Home » Archief » Kutten temmen met Jordan Peterson


[03.05.2023]

Kutten temmen met Jordan Peterson

Peter Breedveld


Illustratie: Eguchi Hisashi.

Karel Smouter van de NRC zag blijkbaar voor het eerst Jordan Peterson, die in Rotterdam een massa mensen trok met zijn conservatieve lulkoek. Smouter, duidelijk onder de indruk, plaatste op Twitter twee foto’s naast elkaar: die van de enorme rij voor Jordan Peterson en die van drie handenvol mensen die op een socialistische demonstratie waren afgekomen. “De politieke en culturele energie zit op rechts”, concludeert hij.

Voor het gemak vergeet hij dat er voor het klimaat heel wat meer mensen bij elkaar komen dan voor Jordan Peterson en dat er een grote progressieve beweging is die gender-kwesties en dekolonisering op de agenda krijgt. Dat Zwarte Piet dood is, dat vliegschaamte een ding is, veganisme oprukt en de toevlucht tot alternatieve energiebronnen een vlucht neemt. Dat de door hem zo geliefde boeren in de problemen zitten omdat het niet meer gepikt wordt dat ze de milieuwetgeving aan hun laars lappen, zoals ze zoveel tientallen jaren hebben gedaan.

Dat de politieke en culturele energie dus op links zit, waar het altijd heeft gezeten en altijd zal zitten. Dankzij Links zijn er minimumloon, homohuwelijk en vrouwenrechten. Dankzij Links wordt Nederland inclusiever. Rechts probeert dat allemaal tegen te houden, sinds de moord op Pim Fortuyn krijgt het daarbij fanatiek hulp van de kwaliteitsmedia, maar dat is niet wat ik “politieke en culturele energie” zou noemen maar ballast. Rechts = ballast. Deadweight.

Donderpreken

Volgens Smouter heeft Peterson een groot verhaal over Mozes en Abraham en Goed en Kwaad dat de mensen aanspreekt. “In een postreligieuze wereld is het verlangen naar een donderpreek nog intact”, twittert hij. Dat is nou juist waar Domrechts over klaagt, dat de “klimaatgekkies” iedereen bangmaken met oudtestamentische donderpreken over Goed en Kwaad. Smouter bazelt.

Er is een grote groep witte heteromannen depressief omdat zij niet langer, erfelijk bepaald, de maatschappelijke norm zijn. Ze zijn niet meer de baas over de vrouwen, ze moeten toestemming vragen voor seks en accepteren dat ze afgewezen kunnen worden, ze moeten andere zienswijzen dulden en weten niet meer of ze een man of vrouw voor zich hebben of een nonbinaire persoon, ze worden veroordeeld voor hun seksisme en racisme en nou mogen ze ook al geen biefstuk meer.

Respect voor de pik

Voor die mannen is er Jordan Peterson. Daar schreef ik al eerder over, het is een kletsmeier die zijn ouderwetse seksisme en mannelijk chauvinisme verpakt in oeverloos geouwehoer, een mengsel van Marlboro-mythologie en pseudowetenschap, maar uiteindelijk komt het er altijd op neer dat vrouwen er zelf om vragen verkracht te worden omdat ze zich als sletten uitdossen, dat homoseksualiteit een gebrek aan discipline is, dat zwarte mensen dom zijn en dat mannen hun eer en die van hun vrouwen en dochters moeten verdedigen, desnoods met geweld. Jordan Peterson is een aap met een enorm vocabulaire.

Niks Goed en Kwaad, Jordan Peterson is als Tom Cruise in Magnolia, die zijn publiek voorhoudt dat de pik weer gerespecteerd dient te worden, en de kut moet worden getemd. Dát is zijn verhaal. Ophouden met janken, houdt Peterson de mannen voor. Laat de vrouwtjes voelen wie de baas is, en de mietjes ook.

Auschwitz-praktijken

In zijn verslag van het optreden van Peterson in NRC steekt Smouter zijn ontzag voor de man niet onder stoelen of banken. Halverwege het verhaal signaleert hij wel dat Peterson zich schuldig maakt aan “conservatieve hitserij”, want de man vergelijkt genderbevestigende operaties doodleuk met Auschwitz-praktijken, maar dan hebben we er alweer bijna duizend woorden aan gedweep opzitten. Dat Peterson heus niet alleen maar witte mannen aanspreekt, want er waren ook vrouwen en mensen van kleur bij, dat hij jongemannen inspireert iets van zichzelf te maken, hoe hij schijnbaar moeiteloos anekdotes, bijbelverhalen, Nietzsche-citaten en Freud combineert in zinnen die hij aan elkaar rijgt “als kralen aan een ketting”.

Om vervolgens op Twitter te beweren dat de politieke en culturele energie op rechts zit. Evengoed wekt hij nog steeds de toorn van Petersons bewonderaars, die simpelweg geen enkel kritisch woord over hun goeroe wensen te lezen. “Conservatieve hitserij?!” kwekt Wierd Duk verontwaardigd, “Dat is juist gezond verstand!” Geslachtsveranderende operaties Auschwitz-praktijken noemen vindt Duk gezond verstand. “De stem der rede.”

Gefrustreerde piemels

Peterson is een charlatan, en niet de eerste die een enorme meute gefrustreerde piemels paait met verhalen over Mozes en Nietzsche. Ze moeten bij NRC eens ophouden zich te vergapen aan al die pompeuze volksmenners met hun wonderlijke gaven, en gaan signaleren waar al die haatpraat toe leidt.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 03.05.2023 @ 15:36

[Home]
 

1 Reactie

op 03 05 2023 at 15:36 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS