Home » Archief » Martin Vrijland; a song of fire and ice bucket challenge


[29.08.2014]

Martin Vrijland; a song of fire and ice bucket challenge

Jeroen Hoogeweij

bal6
Illustratie: Willem Hofker

Niet dat ik veel sympathie heb voor die ice bucket challenge, maar ons aller Martin Vrijland schreef weer een opmerkelijk verhaal recht uit de anus van David Icke, dat toch wel een close reading waard is, al was het maar voor het inzicht dat het ons gunt in de paranoïde-schizofrene leefwereld van plotgekkies.

Vrijland denkt dat het een ritueel is ter voorbereiding van een massaslachting. In wezen is het een Satanisch MK-Ultra mindcontrol ritueel, dat een grootschalige aanslag van ISIS in de Verenigde Staten aankondigt. Zoiets.

Bloggen in plaats van solliciteren

Wat ik nog steeds niet kan begrijpen, is hoe zijn sociale dienst dit als een serieus business model kan zien en hem de gelegenheid biedt om zich met bloggen in plaats van solliciteren of zijn behandeling bezig te houden, terwijl je iemand in wezen steeds verder weg ziet zakken in zijn eigen waanbeelden.

Iemand die daar tot overmaat van ramp een publiek bij zoekt, waarmee hij een (gelukkig) klein groepje medepatiënten mobiliseert, met alle vervelende gevolgen van dien op het vlak van stalking en bedreiging. Maar tegelijk fascineert het me. In wat voor wereld leeft iemand die mij niet durfde te bellen omdat er drie zessen in mijn telefoonnummer voorkwamen en me pas na uitgebreide verificatie anoniem ging bedreigen? Hoe werkt logica in zo’n koppie?

Antichrist, Lucifer, Satan

Zijn “argumentatie” komt hierop neer: De ziekte ALS is in Martins wereldje een afkorting voor “Antichrist, Lucifer, Satan” in plaats van Amyotrofe Laterale Sclerose, Oprah Winfrey “doopte” zichzelf in de “naam van ALS” en dus is het een ritueel. Want Oprah.

Tijdens dat ritueel moeten mensen schijnbaar ook “ice us” chanten (wat ik overigens nooit hoorde op zo’n filmpje), waarmee in Martins beleving en die van een andere psychiatrische patient, die hij op Youtube vond, verwezen wordt naar “ISIS”. Slaat echt nergens op. Enerzijds is “Ice us” helemaal geen meme in die uitdaging, anderzijds is de verwijzing naar Isis op basis van een vage klankovereenkomst nogal twijfelachtig.

Fundamentalistische Islamieten

Maar goed, “Isis”. Dit is in Martins waan niet de naam van een terroristische organisatie die dood en verderf zaait en inmiddels zijn naam veranderde in IS, maar verwijst naar de godin Isis. Niet dat fundamentalistische Islamieten iets met godinnen hebben (Mohammed was geen fan van Al-lāt) en er sprake is van enig causaal verband, maar alweer op basis van een klankovereenkomst.

Tegenwoordig zien we die “logica”, waarin objecten met elkaar verbonden worden op basis van overeenkomsten in klank of verschijning als een psychiatrisch probleem. Bijvoorbeeld dat de alruinwortel de potentie bevordert, omdat het de vorm van een penis heeft. Sinds de verlichting lieten we deze manier van denken, die ook wel bekend staat als de “signaturenleer” ver achter ons. Of dat Micha Kat de antichrist is omdat hij een geitekop aan de muur heeft hangen.

Verschillende mythologieën

Volkomen onjuist stelt hij vervolgens dat de godin Isis de dochter van Saturnus is, terwijl die toch echt de dochter is van Geb en Nut. Moeiteloos koppelt hij compleet verschillende mythologieën aan elkaar. Venus en Aphrodite ontstonden overigens als gevolg van een actie van Saturnus/Kronos, die de ballen van Uranus eraf sneed en in de zee wierp. Uit het schuim daarvan ontstond Venus dan weer.

Isis werd verwekt door de god van de aarde en de godin van de oneindige ruimte die werkelijk niets met Saturnus van doen hebben. En zelfs Venus is technisch bekeken niet het kind van Saturnus. Er is kortom geen enkele relatie.

Kosmische psychopaat

Maar we zijn er, Saturnus. Nu gaat Martin helemaal los en komen we op basis van deze absurde verbanden terecht in wat ik eigenlijk als een diepe psychose zie: vagelijk vernam hij uit gnostieke theorieën dat Saturnus de demiurg is, een kosmische psychopaat die de stoffelijke werkelijkheid schiep en ons gevangen houdt in een “lagere”, driedimensionale realiteit.

De elite zou deel uitmaken van een Saturnus-religie, die je in zijn beleving in alle religies terug kan vinden. Deze sinistere cultus zou alle machtsorganen op deze wereld controleren en zaken als de ice bucket challenge, de onthoofding van James Foley en zelfs ISIS in scene zetten om hun nog duisterdere agenda, die zich met name tegen Martin Vrijland en zijn medestanders richt, te implementeren. Volkomen gestoord.

b008_gregorius

Vervolgd door Hitler

Zelf verdiepte ik me wel in de geschiedenis van westerse esoterische ordes en ik durf de stelling wel aan dat Saturnus eigenlijk niet zo’n belangrijk archetype is in de hedendaagse esoterie. Wel ben ik bekend met een (irreguliere), pseudomaçonnieke orde die zich de “Fraternitatis Saturni” noemt, maar dat stelt niet zoveel voor.

Het betreft een klein clubje dat onder leiding van Eugen Grosche eind twintiger jaren in Duitsland ontstond, zwaar vervolgd werd door Hitler en na de oorlog een kleine opleving kende, maar nooit veel leden had. Ze zouden de wereld wel willen overheersen natuurlijk, maar missen helaas de mankracht. In het boek Fire & Ice van de *kuch* esoterische runoloog Stephen Flowers wordt de geschiedenis en het geloofssysteem van deze club goed weergegeven.

Driedimensionale werkelijkheid

Opmerkelijk is, dat hun geloofssysteem veel overeenkomsten heeft met de dualistische wanen van Martin. Het is een complexe set van gnostische/ magische doctrines, die op zijn beurt weer veel overeenkomsten heeft met de Ophieten en het Barbelo gnosticisme. Er zou een godheid bestaan voorbij alle categorieën en een drievoudige God in de volheid van het Oneindige Licht (pleroma). Dit goddelijke rijk overstijgt de wereld van het stoffelijke volkomen en wordt daarvan gescheiden door een grote barrière, die Horos genoemd wordt.

Onze stoffelijke wereld, de vallei van de schaduw des doods, werd niet geschapen door deze God, maar door een kwaadaardig wezen, de Demiurg/Saturnus/God van het Oude Testament. De mens werd samengesteld uit zowel de goede elementen uit het pleroma en de stoffelijke, driedimensionale werkelijkheid van de Demiurg. De Fraternitatis saturni gelooft dat je alleen tot “Gnosis” kan komen door deze lichte en duistere aspecten van de mens met elkaar te integreren.

Gevangen in de matrix

Saturnus wordt gezien als de Grote Rechter die rechtvaardigheid manifesteert, rede en intelligentie bracht, heerst over meetstandaarden en getallen. Hij is de Heerser van de zeven planeten, de tastbare wereld, leven en dood, licht en duisternis, veroorzaker van verandering en regeneratie. Hij wordt gezien als het archetype van al het tastbare, meetbare, wetenschappelijk onderbouwbare en redelijke, het mechanisme van deze wereld en alles wat Martin afwijst. In plaats daarvan ziet hij een compleet van de realiteit losgezongen werkelijkheid aan als “waar”. Wij zitten gevangen in de matrix van Saturnus, terwijl Martin verlicht ronddartelt in het oneindige licht van het Pleroma, zo dicteert zijn psychose.

Groot verschil tussen de Saturnus-aanhangers enerzijds en Martin anderzijds is, dat zij van mening zijn dat je deze twee kanten van jezelf, de stoffelijke en de geestelijke, met elkaar moet integreren om tot “gnosis” te komen. Martins dualisme is extremer, waardoor hij de uiterlijke wereld compleet afwijst en alles om hem heen als een groot en pervers complot ziet. Heel letterlijk verloor hij zijn voeling met de realiteit.

Stalken en belagen

Dat zou allemaal niet zo’n probleem zijn, als hij het daarbij zou laten, maar hij en het groepje mensen om hem heen stalken en belagen mensen op zeer agressieve wijze om hun “standpunten” aan de man te brengen. Op basis hiervan denken ze bijvoorbeeld dat Anass geen zelfmoord pleegde, of dat Marianne niet vermoord werd door boer Jasper, maar dat ze het slachtoffer waren van een Saturnus-aanbiddende elite. Daar gaan ze nabestaanden dan lastigvallen en mensen stalken die ze tegenspreken.

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I’ve tasted of desire
I hold with those who favor fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.

– ROBERT FROST

Jeroen Hoogeweij heeft een Twitter-account maar hij is actiever op zijn Facebook-account.

Jeroen Hoogeweij, 29.08.2014 @ 07:43

[Home]
 

5 Reacties

op 29 08 2014 at 08:43 schreef Natasha Gerson:

Goed stuk weer. Ik vraag af of Martin Vrijland werkelijk psychotisch is en alles wat hij uitkraamt echt gelooft of dat hij gewoon commercieel bezig is, in de zin dat hij de Nederlandse Icke hoopt te worden. Er valt natuurlijk een hoop aan clicks over sensationele onderwerpen te verdienen en bij elke tragische kwestie weet hij feilloos de gestoordenvisie vorm te geven. Dat kan natuurlijk zijn omdat hij gewoon gestoord is, maar dat kan ook zijn omdat er nogal wat gestoorden zijn. Hij kiest dan -omzwalpt door plottistisch en esoterisch gezwatel bij
gebrek aan werkelijk bewijs of argument- de kant van de, kuch, Onbegrepenen en die gaan alles enthousiast delen en dat kan láng (jaren) aanhouden, dat rendeert gewoon. Begrip voor de ‘hopeloze vader die niet anders kon’ in n ‘familiedrama’ bvb, jarenlang klikken gegarandeerd.Bizarre takes op actuele gebeurtenissen ook -deze icebuckettoestand is natuurlijk maar tijdelijk, maar nog jaren bruikbaar waar iemand ijs, terreur en gnosis met elkaar in verband wil brengen. Misschien is hij niet echt gek maar gewoon n heel lepe jongen die weet hoe gekken denken en lekker aan ads verdient? Heet hij echt Martin Vrijland? Bestaat de man werkelijk?

op 29 08 2014 at 10:08 schreef Pickelhaube:

@Natasha

Het is een lastige mix van gewelddadigheid, machteloosheid, wraakzucht, narcisme en paranoïde machtsdenken, met een toefje van schizotype elementjes. Volgens zijn ex vriendinnen en directe familie gelooft hij die shit dus echt en als je eraan twijfelt, kan je klappen krijgen. Ik schreef al eerder over hem, hij heeft mij ook nog tot op het bot gestalkt en moest wat maatregelen treffen, want de politie helpt je verder ook niet.

Helaas bestaat Martin Vrijland (eigehnlijk Martijn Alberda) werkelijk. Werkeloos en woont nu ergens antikraak in Friesland, waar hij de sociale dienst wijsmaakte dat hij geld gaat verdienen aan zijn blog. Nou weet ik wel wat over conversie en SEO, maar dat gaat ‘m dus nooit worden.

op 29 08 2014 at 21:52 schreef Olav:

Pickelhaube, vergis je niet in het oordeelsvermogen van medewerkers van sociale diensten. Het is niet ondenkbaar dat deze meneer een stempeltje “knotsgek, niets mee te beginnen” in zijn dossier heeft.

Overigens vraag ik me wel af wat het belang van meneer eigenlijk is dat er een uitgebreide kritiek over geschreven moet worden. Ik zou zo diep niet in dat merkwaardige gedachtegoed zijn gedoken, vind bovenstaand stukje al moeilijk om doorheen te komen. Heeft hij werkelijk aanhang of invloed?

op 30 08 2014 at 11:29 schreef Natasha Gerson:

Nou helaas zie ik allerlei hersenspinsels van Martin Vrijland gedeeld worden en kritiekloos aangehaald ja, door verder redelijk rationele mensen. Over de vliegramp in Oekraine bvb. Dan zeggen mensen ‘Een journalist heeft uitgevonden dat…..’ en moet je ze manen zich er even in te verdiepen wie Martin Vrijland is..dus ja, ik vind dat er wel wat meer mag worden gewaarschuwd…

op 30 08 2014 at 12:52 schreef Mario:

Dat is dan ook de enige manier, Natasha. Blijven wijzen op. Continu.

@Olav, Martijn Alberda (Martin Vrijland) heeft voornamelijk invloed onder een aantal, die net zo waanzinnig zijn. Psychiatrische patiënten galore, werkelijk.

Het lastige is, dat vele anderen de verdere bronnen niet controleren. En info welke men tot zich neemt, klakkeloos overneemt. Daar ligt de “invloed” van gestoorde types zoals Martijn Alberda.

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekent geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Kankerhomo

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Harde Por

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Er is niks meer om respect voor te hebben

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS