Home » Archief » Hoe ik zwarte vrouwen onder de bus gooi


[28.07.2020]

Hoe ik zwarte vrouwen onder de bus gooi

Peter Breedveld


Illustratie door Peter Bauer uit het Duitse tijdschrift Jugend (1896 – 1940)

Afgelopen weekend huilde de Wokebrigade hete tranen van verontwaardiging omdat de Belgische krant De Morgen zich had verstout een uitspraak van journalist Sabrine Ingabire als kop te gebruiken in een interview met haar. De kop luidt ‘Ik date niet met witte mannen’ en maakte nogal wat mensen boos. Maar de Wokies vonden dat het citaat uit de context was gerukt en dat Ingabire was genaaid door De Morgen. In het interview zelf legt ze immers uit waarom ze geen witte mannen date (ze zijn erg vermoeiend) en sowieso moet ze toch lekker zelf weten met wie ze wil daten. De hoofdredacteur van De Morgen ging door het stof maar het mocht niet meer baten. Iedereen die wat vindt van Ingabire is een misogynoire racist en De Morgen is het Ultieme Kwaad. Ik zag zelfs een oproep aan zwarte mensen om zich nooit meer door de witte media te laten interviewen.

Diezelfde Wokebrigade, althans een flink deel ervan, was tegelijkertijd koortsachtig een screenshot aan het verspreiden met de kop en de eerste twee alinea’s van een vijf jaar oud stuk van mij, met de bedoeling mij te cancellen als misogynoir (ik kom dat woord opeens overal tegen), racist, fascist, seksist en zwartevrouwenfetisjist. Ik kan me de verontwaardiging wel een beetje voorstellen, want het gaat om dit screenshot:

 

 

Verneukeratief

Het is echter een ontzettend verneukeratief screenshot, wat totaal uit de context gerukt. Die context is deze column uit 2015, waarin ik de vloer aanveeg met de nationale verontwaardiging over een artikel in de Viva, waarin zwarte mannen worden gefetisjiseerd (grote piemel en zo). De eerste twee alinea’s zijn een parodie op dat Viva-stuk, overigens geïnspireerd door een passage in de roman Dubbelspel van Frank Martinus Arion en op het delirische getier van Dewanand, één van de vaste reageerders op Frontaal Naakt. Wie de moeite neemt de rest van de column te lezen, ziet wat de bedoeling is van die parodie en dat de column hartstochtelijk en expliciet antiracistisch is.

Waanzinnig hypocriet dus om, terwijl je een hoop stennis maakt over het buiten context citeren van een uitspraak van Sabrine Ingabire, mij buiten context te citeren met de klaarblijkelijke bedoeling mij af te schilderen als iets dat ik niet ben.

Maar waarom is er eigenlijk nu, in juli 2020, zoveel verontwaardiging over een column die ik in april 2015 heb geschreven? Daarvoor moeten we iets meer dan twee weken terug in de tijd, toen ik in een column schreef dat ik niet zag waar de transhaat zat in een essay van J.K. Rowling waar iedereen zich geweldig boos om maakte, en suggereerde om niet meteen iedereen verrot te schelden en te verketteren die nog moest wennen aan trans mensen. Ik werd daarop verrot gescholden en verketterd door de wokies en het was Zaire Krieger van de podcast Dipsaus die toen dat screenshot verspreidde (merk op dat het ook Krieger is die van ‘donkere vrouwen’ ‘zwarte vrouwen’ maakt, het narcisme daarvan en de totale veronachtzaming van het bestaan van brunettes en Mediterraanse, Aziatische en Amerikaanse vrouwen). Blijkbaar was mijn ’transhaat’ niet voldoende, en moest het allemaal wat erger gemaakt worden met een suggestief screenshot. Gevolg is dat allerlei zwarte vrouwen andere zwarte vrouwen tegen mij proberen op te zetten. Een rattenstreek van Krieger, als u me toestaat, waarvoor een journalist wat mij betreft onmiddellijk zou moeten worden gecanceld. Het screenshot wordt ook verspreid door Sander Philipse van het magazine OneWorld, die in 2015 in elk geval nog geen enkele moeite had met Frontaal Naakt, want toen wilde hij er nog graag publiceren).

Zwarte vrouwen onder de bus

De meeste mensen zijn wel overtuigd van mijn onschuld na het lezen van de hele column, maar de harde kern van de Woke-brigade, waaronder opvallend veel bleekneuzen, blijven fanatiek vasthouden aan het frame van Krieger en Philipse. Ze hebben me bijna allemaal geblockt op Twitter, en willen me ongehinderd blijven belasteren en demoniseren, zonder dat ik er iets tegen in kan brengen. Daarbij wordt al snel duidelijk dat dat screenshot ze eigenlijk nauwelijks boeit, maar dat ik volgens hen ‘zwarte vrouwen onder de bus gooi’ en een ‘zwartevrouwenhater’ ben (‘misogynoir’).

Wat? Waar heb ik dat aan verdiend? Ik heb het de afgelopen jaren voortdurend en nadrukkelijk opgenomen voor zwarte vrouwen. Heb je echt de koortsachtige campagne gemist die ik heb gevoerd voor Sylvana Simons? Mijn verdediging van zwarte vrouwen die in de media werden geframed en gedemoniseerd, zoals Clarice Gargard en zelfs Seada Nourhussen, ondanks dat ook die haar hand niet omdraait voor een karaktermoord op mij? Heb ik de oren niet gewassen van witte journalisten die gingen hyperventileren van een zwarte vrouw die een andere zwarte vrouw interviewde, omdat daar de ‘journalistieke distantie’ mee in gevaar kwam? Stel ik al niet jaren en jaren lang het racisme op de vaderlandse redacties aan de kaak, hun voorkeur voor extreemrechtse populisten, het racisme in de politiek, de framing van DENK en Bij1 en de demonisering van Quinsy Gario en Jerry Afriyie?

Racistische troll beledigd

Het resultaat van mijn continue, onvermoeibare strijd tegen racisme is dat ik ben geframed als een misdadiger door Carel Brendel, Elsevier en Het Parool, gedemoniseerd door GeenStijl en Powned, dat ik en mijn kinderen met de dood zijn bedreigd, dat ik werd geframed als antisemiet door Lodewijk Asscher en NRC Handelsblad, geframed als antisemiet door Trouw en Elma Drayer. In 2013 wilde ik zelfs dood, maar de meeste wokies die nu blèren dat ik ‘zwarte vrouwen voor de bus gooi’ hadden er toen nog geeneens haar op. Vorig jaar ben ik vervolgd door het Openbaar Ministerie omdat ik een racistische troll had beledigd.

Zaire Krieger, Sander Philipse en Seada Nourhussen weten dit allemaal, maar het doet er kennelijk niet toe. Ik spreek ook weleens een zwarte vrouw tegen en ik verdedig Robert Vuijsje, die meer tegen racisme heeft gedaan en ook meer voor elkaar heeft gekregen dan die hele Woke-brigade bij elkaar en dat mag helemaal niet van deze woke fascisten.

Nou, dan moeten jullie de komende tijd eens opletten. Ik laat me door niemand de mond snoeren. Niet door Domrechts en het Redelijke Midden, en niet door deze achterbakse griezels. Deze zomer staat er broodje Woke op het Frontaal Naakte menu.

Een beetje fucking steun heb ik wel verdiend, dacht ik zo:

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 28.07.2020 @ 11:00

[Home]
 

1 Reactie

op 28 07 2020 at 11:12 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com. Reacties worden mogelijk opgenomen in de rubriek ‘Frontaalnaakts Brievenbusje’. Vermelden als u dat niet wilt.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN JUNI

O Aso’s in de trein

O Waarom zijn christenen van die hardvochtige klootzakken?

O Huub Stapel is een klootzak

O Het gilde van het bruine gajes

O Lampies ontdekken: extreemrechts is best linke soep

O Mag geen omvolking zeggen

O Harde stukjes poep

O Niet zien is geloven

O Wilders: domme lul of geniale schurk?

O Ook Jezus was een harteloze bullebak

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS