Home » Archief » Marokrabbenmand


[28.01.2010]

Marokrabbenmand

Peter Breedveld

wn15

Saïd Bensellam, die vandaag als ‘Amsterdamse held’ wordt geëerd vanwege zijn – als ik het goed begrepen heb – onorthodoxe aanpak van Marokkaanse probleemjongeren, klaagt vandaag in dagblad Trouw over de ‘jaloezie, roddel en achterklap’ binnen de eigen, Marokkaanse achterban. ‘Via via’ kreeg Bensallam over zichzelf te horen dat hij zijn zakken vult. “En dat verhaal komt dan van mensen die nog nooit hun handen uit de mouwen hebben gestoken om problemen op te lossen.”

‘Typisch voor onze Marokkaanse cultuur’, meent Bensallam, “Wij praten over elkaar, in plaats van met elkaar. Al dat geouwehoer achter je rug, dat schijnheilige gedoe. Niet stimuleren en activeren, maar elkaar de grond in trappen. En het is niet allemaal onschuldig. De sfeer is echt vijandig.”

Hear, hear! Ik dacht al het één en ander te hebben meegemaakt qua verstikkend conformisme, ziekelijke afgunst, NSB-cultuur, achterbaksheid en hypocrisie, maar de zogenaamde ‘Marokkaanse gemeenschap’ in Nederland slaat alles. Hassnae schreef al eens over de agressieve scheldpartijen aan haar adres van anonieme stamgenoten op sites als Maroc.nl en van hooligans als Mohammed Jabri.

Zo gaan Marokkanen met Marokkanen om, en kennelijk ben ik, vanwege mijn vriendinnetje, inmiddels ook liefdevol opgenomen in de warme geborgenheid van de Marokkaanse gemeenschap, want ook ik vind nu dingen in mijn mailbox die zich qua vuile ranzigheid en blinde agressie kunnen meten met het smerigste uit het oeuvre van Jabri, van een Marokkaan die me in mijn gezicht zei dat Hassnae en ik zo’n ‘power-couple‘ zijn, en een inspirerend voorbeeld voor de rest van Nederland. En ze mag kennelijk op veel bijval uit ‘de gemeenschap’ rekenen. De totale schaamteloosheid van dit type – ik ben verbijsterd.

Vrijwel alle aardige Marokkanen die ik ken, houden zichzelf ver van de ‘Marokkaanse gemeenschap’ en waarschuwen me dat ik me niet moet laten inpakken door de vertegenwoordigers van die gemeenschap. De zelfbenoemde ‘powervrouwen’ en ‘woordvoerders van een gemeenschap zonder stem’. Het is één grote slangenkuil waarin iedereen ten koste van elkaar probeert een persoonlijk slaatje te slaan uit het multicultidebat en de overmatige media-aandacht voor Marokkanen. ‘De Marokrabbenmand’, noemde Hafid Bouazza het een keer.

Twee manieren om saamhorigheid te bewerkstelligen in de Marokrabbenmand: 1) Succes hebben. Dan krijg je meteen de hele gemeenschap over je heen gebulldozerd. Dan ben je een verrader, hoer, pooier, zelfverrijker en noem maar op. 2) Eigenzinnig zijn. Daar hebben Marokkanen dus een waanzinnige tyfushekel aan. Dan ben je een verrader, hoer, pooier, zelfverrijker en noem maar op.

Als Bensellam vindt dat de sfeer in de Marokkaanse gemeenschap ‘echt vijandig’ is, vind ik dat hij zich zacht uitdrukt. De sfeer is moorddadig, het is een smerige, verdorven hel. Ik heb nog nooit meegemaakt dat mensen elkaar iets zó kunnen misgunnen. Ik wil er ook niks meer mee te maken hebben.

Peter Breedveld gaat zich nu schoonschrobben met kokend heet water en een staalborstel.

Peter Breedveld, 28.01.2010 @ 15:18

[Home]
 

19 Reacties

op 28 01 2010 at 15:31 schreef Lianne:

Ik las het artikel ook met het schaamrood op mijn wangen.

Bensellam kwam een paar jaar terug in mijn videotheek. Hij wilde lid worden. Maar de regel in de videotheek was: niemand inschrijven uit Slotervaart, die mensen brengen de films nooit terug.
Bensellam kwam aanzetten met een postcode uit Slotervaart (meen ik mij te herinneren) en ik schreef hem niet in. Ik zei dat hij zich niet in mocht schrijven. Hij vroeg waarom dat was, en, eerlijk asl ik ben zei ik dat we geen mensen uit Slotervaart inschreven. Wist ik veel dat die vent de Kindergarten cop van West is.
Hij was ‘not amused’ en trok de volgende dag bij mijn bazin aan de bel. Hij mocht zich inschrijven.

op 28 01 2010 at 15:33 schreef yurp:

Zit dit in de Marokkaanse afkomst of is het een stukje hypercorrectie naar Nederland toe waar het immers ook af te raden is om je hoofd te ver boven het maaiveld uit te steken en vooral normaal moet doen want dan doe je al gek genoeg. Waar komt deze moorddadige afzeiksfeer vandaan?

op 28 01 2010 at 15:43 schreef bern:

blij dat jullie er nu eindelijk ook zelf achtergekomen zijn hoe dat volk in mekaar zit, duurde wel even maar toch gelukt.

op 28 01 2010 at 16:09 schreef vetklep:

Wat Yurp zegt. Ik dacht al dat Nederlanders een ander het licht in de ogen niet gunden.

op 28 01 2010 at 16:16 schreef Paul Los:

Toch verschilt dit beeld niet zo veel van een willekeurig Nederlands boerendorp…
Elkaar kort en op de plek houden, liefst zoveel mogelijk voorspelbaar gedrag van elkaar afdwingen etc. Vergeet ook de klassieker “als je voor een dubbeltje geboren bent…” niet.

op 28 01 2010 at 16:52 schreef Pieter:

Goed stuk, en beter laat dan nooit.

op 28 01 2010 at 16:55 schreef Henk:

Mijn schoot de uitdrukking te binnen: “Het hoofd boven het maaiveld uitsteken”.

Maar het is inderdaad dorps.

op 28 01 2010 at 17:01 schreef Knutsel:

@Lianne. Nu maak je de mensen wel nieuwsgierig of hij jullie video’s nou terugbracht of niet?

op 28 01 2010 at 17:05 schreef Rachid2009:

jammer dat ik dit moet lezen, Saïd Bensellam moet gewoon zn ding doen en doorgaan. mensen zullen toch blijven roddelen (meestal uit onwetendheid) of je negatief of positief bezig bent.

of het waar is dat hij een zakkenvuller of of iet doet er niet toe, het enige wat telt zijn zn goede daden waar hij wat aan heeft in het leven hierna.

peace
Rachid2009

op 28 01 2010 at 17:28 schreef Terrebel:

Grappig. Als je voor “Marokkanen” “Urkers” invult klopt het stukje ook. Klopt ook wel. Urkers weigeren te integreren en deel uit te maken van de Nederlandse maatschappij. Natuurlijk heb ik het dan niet over die paar Urkers die zich wél fatsoenlijk gedragen.

op 28 01 2010 at 17:38 schreef Simone:

Dat heeft me altijd verbaasd. Hafid Bouazza is “verkaasd”, zo ook Ahmed Aboutaleb, om deels andere redenen, maar wel beide succesvol, ook omgang met “kazen” hebbende. Noem een Marokkaan op die én succesvol is én daadwerkelijk een multiculturele vriendenkring heeft en hij deugt niet in de ogen van “zijn achterban”. Heulen met de vijand blijkbaar.

Haal je zo iemand, als bv Hafid, als bron aan in een discussie over hangjongeren/islam/multicul met “angry young Moroccans” dan krijg je reacties als een stier op een rode doek “Ha, Bouazza, tsss dat is een nestbevuiler, een verkaasde idioot, en niet eens moslim meer, dus wat weet hij er nou van!!!”.
Haal je als geboren kaaskop je info van een ervaringsdeskundige, want opgegroeid in betreffende cultuur, is die info ineens ongeldig want van een succesvolle Marokkaanse Nederlander, en erger nog, niet kritiekloos en ook nog eens afvallig of geen échte moslim. Je kan dus niet winnen, als buitenstaander en als “binnenstaander” mág je niet winnen. Althans niet op een niet door de gemeenschap goedgekeurde wijze, en daar vallen succesvol schrijverschap, objectieve journaliste, burgemeester van álle Rotterdammers blijkbaar niet onder.

Die afgunst, roddel en achterklap zie je ook in de Turkse gemeenschap, zo heb ik van een Turkse collega gehoord. Ze kon volgens haar zeggen geen man terloops aankijken in de stad of haar familie, buren wisten het al vooraleer ze thuis was van het winkelen. Gek werd ze ervan, de konstante sociale controle, het non stop roddelen van de vrouwen, het nietaflatende oordelen en vooral veroordelen en het complete gebrek aan loyaliteit bij vrouwen onderling, hetgeen zij zelf met name had gemerkt tijdens en na haar scheiding van haar aan alcohol en gokken verslaafde man.
Nul compassie, nul helpende handen, nul schouders om op uit te huilen, enkel veroordelen, verwijten, gesmoes, gegiechel en afkeer. En dat puur omdat zij waarschijnlijk dat deed waar de andere dames enkel maar van durfden te dromen, ontsnappen aan de knellende banden van een slecht huwelijk, en te verhuizen weg uit de benauwende wijk en dito gemeenschap.

op 28 01 2010 at 22:49 schreef vankaas:

Laatst een discussie gelezen op Amazigh.nl over de hongerstaking van de Saharaanse Aminatu Haidar. Dat gaat er stevig aan toe inderdaad.
Zou de sfeer binnen die gemeenschap nou zijn ontstaan door de Islam, of door de cultuur of door een genetische oorzaak? De deskundigen in Nederland zijn er voorlopig nog niet uit. Want in Nederland moet de politiek altijd buiten beschouwing blijven. Hoezo Marokkaanse geheime politie?

op 28 01 2010 at 23:40 schreef Expat:

@Terrebel, 17:28 uur, over de vergelijking van Urkers en Marokkanen… Jouw vergelijking loopt mank, het is namelijk zo dat jouw vergelijking alleen maar geldt voor Urkers die op Urk wonen, wonen ze ergens anders dan klopt ie niet meer. Maar jij bedoelde niet de Marokkanen in Marokko.

op 29 01 2010 at 03:49 schreef MNb:

Iemand in Assendelft – een dorp van 7 km lang – wist me eens het volgende te vertellen. Hij/zij ging ’s ochtends zeer vroeg de deur uit om te werken, maar wist voor de ochtend een paar uur oud was al of zijn/haar dochter te laat op school was. Zij was een paar km verderop gesignaleerd bij de spoorwegovergang naar Krommenie.
Sociale controle heet zo iets. Het is een fenomeen dat nauwelijks aan religie, etniciteit of politieke voorkeur gebonden is.

op 29 01 2010 at 17:49 schreef Loesje:

“Peter Breedveld gaat zich nu schoonschrobben met kokend heet water en een staalborstel.”
Vergeet de Vim niet. ;-)))

op 29 01 2010 at 18:56 schreef Stamboom:

Hebben nog wat last van het ‘stammengevoel’. Meer hierover: http://www.vkblog.nl/bericht/194871/Niet__de_Islam,_maar__de_tribale_cultuur_is_het_probleem.

op 30 01 2010 at 11:46 schreef Jan van Dijk:

Ik vind dat er hier weer een aardig potje haat gezaaid wordt. Belachelijk! Marokkanen zijn van huis uit ruimdenkend, altruïstisch, aardig, gezellig, vredelievend en flexibel. Zij komen in onze bekrompen gemeenschap en passen zich naadloos aan aan onze enge primitieve cultuur. En vervolgens gaan wij de groep weer wegzetten als bekrompen! Terwijl ze er niks aan kunnen doen dat ze zo zijn geworden. Dat is onze eigen schuld.

op 30 01 2010 at 14:23 schreef Rob:

Mijn Marokkaanse collegaatje had eens problemen met de auto. Ik bood aan om haar thuis te brengen. Ze legde me uit dat als de eveneens Marokkaanse buren zouden zien dat zij bij een Nederlandse jongen in de auto zat, er enorme heibel met haar vader zou volgen.
Een Turkse collega heeft haar thuisgebracht en dat was al op het randje, want Turken hangen nu eenmaal niet de perfecte islam aan, zoals die alleen in het bergdorp van haar pappa wordt onderwezen.
Het is gewoon een dorpscultuur. Spreiding van Marokkaanse gezinnen is zeer gewenst om de sociale controle tegen te gaan.

op 11 12 2011 at 12:26 schreef Word nooit een model-Marokkaan « Ewoud Butter:

[…] mikpunt van spot en scheldpartijen. Sinds enigetijd geldt dat ook voor zijn zus, Hassnae (zie de Marokrabbenmand op het onovertroffen Frontaal Naakt). Abdelkader Benali, Ali B. en zelfs de brave Ismail […]

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS