Home » Archief » Marokkanen die niet willen deugen


[05.04.2014]

Marokkanen die niet willen deugen

Peter Breedveld

paas4

Wilders en zijn aanhang willen minder Marokkanen, maar ze bedoelen minder criminele Marokkanen, zeggen de apologeten. PVV’ers schijnen nu massaal aangifte te doen tegen PvdA-bonzen Hans Spekman en Diederik Samsom, omdat de eerste in een interview heeft gezegd dat je Marokkanen moet vernederen en de tweede dat ze een etnisch monopolie op overlast hebben.

Maar Spekman had het over Marokkanen die niet willen deugen, zeggen de apologeten. En Samsom heeft erbij gezegd dat dat etnische monopolie wordt veroorzaakt door een ‘samenloop van omstandigheden‘.

Vernederen van zwarten

Alsof het oké is om ‘minder, minder, minder’ te scanderen als het om criminele Marokkanen gaat. Alsof het oké is Marokkanen te willen vernederen, ‘voor hun eigen mensen’ ook nog, als het om Marokkanen gaat die niet willen deugen. Alsof het oké is om te spreken van etnische monopolies als je erbij zegt dat die worden veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden.

Ik kan me niet voorstellen dat een normale Amerikaanse politicus in een interview zou pleiten voor het vernederen van zwarten in bijzijn van ‘hun eigen mensen’. “Ja maar zwarten hebben toch een etnisch monopolie op criminaliteit”. Hij zou geslacht worden in de media, en terecht. Stelt u zich een Amerikaanse presidentskandidaat voor die zijn gehoor vraagt of dat meer of minder zwarten wil en dat dan David Letterman later in zijn programma zegt dat de problemen met zwarten natuurlijk wel moeten worden benoemd.

Racistische onzin

In Nederland gebeurt dat gewoon. Hier haasten Pauw en Witteman zich om te waarschuwen dat de problemen natuurlijk wel moeten worden benoemd. Een hoogleraar schrijft gewoon dat Wilders gelijk heeft en een communicatieadviseur wil een minister voor Marokkanenproblematiek.

Hell, zelfs Marokkaanse Nederlanders zijn gegrepen door de nationale Marokkanenfobie met hun zelfvernederende nuestra culpa’s die volledig gebaseerd zijn op de racistische onzin die je dag-in, dag-uit in Trouw en de Volkskrant leest.

Marokkaan is geen ras

Het schelden op Marokkanen wordt ook dagelijks gelegitimeerd door intellectuelen. Bijvoorbeeld een hoogleraar bestuurlijk sanctierecht die vandaag in de Volkskrant zegt dat de aangiftes tegen Wilders volgens hem niet tot vervolging zullen leiden omdat ‘discriminatie op grond van nationaliteit namelijk niet strafbaar is’.

En dat is waarom mijn vertrouwen in het Nederlandse rechtssysteem niet heel groot is. Juristen houden zo’n uitspraak van Wilders tegen het licht, zoeken het woord ‘Marokkanen’ op in de dikke Van Dale en concluderen dan dat Marokkaan geen ras is en er dus niks aan de hand is. Terwijl iedereen wéét dat Wilders ver, ver over de schreef is gegaan, als zelfs een Marokkanenhater als Esther Voet instinctief aan de noodrem trekt als een troepje PVV’ers om minder Marokkanen staat te schreeuwen.

Rellen om het rellen

Er is bij onze elite geen enkel besef voor wat er leeft in de maatschappij, nul begrip voor wat er gaande is. Als boze Marokkaanse jongeren in Deurne protesteren na het doodschieten van twee overvallers door een juwelier, is dat een blijk van hun nihilisme. Dan ‘rellen ze om het rellen’.

De wil is er niet eens om het voorval in Deurne te zien in de context van de nationale hysterie die losbrak na het schietincident, waarbij de hele natie eerst en vooral wilde weten of de doodgeschoten overvallers Marokkanen waren en toen het inderdaad om Marokkanen bleek te gaan, daar uitbundig feest over werd gevierd. Er kwam een spelletje waarbij je Marokkanen moet doodschieten en tot op de dag van vandaag regent het op Facebook en Twitter oproepen om Marokkanen af te voeren, dood te schieten, te verdelgen, te vergassen. Je ziet het mensen onder hun eigen naam doen en waarom ook niet? De problemen moeten natuurlijk wel worden benoemd.

Nederlandse kernwaarden

Kijk op Twitter eens naar de accounts van @DrsYell en @Sigilix, die voortdurend de aandacht vestigen op de racistische bagger die dagelijks van het Internet afspuit (er wordt om die reden fanatiek jacht op ze gemaakt door moslimjager Carel Brendel en GeenStijl) en lees dan de kwalijke nonsens van PvdA-politicus Ahmed Marcouch (die weleens overweegt PVV te gaan stemmen), bewierookt uiteraard door Rifapenroeper Bert Brussen, die zich eraan stoort dat ‘een heel grote groep er gewoon niet bij wil horen en de belangrijke Nederlandse kernwaarden niet onderschrijft’.

Zeiken over Marokkanen die er niet bij willen horen? Ga eerst eens blaffen tegen je baas, Marcouch, die Marokkanen, sorry, Marokkanen die niet willen deugen wil vernederen in het bijzijn ‘van hun eigen mensen’. Ga ‘m duidelijk maken dat jij en ik en hijzelf ‘hun eigen mensen’ zijn. Ga eens praten met juristen die denken dat ‘Marokkanen’ een aanduiding is van een nationaliteit. Misschien moet je eens met die Marokkanen gaan praten, die er niet bij willen horen. Vragen of dat mogelijkerwijs iets te maken heeft met het feit dat Nederland feest viert als twee Marokkanen worden doodgeschoten.

Jodenhater en moslimhoer

Ik heb een Marokkaans-Nederlandse vrouw die beter Nederlands spreekt dan de meeste autochtonen die ik ken, en die regelmatig te horen krijgt dat ze zo goed Nederlands spreekt. Ze wordt alleen door Pauw & Witteman gebeld als die een Jodenhater nodig hebben, of een moslimhoer die het gore lef heeft een moedige autochtoon tegen te spreken die alleen maar de problemen benoemt. Die moeten worden verdelgd als een mosliminsect, volgens autochtonen die kennelijk wèl de Nederlandse kernwaarden onderschrijft. Ze wíl er graag bijhoren, maar ze mág het niet, Marcouch!

Een Marokkaanse Nederlander die zich in zo’n land, met zó’n discours, wél thuisvoelt, die is niet goed bij zijn hoofd. Je hier niet thuisvoelen omdat je Marokkaan bent is de énige logische reactie op de bagger, die je dagelijks over je heen krijgt gestort, alleen omdat je Marokkaan bent.

Gezellig meeschelden

Van alle Nederlandse politici, inclusief Geert Wilders, is Ahmed Marcouch de meest opportunistische, engste, de grootste Judas. Die man is zijn eigen Marokkanenprobleem. Hij draagt niets bij aan een oplossing van welk probleem dan ook, zegt alleen maar wat mensen willen horen. En niemand heeft zo’n feilloos gevoel voor wat de mensen willen horen als Ahmed Marcouch. In een zaal vol boze jongeren die bijna dagelijks door de politie worden gemolesteerd omdat ze een donkere huidskleur hebben vertelt hij dat hijzelf ook wordt gediscrimineerd, zijn z’n toehoorders Rifapenroepers, dan scheldt-ie gezellig een partijtje mee op Marokkanen.

Deze man is zo in- en inslecht, dat hij vast en zeker de volgende PvdA-leider gaat worden.

Als alle lezers van Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland, nou maandelijks twee euro zouden storten, zouden de makers van deze website volkomen autonoom zijn! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 05.04.2014 @ 10:14

[Home]
 

49 Reacties

op 05 04 2014 at 10:46 schreef jvdheuvel:

Ik denk niet dat die papegaai intelligent genoeg is om PvdA leider te worden.

op 05 04 2014 at 10:59 schreef Peter:

Je onderschat Marcouch, Heuvel. Hoogbegaafd, onfeilbaar politiek instinct en zenuwen en ballen van staal. Zo’n villain waar je meer van gaat houden dan van de held.

op 05 04 2014 at 11:10 schreef jos:

Walgelijk figuur inderdaad die Marcouch. Als de “minder, minder”-roepers het voor het zeggen krijgen dan is hij evengoed de lul en zullen de praatjes die hij nu heeft hem niet helpen.

op 05 04 2014 at 11:12 schreef Pyt van der Galiën:

Ik heb het al vaker gezegd: waar blijft de Marokkaans-Nederlandse Malcolm X?

op 05 04 2014 at 11:25 schreef Peter:

waar blijft de Marokkaans-Nederlandse Malcolm X?

Die zit in de gevangenis, Pyt!

op 05 04 2014 at 11:51 schreef excellentie zwembad:

als ik 18 was en Marokkaan had ik mijn hele leven voorzover ik me zou kunnen herinneren te horen gekregen dat ik niet deugde en dat ik er niet bij hoorde. Als 18 jarige was ik al opstandig zonder die ellende aan mn kop. Als je nu 18 bent en Marokkaan dan vind ik het behoorlijk knap dat je niet al lang de ruiten van het binnenhof in hebt proberen te gooien . Kennelijk weten velen van jullie niet hoe het is om een aantal jaar van je jonge leven te horen dat je niet deugt . Ik werd vroeger gepest – dat was lang zo lang niet als ‘Nederland’ Marokkanen pest . De multiculturele samenleving lijkt inderdaad mislukt , maar niet door hen ; door de eikels die met hun ‘kritiek’ jarenlang hele delen medelanders loopt te treiteren . Ik vraag me altijd af ; wat zou jullie moeder daar nu van vinden?

op 05 04 2014 at 12:02 schreef Harold:

Peter, wat is de oplossing?

op 05 04 2014 at 12:21 schreef Pyt van der Galiën:

@Peter

Badr Hari? Hmm…Malcolm X kwam ook als een ander mens uit de gevangenis. Er is nog hoop, neem ik aan.

op 05 04 2014 at 12:36 schreef excellentie zwembad:

@Harold

ik spreek even voor Peter ;
Het beesje bij de naam noemen

Zo moeilijk is dat niet racisme gewoon racisme noemen ook als Spekman racistisch doet. Wilders heeft helaas niet het monopolie op racisme het is de laatste jaren uitgezaaid naar de hele politiek – geen partij is er geheel vrij van gebleven . Dus geen smoesjes meer dat iets geen ras is – de definitie van racisme is veel breder .

op 05 04 2014 at 12:38 schreef Pyt van der Galiën:

Oplossing waarvoor, Harold?

op 05 04 2014 at 13:52 schreef laarmans:

In 1967 heeft Nederland het Internationaal Verdrag inzake Uitbanning van alle vormen van Rassendiscriminatie geratificeerd. Racisme is een veelomvattend begrip, daaronder vallen huidskleur, afkomst of nationale of etnische afstamming. Zelfs een asielzoeker valt hieronder,getuige het attest van de Hoge Raad in 2000.

Dan gaan we naar het internationale recht: de Conventies van de Verenigde Naties.Volgens de Conventies vallen onder raciale discriminatie elk onderscheid,uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras,huidskleur,afstamming of nationale of etnische oorsprong.

Ben benieuwd of de hoogleraar van de apekool- faculteit bestuurlijk sanctierecht van het bovenstaande denkt.

op 05 04 2014 at 13:58 schreef Harold:

Dank, helder antwoord

op 05 04 2014 at 14:26 schreef jvdheuvel:

Marcouch, hoogbegaafd, onfeilbaar politiek instinct en zenuwen en ballen van staal??

Hehehehhhhhhhhhh ik dacht even dat je serieus was.

op 05 04 2014 at 14:28 schreef Benjamin Schlemiel:

Het al jaren voortwoekerende structurele wangedrag van een in wezen kleine groep is koren op de molen van de PVV- k….zakken en heeft een hele gemeenschap, volkomen ten onrechte, een reputatie bezorgd waar de honden nog geen brood van lusten.
En het hele politieke en maatschappelijke klimaat in NL is er zo langzamerhand door verziekt. Dat laatste moet je op het conto van dom rechts schrijven, maar is ook een gevolg van de onwil van de gevestigde politiek om dat probleem gericht aan te pakken.
Verdorie!
Het gaat hier om hoogstens een paar duizend etterbakken, die bij hun nekvel moeten worden gepakt.
Wat is daar racistisch aan?
Daarmee neem je de echte racisten en fascisten, die het gedrag van deze knullen als een excuus mis/gebruiken om een hele bevolkingsgroep te marginaliseren, de wind uit de zeilen.
Hoe moeilijk is dat?
Wat dat betreft geef ik die sociaal democraat Markouch groot gelijk.
Sorry hoor.
Nogmaals; was de CPN er nog maar.
Die hadden ten minste gezond verstand.

op 05 04 2014 at 14:39 schreef Brenda van der Veer:

Ze wíl er graag bijhoren, maar ze mág het niet, Marcouch!

In iedere klas vind je jochies die astronaut of coureur willen worden, en waarom ook niet, dromen staat vrij. De juf of meester weet wel beter, die jochies eindigen bijna allemaal in een grauwe kantoortuin. Of in het gesticht.

Op het net wemelt het van de bloggers die columnist of schrijver willen zijn. Ondanks dat zij overtuigd zijn van hun genialiteit schitteren zij niet op het boekenbal maar in de vele kantoortuinen en gestichten die ons land rijk is. Wat een krenking!

En zo verliezen die gekrenkte bloggers zich in hun complottheorieën. De ene blogger schrijft dat Bas Heijne alleen maar mag schrijven voor het NRC omdat ‘ie homo is.’ De andere blogger kermt dat Hassnae Bouazza wordt voorgetrokken omdat ‘ze Marokkaan is.’ Uit frustratie kwaad spreken over de ander is een weeffout van de meritocratie waar we uiteindelijk allemaal slechter van worden.

op 05 04 2014 at 15:45 schreef MNb:

“die is niet goed bij zijn hoofd”
Zeker weten. Waarom denk je dat ik in 2000 als blonde kaaskop tot in minstens het 7e geslacht vertrokken ben? Omdat de Nederlandse kernwaarden a la Bert Brussen en GS de mijne niet zijn, natuurlijk. Ik zie gvd nauwelijks iemand meer in de elite die Nederland bestuurt die mijn kernwaarden wél overeind houdt.

@EZ: “Kennelijk weten velen van jullie niet”
Misschien is dat het. Ik weet het nl. ook.

op 05 04 2014 at 16:43 schreef edo:

Het is onzin om van Amerika een soort walhalla te maken, daar hebben meer mensen last van, maar dat is het echt bepaald niet.
Ze hebben dezelfde type fop intellectuelen http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/apr/03/sam-harris-muslim-animus en kijk ’s voor de gein drie seconden naar fox.
Om maar te zwijgen van de manier waarop mensen als Bradley Manning worden behandeld.
Nederland is zelfs in het huidige klimaat, heb ik de stellige indruk, nog altijd een stuk toleranter en socialer dan Amerika.

op 05 04 2014 at 17:08 schreef Tayfun Balçik:

Respect!

op 05 04 2014 at 20:12 schreef Abdel:

Juristen, ik heb ze eerder gehoord na de minder-uitspraken van wilders, die menen dat vervolging geen schijn van kans heeft omdat het ras van Mocro niet bestaat, zijn de Eichmannen van deze tijd. Niemand die ik heb gehoord over zoiets als de geest van de wet.
Ja, ik weet het je mag niet vergelijken met WOII. Ik wil alleen maar aangeven dat dit soort stront zich verschuilt achter de baviaan met de grootste roeptoeter omdat ze zelf niet durven. Ze verschaffen de alfamannetjes het benodigd juridisch geschut. Na gedane zaken valt nog maar eens op hoe banaal het kwaad is. Wilders schreeuwt en zegt tenminste dat hij mij liever kwijt dan rijk is.

op 05 04 2014 at 20:19 schreef Hicham:

Ik vraag me af of er in de ogen van Peter wel Marokkanen bestaan die het goed kunnen doen, op Hassnae na. De een na de ander krijgt ervan langs. Achmed Marcouch heeft jarenlang als politieagent gewerkt en daarna als stadsdeelvoorzitter. Heeft Peter ooit contact gehad of gewerkt met Marokkaanse jongeren? Dacht het niet.

op 05 04 2014 at 20:22 schreef Peter:

Nou ik dacht het dus wel, “Hicham”.

op 05 04 2014 at 20:45 schreef dewanand:

kijk ons media geile vriendje Geert Wilders-Hitler heeft nu jeuk in zijn Indo-Arische handjes en (donker) pikkie om dat Marokkaans en overig niet blank tuig (ook bruinzwarte hindoe aap soorten) in de Schilderswijk (mekka driehoek d haag) zo schoon te vegen:

Criminele sloppenwijk Rio schoongeveegd om WK

Bijna 3000 Braziliaanse strijdkrachten zijn zaterdag begonnen met het terugwinnen van de macht in een van de gevaarlijkste sloppenwijken van Rio de Janeiro.

In de grootste schoonveegoperatie tot nu toe worden tanks, helikopters en gepantserde voertuigen ingezet, weet de BBC.

Het is de bedoeling dat een speciale elite-eenheid van ruim 2500 soldaten tot na het toernooi in de wijk aanwezig blijft om de rust te bewaren.

http://www.nu.nl/buitenland/3744908/criminele-sloppenwijk-rio-schoongeveegd-wk.html

NOU nou, misschien moet Geert Wilders-Hitler oprotten uit Nederland en naar Brazilie gaan om daar Nazi stamppotjes te leren koken in Bariels (gesloten houtvuur ovens van oude ijzeren olie vaten).

op 05 04 2014 at 21:16 schreef Ralph van der Geest:

“Die man is zijn eigen Marokkanenprobleem.” Geniaal. Overigens is Marcouch geen man. Een man heeft karakter. Marcouch is een zak diarree.

op 05 04 2014 at 21:24 schreef MNb:

“Het is onzin om van Amerika een soort walhalla te maken”
Stropop, Edo. Zou een Amerikaans politicus over Afro-Amerikanen beweren wat in Nl. heel normaal is over Marokkanen te tetteren dan zou dat het einde van diens politieke carriere betekenen. Daar hoeven de VSA geen walhalla voor te zijn.
Sam Harris is geen politicus én krijgt heel wat meer kritiek dan Samson en Spekman. Dat is nou net het punt van PB.

op 05 04 2014 at 21:26 schreef Thomas E:

Ik wil minder, minder, minder criminelen. Dolgraag zelfs. Minder witte boorden criminelen, zoals bankdirecteuren en gewetenloze saneerders tbv de aandeelhouders. Minder drugscriminelen. Minder vrouwenhandelaars. Minder ramkrakers. Minder tasjesrovers. Minder oplichters. Minder verkrachters. Minder, minder, minder!

En het zal me een rotzorg zijn welke kleur ze hebben. Opzouten met iedereen die het expres verziekt voor anderen.

op 05 04 2014 at 22:21 schreef dewanand:

namaste Thomas E,

je zegt dit:

‘Minder witte boorden criminelen,’

Dus je bent een racist he, waarom zeg je perse ‘witte boorden’? Wil je alleen minder blanke top bureaucratische criminelen, zo ja dan ben je een racist en men zou jou moeten berechten, conform alle anti discriminatie wetten in Nederland.

Ook het discrimineren van arme, zielige, hypocriete, machteloze ‘blanken’ vanwege hen witte kleur of kleurloosheid is racisme, en de ‘blanken’ vogelvrij verklaren in hen eigen Avondlandjes met rode lichtjes achter het glas is een misdaad tegen dit edele, superieure, hooggeevolueerde witteApenRAS.

Wieroe miauwt:

‘Goh, zou een wereld zonder blanke draaikonten niet beter zijn? Een keurige, vreedzame blankenvrije planeet, gewoon he alle blanken verplicht kleurtjes geven met de goedkoopste verf van de Gamma, er zijn 10 miljoen kleuren beschikbaar dus blanken aan de slag nu, en beeindig zo jullie saaie, kleurloze en zielige bestaan zelf, maak de wereld zelf ‘BLANKENVRIJ’. Richt een partij op die dit na moet streven olv mij, miauw ik ben de Katten Fuhrer, Wieroe, miaaauwahawa, volg mij nu meteen’.

Dewanand en Wieroe
hindoe fundamentalisten
planet of the intelligent Hindu chimps

op 06 04 2014 at 00:11 schreef Hicham:

Die Marcouch heeft het zwaar te verduren. Van rechterzijde een meute islamhaters die denken dat hij een moslimbroeder is die taqqiya pleegt en hier is hij weer een opportunist die iedereen naar de mond zou praten.
Ik heb hem nooit op een valse of hypocriete opmerking kunnen betrappen. Ik zie ook hier nul bewijzen.

op 06 04 2014 at 08:49 schreef Munir:

Minstens zo irritant is de reactie van de moslim-yuppen die de gelegenheid aangrepen selfies van zichzelf te plaatsen met hoe goed ze ’t wel niet deden, daarmee hun broers en zussen met wie ’t nou eenmaal wat minder gaat even lekker ’n dolk in de rug stotend.

Markha Valenta heeft daarover zinnige woorden gesproken:
At the same time, we should not miss the socio-economic issues and moral sensibilities at work here: the Moroccan-Dutch who are being embraced – and who have been most performatively and assertively claiming their place in Dutch society – are those who most abide by the bourgeois middle-class norms that form the core of Dutch identity: hard-working, emotionally and economically disciplined, law-abiding rather than disruptive. These are the values to which the poem above appeals. Its author, like many of the most active and visible Moroccan-Dutch today, is part of an incredibly energetic, ambitious wave of immigrant children who within one or two generations are leaping over boundaries of culture, nationality, class, and education to become our newest entrepreneurs, politicians, pundits, lawyers and white-collar professionals.
But this is at the expense of a growing divi

op 06 04 2014 at 10:49 schreef Sneebal:

Weleens het gedachtenspel gedaan: Marcouch is wel oprecht? Dan kun je zijn methode nog steeds afwijzen, maar waarom zo fel en stellig zijn over zijn intenties en hem afbranden.
In zijn Amsterdamtijd zag je een duidelijke lijn: Gayparade willen en orthodoxe moslims een plek geven. Hij is voor discipline en tolerantie, streng als mensen zich misdragen. Ik weet van mensen die toen met hem werkten dat hij gelooft in de rechtsstaat, maar dat dat volgens hem alleen kan als iedereen een plek krijgt en zich gedraagt.
Daarom ook benoemt hij van alles, wijst mensen op hun eigen rol en is inderdaad ook opportunist. Maar ik zie nog steeds een heldere lijn.
Een fout die hij maakt is dat hij vindt dat hij veel kan zeggen over de Marokkaanse gemeenschap, omdat hij zelf Marokkaan is. Maar zijn irritatie over een deel van de Marokkaanse gemeenschap is oprecht, omdat ze de boel frustreren, en dat hij doorschiet in de vinger daarop leggen.
Zijn afwijzen van discriminatie van jongeren past ook in het plaatje dat ik schets. Ik geloof dus niet dat hij slecht is.

op 06 04 2014 at 11:01 schreef Pyt van der Galiën:

“De Marokkaanse gemeenschap” is niet meer dan een racistische frame. Een dergelijk collectief bestaat helemaal niet, net zo min als er een “Friese gemeenschap” bestaat. Het zijn volstrekt fictieve entiteiten. Dat een beroepsallochtoon als Marcouch meegaat in dat frame, zou niemand moeten verbazen. De man heeft er zijn politieke carriëre aan te danken.

Net als Marcouch hebben de racisten er alle belang bij deze fictie in stand te houden. Voor de racisten is het doel ook niet een eventueel probleem op te lossen, maar bestaande haatgevoelens in stand houden. Dáár heeft Wilders belang bij, niet bij het verminderen van de criminaliteit.

We hebben nu dus een unholy alliance tussen de racisten (die echt niet alleen bij de PVV te lokaliseren zijn) en de beroepsallochtonen (Marcouch e.a.). Beiden hebben politiek en/of financieel belang bij het in stand houden van de fictieve entiteit “de Marokkaanse gemeenschap”.

Uiteraard betekent dat óók dat de strijd tegen racisme iets meer in moet houden dan het op Twitter PVV-aanhangers uitmaken voor “nazi’s” (wat de meesten overigens niet zijn).

op 06 04 2014 at 11:07 schreef wolfling:

Dewanand, heb jij echt geen idee wat witteboordencriminaliteit is? (Zo nee, zoek het even op alsjeblieft). Dat witte heeft namelijk niets met huidskleur te maken.
Natuurlijk zou je kunnen uitzoeken of er sprake is een “oververtegenwoordiging” door blanke gezichten boven die witte boorden, of een “etnisch monopolie”, maar Thomas E. doet dat nou juist bewust niet.
Die opmerking van jou over racisme slaat de plank echt ongeveer zo ver mis als het maar kan.

op 06 04 2014 at 12:58 schreef | Doorbraak.eu:

[…] Breedveld in Marokkanen die niet willen deugen […]

op 06 04 2014 at 13:23 schreef Theo van Ewald:

‘witte boorden criminelen’ is een uitdrukking. En heeft, net zo min als ‘blauweboorden criminaliteit’ niets met discriminatie te maken.

op 06 04 2014 at 13:24 schreef Theo van Ewald:

niets=iets

op 06 04 2014 at 20:51 schreef Sneebal:

Pyt
‘De gemeenschap’ is inderdaad heel breed. Vind het ook niet slim en constructief om naar een dergelijk geheel te verwijzen als een gedeelte van die groep zich misdraagt.
Aan de andere kant kun je ook niet ontkennen dat er problemen zijn met een deel van de Marokkanen en dat opvoeding en opvattingen daar een rol in spelen. Hoe adresseer je dat? Hoe zou jij een appel willen doen op de mensen en de kinderen die destructief bezig zijn? Ik denk dat Marcouch dat probeert. Zie verder mijn andere reactie.

op 06 04 2014 at 22:43 schreef Thomas E:

Er stond in de zaterdag Telegraaf een interview met een 2e generatie etnische Marokkaan, maar dus gewoon Nederlander. Die zei een paar rake dingen vanuit zijn vrijwilligerswerk als troubleshooter tussen Marokkanen en Nederlanders. (Ik moet uit mijn hoofd citeren): Hij analyseerde dat het op twee vlakken mis was gegaan. Ten eerste was er de ongelukkige omstandigheid, dat arme Berbers in onze rijke maatschappij gedropt waren en niet in de welvaart konden participeren omdat ze, ondanks hun inspanningen, qua goed betaald werk te weinig kansen kregen. Daardoor waren zij eerder geneigd tot criminaliteit. In de tweede plaats werd die criminaliteit te soft door justitie bestraft. “Zachte heelmeesters etc” was zijn conclusie.

op 07 04 2014 at 12:09 schreef frank assmann:

Zit een beetje te peinzen,zoals gewoonlijk over: geld,muziek,pvv,AJAX en fraaie dames.
De onbedwingbare vraag welt in mij op….wat bezielt een gemiddelde PVV symphatisant om zich met naam en toenaam aan te melden op die pro PVV sites op FB/twitter (nu gaat het me niet om die politieke voorkeur)
Die mensen zijn toch voor de rest van hun leven maatschappelijk kansloos.

Heb in de logistiek gewerkt,kan me voorstellen dat als je voorman van een shift bent eerst effe gaat googlen om te zien wat voor vlees men in den kuip heeft.

Ik zou geen PVVsymphatisant in mijn ploeg willen hebben aangezien in dat zware werk 95% van de arbeidsplaatsen op de werkvloer door Nederlanders met een niet nederlandse achtergrond wordt vervult.

Wat moet ik met een marokkanenhater als zijn voorman Mohammed heet?

op 07 04 2014 at 12:25 schreef frank assmann:

Correctie. met die 95% bedoel ik de arbeidsplaatsen in de directe logistiek (laden,lossen,verdelen) op schiphol.
Ik heb geen voldoende inzicht in de verhoudingen zoals die bijvoorbeeld voor de zee/binnenvaart overslag gelden.

op 07 04 2014 at 12:59 schreef frank assmann:

Sterker nog.
Ik beweer: dat als alle moslims en de volgens de rassenwetten van Wilders “mindere” Nederlanders, morgen eensgezind gaan staken…heel dit landje plat ligt,in ieder geval de randstad….Lastig hoor om vreten te kopen als de marokkaanse bedrijfsleider samen met zijn vakkenvullers en kassamedewerkers er niet zijn. Maak een vuist! net als uw joodse voorgangers uit hetzelfde proletariaat.

op 07 04 2014 at 14:44 schreef edo:

Ik ben er ook niet van overtuigd dat Marcouch slecht is.

op 07 04 2014 at 15:59 schreef cRR Kampen:

Ook ik ben er niet van overtuigd dat de Joodsche Raad slecht was.

op 07 04 2014 at 17:26 schreef Robin:

““mindere” Nederlanders, morgen eensgezind gaan staken…”

De criminelen mogen wat mij betreft langdurig staken.

op 07 04 2014 at 20:04 schreef Benjamin Schlemiel:

De tijd nog mee gemaakt dat, jongens van de zelfde leeftijdsgroep, met de zelfde sociaal-maatschappelijke achtergond nagenoeg de zelfde soort rottigheid uithaalden.
Het heeft dus geen reet te maken met nationaliteit en religie, laat staan met ”ras.”
Het verschil met toen en nu is, dat deze problemen zichzelf wel oplosten. Want wanneer je de kost moet verdienen voor een wijf en een jong, door maanden lang, 4 uur op en 4 uur af, kolen te scheppen in de machinekamer van een schip, leer je die kunsten vanzelf wel af.

Tegenwoordig kan dat niet meer.
Maar er moeten wel structurele en doortastende oplossingen voor worden gezocht.
Want het betreft hier ook een structureel en alles doordringend probleem.
En dat Markouch daarvoor pleit staat hem te prijzen.

op 07 04 2014 at 21:24 schreef qwistut:

Wat heeft marcouch ooit gedaan of gezegd dat niet eerder door een blanke of niet blanke autochtoon is beweerd????? Shoot me:( zijn woorden hebben alleen “waarde” omdat hij marokkaan is met een nare fake R… en lekker dezelfde smerigheid in de mond wil nemen als zijn baasjes..alsof wilders in zuid afrika de ideale persoon zou zijn om de afrikaner te vertegenwoordigen…

op 08 04 2014 at 00:09 schreef Benjamin Schlemiel:

Leer hier eens met elkaar over afkomst en godsdienst heen te kijken.
Zowel het een als het andere is alleen maar belangrijk voor fascisten, kleinburgers en relgieuzen, die elkaar daarmee in hun vooroordelen willen bevestigen, hoewel het er geen reet toe doet.
En een paar van jullie doen er hier net zo hard aan mee.
Wat er echt toe doet is de sociale, financieele en maatschappelijke situatie.
En dat is altijd als zo geweest en zal ook altijd zo blijven.
Welterusten.

op 08 04 2014 at 19:41 schreef yup:

Marcouch is best goed voor een marokkaan.

op 08 04 2014 at 21:13 schreef Sasha Berkman:

Hierbij een korte reactie vanuit spanje: Benjamin Schlemiel verwoord mijn mening perfect.

op 08 04 2014 at 22:12 schreef edo:

Pvda is een hele gênante partij aan het worden omdat ze enerzijds een grote mond willen geven om stemmen te krijgen en aan de andere kant moreel zichzelf op de schouders willen slaan om stemmen te krijgen. Waarmee ze beide type kiezers niet krijgen. Pvv-ers horen liever eenduidige harde praat en mensen die ethiek belangrijk vinden zullen niet stemmen op een partij waarbij prominenten zich al hoererend ‘ook Marokkaan’ noemen. Helemaal niet na eerst incorrect gezegd te hebben dat ze de monopolie op criminaliteit hebben. En ze ook consequent Marokkaan te noemen ipv Nederlandse Marokkaan of iets in die strekking. Maar Marokkaan is de politiek correcte term geworden want anders worden Henk en Ingrid en Bert Brussel boos

op 21 04 2014 at 01:31 schreef Sonja:

Thomas E:”…ondanks hun inspanningen,qua goed betaald werk te weinig kansen kregen. Daardoor waren zij eerder geneigd tot criminaliteit.”==============
WAT is dit de reinste kul priet praat zeg! Ondanks hun inspanningen?Wat voor inspanningen dan???JA, inspanningen in OPSPORING VERZOCHT soms?HOEZO daardoor?NIKS daardoor! Kijk, bijna één op de drie gevangenen in een jeugdgevangenis is van Marokkaanse herkomst,aantal daders vd tweede generatie is groter dan bij alle andere etnische minderheden en tweemaal zo groot als bij de eerste generatie geïmmigreerde Marokkanen.
Bovengemiddeld veel Marokkanen behoren tot de harde kern vd jeugdige veelplegers.
Deze jongens groeien op in bedenkelijke milieus,aanspraak maken op Sociale Bijstand is heel gebruikelijk en een baan een uitzondering is.
Kijk,de Nederlanders zien de wereld onder een scheve hoek: ze maken de fout handelingen van mensen uit andere landen te beoordelen door zich rechtstreeks in hen te verplaatsen. Het wordt tijd dat de Nederlanders inzien dat andere mensen met andere ogen kijken dan zij. Het kan interessant zijn om te zien hoe de islamitische cultuur verschilt van de Nederlandse, maar het kan gevaarlijk zijn om niet te zien dat uiterlijk overeenkomstige zeden en gewoonten soms qua intentie en effect des te sterker van elkaar verschillen.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS