Home » Archief » Joris en de Jehova’s Getuigen


[03.08.2020]

Joris en de Jehova’s Getuigen

Johan de Vries

Joris voelde zich nog een beetje moe van het corona-gedoe en zat daarom het liefst achter het raam naar buiten te kijken met een open laptop op zijn schoot, zodat het niet zo erg opviel. Joris vond het prettig de mensen het idee te geven dat hij wel degelijk iets deed want ‘zitten is het nieuwe roken’.

Joris dacht na over zijn corona-avontuur, of hij nu een litteken op zijn hart zou hebben, of hij nu met chronische longzwakte te maken zou hebben en of hij ooit weer nuttig kon zijn voor de maatschappij of vanaf nu buiten de maatschappij zou staan. Niet dat het veel uitmaakte voor Joris maar toch, wat zullen de mensen zeggen: “Kijk daar loopt Joris, en hij is chronisch ziek, nutteloos en we willen niks met dat soort te maken hebben.” Niet dat Joris ooit gewerkt had, maar toch, niet kúnnen werken is van een ander niveau.

Joris blijft bescheiden

Joris vrolijkte zichzelf op met een grap die hij in het ziekenhuis bedacht had en wilde uitproberen op buurvrouw. Het gaat zo: “Wat is de overeenkomst tussen iemand in een kunstmatige coma en een kunstgebit in je mond?” Antwoord: “Je kunt ze er beide uithalen.¨

Joris moest altijd een beetje lachen om zijn zelfbedachte grapjes, maar vroeg zich ook vaak af of zijn grapjes al eerder door iemand bedacht waren. “Wat ik kan bedenken kan een ander ook bedenken,” dacht Joris dan wijs en nederig.

Jehova-aan-de-deur alarm

Joris zag een zwarte mijnheer naar zijn voordeur lopen. Hij belde aan. Joris schrok een beetje, want er had nog nooit een zwarte mijnheer bij hem aangebeld. Maar ja, voor alles is een eerste keer, nietwaar? Hij had een hoogzwangere dame met een wandelwagen bij zich. Joris zag dat de mijnheer ook een folder bij zich had. Joris keek eens goed naar de folder: ‘De Wachttoren‘. Dit waren Jehova’s Getuigen en Joris deed nooit open voor Jehova’s.

Iedere keer als Jehova’s aanbelden hoorde Joris de vermanende stem van zijn vader:

“Jehova’s zijn goed voorbereid op alle eventualiteiten. Daarom nemen ze een hoogzwangere vrouw en/of kind mee en dragen ze schoenen met stalen neuzen voor tussen je deur. Alles om te de-escaleren terwijl ze je proberen te indoctrineren met Jehova, je tegen betaling een Wachttoren aansmeren en zeiken over of je wel écht gelukkig bent. Eén mankement en ze halen Jehova erbij. Om je te verlossen en je te helpen je in je lot te leren berusten. En Jehova’s Getuige te worden natuurlijk.”

Maar deze Jehova’s waren zwart en niet wit. Joris vroeg zich af hoe nu niet zat te discrimineren, want Joris had nog nooit ‘niet’ hoeven discrimineren. Joris leed een nogal beschermd leven, moet je weten.

Joris besloot om de deur toch maar open te doen. Toen hij de deur opendeed, keek hij naar de schoenen van de Jehova’s Getuige. ‘Dr Martins schoenen met stalen neus.’ En die stalen neus ging meteen naar de opening van de deur. “Die kan ik niet meer dicht doen,” realiseerde Joris zich en hij baalde als een stekker.

Joris is geen racist

“Ik ben gelukkig, heb geen gebreken en lijd niet,” stamelde Joris, “bovendien ben ik geen racist.” “Ik wil met u over Jehova praten,” zei de zwarte Getuige op strenge toon. Joris sidderde, maar liet niks merken. Dat zou als discriminatie opgevat kunnen worden. Hij zei niks van het feit dat de man geen mondmasker droeg, want dat zou wel eens iets met zijn geloof te maken kunnen hebben. Bovendien had Joris groepsimmuniteit-status. (Covid-19 is voor de Jehova’s Getuigen een teken dat de here Jezus opnieuw een bezoekje wil komen brengen.) Joris liet de man praten en praten, knikte instemmend, kocht een Ẃachttoren voor 10 euro en beloofde goed na te denken over wat hij hem had verteld.

Joris discrimineert niet

Joris was opgelucht nadat de Jehova’s Getuigen waren vertrokken. Hij had niet gediscrimineerd en ze hadden niks gemerkt. En volgende keer zou hij zonder te discrimineren niet opendoen.

De Jehova’s Getuigen belden aan bij de overburen. Niemand deed open. Onverrichter zake deden ze een Wachttoren in de brievenbus en vertrokken. Een Wachttoren waar Joris 10 euro voor had betaald, maar wél zonder te discrimineren.

Johan de Vries, beter bekend als De Frysk, pensionado op MAVO-niveau, komt uit Friesland, geboren in Rinsumageest, getogen in Wergea. Was ooit werkzaam in de zuivel en wist van melk yoghurt te maken, pap van gort en kent het recept van watergruwel. Woont nu in Barrie, Canada, waar hij geniet van zijn welverdiende rust.

Gastschrijver, 03.08.2020 @ 09:27

[Home]
 

1 Reactie

op 03 08 2020 at 09:27 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Harde Por

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O De meest gelezen stukken van 2023

O Willem Kraan zou met Scharwachter en Dibi hebben meegeprotesteerd

O Neem PVV-stemmers serieus!

O De verpletterende charme van de supertolerante Gidi Markuszower

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS