Home » Archief » Jordan Peterson en de Ridders van de Vrije Meningsuiting


[02.11.2018]

Jordan Peterson en de Ridders van de Vrije Meningsuiting

Peter Breedveld


Illustratie: Toshio Saeki

Zoals mijn vaste lezertjes weten werk ik aan een onderwijsinstelling en daar is meer dan eens een bijeenkomst niet doorgegaan omdat het niet mocht van De Telegraaf, meestal nadat eerst Carel Brendel en vervolgens het CIDI er een boel trammelant over maakten. Dezelfde drie-eenheid heeft ervoor gezorgd dat elders in Nederland imams niet mochten komen spreken, omdat ze homo- en vrouwenrechten niet respecteerden en zo.

Nee, dan Jordan Peterson. Die meent dat vrouwen seksueel geweld uitlokken door lippenstift te dragen op het werk, dat homo’s (allemaal!) zo promiscue zijn omdat ze geen vrouw hebben die hun lusten reeft en dat feministen stiekem graag onderdrukt willen worden en daarom onder één hoedje spelen met de Saoediërs.

Doodsbedreigingen

Maar de ene homofobe misogyn is de andere niet en als Peterson komt spreken in Nederland, hoor je Carel Brendel of De Telegraaf niet, dan zijn er geen Kamervragen en dan wordt er niks verboden. Integendeel, als een groep academici voorzichtig oppert dat wanneer Peterson aan de UvA komt spreken, je daar misschien iemand tegenover moet zetten die hem wat inhoudelijk tegengas komt spreken, gaat Domrechts helemaal apestront. De academici werden eerst verrot gescholden door Peterson, daarna stookte Wierd Duk zijn volgers tegen hen op in een aantal tweets die hij schielijk heeft verwijderd, want het gevolg was een stroom doodsbedreigingen aan het adres van de academici, die nul op het rekest kregen toen ze daarvan aangifte wilden doen bij de politie, omdat die immers al haar tijd en mankracht nodig heeft voor de superbelangrijke zaak van de belediging van de racistische troll Hans Konings door een margeblogger.

Ja, lieve mensen, zover is het inmiddels gekomen in dit land, waar we eerst opeens “Twix” moesten gaan zeggen tegen een “Raider” en waar je nu niet eens meer mag suggereren dat het toch aardig zou zijn als die pseudowetenschappelijke prietpraat van Peterson eens werd tegengesproken door iemand die wél verstand van zaken heeft.

Kamer opruimen

Peterson heeft een enorme schare fans, vooral witte mannen, en ik heb er verschillende gevraagd wat hen nou zo aanspreekt in Peterson maar ik ben er tot op heden niet achtergekomen. Ze weigeren gewoon antwoord te geven. NRC vroeg het de bezoekers van zijn optreden aan de UvA en citeren iemand die vertelt dat Peterson hem zover heeft gekregen dat hij zijn kamer opruimt.

En dan ben je toch best een ongelofelijke rukker. Nooit naar je moeder geluisterd maar als Peterson het zegt, ben je opeens het toonbeeld van ordelijkheid en persoonlijke hygiëne.

Maar dat kán het niet zijn, dat Peterson op drift geraakte mannen discipline bijbrengt en een gevoel van richting geeft. Om te beginnen zijn er de types die helemaal wild van ‘m worden en die alle alarmbellen zouden moeten doen afgaan: de mannen van GeenStijl, De Dagelijkse Standaard, de bezoekers van dat conservatieve Nederlandse Leeuw-event in Rijswijk, begin dit jaar en natuurlijk Wierd Duk.

Vrouwen slaan

En ik denk dat ik ook wel weet waarom. Ik heb eens wat filmpjes van Peterson bekeken en de man grossiert in het soort ideeën dat je ook op GeenStijl tegenkomt, alleen geeft hij er een air van academische respectabiliteit aan. Hij is ook een enorme glibber, want makkelijk pakken kan je hem niet. Neem bijvoorbeeld dit filmpje. Elke racist die beweert dat zwarten een lager IQ hebben dan witten, komt met precies dezelfde kulargumenten als Peterson hier doet. Dat Ashkenazische Joden bovengemiddeld intelligent zijn en dat het dus een feit is dat bepaalde etnische groepen hogere IQ’s hebben dan andere etnische groepen. Hij zegt niet expliciet dat zwarten dom zijn, maar dat hoeft hij niet, daar is dat publiek van hem allang van overtuigd. Peterson is er voor de intellectuele legitimiteit van dit soort pseudowetenschap.

Hier betreurt hij het dat hij een vrouw, die hem een Nazi noemt, niet voor haar muil kan slaan, zoals hij bij een man zou doen. Mannen kijken wel drie keer uit voordat ze een andere man voor Nazi uitmaken, betoogt Peterson, want bij elke uitwisseling tussen mannen is er de dreiging van geweld. Mannen die niet bereid zijn geweld te gebruiken als je hen beledigt, zijn mannen waar Peterson geen respect voor heeft.

Mannen onderdrukken

En hier voert Peterson mannen op als martelaars, als slachtoffers van de feminisering, van de vrouwen die hen van hun rechtmatige troon hebben gestoten en die hen tot slaaf maken. “Maar we zullen in opstand komen!” zegt Peterson.

Geweld tegen vrouwen, zegt Peterson, wordt veroorzaakt door gefrustreerde mannen die geen vrouw kunnen krijgen. Zijn oplossing is “forced monogamy“, verplichte monogamie. Kennelijk kiezen vrouwen die maar rondneuken alleen mannen die iets voorstellen. waardoor de mannen in zijn publiek op hun eigen hand zijn toegewezen. Als je casual sex verbiedt, komen zulke mannen kennelijk wel aan de vrouw.

Wollige wartaal

En daarom krijg ik nooit antwoord als ik vraag wat mannen nou zo aanspreekt in Peterson. “Dan word ik weer in een bepaalde hoek gedrukt”, zei iemand tegen me. Damn right, motherfucker. Als je zo iemand confronteert met de vele uitzinnige uitspraken van zijn held, verwijt hij je dat je hem uit de context citeert en dat je zijn boeken allemaal gelezen moet hebben, elke discussie met een Peterson-fan gaat ongeveer zoals in deze strip.

Peterson is een creep, en zijn fans zijn ook allemaal creeps.

Ik heb een stukje van zijn optreden aan de UvA gekeken via de livestream, en vond het extreem moeilijk mijn aandacht erbij te blijven houden. Twee kereltjes, die duidelijk zichtbaar enorm onder de indruk waren van de grote meester, stelden hem vragen die hij beantwoordde met belachelijk langdradige uiteenzettingen in interessantdoenerig pseudojargon. Als je daar het antwoord uit destilleert, krijg je onvermijdelijk het verwijt dat je uit de context citeert. Peterson uitleggen is per definitie uit de context citeren, daarom koekt hij die malle theorieën van hem in al die wartaal in.

Ridders van de vrije meningsuiting

Met als gevolg dat je een soort priesterklasse krijgt van ingewijden in de werken van Peterson, die alle critici diskwalificeren met het verwijt dat ze niet elk puntkomma in Petersons boeken kennen.

Maar wat er wel en niet gezegd mag worden in Nederland, dat is met het bezoek van Peterson aan de UvA eens te meer kristalhelder geworden. Wat je wel mag zeggen: dat transseksuelen freaks zijn. Wat je niet mag zeggen: dat Peterson op een intelligente manier moet worden tegengesproken .

Want dan word je bedreigd door de Ridders van de Vrije Meningsuiting, onder leiding van Herr Duk.

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Help me dan met een financiële bijdrage. Deze website wordt elke dag bedreigd door de virtuele knokploegen van Domrechts, malafide Nederlandse journalisten en zelfs door de vicepremier. Steun Frontaal Naakt. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke site van Nederland. Stort wat u missen kunt op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’. Lees hier waarom dat niet met PayPal kan, maar steunen via Patreon kan weer wel. Nog liever heb ik dat u op Frontaal Naakt adverteert of mij inhuurt. Mail mij.

Peter Breedveld, 02.11.2018 @ 08:54

[Home]
 

1 Reactie

op 02 11 2018 at 09:35 schreef Peter:

Iets te mekkeren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS