Home » Archief » Ik schreef over Greta Thunbergs foute piemelgrapje en wat er tóen gebeurde…!


[14.01.2023]

Ik schreef over Greta Thunbergs foute piemelgrapje en wat er tóen gebeurde…!

Peter Breedveld

Eerlijk gezegd had ik veel meer bijval uit de progressieve hoek verwacht voor mijn stukje over piemel-shaming door Greta Thunberg en haar aanhang. Zo van, “Verdomd, Peter, daar heb je een punt, we zullen het niet meer doen.” In plaats daarvan kreeg ik me toch een lawine van chagrijn over me heen, niet normaal. Vooral op Mastodon, de Twitter-kloon voor Gutmenschen die elke tweede toot (Een tweet heet een toot op Mastodon) verzuchten wat een oase van welwillende redelijkheid Mastodon toch is. Dat je er echt goede gesprekken kunt hebben. Totáál anders dan Twitter.

Nou, mooi niet, dus. Zoals je op Twitter belaagd wordt door woedende nazi’s als je schrijft dat Jordan Peterson een misogyne kwakzalver is, zo krijg je op Mastodon met de onredelijke razernij van getriggerde Gutmenschen te maken als je zegt dat Greta Thunberg eigenlijk dat kleinepiemelgrapje niet had mogen maken. Mastodon is een safe space, alléén als je in complete harmonie bent met de rest van de boomklevende, intersectionele neurotenbrigade. Anders moet je kapot, net als op Twitter.

Dus heette het dat ik onderkruipsel Andrew Tate verdedigde en dat ik een heel naar stuk had geschreven, dat ik kennelijk heel blij was dat ik een “stokje” had gevonden om Thunberg mee te slaan en dat ik mijn eigen interpretatie gaf aan de Gutmensch-regels zoals Nederlandse horken dat bij moslims deden. Dat ik het woord Gutmenschen in ironische zin had gebruikt, dat wekte ook veel woede. Dat was nazitaal en daardoor hoefde niks wat ik schrijf nog serieus genomen te worden. “Wokies”, dat mag ook niet.

Er was iemand die met een hele lijst met termen en begrippen op de proppen kwam die ik volgens hem niet mocht gebruiken, iemand anders nam aanstoot aan de ondertoon in één van mijn reacties. Over mijn toon en woordkeuze wordt al sinds de Romeinse tijd gezanikt, op Mastodon gaan ze de diepte in en deugt ook mijn ondertoon niet.

Homofoob

Ik ben niet verrast. Ik zei al dat Mastodon echt niks voor mij is en ik wist al dat Gutmenschen niet minder onverdraagzaam zijn dan FvD’ers en PVV’ers en precies zo bloeddorstig.

Niet iedereen daar is zo, natuurlijk. De overgrote meerderheid bedoelt het echt goed, maar het is nou eenmaal overal zo, in een bierkelder net zo goed als in een sjamanistische zweethut, dat de grootste bekken de sfeer bepalen. Er waren er evenwel die het voor me opnamen. Hoogleraar Nederlands en Academische communicatie Marc van Oostendorp, bijvoorbeeld, schrijft dat Frontaal Naakt ‘het weblog aller Nederlandse weblogs’ is en rekent hij af met het excuus dat Thunbergs grap niet over kleine piemels gaat omdat we niet weten hoe groot Tates piemel is. ‘Als ik een wildvreemde op straat begin uit te schelden voor flikker, red me er ook niet uit door te zeggen dat ik niets weet over de seksuele voorkeur van de wildvreemde’, aldus Van Oostendorp.

Op hem wordt veel beleefder gereageerd, viel me op, maar mensen blijven zich hoe dan ook in de vreemdste bochten wringen om maar niet toe te hoeven geven dat een grap over kleine piemels gewoon fout is. Talloze keren heb ik deze vreemde kronkel zien langskomen: “Met small dick energy wordt bedoeld dat degene tegen wie je dat zegt, het erg zou vinden om een kleine piemel te hebben en zou denken dat die dat moet compenseren.”

Oké, dus als je iemand voor homo uitscheldt, ben jij niet homofoob, maar degene die jij uitscheldt is homofoob, want die vindt het kennelijk erg om homo genoemd te worden.

Deaud

Eén van mijn grootste irritaties, altijd al, is wanneer ik in een stukje een argument weerleg en iermand reageert erop door precies dat argument weer in te brengen. Dus als ik schrijf: ‘Juist omdat het niet over Tates piemel ging, beledigde Thunberg met haar sneer over small dick energy onschuldige mannen met een kleine piemel’, komen massa’s mensen tegenwerpen: “Maar het gaat niet over Tates piemel”. Ga es deaud, zouden ze dan op een ander blog zeggen.

Iemand citeerde letterlijk een zin uit mijn stukje, over “puurhartigen die meedogenloos wreed kunnen zijn jegens mensen die ze als minderwaardig beschouwen”, en zei toen dat ik dáárover moest schrijven. Ik kan niet geloven dat mensen zo onpeilbaar dom zijn.

Asperger

Op Twitter was het natuurlijk niet beter. Daar bestonden mensen het echt om te suggereren dat ik zelf dan wel een kleine piemel zal hebben. Dude, seriously? Iemand zei dat ik het “durfde” om iemand met Asperger te bekritiseren, want Thunberg schijnt Asperger te hebben. Dit overkwam me ook al eens toen ik een zwarte vrouw bekritiseerde, toen werd me verweten “zwarte vrouwen onder de bus te gooien“.

Ik bekritiseer mensen zonder aanziens des persoons, of ze nou wit of zwart zijn en een dwarlaesie hebben of Asperger of een grote of een kleine piemel. Dat maakt me een beter mens dan mensen die vinden dat je bepaalde mensen niet mag bekritiseren, bijvoorbeeld omdat ze zwart zijn of Asperger hebben. Discriminatie is dat en wettelijk strafbaar, toevallig.

Keer op keer valt het me op dat de mensen, die zo hypergevoelig zijn over de manier waarop ze zelf worden aangesproken, zelf ongekend agressief en wreed zijn jegens mensen die niet doen wat zij willen en ze wegzetten als “boomer” of “witte man” of kleinbepiemeld. Een groepje wokies probeerde mij eens gecanceld te krijgen omdat ik iemand, die schreef dat ik een brandende autoband om mijn schouders en een baksteen tegen mijn achterhoofd verdiende, in mijn reactie daarop per ongeluk had gemisgenderd.

Wat een fucking freaks.

 

 

Become a Patron!
 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel en sinds kort ook met een Tikkie. Wordt dat symbool van de Hollandse krenterigheid tenminste voor iets nuttigs ingezet. Adverteren? Mail mij.

Peter Breedveld, 14.01.2023 @ 14:41

[Home]
 

1 Reactie

op 14 01 2023 at 14:41 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS