Home » Archief » De ophef over Ongehoord Nederland is stuitend hypocriet


[30.04.2023]

De ophef over Ongehoord Nederland is stuitend hypocriet

Peter Breedveld


Illustratie: Eguchi Hisashi.

Ik ben niet één van die mensen die vindt dat de vrijheid van meningsuiting wordt doodvermoord als Ongehoord Nederland uit het omroepbestel wordt gegooid. Wat er op Ongehoord Nederland te horen en te zien is, is helemaal niet ongehoord, maar horen we al jaren overal, daar hebben we de publieke omroep echt niet voor nodig. Arnold Karskens kan zijn eigen kanaal beginnen op YouTube of waar dan ook en lekker blaffen wat-ie wil. Zijn recht op vrije meningsuiting blijft onaangetast.

Maar om serieus vol te houden dat de publieke omroep staat voor onafhankelijke, objectieve berichtgeving en nooit desinformatie verspreidt, dat is al desinformatie op zichzelf. Ik heb op Frontaal Naakt al vanaf het begin in 2005 steeds gewezen op de tunnelvisie, bevooroordeeldheid en eenkenningheid van de actualiteitenprogramma’s, praatprogramma’s en van de kwaliteitskranten. Er is heel wat nepnieuws over ons uitgestort, lang voordat het woord nepnieuws in de mode kwam, en iedereen opeens begon over desinformatie vanwege corona. Wat een gevaarlijke ontwikkeling is geweest, blijkt ook weer uit deze reconstructie van NRC Handelsblad.

Bloeddorstige haat

Wie anderen begint te betichten van desinformatie, heeft kennelijk de Waarheid in pacht. We hebben tijdens de coronacrisis gezien wat daarvan het gevolg was: wie twijfelde aan de wijsheid van een premier die geen gelegenheid voorbij liet gaan om te laten zien hoe fenomenaal onbetrouwbaar hij was, werd in de media ontmenselijkt tot Wappie en gevaar voor de samenleving, met als onmiddellijk en zichtbaar resultaat een bloeddorstige haat jegens Wappies bij mensen die ik altijd had gekend als irenische aanhangers van het harmoniemodel. Terwijl er best wat vragen te stellen waren bij bijvoorbeeld de avondklok en de militante weigerachtigheid om rekening te houden met mogelijke schadelijke bijwerkingen van de coronavaccins.

Nu verspreidt Ongehoord Nederland zonder meer desinformatie, dat staat als een paal boven water. Een montage van contextloze videofragmenten waarin zwarte mensen witte mensen mishandelen, om zo te laten zien dat er sprake is van hand over hand toenemend, anti-wit racistisch geweld, is bewezen nepnieuws en heeft geen ander doel dan witte mensen op te hitsen tegen mensen van kleur.

Maar ten eerste wisten we allemaal dat Ongehoord Nederland dit zou gaan doen, want je kunt veel van Karskens zeggen, maar geveinsd dat het hem om een genuanceerde blik op de multiculturele samenleving ging, dat heeft-ie nooit. En ten tweede: wat is hier nieuw aan? De publieke omroep grossiert al jaren in tendentieuze, ronduit leugenachtige berichtgeving om ons bang te maken voor moslims, vluchtelingen en omvolking.

Arabieren haten

Ik bedoel, come on, ik vergeet nooit meer die repo waarin je, onder begeleiding van onheilspellende muziek, tegen een bloedrode zonsondergang vluchtelingen zag aanmeren op een Europees strand, terwijl een dreigende voice-over verklaarde dat de kans op een terroristische aanslag reëel bleef vanwege onze open grenzen. Bij Jeroen Pauw en Paul Witteman werden de kijkers avond na avond klaargestoomd voor de fascistische etnostaat met gasten die angstaanjagende verhalen te vertellen hadden over moslims en de islam. Hassnae werd verschillende malen door Pauw & Witteman uitgenodigd om te fungeren als moslimgevaar tegenover totaal racistische berserkers als Esther Voet en Bart Schut. Na de uitzending werd ze dan op de sociale media belaagd en bedreigd en gedemoniseerd dat het een aard had. “Verdelgen als een mosliminsect!” In haar boek Arabieren Kijken, over de menselijke kant van de Arabische wereld, waarvan we eigenlijk alleen maar bloeddorstige terroristen en antisemieten te zien krijgen, was vooral Jeroen Pauw nadrukkelijk niet geïnteresseerd. Gij zult Arabieren haten.

Wat is nou het wezenlijke verschil met Ongehoord Nederland? Alleen de toon en het ontbreken van alle pretentie bij Ongehoord Nederland. Jeroen Pauw is een gerespecteerde journalist, spreekt keurig Nederlands, gaat niet zitten provoceren door tien keer achter elkaar het n-woord te roepen. Maar zijn boodschap is precies hetzelfde, dat we worden bedreigd door dat tuig van kleur, dat ze onze straten overnemen en de westerse beschaving bedreigen.

Massa-aanrandingen

Jeroen Wollaars, ook zo’n keurige Fred Oster-figuur. Anchor-man van Nieuwsuur of OP1, dat vergeet ik steeds want ik kijk dat soort programma’s echt niet meer, al jaren niet meer om precies dezelfde reden dat alle Gutmenschen nu van Ongehoord Nederland afwillen. Jeroen Wollaars speelde samen met Wierd Duk een hele bedenkelijke rol bij de wereldwijde ophef over de Oudejaarsnacht in Keulen op 31 december 2015, waarbij massa-aanrandingen door Syrische vluchtelingen zouden hebben plaatsgevonden. Hij heeft ons fanatiek bestookt met totaal nepnieuws, opzichtige leugens.

Is-ie voor belooond met een sleutelpositie bij de publieke omroep. Maar zanik vooral over de journalistieke beginselen waarmee Ongehoord Nederland zijn reet afveegt.

We zitten al jaren opgescheept met Powned, ook niet echt een bastion van betrouwbare journalistiek. Bracht ons parels als “Een neger omdat het moet”. Bij Wakker Nederland zit in elke uitzending Wierd Duk, een fascistoïde racist die echt alles bij elkaar liegt. Hij liegt al als hij ademhaalt.

Geniepig racisme

Wat het met Ongehoord Nederland is, is dat het echt volks is. Het is grof en dom en lelijk en lomp. Het is ook tenenkrommend gênant. Ik kan me voorstellen dat veel Nederlanders zichzelf erin herkennen. Maar voor de sjieke mensen in Hilversum en Den Haag is het allemaal veel te recht voor z’n raap. Racisme doe je geniepig, onder het mom van objectieve berichtgeving. Je moet een beetje spijt veinzen dat je het slechte nieuws moet brengen dat het, tja, toch weer zo’n mens van kleur is. Je moet een beetje met je vingers langs je parelketting gaan terwijl je lispelt dat we het niet mogen hebben over die “andere wereldreligie”. Je moet een totale gek met een wilde baard en een gek mutsje uitnodigen en die tegen homo’s tekeer laten gaan, dan blijft jouw jasje schoon, maar je ramt het er wel bij je publiek in: die geitenneukers willen ons allemaal onze strot afsnijden.

Ongehoord Nederland is wie jij werkelijk bent, jouw portret van Dorian Gray. Natuurlijk wil je dat naar de zolder hebben, met een doek er overheen.

 

 

Become a Patron!

 

Is het Vrije Woord u écht lief? Steun me dan met een financiële bijdrage. Doneer aan de enige dwarsdenkende, onafhankelijke (maar echt) site van Nederland. Rekeningnummer NL24 ASNB 8832 6749 39 (N.P. Breedveld, ASBN Rijswijk), BIC ASNB NL21.

Peter Breedveld, 30.04.2023 @ 10:58

[Home]
 

1 Reactie

op 30 04 2023 at 10:58 schreef Peter:

Reageren? Leesfrontaalnaakt@gmail.com.

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS