Home » Archief » Marokkanenprobleem (2)


[28.01.2013]

Marokkanenprobleem (2)

Peter Breedveld


Illustratie: Alexander Levchenkov

Er rust tegenwoordig een taboe op het leggen van een verband tussen armoede en sociale achterstand en misdaad, hoewel veel wetenschappelijke studies dat verband wel degelijk rechtvaardigen. Historicus Nadia Bouras (lees hier mijn interview met haar over haar Marokkanenproefschrift) deed het gisteren in het televisieprogramma Buitenhof en het agressieve geloei op Twitter en Facebook was weer niet van de lucht.

Hysterische doos

Bouras ‘ontkent de problemen’, ze ‘kijkt weg’, ‘zit vol bullshit’ is een ‘hysterische linkse ontkenningsdoos’, een ‘bewijs van de juistheid van het verbod op inductie’ (?) en volgens GeenStijl-redacteur Annabel Nanninga vergiftigt Bouras de samenleving.

De massale weerzin tegen Bouras is makkelijk te verklaren: Nederland koestert zijn Marokkanenhaat. Dat Marokkanen relatief veel voorkomen in de criminaliteitsstatistieken, moet en zal veroorzaakt worden door hun etniciteit en cultuur. Een andere uitkomst is niet gewenst.

Vandaar ook dat de andere deelnemers aan de Marokkanendiscussie in Buitenhof, Asis Aynan en Said el Haji, door de Bourashaters op het schild werden gehesen. Nanninga werd zelfs geil van El Haji, die stelt dat Marokkanen crimineler zijn omdat ze het individualisme niet aanmoedigen en omdat hun geloof een gevoelig punt is.

Auschwitzherdenking

Asis Aynan, opgeleid tot filosoof, meent dat Marokkanen crimineler zijn omdat er relatief veel schizofrenie onder Marokkanen voorkomt, en dát wordt volgens hem veroorzaakt door het feit dat ze Arabisch moeten leren van de Marokkaanse overheid. “En kijk eens buiten, daar staan allemaal politiebusjes vanwege de Auschwitzherdenking”, zei Aynan. Die stonden daar volgens hem omdat Marokkaanse jongeren met herdenkingskransen voetballen.

Een volleerde Wilders, deze Aynan, en zijn demagogie ging er bij de Marokkanenhaters in als koek. Uiteraard is Aynan zelf heel anders dan al die andere Marokkanen. Hij lijdt niet onder de schadelijke gevolgen van de Arabische lessen, “want ik sta sterk in mijn schoenen”. “Kijk naar mij!” riep-ie voldaan. Zijn vader was ook anders dan de andere Marokkanen, want “dat was een cowboy, een avonturier!”

Beperkt belevingswereldje

Ik ben nog nooit bij een discussie met Aynan geweest (vaker dan me lief is) waarbij hij zichzelf en zijn familie niet opzichtig veren in zijn reet stond te steken. Zelfs toen hij ceremoniemeester was op de bruiloft van een vriend, heeft hij de gasten drie kwartier verveeld met een lange verhandeling over zichzelf, over zijn opvattingen over het huwelijk, en zijn kennis van Nietzsche.

Ook El Haji oversteeg zijn eigen beperkte belevingswereldje niet bij de duiding van het ‘Marokkanenprobleem’. De man heeft zijn hele carrière gebaseerd op het feit dat-ie moslim-af is, en zoals je wel vaker ziet bij afvalligen, is hij ervan overtuigd dat iedereen een beter mens wordt als-ie de islam maar laat varen. “Zelfs bij hoogopgeleide Marokkanen met een baan en een goed inkomen zie je het: zodra je het hebt over religie, dan slaan ze door, dat kunnen ze niet verwerken.”

Behoud van eigen identiteit

Nee, dat zijn echt overtuigende argumenten, dat hoogopgeleide Marokkanen niet over religie kunnen praten, en dat Marokkanen crimineler zijn omdat ze Arabisch moesten leren. Van de Marokkaanse overheid. En dat er buiten politiebusjes staan. El Haji gelooft dat Marokkanen problemen veroorzaken vanwege de ‘kuddementaliteit’, en tegelijkertijd wees hij naar de Turkse gemeenschap, die volgens hem geen problemen veroorzaakt. Nee, komt inderdaad vast door de individualiteit, die door de Turken zo uitbundig wordt gevierd.

Daartegenover staan de sterk onderbouwde argumenten van Bouras, die nota bene gepromoveerd is op haar historische onderzoek van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Dat er problemen zijn, geeft ze volmondig toe, maar ze presenteert een aantal harde feiten waar je niet omheen kunt als je het echt over het ‘Marokkanenprobleem’ wilt hebben (door Bouras terecht ‘beschamend’ genoemd, en ‘getuigend van politieke armoede’). Zo was het de Nederlandse overheid die in de jaren zeventig en tachtig de integratie van Marokkanen en Turken aanmoedigde ‘met behoud van de eigen identiteit’. Diezelfde eigen identiteit wordt nu door de overheid als een obstakel voor de integratie gezien.

Drammerig en autoritair

Bouras probeerde te wijzen op de problemen die ontstonden toen de Marokkaanse gastarbeiders plotseling massaal werkloos werden in de jaren tachtig, juist op het moment dat hun gezinnen overkwamen naar Nederland. Maar ze werd ruw onderbroken door de drammerige en autoritaire Aynan. Zo gaat het met vrijwel elk debat in Nederland: feiten worden gezien als vervelende party-poopers door mensen die er de voorkeur aan geven hun eigen hang-ups te botvieren.

“Wees Nederlander, leef je leven hier en niet in Marokko”, betoogde Aynan aan het eind van het debat. Terechte oproep, maar misschien moet Aynan zelf eens het goede voorbeeld geven, door niet elke gelegenheid aan te grijpen voor zijn Berbernationalistische strijd tegen de Marokkaanse overheid, en het belijden van zijn weerzin tegen Arabieren.

Leiding van een man

Ook El Haji zou eens naar zichzelf moeten kijken in plaats van met het beschuldigende vingertje naar andere Marokkanen te wijzen. Toen hij een keer werd tegengesproken door Hassnae, berispte hij haar dat ze de ‘leiding van een andere man niet accepteert’. En dat gaat dan zitten preken dat Marokkanen individualistischer moeten worden.

Steun Frontaal Naakt, het enige echte dissidente geluid in Nederland! Stort op rekeningnummer NL59 RABO 0393 4449 61 (N.P. Breedveld, Rabobank Rijswijk), SWIFT BIC RABONL2U o.v.v. ‘Frontaal Naakt’.

Peter Breedveld, 28.01.2013 @ 12:35

[Home]
 

49 Reacties

op 28 01 2013 at 13:10 schreef Tayfun Balçik:

Respect. Haji en Aynan zijn pijnlijke voorbeelden van Marokkaanse Nederlanders die lijden aan zelfhaat. De negatieve berichtgeving in de massamedia over Marokkanen lijdt tot traumatische identiteitscrises. Haji en Aynan zijn geslaagde producten van het neoliberale stelsel die enkele ‘zelfkritische Marokkanen’ toelaat om de rest weg te zetten als ‘achtergebleven’ of ’traditionele’ Marokkanen die alleen maar geschikt zijn om handenarbeid te leveren.

Ja, ik wachtte gespannen op de klassieke vergelijking met ‘de’ Turken. Turken die in een sociaal isolement leven en overwegend nationalistich zijn worden beschouwd als succesvolle allochtonen. Het zijn allemaal vastgeroeste ideeën om de sociale apartheid en ongelijkheid in stand te houden.

op 28 01 2013 at 14:55 schreef jos:

“Marokkanen zijn vaker crimineel want ze hebben vaker schizofrenie want ze moeten Arabisch leren.”

Een “Marokkanendebat” zal nooit dit niveau overstijgen.

op 28 01 2013 at 15:58 schreef Edo:

Marokkanen hebben wellicht vaker schizofrenie, omdat ze gemiddeld vaker in koffieshops zitten. Waar weer een sociaal economische component aanzit.
Die massale weerzin tegen dit soort mensen is er waarschijnlijk altijd al geweest, je kan het alleen nu beter zien omdat we nu twitter hebben.
Ik heb van iemand gehoord waar ik kritiek op had dat ik niet zo moest tetteren want twitter is een soort kroeggesprek.
Waaruit ik op kan maken dat er tegenwoordig heel wat opinieleiders strontlazerus achter de computer zitten.

op 28 01 2013 at 18:16 schreef Ralph van der Geest:

Dat Aynan de dood van miljoenen in Auschwitz en elders zelfs tracht in te zetten om zijn verknipte wereldbeeld op te hangen getuigt niet alleen van een innerlijke beschaving waarvan geen spoortje te bekennen is maar tevens van een gebrek aan scrupules die voor de toekomst het ergste doet vrezen in een tijd waarin het woord ‘uitroeien’ weer veelvuldig bij rechts tot het verder zo armzalige vocabulair is gaan behoren…

op 28 01 2013 at 19:00 schreef Danny:

De grote afwezige in het Marokkanendebat is de eeuwen van inteelt die ten grondslag ligt aan deze achterlijke cultuur. De neef-nicht-huwelijken zijn het echte probleem, maar dat zal je wel weer niet mogen zeggen van de Marxistische elite alleen maar het kapitaal als schuldige accepteert.

op 28 01 2013 at 19:16 schreef Heb je het al gehoord? Jezus komt terug!:

Criminaliteit onder Marokkanen is vijf keer hoger dan bij autochtonen. Dat valt naar verhouding nog mee.

In groep vijf werd ons door de juffrouw verteld dat wij tien keer beter dan een Nederlander moesten zijn voor dezelfde baan.

op 28 01 2013 at 19:45 schreef Ralph van der Geest:

@Danny 29.01/19.00, mag ik opmerken dat de Europese koningshuizen van heden en verleden in ieder geval bastions zijn van inteelt? Over achterlijk gesproken. Maar verder een heel zinnige en vooral verfrissende bijdrage van je hoor.

op 28 01 2013 at 19:46 schreef Bastiaan:

We krijgen nu een allochtone koningin. Met een overerfd Argentijnenprobleem.

op 28 01 2013 at 19:47 schreef vander F:

Op zich zijn Turken zelfs slechter geintegreerd dan Marokkanen, nationalistisch en Turks to the bone, ik woon hier in een echte Turkenstad ( Deventer) en ga dagelijks om met Turken, m’n buren, op het werk, de stad algemeen (vechtpartijen tussen Turken en Koerden, komt nogal voor hier) de rijen voor het Turkse consulaat, gezeik rond een van de Moskeen waar ze 5x per dag tot het gebed willen gaan oproepen.
Bijna geen Marokkaan te vinden hier. Zeker wel het een en ander aan typisch cultuurgerelateerde problemen bij Turken maar niet op het gebied van straat criminaliteit, gesis naar vrouwen, gespuug, agressie.
Er blijkt weldegelijk iets typisch Marokkaans gaande te zijn, een neef van m’n vrouw in Israel zegt dat daar vergelijkbare problemen zijn met Marokkanen, mind you, Joodse Marokkanen dus dat Islam gedram kun je gevoegelijk wegstrepen, het is iets cultureels, kan er de vinger niet op leggen, maar het is zeker geen opvallende sociale achterstand, heb je ook bij Turken en andere immigranten en dus ook geen religie.

op 28 01 2013 at 20:28 schreef Ralph van der Geest:

En terwijl in Nederland men het te druk heeft met een ingebeeld ‘Marokkanenprobleem’ en een dweil die vindt dat de gruwelijkheden aangericht door de Videla en zijn generaals ‘ook maar een versie van het verhaal zijn’, stond dit artikel op de site van The Guardian:http://www.guardian.co.uk/world/the-northerner/2013/jan/28/holocaust-memorial-day-iby-knill-leeds

op 28 01 2013 at 21:39 schreef Edo:

@Danny Dat is ook een stroman die je vaker hoort. Als je denkt dat aan bepaalde problemen een sociaal economische grondslag ligt dat je dan wel marxistisch zou moeten zijn. Nee dat is niet het geval. Ik geloof niet dat iedereen exact hetzelfde moet verdienen, en dat alles bezit moet zijn van de staat.
Ik geloof wel dat het principe moet zijn om te streven dat iedereen begint met ongeveer dezelfde kansen. Dat zou Henk en Ingrid aan moeten spreken, maar die vinden toch eigenlijk dat zij meer recht hebben op kansen dan allochtonen.

(Ik ga nu maar die krankzinnige inteelt theorie in).

op 28 01 2013 at 21:46 schreef dewanand:

namaste Tayfun en Fnaakters,

leuk gezegd: zelfhatende marokkanen die anti marokkanen teksten mogen schrijven in roomblanke kranten op wit gebleekt papier. Nou kan het nog racistischer, met een dikker wit champignon sausje erbij in het Nederlands?

Volgens mij hebben wij met onze alfa brulaap Geert Wilders en PVV club al jarenlang een soort Indo Hollands probleem in Nederland en vele Hollanders zijn meegesleurd nu en tot in het parlement doorgedrongen. Of zou je kunnen zeggen dat men juist om mij Dewanand, de lage kaste koelie nu een groot koelie probleem hebben op het nl internet? Hindoestanen zijn professionele witte boorden criminelen maar ik hoor nooit dat er een hindoe probleem is in Nederland. Waar ligt de grens of hoe lang is de lat? Wat is de maat?

Ja, Marokkanen zijn volgens mijn informatie zelfs outcasts en paria’s binnen de Arabisch islamitische wereld en dat is best pijnlijk en traumatisch voor ze. De wereld van mensapen is onrechtvaardig zoals Wieroe mij vaak verteld.

Dewanand

op 28 01 2013 at 21:54 schreef Mario:

Edo/ 15:58
“Marokkanen hebben wellicht vaker schizofrenie, omdat ze gemiddeld vaker in koffieshops zitten.”

Van blowen krijg je géén schizofrenie! Dat ten eerste! Wat mogelijk wel het geval kan zijn, is dat het reeds latent aanwezig is en door het gebruik van Cannabis/ Hasj ‘getriggered’ kan worden. Dit hoeft dus NIET zo te zijn! Bij een enkele kan het gebeuren, bij anderen juist weer niet.

Anderzijds is het ook nog eens zo, dat bepaalde stoffen in Cannabis/ Hasj juist de klachten van deze ziekte drastisch verminderen. Hier wordt momenteel uitgebreid (internationaal!) wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. (Ook voor de behandeling van bijv. kanker, maar dat is weer een ander verhaal..)

Het koppelen van bijv. Marokkanen die -notabene voor hun plezier- in een koffieshop vertoefen, en een gruwelijke geestesziekte, zoals schizofrenie ís, is meer dan ongepast te noemen. Het getuigt louter van volstrekte onnozelheid.

Schijtziek word ik van dit hardnekkig misverstand; meer is het namelijk niet. En die ook nog eens met enige regelmaat misbruikt wordt om een bepaald deel van de Nederlandse bevolking in een kwaad daglicht te plaatsen.

op 28 01 2013 at 22:05 schreef Edo:

@Mario
Je kan er schijtziek van worden, maar ik heb in een psychiatrische inrichting gezeten wegens depressie. En in alle voorlichtingfilmpjes die ik kreeg te zien werd verteld om vooral niet te blowen.
Ook viel het op dat veel van de jongens met een psychose daar, veel blowden.
Schyzofrenie wordt wel degelijk getriggerd door blowen. Dat is een wetenschappelijk feit. Sorry Mario.

op 28 01 2013 at 23:09 schreef dewanand:

namaste Mario,

Ik vind ook dat het heel bekrompen en racistisch is om te stellen dat Marokkanen vaker aan schizofrenie lijden, omdat dit statistisch gezien ook vaak gediagnosticeerd wordt bij vele andere etnische groepen en vooral ook bij blanken.

De maatschappelijk druk, discriminatie, isolatie, uitsluiting, stigmatisering en negatieve bejegening van Marokkanen is best hoog. Maar Marokkanen hebben geen sterke positieve rootcultuur of geloof, net als de Antillianen en kunnen dus snel criminaliseren en verloederen. Hindoes hebben het Hindoeisme en India nu als sterke positieve rootcultuur overal ter wereld dus staan zij sterker, zelfde geldt voor Turken, Chinezen, Japanners, Koreanen, Taiwanezen, Joden, Duitsers, enz als zij in een minderheids machtsrelatie terecht komen na migraties.

Hieronder zie je een analyse van mij mbt Marokkanen in Nederland van drie jaar geleden. Ik zoek als klassieke ingenieur naar werkbare oplossingen, die echt snel resultaten bieden en deze methodiek leerde ik aan de Technische Universiteit Delft vroeger.

Marokkaanse power

Offeraar Dewanand
Offercode wfor1281
Offerdatum 31 maart 2010

http://www.dewanand.com/wfor1281.htm

op 28 01 2013 at 23:10 schreef khalid:

De causale verbanden die Aynan en zelfverklaarde “Verlichte” Haji hadden gelegd ten opzichte van de relatief grotere groep Marokkaanse jongeren die in aanraking is gekomen met justitie is tenenkrommend. Beide weer met hun stokpaardjes; Aynan en zijn berberverhaal en Haji en zijn eeuwige sleetse monoloog over dat je alleen bij het afvallen van je geloof de criminaliteit zou afnemen, tranentrekkende argumenten.

op 29 01 2013 at 00:12 schreef Aaron:

In deze aflevering van brandpunt zegt een arts dat schizofrenie erfelijk is.
Wat betreft de discussie: Persoonlijk heb ik meer op met mensen die hun eigen gemeenschap uitnodigen tot zelfreflectie. Volgens Bouras hangt alles samen met werkgelegenheid, dat vind ik persoonlijk nogal een minimale invulling van ‘wat er moet gebeuren’. De schooluitval onder jonge Marokkanen, in de periode dat ze de kans hebben om hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt te vergroten, is steeds groter aan het worden. Dat die uitval vele malen groter is onder jongens, heeft wel degelijk met de cultuur te maken. Dat zie je bijvoorbeeld als je Marokkanen met een andere probleemgroep vergelijkt. Bij Antillianen is de schooluitval onder mannen en vrouwen meer gelijk.
Je kunt alles terug wentelen op de overheid, die het nooit goed kan doen, maar dat is echt het halve werk.
Wat is eigenlijk een betere naam voor deze problematiek dan ‘Marokkanenprobleem’?

op 29 01 2013 at 00:33 schreef dewanand:

namaste Mario en Edo,

Men weet nu dat de hersenen doorgroeien tot iemand tussen de 20 en 25 jaar is. Maar het is een organisch proces en heel gevoelig voor verstoringen of misvormde groeipatronen. Hierom is het gebruik van elk soort narcotica, hallucigene stoffen, alcholische dranken, nicotine dragers enz altijd in principe nadelig voor deze hersengroei processen. Ook voeding (eiwitten en aminozuren) en vele omgevings variabelen, stres factoren enz spelen een rol hierbij. Dus het is niet simpel om iets te stellen als wetenschapper mbt een specifieke etnische groep of ras in relatie tot hersen ontwikkeling en intelligentie of geestesstoornissen. Lees toch vaktijdschrften en google flink als je meer wil weten.

ruim 70 procent van de jongeren drinkt alcohol, ook blanke. Hun hersengroei wordt beschadigd dus ze zijn verdoemd om te verloederen of minder intelligent te zijn later. Zeg dit vooral aan Geert Wilders, mail hem snel.

Dewanand

op 29 01 2013 at 02:01 schreef Boromeo:

Over geloofsafval en individualiteit gesproken: hoeveel daarvan komt er voor binnen het nieuwe geloof, gesticht door profeet Pim, uitgebouwd door de verlosser Geert en verder uitgedragen door de sekte van Geen Stijl? Als daar nou eens geloofsafval zou plaatsvinden, dat zou een verademing geven!!
En het verband tussen criminaliteit en sociale achtergrond is al voldoende bewezen in de voorgaande eeuwen.Dus niets nieuws onder de zon. Het oplossen van de sociale problemen wordt systematisch genegeerd door de rechtse en quasi linkse media, waarschijnlijk uit laffe angst voor bovengenoemde sekte. Goed dat deze site er is om nog enige tegengas te geven.

op 29 01 2013 at 02:04 schreef Boromeo:

Oh ja, en A. Nanninga mag de mening verkondigen van Lijm Prick, die mooi uit de wind wordt gehouden zo. Heel slim.

op 29 01 2013 at 02:48 schreef Isho:

oooh…. Nadia Bouras??!!!….die werkt voor de Marokkaans fascistisch regime en is een van de boosdoeners en veroorzakers van deze ellende.Slangen en ratten die van twee walletje eten.

Arabische fascisten uit Marokko die vinden het uitstekend gaan want het uitroeien van de Berbers gaat prima dus klagen hoor je ze niet. Ze willen geen scholen of ziekenhuizen bouwen of computers maken…nee waarom zouden ze??!!!

Veel Marokkannen zitten vol met frustraties en gevoelens van woede en schaamte omdat ze getraumatiseerd zijn en ze en leven wordt opgedrongen van een hond.het enige wat ze kunnen is blaffen en bijten…Ik kan het weten want ik kom er vandaan.

Vroeger had ik hoop en velen Marokkanen met mij, dat Marokko ooit als NL zou worden maar helaas zie ik nu het omgekeerde…dus kijk maar uit!!!

“Een volk dat voor tirannen/korannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.”.

op 29 01 2013 at 03:03 schreef Isho:

““Wees Nederlander, leef je leven hier en niet in Marokko”, betoogde Aynan aan het eind van het debat. Terechte oproep, maar misschien moet Aynan zelf eens het goede voorbeeld geven, door niet elke gelegenheid aan te grijpen voor zijn Berbernationalistische strijd tegen de Marokkaanse overheid, en het belijden van zijn weerzin tegen Arabieren.”

Het is geen weerzin tegen Arabieren Peter , maar opkomen voor je rechten en vechten tegen Arabische fascisme en middeleeuwse apartheid.En het is ook geen Berbernationalisme maar opkomen voor je rechten en vrijheden en een gevecht tegen onrecht en onderdrukking.

op 29 01 2013 at 06:01 schreef You On A Gin:

Dus een Marokkaan die zijn eigen cultuur bekritiseert is een zelfhater, en een kaaskop die dat te weinig doet is een nazi/fascist.

op 29 01 2013 at 07:30 schreef Peter:

Persoonlijk heb ik meer op met mensen die hun eigen gemeenschap uitnodigen tot zelfreflectie.

Heel goed, Aaron. Wanneer ga jij beginnen?

oooh…. Nadia Bouras??!!!….die werkt voor de Marokkaans fascistisch regime en is een van de boosdoeners en veroorzakers van deze ellende.Slangen en ratten die van twee walletje eten.

Dit waren jouw twee laatste bijdragen op FN, Isho. Deze verdachtmakingen kennen we inmiddels, ze komen altijd uit dezelfde hoek, namelijk die van morsige macho-Berbertjes met teveel aan geldingsdrang, maar te weinig talent, te weinig intelligentie en te weinig sociale vaardigheden om daar iets nuttigs mee te doen.

Het is geen weerzin tegen Arabieren Peter , maar opkomen voor je rechten en vechten tegen Arabische fascisme en middeleeuwse apartheid.

‘Het is geen weerzin tegen Arabieren, maar vechten tegen Arabisch fascisme’ klinkt als ‘Ik heb niks tegen moslims, alleen tegen de islam’.

Het is een strijd die in Marokko wordt gevoerd. Als je Marokkaanse Nederlanders oproept Nederlander te zijn, is het raar als je zelf je Berbernationalisme maar niet weet te overwinnen.

En YOAG. Ach..

op 29 01 2013 at 10:22 schreef You On A Gin:

En YOAG. Ach..

Ik zou er vooral niet op ingaan. Die gast lult altijd maar wat.

op 29 01 2013 at 10:39 schreef Tayfun Balçik:

Ik heb niks tegen zelfkritiek, maar prik daar zo daarheen als dat 1) op zo’n bedroevende wijze wordt gedaan en 2) niet gepaard gaat met kritiek op de Nederlandse maatschappij. Je kan niet alleen maar zelfkritisch zijn en kritiek achterwege laten, dat impliceert namelijk dat autochtone Nederlanders geen verantwoordelijkheid dragen bij het integratievraagstuk. Hoe kan je integreren zonder Nederlanders? Het was ook typisch dat er maar drie Marokkanen waren bij het gesprek, afgezien van de moderator. Dan heb je eindelijk een gesprek, zijn er geen Nederlanders bij die nota bene het meest klagen over Marokkanen. Laf! ‘Laat ze maar lekker ruzie onder mekaar, dan gaan wij volgende week weer verder, natuurlijk zonder Marokkanen of andere allochtonen..’, is de achterliggende gedachtegang.

op 29 01 2013 at 10:53 schreef Bigpete:

Afgezien van het “debat”dat inderdaad tenenkrommend was, Tayfun maakt de klassieke fout “integratie moet van 2 kanten komen”. Welke kanten vraag ik dan. Er zijn in Amsterdam 180 verschillende nationaliteiten met een grote verscheidenheid aan culturen, opvattingen waarden, normen en religies. Het is volstrekt onmogelijk en dus ridicuul om te veronderstellen dat iemand maar in staat zou zijn zich in al die nationaliteiten te verdiepen, laat staan te begrijpen. In hoeverre begrijpt de gemiddelde Nederlandse Turk iets van Chinezen, van Russen of Ghanezen? En andersom… Wat jij vraagt is simpelweg onmogelijk. Laat iedereen zich richten op de Nederlandse wet, de normen en waarden. Wat jij ’s avonds eet zal me echt worst zijn.

op 29 01 2013 at 11:51 schreef Tayfun Balçik:

@ Bigpete, je hoeft je niet te verdiepen, maar integratie betekent dat je af en toe ook Turkse worst eet, inclusief mijn eigen Turkse worst :)

op 29 01 2013 at 12:08 schreef Mart:

@BigPete

Een voorbeeld van hoe integratie van twee kanten werkt is ophouden met zeiken als de broodjes ham worden omgewisseld voor broodjes kipfilet om rekening te houden met het feit dat sommige van je bezoekers geen varkensvlees eten.

De paar keren dat dit incidenteel voorkwam (NB dus niet eens als structurele maatregel was voorgesteld) hebben we gezien hoeveel sommige autochtonen willen bijdragen aan integratie.

op 29 01 2013 at 12:15 schreef MNb:

Bouras benoemt juist de problemen, legt de vinger op de zere plek. Ik heb het interview voor de zekerheid nog even doorgenomen. Wat is rabiaat rechts toch weer dom aan het loeien. De gemiddelde koe produceert intelligentere uitspraken.

“Asis Aynan, opgeleid tot filosoof”
moet zich vooral niet met psychologie bezig houden, want daar heeft hij geen verstand van.

“feiten worden gezien als vervelende party-poopers door mensen die er de voorkeur aan geven hun eigen hang-ups te botvieren.”
Spijker, kop. Dat is het verschil tussen wetenschap (Bouras) en pseudowetenschap (AA). Daarom even zeuren, PB: dit is helemaal geen kwestie van argumenten. Over de zwaartekracht argumenteren we ook niet.

op 29 01 2013 at 12:23 schreef Mario:

@Edo…
“Schyzofrenie wordt wel degelijk getriggerd door blowen.”

Kan mogelijk getriggered worden. Dat is een feit. En staat volledig los van Marokkanen, of wie dan ook.

Lees mijn eerdere reactie nog eens goed door. Sorry Edo, maar jij zit er een ‘klein beetje’ naast.

De reden waarom er in dat soort voorlichtingfilmpjes, zoals jij die hebt gezien tijdens je opname, er nadrukkelijk op wordt gewezen om niet te blowen, is louter en alleen om mogelijk verdere risico zoveel mogelijk uit te sluiten. En terecht. Iemand met _aantoonbare_ schizofrenie doet er beter aan om *niet te blowen*. Om erger te voorkomen/ ter bescherming van.

Blijft onverlet staan, dat ‘bepaalde stoffen’ in C/H juist een klachtendempende werking kent. Dit, zoals ik al aangaf, wordt momenteel _grondig_ onderzocht. Stofjes XYZ kan men -zeer waarschijnlijk- t.z.t gebruiken als medicatie.

Werkelijk, verdiep je eens in deze materie. En ga niet louter uit van datgene wat ze jou ‘ooit eens’ hebben getoont, tijdens je opname; of uit de media. Dank voor je eerlijkheid hierover, trouwens! Hier laat ik het verder bij, ondanks dat ik hier nog veel meer over kan schrijven – evt. mét (wetenschappelijke) bronnen.

op 29 01 2013 at 13:05 schreef vander F:

@Boromeo,
je ontwijkt zo dus weer de vraag waarom Marokkanen bovenmatig voorkomen in bepaalde statistieken.
Het verband tussen sociale omstandigheden en criminaliteit is hier juist niet toonaangevend.
Immigrantengroepen in vergelijkbare sociale achterstandsituaties komen immers niet met vergelijkbare criminaliteitscijfers naar voren wat de kracht van dit argument ondergraaft.
Het heeft welzeker invloed maar het vervolgens bij die constatering laten komt op z’n minst nogal ongeinteresseerd over en brengt deze discussie geen steek verder, netzomin als gezeur over Islam als oorzaak.

op 29 01 2013 at 16:29 schreef cRR Kampen:

Schizofrenie komt het meest voor in Ierland.
En verder het meest bij mensen die in de maand januari zijn geboren. En wereldwijd het meest bij volkeren die voornamelijk op melk en granen opgroeien.
Hoeft zo’n nepfilosoof natuurlijk allemaal niet te weten.
Misschien omdat er geen sluitende verklaring voor bovenstaande feiten is – maar ik vermoed dat ik zomede te zacht oordeel.

op 29 01 2013 at 17:58 schreef dewanand:

namaste Peter en Fnaakters,

Wieroe, mijn hindoe kat en ik zaten net na te praten over dit thema op FN. Wieroe uitte toen wijselijk het volgende in katten Sanskriet dat ik nu hier vertaal naar Nederlands:

‘Ik Wieroe, de incarnatie van een oude ziel uit het oude Vedische en Arische India (Aryawart, natie der nobelen en volmaakte wijzen) weet dat de mensachtigen maakbare wezens zijn en de Brahmische kracht hebben gekregen om zichzelf te herscheppen. Derhalve moet ik nu zeggen dat dit ook geldt voor elke ontspoorde Marokkaan of andere mensensoort, die moeten geloven in deze kracht die zit in hun diepste innerlijk en dus moeten werken aan hun eigen herschepping, als nieuw, rein, zuiver en volmaakte mensensoort, en zo toetreden tot de lichtwerkers der mensapen. Blijf niet lijden als zwartwerker of bruinwerker, herschep jezelf tot lichtwerker en wordt volmaakt en geliefd door iedere soort, die je zal knuffelen en beminnen in al je gaten.’

Aldus mijn lage kaste koeliekat, Wieroe, voorgedicteerd door hem in persoon in een katten TM-meditatie houding naast mijn pc,

namens deze

Dewanand
Hindoe fundamentalist
Planet of the intelligent apes

op 29 01 2013 at 19:14 schreef Hiepo-krietikus:

‘…herschep jezelf tot lichtwerker en wordt volmaakt en geliefd door iedere soort, die je zal knuffelen en beminnen in al je gaten.’

En het begon zo mooi… zó lieflijk ;)

op 29 01 2013 at 20:05 schreef dewanand:

ja Hiepo krietikus,

De vraag die Wieroe zichzelf stelt is wat de kutmarokkanen moeten doen om lieve, aaibare, naaibare en teer beminde rifburgers te worden van Nederland. Lekkere, lieve, zachte, poezelige knuffelmarokkaantjes, ja de natte droom van elk hollands gaatje of lul toch. Nederlanders willen toch gewoon lieve, lekkere, sappige en strakke knuffelmarokkaantjes in hun slaapkamers, werkvloer, kroegen en bordelen toch?

Weet je het niet zeker? Vraag het dan aan Geert Wilders en zijn 2 miljoen boze PVVers in hun strijdbare mini tanga slipjes, helemaal stijf gewassen en gestreken.

Dewanand

op 29 01 2013 at 20:42 schreef Sasha Berkman:

Common people. geef toe dat het “marrokanen probleem” een gevolg is van old school racisme. Vraag maar aan de joden!

op 30 01 2013 at 02:11 schreef Marco Knol:

Voor zover mij bekend is een paar jaar geleden een onderzoek gepubliceerd waaruit bleek dat onder Marokkaanse jongens in NL significant meer schizofrenie voorkomt dan onder vergelijkbare groepen in NL. Men zocht de verklaring, naar ik meen, vooral in het tussen wal en schip vallen tussen NL cultuur (permissief) en Marokkaanse cultuur (autoritair). Om het maar heel kort samen te vatten.
Verder is het verband tussen sociale status en criminaliteit al eeuwenoud, dus dat zal niet specifiek Marokkaans zijn.

Verder denk ik dat Berbernationalisten even moeten nadenken; voorzover mij bekend is zo’n 90% van de Marokkaanse immigranten (en afstammelingen) in NL van Berberse afkomst. Als je dan gaat lopen mauwen; het zijn dan dus vooral Berbers die problemen veroorzaken.

En in dat verband mag ik aan de borreltafel graag opmerken dat we een paar honderd jaar geleden ook al de Marine op de Barbarijse zeerovers afstuurden. Zou het dan toch iets cultureels zijn?

op 30 01 2013 at 14:10 schreef MNb:

Vergeet het maar, Sasha. Ook Marokkanen zijn net als iedereen op de wereld verantwoordelijk voor wat ze zelf uitvreten. Als jij dat ontkent ben jij eveneens een racist.
Dus kun je het Marokkanenprobleem (waarmee ik bedoel de relatief hoge criminaliteitscijfers) niet ophangen aan kaaskoppenracisme, net zo min als je kaaskoppenracisme kunt ophangen aan het Marokkanenprobleem.

op 30 01 2013 at 16:09 schreef Corneel:

Zou het zo kunnen zijn dat de meeste Hollanders niet goed kunnen opschieten met de meeste Marokkanen, en dat dat ligt aan de cultuur en de etniciteit van de Nederlanders en dat dit mutatis mutandis ook geldt voor de Marokkanen??

op 30 01 2013 at 20:38 schreef Edo:

@YOAG dit zei Stewart Lee over politiek correctheid:

http://www.youtube.com/watch?v=1IYx4Bc6_eE

Hij heeft gelijk.

op 31 01 2013 at 00:24 schreef Sasha Berkman:

OK MnB, point taken

op 31 01 2013 at 02:35 schreef MNb:

Als jij kunt aantonen dat de Barbarijse piratennesten Tunis, Tripoli en Algiers in Berbers-Marokko lagen heb je gelijk, Marco K. Ook ben ik nieuwsgierig naar de Berbers-Marokkaanse afkomst van piraten als Khair ad Din, Claes Compaen, Moerad Rais de Jongere, Simon de Danser, Sulayman Reis en Turgut Reis (hint: Nederland verslaat Turkije met 4 tegen 2).

Maar mij lijkt dat dit citaat van Wikipedia (waar ik die zes namen vandaan heb) op jou van toepassing is:

“Dit allemaal was vaak een deel van een denkbeeldig Europees imago over Noord Afrika en het Berberse volk”.
Misschien niet zo geschikt voor je borreltafel, afhankelijk van je gezelschap.

op 31 01 2013 at 14:59 schreef Pindakaas en Bier:

Een vergelijking uit de 15e eeuw? Misschien moeten we een paar Berbers vierendelen als een waarschuwing voor de anderen? Zullen we dan de kolonies opnieuw onderwerpen of de joden deporteren? Misschien kunnen we communisten afschieten maar dat is het nabij verleden, daar hebben we het liever niet over.

op 31 01 2013 at 15:03 schreef Pindakaas en Bier:

De groep waar we het over hebben is in Nederland geboren dan wel hier opgevoed. Deze jongens zijn net zo Nederlands als dat ze Marokkaans zijn. De cijfers zijn een bewijs voor het institutioneel falen van Nederland tegenover deze groep.

Daartegenover heb je succesverhalen zoals die van onze psycholoog en schrijver. Zij doen mij denken aan de mensen die ik verachtte op de middelbare school. De meelopers en de jaknikkers. De mensen die ik respecteerde zijn allemaal in de gevangenis beland. De intelligentste en de sterkste dus de mensen met karakter die wat durfden. We hameren op het individualisme terwijl we een systeem hebben die de individu meedogenloos afstraft. Onze ouders mochten het bouwen wij mogen het faciliteren. De status-quo gehandhaafd de hoer verzadigd shut the fuck up en betaal je rekening, welkom in Nederland. Dissonantie anyone?

op 31 01 2013 at 22:22 schreef Sasha Berkman:

Nicely put

op 01 02 2013 at 00:18 schreef Maarten:

@marco
Dat van die schizofrenie klopt, althans dat heb ik ook eens gezien in een documentaire. Edo zegt dat ze te veel in de koffieshops hangen, maar ik weet niet of dat juist is of onderzocht is.

op 01 02 2013 at 04:42 schreef You On A Gin:

@ Edo
Nee, hij lult nog erger uit z’n nek dan ik, heeft zelfs meer stof daarvoor nodig dan ik, en dat is bijzonder knap. Hij had hier op FN zelfs nooit z’n punt kunnen maken. Dus laat ik volstaan met “hij is dom”, dan is-‘ie wel uitgeluld. Even serieus, wat wil die man bereiken met dit slappe geouwehoer? Omdat racisten ineens hun kans schoon zien is policor ineens geen reëel probleem meer? Zo lust ik er nog wel een paar…

op 01 02 2013 at 21:22 schreef Sasha Berkman:

nog even over christenen: http://www.nytimes.com/2013/02/02/us/politics/white-house-proposes-compromise-on-contraception-coverage.html?hp&_r=0

mooi hoor religie. BERTJE!

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS