Home » Archief » Naakte Meisjes


[29.06.2012]

Naakte Meisjes

Peter Breedveld

De titel van dit stukje is puur effectbejag en bedoeld om dit – met behulp van Google – de komende jaren bovenaan de lijst van meest gelezen stukjes te krijgen. Zonder die titel zullen namelijk hoogstens duizend mensen dit stukje aanklikken, omdat het niet gaat over moslims, of de Roze Khmer, of vrije meningsuiting, maar over een strip. Een webcomic, om precies te zijn, getiteld Slechte Meisjes.

Geschreven en getekend door een volstrekt onbekende Nederlandse striptekenaar, Michiel Budel, die er desalniettemin in is geslaagd de belangstelling te wekken van een Amerikaanse uitgever, die een aantal afleveringen van Slechte Meisjes heeft gebundeld en uitgebracht onder de titel Wayward Girls, door een Amerikaanse recensent al The Greatest Comic of All Time genoemd.

Is dat cool, of wat?! Zonder hulp van gesubsidieerde stripintendanten en andere blaaskakerige operettefiguren gewoon een strip op Internet publiceren en ontdekt en bewierookt worden door de Amerikanen. Dan heb je het gemaakt. Uitgeverij Xtra is het trouwens op eigen kracht gelukt de rechten van Rudolf Kahls Herinneringen aan de Chinezen te verkopen – ook niet slecht, als je bedenkt hoeveel Chinezen er zijn. En dat terwijl al die door het Stripfonds of hoe dat ook heten mag geplugde Nederlandse striptekenaars vrijwel allemaal bij De Slegte liggen.

Maar goed, dat was mijn plichtmatige rondje Nederlandse-stripwereld-bashen, ook een beetje omdat ik bij God niet weet wat ik over Wayward Girls moet schrijven. Ik begrijp er namelijk geen moer van. Maar ik vind het wel leuk! Ik kan alleen niet uitleggen waarom.

Wayward Girls oogt op het eerste gezicht als het uit de hand gelopen gekrabbel in een collegeaantekeningenblok van iemand die vrij aan het associeren is geslagen met Suske en Wiske, Kuifje, Slipjesregen in Tirol, Schrödinger, Little Nemo en zijn eigen natte dromen. Het oogt allemaal zonnig en vrolijk en er lopen naakte meisjes in rond en meisjes in schooluniformen en met staarten in hun haar. In een raar mengsel van Engels en Nederlands wordt er gefilosofeerd over God, het Midden-Oosten, de theorieën van stripfilosoof Scott McCloud en weet ik het allemaal.

Er zitten grappige ideeën tussen, bijvoorbeeld in de aflevering rond de bolbliksem, die tot huisdier wordt getemd. Ik denk dat je dit allemaal over je heen moet laten komen, als een droom. Er wordt in elk plaatje naar zoveel diverse zaken verwezen, dat je vanzelf ook aan het associëren slaat.

Misschien is dit wel therapie. Misschien moeten we Wayward Girls zien als een Smörgåsbord van Rorschach-vlekken. Misschien weet u pas echt wie u bent als u Wayward Girls hebt gelezen. Misschien wordt Wayward Girls binnenkort wel verboden omdat het overduidelijk minderjarige meisjes zijn, die in allerlei lesbisch-erotische situaties verzeild raken.

Wie zal het zeggen. Koop snel een exemplaar, voordat de wetgever erachter komt en u de boot hebt gemist en een fortuin moet betalen voor deze pseudo-intellectuele softporno.

witbalkwitbalk

Peter Breedveld, strips, 29.06.2012 @ 12:09

[Home]
 

10 Reacties

op 29 06 2012 at 12:36 schreef Dimitri:

fell for it…

op 29 06 2012 at 13:03 schreef mida:

ik verbaas me werkelijk zelden zulke oninteressant stripwerk gezien. mannending misschien?

op 29 06 2012 at 14:14 schreef Olav:

Ik weet niet of het een mannending is, Mida. Ik ben een man maar ik vind het ook niet leuk. Ik heb de website bekeken. De tekenaar heeft blijkbaar beelden in zijn hoofd die eruit moeten, maar waarom daar een publiek mee lastigvallen? Het gaat zo te zien nergens over en het is ook niet bijzonder knap getekend wat het nog een beetje had kunnen redden.

Dat het controversieel is dat zal wel, maar niet alles dat controversieel is is interessant.

op 30 06 2012 at 09:32 schreef marco meijer:

Controversieel? Mwah. Interessant? Ja, voor wie een fascinatie heeft voor halfblote tienermeisjes. Verder is het broddelwerk. Maar in de good old USA natuurlijk baanbrekend.

op 30 06 2012 at 14:52 schreef MNb:

“maar waarom daar een publiek mee lastigvallen?”
Omdat een (niet het) publiek die beelden blijkbaar boeiend vindt. Wat is daar nou weer mis mee? We zien hier wel weer Holland op zijn smalst. “Oninteressant broddelwerk, dus ik ga terug naar mijn doorgekookte spruitjes”.
Nou, ik heb mijn spruitjes liever halfgaar. Oftewel, deze strip lijkt mij ook niets, maar als iemand anders ze geweldig vindt gun ik hem/haar veel plezier ermee.
Hoe ergerlijk PB het ook vindt, ik fileer kunst graag tot op het bot. Beweringen als “dat kon ik ook toen ik vijf was” verschaffen echter geen enkele informatie, behalve over vooroordelen. MM’s “broddelwerk” is daar een stuitend voorbeeld van.

op 01 07 2012 at 11:07 schreef Maarten:

“maar waarom daar een publiek mee lastigvallen?”
Grappig, dat kan je ook over jouw reactie zeggen.

op 01 07 2012 at 19:46 schreef dewanand:

ik wil meer hete bruine koeliekutjes zien op FN. Of wil je foto van mijn wieroe de blote koeliepoes hier zetten?

ik had vandaag een gat in de markt ontdekt en dit gat is echt groter dan een uitgenaaide koeliekut.

dewanand

op 01 07 2012 at 20:43 schreef Barbara:

Peter, ik ben het helemaal met je eens. Ik volg Slechte meisjes al vanaf het begin. Snap er meestal geen snars van, maar vind het wel erg leuk. En dat Michiel Budel, de tekenaar, het gewoon gemaakt heeft in de VS omdat hij het op internet zette, dat bewijst maar weer eens dat overal een markt voor is. Driewerf hoera voor de lef van Michiel EN het internet!

op 02 07 2012 at 12:41 schreef Olav:

Maarten, neem me niet kwalijk, maar ik dacht dat Peter hier dingen naar voren brengt met de bedoeling dat mensen daar kennis van nemen en er dan hun mening over geven. Anders waren die reactievelden tenslotte ook niet nodig.

op 04 07 2012 at 09:25 schreef You On A Gin:

Het ziet eruit alsof het door die meisjes zelf getekend is. :)

Nieuwe reactie
Naam:
E-mail:
Homepage:
  Afbeelding invoegen
 

 


Home

Archief

 

STEUN FRONTAAL NAAKT MET EEN TIKKIE!

 

 

OF VIA PATREON!

 

 

Let op: Toelating van reacties en publicatie van opiniestukken van anderen dan de hoofdredacteur zelf betekenen geenszins dat hij het met de inhoud ervan eens is.

 

pbgif (88k image)
 

MEEST GELEZEN IN MEI

O Polderhitler

O Waarom ik Wilders (en Van der Plas, Yesilgöz en Omtzigt) gewoon extreemrechts blijf noemen

O De ondraaglijke hypocrisie van Natascha van Weezel

O Ik las Hannah Arendt en Wilders lijkt dus écht op Hitler

O Snakken naar Jodenhaat, met wijd opengesperde snavels

O Hoe je antisemitisme bestrijdt

O De vrije pers heeft zijn eigen graf gegraven

O Yvonne Coldewijer is een zegen voor de NVJ

O Wilders 1: stevig verankerd in het kolonialisme

O De ene schelder is de andere niet

 

MEEST GELEZEN EVER

O Caroline van der Plas, dwangmatige leugenmachine

O Caroline van der Plas is de Nederlandse Donald Trump

O YouPorn

O Iedereen haat Sander Schimmelpenninck omdat hij écht onafhankelijk is

O Wierd Duk de pro-Russische complotdenker

O Domme Lul

O Frans Timmermans kan het einde van de domrechtse ijstijd zijn

O Wierd Duk en Jan Dijkgraaf, hoeders van het fatsoen

O De koning van het uittrekken van de damesslip

O Haatoma

 

pbgif (88k image)
 

CONTACT
Stuur uw loftuitingen en steunbetuigingen naar Frontaal Naakt.

 

NIEUWSBRIEF
Ontvang gratis de Frontaal Naakt nieuwsbrief.

 

pbgif (88k image)
 

BLURBS
“How does it feel to be famous, Peter?” (David Bowie)

“Tegenover de enorme hoeveelheid onnozelaars in de Nederlandse journalistiek, die zelfs overduidelijke schertsfiguren als Sywert, Baudet en Duk pas ver in blessuretijd op waarde wisten te schatten, staat een klein groepje van ondergewaardeerde woestijnroepers. Met Peter op 1.” (Sander Schimmelpenninck)

“Frontaal Naakt dient een publiek belang” (mr. P.L.C.M. Ficq, politierechter)

“Peter schrijft hartstochtelijk, natuurlijk beargumenteerd, maar zijn stijl volgt het ritme van zijn hart.” (Hafid Bouazza).

“Ik vind dat je beter schrijft dan Hitler” (Ionica Smeets)

“Peter is soms een beetje intens en zo maar hij kan wél echt goed schrijven.” (Özcan Akyol)

“Jij levert toch wel het bewijs dat prachtige columns ook op weblogs (en niet alleen in de oude media) verschijnen.” (Femke Halsema)

“Literaire Spartacus” (André Holterman)

“Wie verlost me van die vieze vuile tiefuslul?” (Lodewijk Asscher cs)

“Pijnlijk treffend” (Sylvana Simons)

네덜란드 매체 프론탈 나크트(Frontaal Naakt)에 따르면, 네덜란드 라 (MT News)

“Echt intelligente mensen zoals Peter Breedveld.” (Candy Dulfer)

“De Kanye West van de Nederlandse journalistiek.” (Aicha Qandisha)

“Vieze gore domme shit” (Tofik Dibi)

“Ik denk dat de geschiedenis zal uitmaken dat Peter Breedveld de Multatuli van deze tijd is.” (Esther Gasseling)

“Nu weet ik het zeker. Jij bent de antichrist.” (Sylvia Witteman)

“Ik ben dol op Peter. Peter moet blijven.” (Sheila Sitalsing)

“Ik vind hem vaak te heftig” (Hans Laroes)

“Schrijver bij wie iedereen verbleekt, weergaloos, dodelijk eerlijk. Om in je broek te piesen, zo grappig. Perfecte billen.” (Hassnae Bouazza)

“Scherpe confrontatie, zelfs als die soms over grenzen van smaak heen gaat, is een essentieel onderdeel van een gezonde democratie.” (Lousewies van der Laan)

“Ik moet enorm lachen om alles wat Peter Breedveld roept.” (Naeeda Aurangzeb)

“We kunnen niet zonder jouw geluid in dit land” (Petra Stienen)

“De scherpste online columnist van Nederland” (Francisco van Jole)

“Elk woord van jou is gemeen, dat hoort bij de provocateur en de polemist, nietsontziendheid is een vak” (Nausicaa Marbe)

“Als Peter Breedveld zich kwaad maakt, dan wordt het internet weer een stukje mooier. Wat kan die gast schrijven.” (Hollandse Hufters)

“De kritische en vlijmscherpe blogger Peter Breedveld” (Joop.nl)

“Frontaal Naakt, waar het verzet tegen moslimhaat bijna altijd in libertijnse vorm wordt gegoten.” (Hans Beerekamp – NRC Handelsblad)

“De grootste lul van Nederland” (GeenStijl)

“Verder vermaak ik mij prima bij Peter Breedveld. Een groot schrijver.” (Bert Brussen)

“Landverrader” (Ehsan Jami)

“You are an icon!” (Dunya Henya)

“De mooie stukken van Peter Breedveld, die op Frontaal Naakt tegen de maatschappelijke stroom in zwemt.” (Sargasso)

‘De website Frontaal Naakt is een toonbeeld van smaak en intellect.’ (Elsevier weekblad)

“Frontaal Gestoord ben je!” (Frits ‘bonnetje’ Huffnagel)

“Jouw blogs maken hongerig Peter. Leeshonger, eethonger, sekshonger, geweldhonger, ik heb het allemaal gekregen na het lezen van Frontaal Naakt.” (Joyce Brekelmans)

‘Fucking goed geschreven en met de vinger op de zere plek van het multicultidebat.’ (jury Dutch Bloggies 2009)

Frontaal Naakt is een buitengewoon intelligent en kunstig geschreven, even confronterend als origineel weblog waar ook de reacties en discussies er vaak toe doen.’ (jury Dutch Bloggies 2008)

‘Intellectuele stukken die mooi zijn geschreven; confronterend, fel en scherp.’ (Revu)

‘Extreem-rechtse website’ (NRC Handelsblad)

‘De meeste Nederlanders zijn van buitengewoon beschaafde huize, uitzonderingen als Peter Breedveld daargelaten.’ (Anil Ramdas)

‘Peter Breedveld verrast!’ (Nederlandse Moslim Omroep)

‘Breedveld is voor de duvel nog niet bang’ (Jeroen Mirck)

‘Nog een geluk dat er iemand bestaat als Peter Breedveld.’ (Max J. Molovich)

‘Godskolere, ik heb me toch over je gedróómd! Schandalig gewoon.’ (Laurence Blik)

 

pbgif (88k image)
 

 

(Advertentie)
 

 

pbgif (88k image)
 

LINKS

 

 

RSS RSS