Home » Archief » Het stuitende racisme van de Woke-brigade


[01.08.2020]

Het stuitende racisme van de Woke-brigade

Peter Breedveld

‘Als bondgenoot moet je accepteren dat je vooral steunt, en dat jouw activisme niet om jezelf draait’, aldus de witchfinder general van het Nederlandse antiracisme, Sander Philipse, in het artikel ‘Hoe word ik een goede bondgenoot?’ (tachtig keer staat het woord ‘ik’ erin) in het vakblad voor beroepsgekwetsten OneWorld. Het belangrijkste is volgens Philipse: ‘wat je ook doet als helper whitey, overstem de mensen die je probeert te helpen niet en bepaal ook niet wat goed voor hen is.’

Beetje raar dus, om Philipse te zien aanslaan op een diep-menselijk interview in de Volkskrant met NOS-journalist Gerri Eickhof, een zwarte man die, vertelt hij, persoonlijk wordt geraakt door racisme. Om die reden wilde hij niet naar de Black Lives Matter-demonstratie op de Dam, omdat hij meent dan niet ‘objectief en onpartijdig’ te zijn.

Schreeuwende kletskousen

“Pijnlijk om dit te lezen”, aldus Philipse, die als een bezetene begint te white-splainen dat Eickhof ‘wit als de objectieve norm ziet’ enzovoort. Philipse is dus voor Eickhof aan het bepalen wat goed voor hem is en hij maakt zichzelf tot middelpunt van Eickhofs verhaal. Niks ongebruikelijks, want voor iemand die vindt dat het niet om hem draait, staat Philipse opvallend vaak in het centrum van elke rel rond racisme en vermeend racisme, en hij is er ook vaak de aanstichter van. Spel de naam van Anousha Nzume fout en de kans is groot dat je met Sander Philipse te maken krijgt.

Toen ik het interview zelf las, werd me al gauw duidelijk waarom Philipse zich geroepen voelt Eickhof te corrigeren: de man is niet van de Woke-brigade, zeg maar. Ik denk dat je rustig kunt stellen dat Eickhof door racisme is getraumatiseerd (hij probeerde als kind eens letterlijk zijn huid eraf te krabben, in de hoop dat er een lichtere huid tevoorschijn zou komen), maar “aan de andere kant vindt hij Akwasi en Gloria Wekker ook ‘schreeuwende kletskousen’.”

Niet woke genoeg dus naar de zin van Philipse en dan kun je nog zo van kleur zijn, dan gelden jouw ervaringen niet en ben je af en moet je “kritiek” aanvaarden van een bleekscheet als Sander Philipse, die zelf schrijft in zijn hele jeugd en adolescentie en studententijd nog nooit een een zwarte in het echt te hebben gezien.

Racistisch en seksistisch

Met diezelfde aanmatigendheid vanuit de Woke-brigade jegens mensen van kleur wordt mijn geliefde Hassnae ook regelmatig geconfronteerd (ze haat het trouwens om “vrouw van kleur” genoemd te worden). “Afgericht door de witte man”, beet een Wokie haar eens toe toen ze een mening uitte die het stempel van goedkeuring van Philipse niet kon wegdragen. Racistisch en seksistisch in het kwadraat, en het fotonegatief van wat Domrechts mij vaak verwijt, namelijk dat ik me zand in de ogen heb laten strooien door een zwart-ogige Sheherazade en dat soort onzin. “Sinds wanneer is Hassnae een vrouw van kleur?” vroeg een spierwitte Wokie me van de week. Het predikaat “van kleur” krijg je blijkbaar niet automatisch als je een getinte huid en zwart haar hebt en een naam die door vrijwel iedereen verkeerd wordt uitgesproken en opgeschreven. Als je de verkeerde ideeën hebt, komt een bleekneus je die onderscheiding zonder pardon afstrippen.

Ik zal je wat over Hassnae vertellen: ik reis al bijna vijftien jaar samen met haar de halve wereld rond en bijna overal waar ze komt, denkt de lokale bevolking dat ze één van hen is. Spanje, Italië, Turkije, Indonesië, Maleisië, Singapore, India, Mexico, “you’re not Torkiesh? You lok Torkiesh!”

Overal (Japan, China en Vietnam natuurlijk niet) behalve in Nederland (en België), waar iedereen onmiddellijk ziet dat ze niet van hier is en daar ook altijd even een punt van maakt. Altijd moet zij haar koffer openmaken op Schiphol (ik nooit), standjes van motoragenten in ontvangst nemen en als complimenten bedoelde kutopmerkingen wegslikken (“Waar kom je echt vandaan?” “Wat spreek je goed Nederlands!”).

Gemengde relaties zijn racistisch

En nee, het zijn niet alleen de witte mensen die haar er constant en dwangmatig aan herinneren dat ze een Fremdkörper is, sommige Nederlanders van kleur kunnen er ook wat van. Ik heb zelfs weleens het idee dat het feit, dat ze met een witte man is, deze types nog dwarser zit dan de racisten die hun dagen vullen met het verspreiden van complottheorieën rond omvolking en islamisering.

Maar serieus: toen ik het eens voor Hassnae opnam toen ze op beschamende wijze werd gedefameerd door Bart Schut, schreef Hasna el Maroudi op Joop.nl dat ik mezelf blijkbaar zag als ‘hoeder van de Marokkaanse vrouw’ en dat ik normaliter ‘andere delen van het vrouwelijke Marokkaanse lichaam kies om op los te gaan.’ Toen ik onlangs onder vuur kwam te liggen vanwege mijn vermeende ‘zwartevrouwenfetisjisme’ (periodiek af te wisselen met een vermeend ‘aziatischevrouwenfetisjisme’) maakte één van de wokies een bee-line naar Hassnae om haar te vertellen over de misdragingen van haar “witte man”. De OneWorld/Dipsaus-kliek gruwt van “gemengde relaties” (niet een term waarmee ik onze relatie beschrijf) en vindt die zelfs racistisch (desalniettemin heeft een aantal zwarte vrouwen in die kliek zelf een witte man thuis zitten).

 

 

Extreem smerig

Precies dezelfde onbedwingbare neiging is dat om van iets moois, onze liefde, iets extreem smerigs te maken en die wij ervaren bij Domrechts, maar de laatste jaren vooral vanuit “antiracistische” hoek. Dus mijn antwoord op de vraag “sinds wanneer is Hassnae een vrouw van kleur” luidt: sinds er geen antiracist in deze hele godvergeten zompige kutpolder te vinden is die haar zal laten vergeten dat ze er één is, en dat ze met een witte man is. “WITTE MAN!” “JOUW WITTE MAN!” “AFGERICHT DOOR JOUW WITTE MAN!”

Het bovenstaande is natuurlijk van A tot Z gelogen, want geschreven door een witte man en bovendien bestaat reverse racism niet.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Vorig jaar moest ik voor de rechter verschijnen wegens belediging van een racistische troll! Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 01.08.2020 @ 13:17

[Home]
 

1 Reactie

op 01 08 2020 at 13:18 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS