Home » Archief » Wat laat het journaille zich weer kennen


[15.06.2017]

Wat laat het journaille zich weer kennen

Peter Breedveld


Foto: Iwase Yoshiyuki

Dat Nederlandse journalisten de paladijnen van de gevestigde macht zijn, heb ik vaker betoogd (en aangetoond) maar zelfs ik had de collectieve razernij niet verwacht die zich van ze heeft meester gemaakt omdat Jesse Klaver weigert gewoon gezellig mee te doen. Of ‘de formatie heeft laten klappen’, zoals iedereen papegaait, zonder te beseffen wat een belachelijke uitdrukking dat is.

‘Poseurs die het Rutte misgunnen’, schuimbekt Tom-Jan Meeus in NRC. Hij is niet alleen boos op Klaver, maar ook op D66. ‘De economie draaide in geen tien jaar zo goed, de overheid heeft een begrotingsoverschot: willen politici dit verkwanselen?”, huilt deze objectieve duider van de Haagse politiek. Je kunt de snik in zijn stem bijna horen. Je zou denken dat-ie aandelen heeft in het Kabinet Rutte.

Aan het lijntje gehouden

In Jinek zegt NOS-verslaggever Joost Vullings dat hij niemand de schuld wil geven, “maar je merkt wel dat ze oprecht gefrustreerd zijn”, zegt hij met veel pathos. Het is meteen te zien dat hij één van de gefrustreerden is. “Daar doe je dan je best voor”; “héél veel gedaan om het Klaver naar de zin te maken”; “GroenLinks heeft een beetje zwalkend lopen onderhandelen”; “Rutte, Buma en Pechtold voelen zich aan het lijntje gehouden”, Vullings leeft zich helemaal in zijn politieke helden in.

Eva Jinek zelf scheurt Klaver, die dit allemaal gelaten ondergaat, bijna aan stukken. “JE WIST DIT VAN TEVOREN, JESSE! WAAROM GA JE DAN TOCH DIE ONDERHANDELINGEN IN?! JE BENT DE VERLIEZER, JESSE! EN JOUW KIEZERS, DIE ZIJN DE VERLIEZERS!”

Meid, neem een Xanaxje.

Keihard liegen

In Het Algemeen Dagblad gaat adjunct-hoofdredacteur Frank Poorthuis tekeer tegen Klaver. Vanachter de rug van zijn eigen tienerdochter scheldt hij ‘m uit voor ‘sukkel’. ‘JE MAG NOOIT MEER MEEPRATEN!’ Wat is dat toch met die AD-redacteuren dat ze echt geloven dat zij bepalen wie er wel en niet iets mag zeggen in Nederland?

Ook de rest van de media gaat compleet Wierd Duk op Klaver. Elsevier beweert dat ‘Zelfs Vluchtelingenwerk Nederland zich verbaast over de eisen van Klaver’. Geen kut van waar, zegt de persvoorlichter van Vluchtelingenwerk. ‘Hebben we nooit gezegd’.

Gewoon keihard liegen om de werkelijkheid te laten lijken op jouw droomwereld! Wat ben je dan voor waardeloze baggerjournalist?

Politiek spelletje

De Volkskrant heeft meteen GroenLinksers opgesnord die ook héél boos zijn en die zweren nóóit meer op GroenLinks te stemmen. ‘Jesse Klaver heeft op arrogante wijze een politiek spelletje gespeeld!’ Hahaha! Je aan je verkiezingsbeloftes houden, dat is politieke spelletjes spelen. Dáár had niemand op gerekend! Nu lijkt het alsof de rest uit liegende klootzakken bestaat!

RTL Nieuws meldt dat de ‘meerderheid van de GroenLinks-stemmers baalt’, een enquête aanhalend die én niet respresentatief is én waar heel iets anders uit blijkt dan wat RTL beweert. Deze BNR-redacteur (uitzonderingen bevestigen de regel) maakt er in een serie tweets gehakt van. ‘Dit schaadt de geloofwaardigheid van de journalistiek als geheel’. You said it, brother!

Menselijke waardigheid

Je moet ook wel volkomen van mensenkennis én realiteitszin gespeend zijn als je echt gelooft dat een meerderheid van de GroenLinks-stemmers zou willen dat Klaver de rechten en de menselijke waardigheid van vluchtelingen te grabbel gooit om de excuustruus van wéér een nieuw domrechts asokabinet te mogen zijn.

Dat is blakende nonsens, zoals uit deze enquête blijkt: GroenLinks-stemmers vinden het jammer dat de formatie mislukt is, maar een meerderheid vindt het terecht dat Klaver het gemarchandeer met vluchtelingen tot breekpunt heeft gemaakt. En vergeet niet: de rest doet dat ook. Asscher zou ze als eerste bij het grofvuil hebben gezet. Geef Klaver zijn zin op dat punt en je kunt verder praten. Jullie hebben de formatie zelf laten ‘klappen’.

Mombakkes van fatsoen

Hé man, zó ver staat GroenLinks niet van VVD, CDA en D66 af. Qua multiculti hangt de partij dezelfde principes aan: je mag moslim zijn, maar alleen thuis op zolder, je moet assimileren en je moet de juiste dictators steunen. ‘De PVV met een milieuagenda’ heb ik ze weleens genoemd. Ze hebben alleen een mombakkes van fatsoen op en je moet niet proberen ze dat en public te laten afzetten. Dat zou gezichtsverlies zijn en veel kiezers zouden geconfronteerd worden met wie ze werkelijk zijn. Dat is moeilijk aan jezelf toe te geven als je je leven lang zuurdesembrood gegeten hebt en solidariteit met de zwakkeren hebt betuigd.

Maar goed, daar gaat het nu even niet om. Die wezels op het Binnenhof, die zichzelf journalist durven te noemen, wat een aanfluiting. De eerste de beste voetbalverslaggever bewaart meer afstand. Vertellen wat er gebeurt, dat moet je. De feiten duiden. Dat is wat anders dan de agenda van Rutte pitchen.

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij. Mij financieel steunen kan nu ook op Patreon.

Peter Breedveld, 15.06.2017 @ 07:14

[Home]
 

16 Reacties

op 15 06 2017 at 08:10 schreef Martijn:

Blijf me verbazen over al het journaille wat het simpele concept “onderhandeling” al niet lijkt te begrijpen. Ze doen alsof het een formele auditie met een toch al vaststaande uitkomst is.

op 15 06 2017 at 08:11 schreef Chakir:

Die Asscher “begrijpt-er-niets-van.” Hahahaha!
Hij denkt echt dat hij de slimste man in NL is. Na jaren lang ijverig gewerkt te hebben aan ons NL belachelijk maken en te isoleren vd wereld, denkt hij nu werkelijk dat het complete klootjesvolk bestaat uit achterlijken, dat alle info uit de buitenwereld van hem moeten komen. Sukkel.
Klaver speelt een slim politiek spel, heel goed. Nu hopen op Asscher die mee gaat doen, zodat wij daarna voorgoed van deze hypocriete partij af zijn.

op 15 06 2017 at 09:10 schreef machiel:

Jammer van die steek richting GL, in andere context vaak terecht, maar wat dit onderwerp betreft – afbreken onderhandelingen voor kabinetsformatie- onnodig. GL valt hier helemaal niets te verwijten, integendeel. Verder helemaal met je eens.

op 15 06 2017 at 10:17 schreef MNb:

Gewoon even de vluchtelingenorganisaties – Amnesty International bv. – vragen wat die er van vinden.

https://www.trouw.nl/democratie/vluchtelingenorganisaties-bezorgd-milieuorganisaties-bedroefd-over-stuklopen-formatie~a23a65c0/

op 15 06 2017 at 10:24 schreef Chris:

Dat Klaver z’n rug recht hield kan niemand ‘em kwalijk nemen. Dat Rutte en Buma totaal uit de picture zijn zegt veel. Dat die Pechthold constant dwars ligt en zo aanwezig is is kwalijk. Laat hij maar eens gewoon aan de zijlijn gaan staan. De arrogantie is niet te geloven.

op 15 06 2017 at 10:26 schreef Thomas E:

Wat een onzin, Machiel. Als je over GL schrijft mag je ze toch best in een breder perspectief trekken? Het een gaat over consequentheid in onderhandelen, het ander over links paternalisme en hypocrisie.

op 15 06 2017 at 10:36 schreef Martijn:

Valt GL ook in dit verband best wat te verwijten: Klaver beweert in de Volkskrant van vandaag bijvoorbeeld: “90 procent van de mensen die nu vanuit Afrika in bootjes de oversteek wagen, zijn economische migranten. Die horen hier niet en willen ook wij terugsturen.”.

Dat klinkt mij al te veel als CDA/VVD/PVV/FvD/etc.

Snap ook werkelijk niet waarom er wordt geroepen dat ze de kans om te regeren hebben verspeeld. Als braaf stemvee van CDA/VVD/D66?

op 15 06 2017 at 11:09 schreef ikzelf:

Het is hoe dan ook het goede recht van GL om wel of niet in een kabinet te willen stappen; er kan immers geen sprake zijn van dwang, hoe graag men ook wil chanteren. Als sommige beoogde coalitiegenoten verlangen dat er aanschuivers teveel water bij de wijn moeten doen, dan is dat hún probleem, niet dat van GL.
Het onderstreept andermaal het kleutergedrag (vergeef me, kleuters, het is niet persoonlijk op jullie gericht) van de Nederlandse politiek anno nu, dat VVD en CDA dan weer beginnen stampvoeten als ze hun zin niet krijgen. Dat het ideeloze journaille daarin dan brood ziet, mag nauwelijks meer verwonderlijk heten.

op 15 06 2017 at 11:17 schreef babs:

Het lijkt wel of het alleen maar journalisten zijn die dit Klaver heel erg kwalijk nemen.

Vieze deals over de hoofden van echte mensen, daar moet je gewoon gezellig aan meedoen, want anders ben je af en gaat het land ten onder.

Politici zijn minder in paniek en rechtse kiezers zijn blij van GL af te zijn. Alleen de Journalisten zijn bang en boos.

Duidelijk is me vooral geworden dat VVD en CDA niet naar oplossingen zoeken, maar naar medeplichtigen. Allemaal vuile handen is hun doel, want met viezigheid denken ze PVV-stemmer te kunnen lokken (wat voor de VVD vast deels klopt), eventuele problemen op een nette manier oplossing is geen optie, want de PVV-stemmer wil nou eenmaal smerigheid.

Waar D66 in godsnaam mee bezig is, is me een raadsel. Die gaan hier mee met over-lijken-plannen waar Janmaat zich voor zou schamen. Pure machtsgeilheid en domme onverschilligheid denk ik.

op 15 06 2017 at 15:23 schreef Pyt van der Galiën:

Niet slim van een linkse partij in een coalitie met drie rechtse partijen te stappen. Sociaal mag D66 dan progressief zijn, economisch is die partij natuurlijk knetterrechts – de CU is op dat punt een stuk linkser dan Pechtold en co. Zelfs al haal je migratie en wat groene puntjes binnen, dan nog word je gemangeld op economische onderwerpen. Politieke zelfmoord voor élke linkse partj.

op 15 06 2017 at 16:52 schreef Thomas E:

‘ Politieke zelfmoord voor élke linkse partij.’

En toch heb ik zo’n bruin vermoeden dat de PvdA er weer in stapt. ‘In het landsbelang’.

op 15 06 2017 at 17:40 schreef MNb:

Wat Thomas schrijft. Dat GL lof verdient op het ene punt betekent niet dat ze een vrijkaartje krijgt op andere punten.

op 15 06 2017 at 19:10 schreef Jeroen S. van den Heuvel:

Nou ja het zou voor de PvdA toch wel een leuke manier zijn om ondanks hun huidige irrelevantie toch iets te doen. Ik bedoel het wordt toch nooit meer wat.

op 15 06 2017 at 19:35 schreef G.J. Brethouwer v/h Cactus:

Jesse Klaver heeft het goed gedaan, de starre houding van met name het CDA over het immigratie vraagstuk, beloofde weinig goeds voor de groene principes waar GL voor staat.
Kortom hij heeft een ruggengraat, iets wat bij de rest van het Haagse circus nogal ontbreekt.

op 16 06 2017 at 20:53 schreef Jan Willem Siewe:

“Meid, neem een Xanaxje”

Zwaaiend uit een Jaguar, Mens ga toch koken!

op 17 06 2017 at 21:08 schreef Macrom:

Waarom is er geen commentaar in de pers op het feit dat de informateur – ik herhaal “informateur” – als een soort regent om z’n zelf verzonnen redenen – balans in getalletjes onzin e.d. – een bepaalde samenwerking niet wil onderzoeken?

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS