en zo zeer de moeder van alle kwaad als de doctrines van islam, koran en hadith”

Sam is onderdeel van het probleem.

op 14 10 2015 at 13:30 schreef cRR Kampen:

Dan, Sasha, denk Sam dat de religie met het executiewerktuig als symbool geen religie is. Blijkbaar.
http://www.waffen-ss.no/merker/belt-pol-alu.jpg

Hoe komen zo ontzettend veel mensen toch altijd weer zo idioot.

op 14 10 2015 at 13:31 schreef Riley B. King:

Tuurlijk pontifex. Het is niet normaal dat aanslagen op vluchtelingen worden veroordeeld. Wat een onzin dat er wat lelijks gezegd wordt over lieden die de democratie om zeep helpen door raadsleden te bedreigen en intimideren. En terrorisme is toch gewoon een gezonde vorm van meningsuiting (behalve bij moslims natuurlijk)?

Weet je wat ik denk, pontifex? Jouw eigen opa stond 75 jaar geleden elke dag aan de balie op het politieburo het lijstje op te lezen met verstopte joden die hij had ontdekt. Gelukkig was het verzet destijds niet zo onfatsoenlijk om daar wat van te zeggen.

op 14 10 2015 at 13:32 schreef cRR Kampen:

Rot hè, ‘pontifex’, dat er morele mensen bestaan en niet alleen van die zielige losers die anderen schoppen als ‘ethisch’ zien zoals jij. Fijn dat je bekent wat je bent.

op 14 10 2015 at 15:22 schreef leo schmit:

Over de bron van de haat die deze brandstichters en kladderaars drijft deel ik de mening van PB dat die eigenlijk altijd aanwezig was in tolerant Nederland, maar verborgen en nu weer openlijk. Tenminste als ik PB goed begrepen heb. Eigenlijk dus niks nieuws onder de zon. Ipv deze haat te beteugelen zijn media en politici actief bezig deze aan te moedigen, of op z’n minst te vergoeilijken of bagataliseren. Dan is er natuurlijk geen houden meer aan. Dat zie je ook bij de aanmoediging, ja zelfs bescherming van de Zio-kolonisten door de overheid, leger en politie. Daar gaat ’t wat verder dan muren bekladden- Kinderen doodrijden, doodschieten, kidnappen, brandaanslagen en vernietiging van de bestaansbronnen, dit alles onder goedkeurend oog van de zio-staat. Misschien gaan wij ook die kant op.We zijn allemaal Zio’s.

op 14 10 2015 at 15:49 schreef Vandaag in de kast in islamitisch feijenoprd:

Veel mensen hier leven in het verleden. Vroeger was christendom in Europa een probleem. Nu is islam een probleem. Crrkampen is te gemeen en vals om dat te erkennen

op 14 10 2015 at 17:00 schreef Martin:

@ “in de kast”: ja en vorige eeuw was jodendom het probleem…

op 14 10 2015 at 19:04 schreef Mario:

Ik blijf me er over verbazen dat er zulke simplistische sufkutjes als pontifex (@11:40) bestaan. Oh, wacht…13 in een dozijn, van zulks.

@Niels, prima kans om (eindelijk eens?) leuk vrijwilligerswerk te gaan doen! Is nota bene maar 200 meter van je huis. /ervaringdoetlerenenkennen

op 14 10 2015 at 19:43 schreef pontifex:

Dag Mario. Durf je le ook in mijn gezicht simplistisch sufkutje te noemen? Bij deze nodig ik je uit om het me rechtstreeks te zeggen. Vrijdag as 16 uur, café Kale A’dam

op 14 10 2015 at 19:43 schreef Thomas E:

De publieke omroep is al zo ver gezonken, dat zij in Eén Vandaag Geert Wilders tot de grote winnaar en smaakmaker van het vluchtelingendebat uitroept. Tjongejonge, hoe maak ik het PVV-gedachtengoed nog ff extra salonfähig.

op 14 10 2015 at 19:51 schreef Peter:

Doe effe lekker normaal sufkutje. Consider yourself banned. En nee ik kom niet naar een café.

op 14 10 2015 at 20:57 schreef Sasha Berkman:

Thomas E, ongeloofelijk.
Helaas niet meer dus. Hou je hoofd erbij! We moeten ons niet gek laten maken.

op 14 10 2015 at 21:08 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Het is altijd grappig wanneer Nederlanders met inteelt beschuldigingen komen. Als ik de reacties hier lees dan vraag ik me soms af hoe het zit met de Nederlandse genetische diversiteit.

op 14 10 2015 at 22:12 schreef vraagteken:

Racisme is de aller, aller, allerergste van de menselijke kwaden.
Twijfel daar nooit aan!
Want dat zou op een-na aller, aller, allerergste van de menselijke kwaden zijn.

Naakt koppeltje duikelen in het roze gras. Met een winterpeen in je kont en een warme pluchen das. Dat is pas plezier beleven.

op 14 10 2015 at 22:32 schreef Kazonga:

@op 14 10 2015 at 11:40 schreef pontifex:

Wat wordt je toch moe van die ‘Ubermensechen’….:(

op 15 10 2015 at 08:11 schreef Gaz Typari:

Wat een superieure westerse cultuur spreidt die pontifex tentoon zeg. Straks komt ie je dochters nog te grazen nemen op het schoolplein, zoals het een echte nederlander betaamt.

Boe! ik zie juist een hoop verscheidenheid. De ene uit zich met totale domheid en racistische drogredeneringen, de ander antwoordt met rede en verstand. En genetisch, hier zitten donkere nederlanders als ik, en lichte zoals Peter. Inteelt lijkt me niet aan de orde hier.

op 15 10 2015 at 09:15 schreef Marco Meijer:

quote Ralph van der Geest

“Je bedreigt geen mensen, je bekladt geen huizen of sporthallen en wie nitraatbommen naar mensen gooit moet als terrorist voor jaren achter slot en grendel”

Als stenen gooien naar mensen ook onder deze omschrijving valt, wordt het nog knap vol in onze gevangenissen. Krakers deden jarenlang niet anders. Maar ja, links he, dus dan mag het wel.

op 15 10 2015 at 09:26 schreef Kees Bronkels:

Soms vind ik het jammer dat de vrijheid van meningsuiting ook geldt voor uit stront gevlochten gedrochten als pontifex. Er bestaat wel degelijk een erger soort mens dan de nazi en dat zijn pratende varkens zoals hij.
Dit racistische tuig moet volledig van het internet geweerd worden, en uit de publieke ruimte in het algemeen.
Pontifex is het laagste van het laagste van het laagste van het laagste. Zijn racistische denkbeelden moeten geweerd worden uit alle mogelijk denkbare media.
Vluchtelingen welkom! Stuur één pontifex-figuur terug voor iedere vluchteling in Nederland. Daar gaan we op vooruit!

op 15 10 2015 at 11:58 schreef p.wielaard:

Nog even over die stelling dat antisemitisme een bijproduct is van de instroom van veel Islamieten: ook al zou het waar zijn dat joden- en homohaat nooit weg zijn geweest, (wie de echte cijfers heeft mag het zeggen)dan nog is de extra brandstof voor dit fenomeen uit Islamitische hoek niet te ontkennen. Dus we moeten niet praten over de vraag of het- er al was en in welke mate, maar of het probleem is vergroot door de Islamitische instroom in ons land. het antwoord is uiteraard: ja ! Probeer in een klas met overwegend Marokkanen maar eens de holocaust te behandelen. De splinter in het oog !

op 15 10 2015 at 11:59 schreef p.wielaard:

Kees Bronkels, dank voor het inkijkje in jouw zieke geest. Ik kom bij jou niet onderduiken !

op 15 10 2015 at 12:35 schreef Sasha Berkman:

Kan die Marco Meijer ook mee dan Kees? Zelden zo’n treurig figuur mee gemaakt. Hij sloot eerder al niet uit dat de aanval in Woerden een false flag operatie van AFA zou zijn. Zie nu zijn pathetiche commentaar hierboven en we kunnen het denk ik wel eens zijn dat een dergelijk type gewoon slecht voor Nederland is.

op 15 10 2015 at 12:38 schreef Peter:

Had ik jou niet verbannen, Wielaard? En wanneer heb je voor het laatst geprobeerd de Holocaust te behandelen in een klas vol Marokkanen?

op 15 10 2015 at 14:21 schreef Boe! Ik ben een moslim:

Wielaard heeft eigenlijk wel een punt. Er is genoeg haat in Nederland voor nog tien Holocausts. Daar hebben we de moslimsewereld niet voor nodig.

op 15 10 2015 at 14:27 schreef p.wielaard:

Ik voel gewoon dikwijls de behoefte om te debunken. Wat dat betreft verschillen wij niet zo veel. Met veel vrienden in het onderwijs, durf ik die stelling wel aan. Geef overigens eens antwoord op mijn vraag.

op 15 10 2015 at 15:32 schreef Anoniem:

@p.wielaard
Tino Brandt, vele veroordelingen aan z’n broek, heeft in de gevangenis gezeten en voormalig spion van het BfV.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bundesamt_f%C3%BCr_Verfassungsschutz

Onlangs bekend geworden. Mario Brehme spion voor de MAD.

https://de.wikipedia.org/wiki/Amt_f%C3%BCr_den_Milit%C3%A4rischen_Abschirmdienst

Beiden oprichters en leiders van de Thüringer Heimatschutz, hadden verregaande contacten met o.a. KKK en B&H, maar ook met de NPD, wereldwijd. Uit de Thüringer Heimatschutz is de NSU tevoorschijn gekomen. De afdelingen van PI groeien als kool – van Joden moet met niets hebben (anders dan Wilders). Dat zijn regelrechte neonazi’s, gesteund en uit de wind gehouden door de (Duitse) overheid. In NL is zegge en schrijve één aanslag door ’n moslim gepleegd, in D geen enkele.

Bovengenoemde namen zijn gewoon terug te vinden in de Duitse media, vandaar geen afkorting.

http://www.sueddeutsche.de/politik/nsu-prozess-haben-sie-fuer-den-militaerischen-abschirmdienst-gearbeitet-1.2693126

op 15 10 2015 at 15:43 schreef jos:

Ik blijf ’t fascinerend vinden, die smeerlappen die jodenhaat of homohaat onder moslims gebruiken om moslimhaat te rechtvaardigen.

op 15 10 2015 at 16:11 schreef Gaz Typari:

Wielaard, je hebt niet eens een vraag gesteld maar een op niets gestoelde stelling gedropt.

Veel vrienden in het onderwijs zegt me niks. Als je veel vrienden bij de politie had zou je gaan denken dat lawaaige Arubanen een gevaar vormen op festivals. Als je veel vrienden hebt die in de supermarkt werken ga je vanzelf wel denken dat klanten irritante in-de-weg lopers zijn.

Hoe vaak wordt de koloniale oorlog besproken in de klasjes van jouw vriendjes? Welke leugens over Menachem Begin hangen zij op? Gebruiken ze ook de boeken van Malmberg?

op 15 10 2015 at 16:22 schreef Kees Bronkels:

Wielaard heeft zijn ervaring opgedaan op ZMLK-scholen. Waar hij zelf leerling was.

op 15 10 2015 at 16:43 schreef Roland:

@Jos: Ik blijf ’t fascinerend vinden, die smeerlappen die jodenhaat of moslimhaat onder nazi’s gebruiken om nazihaat te rechtvaardigen.

op 15 10 2015 at 16:44 schreef Sam:

Wat willen jullie doen met al die Hollandse fascisten die jullie overal zien rondlopen?

op 15 10 2015 at 17:11 schreef p.wielaard:

De vraag luidt: is joden- en homohaat door de import van Islamieten toegenomen, gelijk gebleven (geen effect dus) of afgenomen ? Geen moeilijke vraag toch ?

op 15 10 2015 at 17:26 schreef MNb:

Niets, Sam. Zoals altijd gaat het om de middengroep. Als die ziet wat voor tuig het is wordt het gemarginaliseerd.

op 15 10 2015 at 19:13 schreef hermann:

@p.wielaard
De vraag is: is joden- en homohaat door de toename van neonazi’s toegenomen, gelijk gebleven (geen effect dus) of afgenomen. Geen moeilijke vraag dus. Zie o.a. mijn bijdrage van 15:32 onder anoniem.

“Die „Hammerskins“ sind eine elitäre und bewusst relativ kleine, aber straff organisierte und international vernetzte Nazistruktur.”

https://linksunten.indymedia.org/de/node/86117

En nu graag steekhoudende argumenten van rechtse mafketels, die hier regelmatig posten, dat het toch de moslims zijn, die Joden- en homohaat importeren. (Reguliere Nederlandse kranten tel ik niet mee. Ik kan bewijs leveren, dat de msm de waarheid verdraaien.)

N.B. Lees ook de vele reacties onder de hierboven staande link.

op 15 10 2015 at 21:06 schreef p.wielaard:

Ok, Nu dan de bonus vraag: Omdat de (mijn) hypothese luidt dat er sprake is van een toename (van joden- en homohaat), en die door neonazi’s en/of Moslims kan worden veroorzaakt, welke invloed is dan het sterkst ? En hoe meet je dat. En waarom heb jij als blijkbaar eenzame complotter de wijsheid in pacht ?

op 15 10 2015 at 22:19 schreef Sasha Berkman:

“Omdat de (mijn) hypothese luidt dat er sprake is van een toename (van joden- en homohaat)”
Onzin. Het is nog veel erger, moslims lijken wel de nieuwe joden. De parallelen zijn angstaanjagend.

op 16 10 2015 at 06:59 schreef Kees Bronkels:

Als jij moslims ziet als oorzaak van joden- en homohaat, Wielaard, dan ben jij hier de eenzame complotter. Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar randdebielen als jij kunnen er duidelijk niet mee omgaan.

op 16 10 2015 at 08:14 schreef hermann:

@p.wielaard
Haskala lijkt me pro-Joods, getuige de naam alleen al. Om op Uw bonusvraag te antwoorden (U geeft zelf geen antwoord op de mijne): de toename van joden- en homohaat worden vooral veroorzaakt door neonazi’s. Ik ben zelf al eens voor ‘Jood’ uitgescholden door voetbalsupporters, die mij op de fiets in tegengestelde richting naderden en er geen enkele aanleiding was om wat dan ook maar te zeggen of te roepen. De berichtgeving van de msm in NL over moslims is onder de maat en vaak onjuist (Bussen in Gouda, onjuist, dansende jongeren in Friesland, onjuist, shariadriehoek Den Haag, onjuist.) De grootste toename is, door alle lagen van de bevolking lijkt wel, de haat tegen moslims.

https://haskala.de/

https://www.facebook.com/haskala.saalfeld

http://www.thueringer-landtag.de/landtag/abgeordnete-und-fraktionen/abgeordnete/biografien/daten/43090/index.aspx

De sneer “eenzame complotter” laat U maar achterwege.

op 16 10 2015 at 09:00 schreef Peter:

Typiusch Wielaard om onder een stuk over de terreur van PVV’ers, op de dag dat in Beverwijk een massa blanke apen in Beverwijk relde onder het schreeuwen van kreten als “kankerjoden”, te suggereren dat moslims verantwoordelijk zijn voor Jodenhaat.

Daar is een woord voor: ’trollen’ en Wielaard heeft nu echt een levenslange ban.

op 16 10 2015 at 10:29 schreef Kees Bronkels:

Niet meer dan logisch dat PVV-nazi’s als Wielaard een ban krijgen. Mafkikkers als hij zijn het nog niet eens waard om je schoenen aan af te vegen.

op 16 10 2015 at 10:31 schreef hermann:

Als extreemrechtse Syriërganger kun je kennelijk zonder al teveel problemen heen en weer reizen; in Nederland hangt er geen gevangenisstraf boven je hoofd. Er is kennelijk bij de overheid geen angst, dat het in Nederland wel eens mis kan gaan met Nederlandse Syriëgangers, zoals bij moslims gevreesd wordt, die terug keren uit Syrië.

Een reden om voor Assad te zijn, is o.a. misschien antisemitisme.

(Het systeem van neonazi’s om zich in kleine groepen, zonder direct leiderschap te organiseren, is uit Amerika overgenomen. In Duitsland gebeurd dit overal. De NSU bediende zich er al van. In Nederland zal dit wel niet veel anders zijn.)

http://kafka.nl/extreemrechtse-syriegangers/

op 16 10 2015 at 15:42 schreef hermann:

De organisatiemethoden van neonazi’s worden in het boek ‘The Turner diaries’ uitvoerig beschreven.

“If the White nations of the world had not allowed themselves to become subject to the Jew, to Jewish ideas, to the Jewish spirit, this war would not be necessary. We can hardly consider ourselves blameless. We can hardly say we had no choice, no chance to avoid the Jew’s snare. We can hardly say we were not warned….

The people had finally had their fill of the Jews and their tricks….If the Organization survives this contest, no Jew will — anywhere. We’ll go to the Uttermost ends of the earth to hunt down the last of Satan’s spawn.”

http://archive.adl.org/learn/ext_us/turner_diaries.html

Zijn 2de boek heet “Hunter”, een man genaamd Yeager (Jäger op z’n Duits).

http://www.nsu-watch.info/2015/05/was-ein-ehrbarer-mann-tun-muss/

Beide boeken zijn haast uitsluitend te verkrijgen via een netwerk van neonazi’s. De organisatiestructuur van de neonazi’s doet denken aan ‘lone wolf’ (de schrijver zelf gebruikt het woord ‘lone hunter’). In die zin kan waarschijnlijk ook de daad van Breivik en andere neonazi’s gezien worden.

Ieder neonazi’s kent deze boeken (tenminste van horen zeggen)

op 16 10 2015 at 15:46 schreef Anoniem:

Ik denk dat de bezoekers van Frontaalnaakt heel goed in staat zijn om trollen af te schieten. De reacties op lieden als wielaard tonen dat helder aan.

Geeft goed het gelijk van Peter Breedbeeld aan.

Wel zonde van de tijd, dat ” met valide argumenten onderuit halen van infantiele koekwouzen “.

op 16 10 2015 at 17:14 schreef hermann:

‘The Turner diaries’ zijn tegenwoordig zonder enig probleem als pdf. op internet te vinden.

Voor diegene, die Duits machtig is, hier de Duitse vertaling.

http://de.scribd.com/doc/77009503/Andrew-Macdonald-Die-Turner-Tagebucher#scribd

Of dat boek verboden is, zoals ‘Mein Kampf’, dat durf ik niet te zeggen. Het is in ieder geval buitengewoon gewiekst geschreven. De schrijver was natuurkundige van beroep, een geletterd man. Maar dat was Pim F. ook.

Wil men de neonazi’s, hun racisme en antisemitisme beter begrijpen, is dit verplichte kost.

op 16 10 2015 at 22:01 schreef dirtdevil:

ook hier weer nazi dit, hitler dat. lukt het dat helemaal niet meer om gewoon feiten en argumenten te noemen? wat denk je met dit artikel te bereiken? preken voor eigen parochie, klaar om nieuwe boehoe spandoeken te verven?

op 16 10 2015 at 23:15 schreef dewanand:

ref cit v peter:

‘Binnenin de Volkskrant wordt de haatbagger ook al gebagatelliseerd. Een zekere Freek uit Hoogeveen wil dat er zo snel mogelijk een nieuwe Hitler opstaat die een einde maakt aan de vluchtelingen,…’

—– reactie

namastiaauw Peter ea

bekijk het zuiver biologisch:

Gevoelsmatig is Nederland vol, maar waarom voelen ruim 3 miljoen blanke Hollanders dit nu zo???

tip:
die duizenden hoge flats in ned zijn allemaal mega mensenvlees stallen. Deze flats bestaan sedert jaren zestig, en eigenlijk is het onnatuurlijk en biologisch ongezond.

daarom ging alles mis. Te volle mega mensstallen.

Jazeker er zijn goedkopere en intelligentere alternatieven om al die miljoenen vluchtelingen van BBB te voorzien, plus een leuke baan, en Wieroe wil dit presenteren volgende week aan heel nederland.

Klagen en in de lucht ziften heeft geen zin, zaak is nu toch de zaak harder en wetenschappelijker op te lossen, en kosten/ efficientie na te streven op lange termijn.

Kijk dit is waarom blanken hogere, superieure Arctische mensapen zijn,
vanwege de zuivere Janmaat mantras:

1)’vol is vol’
2) ‘eigen volk eerst’
new:
3) ‘Toon eerst Respect v/d OERnederlanders’

dewa aapje en Wieroe

op 17 10 2015 at 08:08 schreef Kees Bronkels:

Het lijkt me duidelijk dat hier genoeg argumenten zijn, Dirtdevil. Waarom drop je je PVV-spam niet op GeenStijl? Hier willen we geen fascisten.

op 17 10 2015 at 08:25 schreef Peter:

Hoi Kees, wilde je het hier gaan overnemen of zo? Wie we hier wel en niet willen, bepaal ik en ik alleen.

op 17 10 2015 at 14:45 schreef dewanand:

ref cit:
op 16 10 2015 at 15:42 schreef hermann:

‘De organisatiemethoden van neonazi’s worden in het boek ‘The Turner diaries’ uitvoerig beschreven.’

—–

Mauw, mauw namastiaauw Hermann en Kees Bronkels, ea

De biologische modellering van de hele Multikukeluku is deels al beschreven in de zgn PV RE Schaal, van mijn boek KOran verbieden of herschrijven, zie deze deeplink naar hfst 46 hierover:

http://www.dewanand.com/koran068.htm

Ik geloof wel dat de meeste blanke mannen erg bekrompen zijn en toch niet zo superintelligent als zij zich voordoen, om de complexere zwarte hindoe en afro religieen en culturen te begrijpen. Blanke mannen zijn vaak erg lineair, eendimensionaal denkend, erg materialistisch, en eenzijdig ontwikkeld. Opmerkelijk vind ik vaak dat veel koeliemeisjes toch niet van een blanke man kunnen houden, wel geilen zij erop om zich uit te laten wonen door grote blanke lullen.

Blank extreem rechts en neonazisme zijn dus natuurlijke dingen in elke blanke mensapentoop, net zoals dit ook voorkomt bij hindoe en afro gemeenschappen. Empirische feiten moet ik meenemen om een theorie van alles te ontwikkelen over de multikukeluku.

mail mij evt direct op waldo@ziggo.nl

op 18 10 2015 at 11:39 schreef Egbert:

Peter, je schrijft “een massa blanke apen in Beverwijk”. Kan het zijn dat je bedoelt Beverwaard, een wijk in Rotterdam? Daar werd donderdag burgemeester Aboutaleb eh toegesproken.

op 18 10 2015 at 17:35 schreef hermann:

@ dewanand

Met interesse en plezier lees ik altijd je bijdragen en ken je blog.

Misschien wist je ’t al, maar er zijn mensen, die denken na hun dood in het Walhalla te komen. Onlangs een FB-site geopend voor een dode om een goed gesprek te voeren, maar er bleek kennelijk geen lijntje naar ’t Walhalla te zijn. Er kwam geen antwoord uit ’t Walhalla (ik houd niet van grapjes en mijn vrouw ook niet, dus dit is echt waar).Toen feest-boek maar weer opgeheven; als er toch geen bericht terug komt, is ’t niet meer leuk.

Oh ja, waren aanhangers van white supremacy, niet dat je per ongeluk denkt, dat ’t hindoe’s of moslims of anarchisten of andere mensapen zijn.

https://www.google.nl/search?q=white+supremacy&espv=2&biw=1745&bih=868&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCsQsARqFQoTCMiihaK4zMgCFQZaFAodJY0GhQ&dpr=1.1

op 19 10 2015 at 08:58 schreef cRR Kampen:

Mauw Dewanand, dit is de sleutel: https://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_de_uitgesloten_derde ;)

op 20 10 2015 at 14:26 schreef Mario:

“Dag Mario. Durf je le ook in mijn gezicht simplistisch sufkutje te noemen? Bij deze nodig ik je uit om het me rechtstreeks te zeggen. Vrijdag as 16 uur, café Kale A’dam”

Heh, heb ik die eenzijdig gemaakte afspraak helemaal gemist. Verdorie.

Tuurlijk durf ik jou recht in je smoel, jou voor het simplistisch sufkutje die je bent, uit te maken.

Maar geef nu eerst maar even eens de meerwaarde van een dubbele overgebrachte boodschap weer, pontiflex. Je gaat werkelijk voor de dertien in een dozijn?

Biertje of koffie? :-]

op 21 10 2015 at 15:32 schreef Pontifeks:

Duurde lang Mario. Vrijdag as 16 uur, café Kale dus. En een biertje graag.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS