Home » Archief » Naakte mannen, met penissen


[28.03.2014]

Naakte mannen, met penissen

Peter Breedveld

mic11
Foto: Michael Willems

Fotograaf Michael Willems, tevens fotografiedocent, wiens foto’s inmiddels sinds een week uw favoriete fundamentalistische webmagazine voor de hele familie sieren, emigreerde in 1995 van Nederland naar Canada. Daar zijn de opvattingen over naaktheid een ietsje anders dan in hier, ontdekte hij the hard way.

Je bent eens ergens ontslagen vanwege je naaktfoto’s.

“Ik ben eens één van mijn onderwijsbaantjes op een fotografieschool kwijtgeraakt door een naaktportret van mezelf op het Internet. Ik doceerde op één van de scholen van een fotobedrijf en een klant, die mijn foto had gezien, schreef in een mail aan het bedrijf dat ze het portret walgelijk vond, en nooit meer iets bij dat bedrijf zou kopen. Toen kreeg ik een heel pissig kattebelletje van dat bedrijf: ‘Onze samenwerking is bij deze voorbij.'”

Maak je dat vaker mee?

“Heel vaak. De situatie in Canada is beter dan in de VS, maar zowel Canada als de VS en Engeland hebben eigenlijk de jaren zestig gemist.”

Hoe bedoel je?

“In Nederland werd het taboe op bloot in de jaren zestig doorbroken met een naakte Phil Bloom op de VPRO-televisie. Hier is bloot op de televisie nog steeds ondenkbaar, want dan zou de wereld eindigen. En daarom verlies ik vaak klanten die ontdekken dat ik ook naaktfotografie doe.”

 

mic9
De foto die tot Willems’ ontslag bij een fotografieschool leidde

 

Gek, want de meest grensverleggende naaktfotografen komen uit Amerika, zoals Jock Sturges en Sally Mann.

“Maar die zijn dan ook zeer controversieel, want niet alleen fotograferen ze naakte mensen, maar ook nog naakte jongeren, dat kan al helemaal niet.”

Er lijkt ook een groter taboe te zijn op mannelijk naakt dan op vrouwelijk naakt.

“Ja dat klopt wel. Die boze klant had het alleen over mijn zelfportret. Aan de naakte vrouwen nam ze blijkbaar geen aanstoot.”

Hoe komt dat eigenlijk?

“Mannelijk naakt is in de beleving van veel mensen onvermijdelijk seksueel. Vrouwelijk naakt in de kunst is heel gewoon, omdat alle grote kunstenaars ermee werken, al maakte bijvoorbeeld Michelangelo ook mannelijke naakten. Ik heb daar trouwens een leuke anekdote over: op een tentoonstelling waar werk van mij hing, was eens een non die het alarmnummer 911 belde om te melden dat er naaktfoto’s hingen op een plek waar ook kinderen kwamen. De politie liet haar weten dat ze daar helaas niets aan konden doen, en ik vind het jammer dat ik er toen zelf niet bij was, want dan had ik haar gevraagd of ze wel wist wat er allemaal in het Vaticaan hangt aan naakt. Zelfs naakte mannen, met penissen.”

 

mic10

 

Toch is mannelijk naakt in de kunst zwaar ondervertegenwoordigd. Vrouwelijk naakt domineert.

“Inderdaad. Zelfs in Nederland duurde het nog jaren na Phil Bloom voordat er voor het eerst een naakte man op televisie te zien was, in de Sjef van Oekel Disco Show, in 1974 of zo.”

Zelf fotografeer je ook weinig naakte mannen.

Niet veel, nee. Ik fotografeer mezelf weleens naakt, omdat ik altijd beschikbaar ben. Maar als mannen me benaderen, fotografeer ik ze graag, natuurlijk.

Moeten mannen zichzelf melden? Melden je vrouwelijke modellen zich dan ook zelf?

“Ik word heel vaak benaderd door vrouwen die zich naakt willen laten fotograferen. Het is onbescheiden, maar ik laat mensen er goed uitzien op de foto.”

Doen ze het dan uit exhibitionisme?

“Ik denk meer uit realisme. Ze weten dat ze er rond hun vijfentwintigste heel mooi zijn, maar dat ze er rond hun vijftigste niet meer zo uitzien.”

Vind je alleen jonge vrouwen mooi?

“Ik vind niet alleen jonge vrouwen mooi, jonge vrouwen vinden alleen jonge vrouwen mooi.”

Waarom fotografeer je dan geen vrouwen van vijftig?

“Dat doe ik, en vrouwen die niet aan het gangbare schoonheidsideaal voldoen. Maar dat zijn vaak naturisten, die niet op het Internet willen, dus daarom zie je ze niet op mijn site.”

De jonge vrouwen, die je fotografeert, vinden het niet erg om op je site te staan?

“Helemaal niet. Daarom denk ik dat er dingen aan het veranderen zijn ten aanzien van het taboe op naakt. Jonge mensen hebben er totaal geen problemen meer mee.”

 

mic12

 

In Nederland lijkt er juist sprake te zijn van een verpreutsing, van de terugkeer van het taboe op naakt.

“Heb ik ook gehoord. Dat verbaast me niet, er is altijd sprake van een slingerbeweging. Als de slinger de ene kant opzwaait, gaat-e na verloop van tijd geheid de andere kant weer op.”

Als ik vrouwelijke naakten op Frontaal Naakt plaats, krijg ik altijd wel van een aantal mensen het verwijt dat ik vrouwen objectificeer.

“Ja, dat verwijt krijg ik ook vaak. Maar oudere mensen en mannen willen niet graag op het Internet, omdat er nog steeds een groot sociaal stigma bestaat op naakte ouderen en naakte mannen. Jongeren hebben er minder moeite mee, die zeggen dat ze niet eens willen werken bij een baas die ze niet aanneemt omdat er ergens naaktfoto’s van ze op het web staan.”

Maar het gevolg is wel dat er nu allemaal jonge slanke vrouwen op je site staan die mensen onzeker maken over hun eigen lichaam.

“Ik maak elk jaar portretfoto’s van naturisten op het Bare Oaks naturistenterrein. Gewone mensen van alle leeftijden die er uitzien zoals jij en ik, met buikjes en cellulitis en alles. Ontzettend mooi, veel leuker ook dan werken met modellen. Maar ja, ze willen niet op Internet. Dat kan ze hun baan kosten. Heel jammer, want ik zou er graag mee exposeren.”

Inderdaad jammer, want zulke foto’s kunnen mensen helpen een beter zelfbeeld te krijgen, meer zelfvertrouwen, het zou een emancipatoire werking hebben.

“Klopt, want iedereen heeft lichamelijke imperfecties, en als je die bij anderen ziet, accepteer je die van jezelf sneller. Daarom is naturisme zo bevrijdend.”

 

mic13

Peter Breedveld, 28.03.2014 @ 10:28

[Home]
 

17 Reacties

op 28 03 2014 at 11:52 schreef Haes:

Leuk artikel. Even een aanvullinkje. St. John de roemruchte halfnaakte man (met zijn broeken op zijn enkels) maakte zijn debuut al in de Fred Haché Show op 18 mei 1972.

op 28 03 2014 at 11:53 schreef Haes:

Trouwens nu ik erover nadenk: toch opmerkelijk dat er eerder een man op de maan rondliep dan dat er een naakte man op tv te zien was.

op 28 03 2014 at 13:56 schreef ThomasE:

Al die aangeklede mannen op tv vind ik nog veel erger.

op 28 03 2014 at 14:18 schreef dewanand:

namaste Peter,

zonet liep ik buiten op straat en dacht ik na van hoe zou Wieroe, als hindoe kat nou denken over mij en andere organismen? Beseft hij wel dat hij zondig is en in Jezus moet geloven om vergeving te krijgen en in het paradijs te komen. Of geldt die hele zondeval in Eden alleen voor ons, veredelde mensapen, omdat JWHW ons maakte uit gezuiverd klei. Wij moesten ons bedekken na de zondeval en het eten van de verboden vruchten.

Ja, jezelf bloot vertonen aan een ander is een kille, Koude Douche op een mistige, liefdeloze dag. Meisjes zouden vaker mannen bloot moeten zien om hen penisnijd en penishaat te bestrijden. Maar waar is de grens van seksualiteit als je minderjarig bent? Technisch bloot zijn biedt veel mogelijkheden voor technische seks of puur geestelijk zonder lichamelijk kontakt, je nat en stijf laten praten via een snelle flirt. Geestelijk een meisje toch uitnaaien zonder condoom, met kleren aan he.

Als bloot echt zondig was dan zouden wij niet naakt geboren worden, want dan zou God ons al kleden in de baarmoeder. Hierom zou een islamitische meisjes embryo al een hoofddoek moeten dragen in de baarmoeder anders wordt zij als kaffir billa hoer geboren.

op 28 03 2014 at 15:14 schreef cRR Kampen:

“Als bloot echt zondig was dan zouden wij niet naakt geboren worden, want dan zou God ons al kleden in de baarmoeder.”

Zo makkelijk is het natuurlijk niet. God stelt ons op de proef!

;)

op 28 03 2014 at 15:16 schreef dewanand:

voor de liefhebbers van hypermix goudbruine meiden, hier eentje die technisch bloot is en je zinnen prikkelt. Dit is het ideale vuilnisbakkenras uit USA en over 50 jaar is 70 procent daar al trash coloured race zoals in India, waar er 1 miljard bruinzwarte tinten zijn ontstaan, omdat die Hindoes het oudste seksboek schreven dat leidde tot een nationale gang bang en bevolkings explosie.

Stel nou dat er een nationale BLOOT Dag komt, waarbij iedereen die dag verplicht bloot moet lopen op straat, wie zou hier dan mee willen doen?

die goudbruine kleur van deze hypermix Ebony meid is zo superieur zeg:

Anne-Marie Fox

http://affiliates.playboy.com/girl/gallery/anne-marie-fox/playmates-1982-2-anne-marie-fox-0?nats=bustypassion.RC_CF.PB_CyberClub.MAIN.0.8019461.0.0.0

op 28 03 2014 at 15:32 schreef Kommentar aus dem Eiffelland:

“Als de slinger de ene kant opzwaait, gaat ze na verloop van tijd geheid de andere kant weer op.”

De slinger, hij. Niet zij. Groene boekje, 1954. Verharing dus, jammer.

op 28 03 2014 at 15:35 schreef Peter:

Heb je eigenlijk wel eens iets inhoudelijks te melden, Kommentar? Want als je dit nog een keer doet, krijg je een eeuwige IP-ban.

op 28 03 2014 at 17:13 schreef herman van der helm:

Het wondelijke is, dat mijn ervaring compleet tegengesteld is aan die van Michael Willems. Ik heb mijn blote levenswijze mogen uitleggen op TV bij VPRO Metropolis:

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1388686 minuut 11.30

Ik heb nog nooit zoveel leuke contacten en klanten opgedaan als na die uitzending. Bloot en zeker een oudere blote man is blijkbaar helemaal zo’n taboe niet als we allemaal denken.

op 28 03 2014 at 18:34 schreef Michael:

Ah, Herman, maar JIJ woont niet in Canada. Bloot op Internet staan is hier heel erg. Niet dat dat mij iets kan schelen, uiteraard. Zelfs naturisten zijn hier geheimzinnig over hun ‘hobby’.

op 29 03 2014 at 01:20 schreef dewanand:

namaste Peter,

toch pittige topic zeg. Gek is dat veel vrouwen het haten om mannen bloot te bekijken op internet of om ook maar te denken aan een lekkere blote, stijve man. Meiden plakken praktisch nooit hen hele kamer vol met blote mannen die stijve piemels hebben. Nog gekker is dat meiden toch liever samen naar blote meiden kijken ipv lekker samen geilen en katten over Porna foto’s van lekkere blote mannen.

En ach, waarom zouden nou jonge meisjes onder de 16 jaar niet gewoon ook blote mannen mogen zien op tv en foto’s? Hoe zondig is dit nou eigenlijk en wie bepaald dat? Of dat jongetjes lekkere, grote blote kutjes mogen zien en proeven of hen vingertje of dunne armpje erin steken. Fist fucken he als jongetje in een grote kut, zou god nou kwaad worden en is dit een duivelse gedachte van Wieroe, de oversekste Hindoe kat?

kijk hier eens en zeg zelf of een blote man nou zondig is? Elke man is homo denk ik vaak, is net hoe je het bekijkt. Homoseks is meer dan alleen in een reet rampe stampen. Veel homo’s doen dat nooit.

Ja, men zou iedereen echt moeten verplichten om maandje bloot te lopen in nudisten kamp.

blote kerels, meeste zijn gay:
http://www.pussyobsession.com/pics/gay

op 29 03 2014 at 07:25 schreef Thomas E:

Gooit ’t er maar uit, dewanand. Maar ruim je ’t wel zelf weer op?

op 29 03 2014 at 14:49 schreef dewanand:

Nou Thomas E,

de sperma en het eruit gespoten vaginale zaad bevatten wel veel mensvriendelijke, licht verteerbare eiwitten en het is vetarm, dus lik het op of zuig het op met een pipetje als toetje na je OERHollandse boerenkool met Gelderse Rookworst hapje, met een bakje zwarte, zuiver Afrikaanse, vernederlandste koffie.

Bon appetit, lekkerste is het snelle zwarte zaad uit lange, zwarte Afrikaanse penetratie organen dat vaak een volle mok is per keer.

dewanand en Wieroe

op 30 03 2014 at 19:37 schreef Esther G.:

Ik ben een vrouw van 45 en wil wel naakt door Michael Willems gefotografeerd worden — nu ik nog geen 50 ben :-)

op 01 04 2014 at 21:29 schreef Michael Willems:

Esther: Zodra ik in Nederland op bezoek ben (binnen twee maanden) doe ik het graag. Stuur me maar een emailtje. Michael@michaelwillems.ca

op 06 04 2014 at 13:20 schreef Mannelijk naakt is taboe | Rob Meerwijk:

[…] Lezenswaardig stuk van Peter Breedveld op frontaalnaakt.nl […]

op 26 08 2014 at 02:33 schreef anand:

Hoi ben anand woon in suriname ben gay bottom hindostaanse jonge lichtbruin wil zograag een acteur worden in een porno gay film met leuk mannen geneukt worden je mag ook appen 5978261079

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN 2024

O Richard K., martelaar van de Afgehaakten

O Liever Wilders dan Yesilgöz

O De aangifte van Wilders is een greep naar de macht over onze taal

O Hoe Albert Heijn constant probeert ons te bestelen

O Domheid is een kanker en we zitten nu in stadium 4

O Het terloopse nazisme van Caroline van der Plas

O Kankerhomo

O Harde Por

O Vrij Nederland: Peter Breedveld had toch weer gelijk

O Zijn onze universiteiten antisemitische Hamasbolwerken?

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS